De krijgshaftige ensceneringen van Zelensky, waarin hij zich pronkend met gepolijste tanden voortdurend illusoire oorlogsdoelen in het vooruitzicht stelt, kunnen zijn onbekwaamheid niet verhullen. Wat voortdurend in het nadeel van zijn troepen werkt.

Voor de proxy van het Westen, dat tot nu toe enorme sommen geld heeft uitgegeven om Moskou te verwurgen, zoals het met de Sovjets in Afghanistan heeft gedaan, is het vijf over twaalf om succes te laten zien. Met andere woorden, de Anglo-Amerikaanse en Europese financiers en wapenduwers worden onrustig en willen resultaten zien. Niet alleen de tijdelijke foto-ops, waarbij 20 zielen-dorpen visueel vastgelegd worden als decor voor het hijsen van de nationale vlag. Maar echte terreinwinsten, heroveringen, verdiensten. En vooral, het vermogen om heroverde gebieden te behouden, schrijft globaleye1984.

Om ervoor te zorgen dat deze uiterst gulle donorbronnen niet eerder opdrogen dan voorzien en dat corrupte elementen in de hoogste echelons stukken van de taart kunnen blijven afsnoepen, voelt de Zelensky-junta zich genoodzaakt om koste wat kost alles op alles te zetten. Zonder rekening te houden met verliezen. Het belangrijkste is dat er iets gebeurt. Ook al is het maar een minimale vertoning. Maar zoals zo vaak, werd de berekening gemaakt zonder de kosten te calculeren. Het zogenaamde tegenoffensief op Kherson is een bijproduct van deze hachelijke situatie.

Gonzalo Lira, een Amerikaanse journalist die in de Oekraïense stad Charkiv gevestigd is, meent dat Kiev in een val gelopen is. In een commentaar op het huidige verloop van het tegenoffensief, zei Lira:

Bevelvoerder

Het is een absolute ramp. Maar zij winnen terrein. Zij zeggen dat zij dorpen terugnemen. En wat dan nog? De prioriteit voor de Russen is de demilitarisering van het Zelensky-regime. Wat betekent dat? Het betekent de totale vernietiging van de krachten van het Zelensky-regime. En in Kherson… Zelfs de grootste cheerleader van Kiev geeft nu toe dat de Russen een overweldigend voordeel hebben wat de artillerie betreft. Voorzichtige schattingen spreken van een overmacht in de orde van 10 tegen 1. En het Zelensky-regime heeft geen tanks meer om het op terrein goed te maken en stand te houden. Zij hebben alleen soldaten en artillerie die door het Westen geleverd worden. En wat doet het Zelensky-regime? Zij gooien alles op Kherson. De bedoeling is natuurlijk om een doorbraak te bereiken. Zij willen deze doorbraak gebruiken om de Russen terug te dringen en eventueel op te rukken naar de Krim en die in te nemen. Mijn glimlach vertelt u wat ik daarvan denk.

Hoe dan ook. Het punt is… Ik was aanvankelijk van mening dat, zodra de strijd om de Donbass in het oosten beslist was en de Russen er als overwinnaars uitkwamen, zij naar het westen zouden trekken. Maar nu hebben we dit Kherson-offensief. De Russen zijn niet langer verplicht naar het westen uit te rukken om de strijdkrachten van het Zelensky-regime te confronteren en eventueel uit te roeien. Dat is niet langer nodig. De Russen kunnen in Kherson achterover leunen en gewoon wachten tot het Zelensky-regime zijn troepen op een presenteerblaadje serveert. Dat is wat er gebeurt. Plaats uzelf eens in de schoenen van de Russen. Waarom achter de troepen van het Zelensky-regime aanrennen, terwijl ze in Kherson voor de artillerie gegooid worden.

Deze immens dappere mannen vechten als demonen en zij gooien alles wat zij hebben in de strijd, maar met een 10 tegen 1 minderheid in artillerie. Zij kunnen de Russen alleen maar speldenprikjes geven. Zij zijn helemaal niet in staat om het Russische artillerievuur te pareren. Dit is de voornaamste reden voor deze ongelooflijke verliezen. Het Zelensky-regime moet dit offensief voortzetten. En het ergste is natuurlijk, dat de Russen zich allereerst langzaam terugtrekken. Hier en daar een dorp opgeven. Wat helemaal geen betekenis heeft. Want dit moedigt het Zelensky-regime aan om het offensief voort te zetten. Omdat zij aan het winnen zijn. Zij winnen terrein. Zij heroveren dit dorp of dat dorp. Dat ene gehucht. Dat kleine nestje waar 200 baboesjka’s wonen. Daarmee brengen zij hun soldaten in gevaar. Die zijn een gemakkelijke prooi voor de artillerie en worden vernietigd. Het Kherson-offensief is een valstrik. En het Zelensky-regime is er ingetrapt.”

