Foto: Screenshot Twitter / Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov © Sputnik/Sergey Guneev

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov, heeft Oekraïne ervan beschuldigd buitenlandse huurlingen en Westerse generaals toe te staan civiele infrastructuur te gebruiken om tegen Rusland te vechten, en heeft gezworen deze groepen te vernietigen, bericht RT.

Tijdens een online briefing op vrijdag zei Lavrov dat Rusland “geen enkele bevestiging heeft gezien van opzettelijke beschietingen van burgerdoelen door het Russische leger”. Hij zei echter dat de Oekraïense kant “het internationaal humanitair recht heeft geschonden en een oorlogsmisdaad heeft begaan door huurlingen, westerse generaals en instructeurs toe te staan civiele objecten te gebruiken om allerlei bijeenkomsten te houden.”

“Als we zulke bijeenkomsten ontdekken, bijvoorbeeld zoals in Kramatorsk, zullen we ze vernietigen, omdat dit mensen zijn die ons de oorlog hebben verklaard,” zei Lavrov, verwijzend naar de recente Russische precisieaanval op een tijdelijke brigadebasis in de Donbass-stad Kramatorsk op dinsdag.

Het Russische Ministerie van Defensie verklaarde dat op de basis een stafvergadering plaatsvond met tientallen Oekraïense officieren en buitenlandse adviseurs, en meldde dat de aanval resulteerde in de dood van “twee generaals, tot 50 officieren van de Oekraïense strijdkrachten, evenals tot 20 buitenlandse huurlingen en militaire adviseurs.”

Sinds Kiev eerder deze maand zijn veelgeprezen tegenoffensief lanceerde, zijn Russische troepen doorgegaan met het afslaan van Oekraïense aanvallen op hun verdedigingsposities in de regio’s Zaporozhye en Kherson, en in Donbass.

Oekraïne is er tot nu toe niet in geslaagd om belangrijke overwinningen te boeken en heeft veel verliezen geleden, waarbij duizenden militairen en tientallen zware uitrustingen verloren zijn gegaan, waaronder tanks en infanteriegevechtsvoertuigen die door de westerse medestanders van Kiev ter beschikking waren gesteld, volgens talrijke berichten in de media.

  Rusland en Oekraïne bereiden zich voor op de komende slag om Kherson

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

VS/NAVO-hoofdkwartier in Kramatorsk naar verluidt “geraakt” door Russische raket(ten) – Tegenstrijdige claims en beschuldigingenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe helft van de Oekraïners ziet een nazismeprobleem in het land – voor Soros Foundation “zorgwekkend”
Volgend artikelOekraïne’s Zaluzhny is terug en vraagt om meer wapens
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  1. Dit soort akties, had Rusland veel eerder en uitgebreider moeten doen.
    Was het conflict snel opgelost geweest.

    Daarna : vredes-onderhandelingen.
    Zie ook : historicus Ab Gieteling.

  2. Nou, voor de Fransen hoeven de Russen niet meer bang te zijn; dat land staat aan de rand van een burgeroorlog. Die hebben materiaal en mensen zelf nodig om alle geïmporteerde Fransen de baas te blijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in