Van links: Grady Kurpasi, Alex Drueke, Andy Tai Ngoc Huynh. 

Terwijl de situatie in Donbass (Oost-Oekraïne) verslechtert voor de Oekraïense strijdkrachten, en er nu berichten uit Kiev lekken dat Oekraïne 1000 manschappen per dag verliest, heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken in wezen toegegeven dat er Amerikaanse huurlingen gevangengenomen zijn door Russische strijdkrachten in het land.

“Ik ben op de hoogte gebracht. We weten niet waar ze zijn,” vertelde president Biden vrijdag aan verslaggevers in het Witte Huis over twee Amerikanen die namens Oekraïne tegen Russische troepen hadden gevochten. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken identificeerde vanaf donderdag Alexander John-Robert Drueke, 39, uit Tuscaloosa, Alabama en Andy Tai Ngoc Huynh, 27, uit Hartselle, Alabama als momenteel “vermist” van het slagveld, nadat Russische berichten in de sociale media hadden gezegd dat zij gevangen genomen waren door pro-Kremlin troepen. Maar nu is er een derde als vermist opgegeven in het door oorlog verscheurde land, bericht Zerohedge.com.

“Ik wil het nog eens herhalen: Amerikanen moeten nu niet naar Oekraïne gaan,” benadrukte Biden, ondanks het feit dat in het begin van de oorlog sommige Westerse functionarissen en VS-bondgenoten, vooral het VK, Westerlingen die zich bij het vrijwillige vreemdelingenlegioen van Oekraïne aansloten, juist leken aan te moedigen.

Admin-functionarissen zeggen dat zij de situatie op de voet blijven volgen. Indien hun gevangenneming door het Russische leger bevestigd wordt, zou dit het eerste bekende geval zijn dat Amerikaanse huurlingen door Rusland in gevangenschap zijn genomen, waardoor de inzet en de spanningen tussen Washington en Moskou aanzienlijk zouden toenemen.

Vrijdag werd ook bekend dat een derde Amerikaanse militair, een hoog gedecoreerde veteraan van de mariniers, vermist zou kunnen zijn op het slagveld in Oekraïne, mogelijk ook in Russische gevangenschap genomen:

  Oekraine: Heeft de VS weer een proxyoorlog verloren?

Woordvoerder Ned Price van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vertelde verslaggevers donderdag dat de regering-Biden op de hoogte is van een derde Amerikaan die mogelijk vermist is in Oekraïne. CNN identificeerde die Amerikaan vervolgens als Grady Kurpasi, een veteraan van de Amerikaanse mariniers, onder vermelding van zijn vrouw.

Onder de duizenden buitenlandse huurlingen, de meesten uit het Westen, die naar Oekraïne zijn gereisd om voor dat land te vechten, worden er minstens honderden geacht Amerikaanse staatsburgers te zijn.

Over het lot of de verblijfplaats van de drie Amerikanen is nog weinig bekend, waarbij het Kremlin op donderdag de berichten heeft erkend, maar zonder te bevestigen dat het hen in gevangenschap heeft.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ergste gevechten die ik ooit heb meegemaakt: Buitenlandse huurlingen in Oekraïne Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZal Oekraïne het nieuwe Israël worden?
Volgend artikelEuropese “Oekraïne eenheid” mythe begint af te brokkelen nu de realiteit doordringt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Huurlingen zijn uitschot. Alleen geinteresseerd in het “avontuur” en om hun perverse moordlust te kunnen bevredigen plus ook noch flink eraan te kunnen verdienen . Ze verdienen direct geexecuteerd te worden.

  2. Wat doet een hoog gedecoreerde veteraan van de mariniers in een vreemdelingenlegioen dat hoofdzakelijk uit ’trash’ bestaat. Hoopte hij wellicht op nòg een paar onderscheidingen of had ie een teveel aan adrenaline omdat het dagelijkse leven in de VS een beetje te saai werd?

  3. Wat is er gebeurd met dat vreselijk gevaarlijk virus.
    Laat Guy Verhofstadt weer een toespraak houden en iedereen zal ter plekke dood moeten vallen.

    The United Stasi of All, kan niet voort bestaan zonder oorlog!
    The United Stasi of All, with the precident; Senile Joe, a.k.a. Joe Binladen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in