Als deze beoordeling juist is, zou het een briljante zet zijn. Wie Sun-Tsu’s “De Kunst van de Oorlog” gelezen heeft, weet dat een gewapend conflict veel meer vaardigheid en subtiliteit vereist dan ooit bij de Annalena Baerbocks en Joseph Borells zou opkomen. Schijnbewegingen zoals die welke Lira hierboven beschrijft, moeten deel uitmaken van het proactieve repertoire van elke commandant.

  Video's: Russische troepen bidden tot Aartsengel Michaël voordat ze de Oekraïners verpletteren en Khromove innemen - Slachting van het Kievse front

Bovendien zijn er onmiskenbaar territoriale tegenslagen en valkuilen. Kherson is vlak land. Tientallen kilometers steppen zonder dekkingsmogelijkheden. Hoewel het in Donetsk versterkte gebied samen met de NAVO-troepen veel meer kans zou hebben om de Russen zware verliezen toe te brengen, gaf Zelensky het bevel om naar Kherson op te marcheren. Het doet denken aan de fouten van Hitler bij Duinkerken, de Slag om Engeland en de landingen van de Geallieerden in Normandië. En niet te vergeten Stalingrad.

En vanuit het standpunt van het Kremlin is het uiterst welkom dat dit machtsvertoon van de kant van Kiev gekoppeld is aan de verplichting om zo snel mogelijk succes te boeken op het slagveld. Als u tijd over hebt, wordt uw foutenmarge steeds groter. Waarom lokt u de vijand niet naar waar hij het gemakkelijkst te verslaan is? In het achterland van Donetsk, dat bezaaid is met vestingwerken en loopgraven, hebben de Russen niet zo’n gemakkelijk spel als in het zuiden.

Volgens berichten in de media gingen de generaals van Zelensky niet akkoord met het “tegenoffensief”. Niettemin overstemde de Oekraïense opperbevelhebber ternauwernood zijn militaire staf en luidde de tegenaanval in. Een uitputtingsslag is meestal niet in evenwicht. Dat betekent dat wiens uitputting sneller is, zich eerder zal moeten gewonnen geven dan de tegenstander. En zoals het er nu uitziet, zal dat niet Rusland zijn.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Europa: Steeds meer de slaaf van AmerikaVolg Frontnieuws op Telegram

  De belangrijkste vraag - Zullen we 31 december 2023 halen?

Lees meer over:

Vorig artikelCharkov: Wat is de oorzaak van de laatste militaire dynamiek en wat kan er nog komen?
Volgend artikelBeperkt Rusland de gasstromen naar Europa?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Rob,
   Ik weet nu ook niet meer wat te geloven, het opvallende feit voor mij wat wel overeind blijft is dat er geen enkel geluid is in de media of van leiders van het Westen om tot een dialoog te komen en in die media inderdaad verheerlijkend praat over die Oekraïnse overwinningen, tijdje met die terroristische aanslag op die ene Rus die vriend is van Putin, waarbij de dochter maar niet die vriend, die manier van verslag brengen is in mijn beleving walgelijk, trouwens wat is er heerlijk aan oorlog,toch ?

 1. De Westerse media moet wel want hiermee kunnen nieuwe wapenleveranties verkocht worden aan de Westerse schapenvolk. Ook al winnen de Russen dit tegenoffensief dan zal de mainstream media dit niet publiceren waardoor hiermee de belangrijkste doel voor Oekrainse het tegenoffensief bereikt.

 2. Frontnieuws:
  Het papegaaien van mainstream media onzin in de commentaarsectie, wat ik beschouw als opzettelijke vervuiling van de commentaarsectie, levert je een ban op.

 3. Je laat toch niet een belangrijk strategisch punt als Koepiansk in handen van Oekraïne vallen, als valstrik???
  Met het duidelijke risico dat een deel van de troepen omsingeld worden.
  Nee, deze keer hebben de Russen echt wel fouten gemaakt en slaag gekregen. Zelfs op Russia Today wordt enigszins het verlies toegegeven.
  De komende weken zullen wellicht duidelijkheid brengen.

 4. Wie weet maken de Russen een tang beweging om die oprukkende troepen heen (richting westen) en dan kunnen de Oekraïners niet meer terug en hebben dan ook geen aanvoer meer. En passant pakken ze Kiev gelijk mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in