Rusland heeft de afgelopen maanden stoortechnieken gebruikt om de door de VS geleverde HIMARS raketten uit hun koers te dwingen, meldde CNN vrijdag op basis van vijf Amerikaanse, Britse en Oekraïense bronnen die bekend zijn met de zaak. Volgens het televisienetwerk maken deze inspanningen GPS-geleide munitie “steeds minder effectief”, bericht RT.

De HIMARS, die doelen tot op 80 km afstand kan raken, is een van de meest geavanceerde wapensystemen die de VS aan Kiev heeft geleverd sinds Moskou in februari 2022 zijn militaire operatie in de buurstaat begon.

Een Oekraïense drone-operator werd geciteerd en beschreef de inspanningen om het werk van HIMARS-lanceerinrichtingen te verstoren als “significant”, en iets wat hij niet eerder had gezien vóór afgelopen november vorig jaar. Een functionaris van het Pentagon omschreef het proces van het vinden van nieuwe manieren om de pogingen van Rusland om de raketten uit koers te brengen te bestrijden als “een voortdurend kat-en-muisspel”.

Een hoge functionaris van het Pentagon vertelde CNN dat de VS de Oekraïners heeft geholpen bij het bestrijden van het storen door het aanpassen van richtsoftware en “constant tweaken om ze effectief te laten blijven”. De ambtenaar zei dat er “deze week nog updates zijn gedaan”.

Volgens het Pentagon en het State Department hebben de VS sinds het uitbreken van het conflict 38 HIMARS-systemen aan Oekraïne geleverd.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei in januari dat de dodelijke hulp aan Kiev de NAVO “rechtstreeks betrokken heeft gemaakt bij de hybride oorlog tegen Rusland”. Ambtenaren in Moskou hebben Oekraïne ervan beschuldigd HIMARS en andere door het Westen geleverde wapens te gebruiken om lukraak op steden te schieten en burgers te doden.

  Rusland zal het sturen van F-16's naar Oekraïne beschouwen als agressie die de wederzijdse verdedigingsovereenkomst met Noord-Korea activeert

Op donderdag raakten in Donetsk drie mensen, waaronder een zesjarige jongen, gewond nadat de stad Donbass was getroffen door HIMARS-raketten, aldus de lokale autoriteiten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Is het HIMARS Multiple Rocket Launch System een game changer?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPepe Escobar: Verdeeldheid broeit in Europa
Volgend artikelVideo’s: “Hel” in Bakhmut – Russen branden laatste Oekraïense bolwerk af met TOS-1A
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Het zou verklaren waarom de Oekraïners hun HIMARS systemen voornamelijk tegen burgerdoelen inzetten.
  Als je de ene woonwijk mist dan raak je de andere, als je een artillerie stelling mist dan raak je modder.
  Terreur is altijd al het wapen geweest van degenen die niet in staat waren hun vijand op het slagveld te verslaan…

 2. The headline of the article is the exact opposite of the content of the article..

  SEE:
  <>
  The US (The US-The US-The-US) has used jamming techniques in recent months to force US-supplied HIMARS missiles off course, CNN reported Friday, citing five US, British and Ukrainian sources familiar with the matter. These efforts are making GPS-guided munitions “increasingly less effective,” reports RT , according to the television network .

 3. Een paar week terug gingen USA oorlogschepen retour, omdat de Russen hun geleidingssystemen dusdanig stoorden dat ze onbruikbaar waren.

  Tje, de USA was altijd met een grote bek aan het opscheppen dat ze zo de beste ter wereld waren….
  maar de Russen zijn het kennelijk.
  Hun wapensystemen, hun raketten, vliegtuigen zijn een generatie verder, op zijn zachts gezegd.

  Ik hoop niet dat ze gedwongen worden hun taktische kernbommen te gebruiken; desastreus voor bevolking; maar aan de andere kant: de bevolking heeft gekozen, en het westen blijft de Russen provoceren

  Iets met kruiken, water en barsten

 4. Tja, en het “witwassen”of “zwart geld”maken kan in Oekraine makkelijk.

  Stel USA stuurt 200 millioen via banken ; en ze hebben de deal, dat de Snuiver 100 millioen cash terugstuurt, b.v. via Polen–zo simpel
  Of ze sturen verkoopbare wapens; en de Snuiver verkoopt ze–fifty-fifty
  Of ze dumpen verouderde wapensystemen, leasen die aan Banderastan; zijn ze ervan af, en kunnen ze met moderner systemen vervangen worden.
  ——————
  Voor de rest natuurlijk de materealen in de grond: olie en gas en bijzondere metalen, en de landbouw opbrengst.
  Die zijn natuurlijk verloren voor Banderastan; maar zijn een redelijke compensatie voor de Russische doden, het jaren lang getreiter die de Russen te verduren hadden.

  Ik hoop dan ook, dat de Russen het land herverdelen, zodat het niet groter wordt dan in 1919.
  In feite ging dat in 1918 ook zo met hongarije; Transilvanie was Hongaars.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in