Vorig jaar bespotte ik de media voor hun bewering dat “Rusland zonder” wat dan ook zou komen te zitten.

> In maart had ik al gewaarschuwd dat Leugens geen oorlogen winnen. Hier is nog een praktisch voorbeeld.

Na zogenaamd “geen raketten meer te hebben” en, belangrijker nog, geen geduld meer te hebben, besloot de leiding van de Russische Federatie om Oekraïense steden te de-electrificeren met een “spervuur van raketaanvallen”. <

Westerse militaire commentatoren beginnen eindelijk het voor de hand liggende te accepteren. Rusland is aan het winnen en doet dat met een grote marge.

Een soortgelijke wending is te zien in het gebrek aan nieuwe “Rusland komt zonder te zitten” verhalen, die nu vervangen worden door de erkenning dat de wapenindustrie van Rusland meer produceert dan het Westen:

Rusland overwint sancties om raketproductie uit te breiden, zeggen ambtenarenNY Times

De raketproductie van Moskou overtreft nu het niveau van voor de oorlog, zeggen ambtenaren, waardoor Oekraïne de komende winter extra kwetsbaar wordt.

Als gevolg van de sancties schatten Amerikaanse functionarissen dat Rusland gedwongen was om zijn productie van raketten en ander wapentuig aan het begin van de oorlog in februari 2022 minstens zes maanden lang drastisch te vertragen. Maar tegen het einde van 2022 begon de militaire industriële productie in Moskou weer op gang te komen, zo geven Amerikaanse functionarissen toe die op voorwaarde van anonimiteit spraken om de gevoelige beoordeling bekend te maken.

Vóór de oorlog, zei een hoge Westerse defensieambtenaar, kon Rusland 100 tanks per jaar maken; nu produceren ze er 200.

  Is WOIII begonnen? Wat de Amerikaanse bedrijfsmedia niet melden over de annexatie van Oekraïne door Rusland

Westerse functionarissen geloven ook dat Rusland op weg is om twee miljoen artilleriegranaten per jaar te produceren – het dubbele van de hoeveelheid die Westerse inlichtingendiensten aanvankelijk hadden geschat dat Rusland vóór de oorlog kon produceren.

Als gevolg van de push produceert Rusland nu meer munitie dan de Verenigde Staten en Europa. Kusti Salm, een hoge ambtenaar van het Estse ministerie van Defensie, schatte dat de huidige munitieproductie van Rusland zeven keer groter is dan die van het Westen.

De productiekosten van Rusland zijn ook veel lager dan die van het Westen, deels omdat Moskou veiligheid en kwaliteit opoffert in zijn poging om wapens goedkoper te maken, aldus Salm. Het kost een Westers land bijvoorbeeld $5.000 tot $6.000 om een 155-millimeter artilleriegranaat te maken, terwijl het Rusland ongeveer $600 kost om een vergelijkbare 152-millimeter artilleriegranaat te maken, zei hij.

Ik denk dat de cijfers van de huidige wapenproductie in Rusland, die de New York Times aanhaalt, te laag zijn. Bedenk dat de voormalige Russische president Dmitry Medvedev in februari nog sprak van een “exponentiële toename” van de wapenproductie:

Medvedev zei dat Moskou de militaire productie in sommige fabrieken “tientallen keren” had verhoogd en dat het de wapens die van Oekraïense zijde naar door Rusland bezette gebieden werden afgevuurd, nauwlettend bestudeerde in een poging om een voordeel te behalen.

Ik zou ook willen aanvoeren dat sancties de wapenindustrie van Rusland nooit echt hebben kunnen belemmeren. Geen enkel leger gebruikt de nieuwste en beste chips om wapens te maken. Daar sancties op leggen is dus vrij nutteloos. Een oude Intel 80386 compatibele CPU is, correct geprogrammeerd, voldoende om een modern artilleriesysteem aan te sturen. Voor weinig geld kunt u er duizenden krijgen op elke Aziatische elektronicamarkt.

  De media keren terug naar COVID - Voorspel van een valse vlag voor Oekraïne?

Er zijn een paar uitzonderingen waarvoor speciale spullen nodig zijn. Rusland liep enige tijd achter met de productie van nachtzichtapparatuur. Het importeerde wat uit Frankrijk, dat verdere overdrachten blokkeerde. Maar dat probleem lijkt nu opgelost. Voor basismaterialen en energie heeft Rusland alles wat het nodig heeft. Het heeft ook goed gekwalificeerd personeel om nieuwe wapens te ontwikkelen en te bouwen.

Vijf jaar geleden onthulde de Russische president Vladimir Poetin een aantal nieuwe wapensystemen die superieur waren aan de westerse. Hij zei ook dat die gebaseerd waren op “nieuwe fysische principes” die ontdekt waren door Russische wetenschappers. Op het recente Eastern Economic Forum herhaalde hij die bewering:

Als we kijken naar de veiligheidssfeer, dan zullen nieuwe natuurkundige principes wapens de veiligheid van elk land in de nabije toekomst garanderen. We begrijpen dit heel goed en werken eraan, zei Poetin.

(Ik kan deze zinnen niet terugvinden in het transcript van het plenum, maar ik vertrouw erop dat Sputnik het juist heeft).

Er valt wat te raden naar wat Poetin bedoeld zou kunnen hebben. Ik heb er een tijdje over nagedacht, maar moet toegeven dat ik geen idee heb wat hij in gedachten heeft.

Een waarschuwing dat Rusland het Westen zal overtreffen werd al in juni 2022 gegeven toen Alex Vershinin van RUSI een notitie uitbracht over De terugkeer van industriële oorlogvoering:

De winnaar in een langdurige oorlog tussen twee bijna-grootmachten is nog steeds gebaseerd op welke kant de sterkste industriële basis heeft. Een land moet of de productiecapaciteit hebben om enorme hoeveelheden munitie te bouwen of andere industrieën hebben die snel kunnen worden omgeschakeld naar de productie van munitie. Helaas lijkt het Westen geen van beide meer te hebben.

  Othuld: Elitaire pedofielen betalen $150.000 voor Oekraïense kinderen in "Snoepwinkel" aan de grens

Het is te duur geworden voor het Westen om die capaciteit terug te krijgen.

Dat Rusland zonder spullen zat, was altijd wensdenken, geen op feiten gebaseerde analyse. Op dat punt hebben de media er meer dan een jaar over gedaan om de realiteit in te halen. Bij andere aspecten van de oorlog, zoals het aantal slachtoffers, lopen de media nog steeds mijlenver achter.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In video 18+: Russische soldaten geven zich niet overVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCNN gooit Biden onder de bus, wijdt een heel segment aan zijn pathologische leugens
Volgend artikelWelkom bij de “de-westerniseringsbeweging”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ze hadden in ieder geval genoeg wasmachines staan voor de electronica in hun raketten. Misschien dat wij ursula en annalena dan op een wasbord flink kunnen afschrobben?

  • Wie had dat ooit gedacht wat je allemaal wel niet met een wasmachine kan doen.
   En elke terrorist heeft er waarschijnlijk eentje staan.
   Levensgevaarlijk al die oude wasmachines.

 2. Het westen heeft zijn industrie overgeheveld naar China en andere landen, ze vonden technische mensen blijkbaar te duur en onbelangrijk, vroeger produceerden we op technisch gebied van alles, goede schepen vliegtuigen enz, nu moeten zelfs de boerenbedrijven er nog aan geloven, zonder technische kennis boeren en andere nuttige mensen gaat je land gewoon ten onder.
  We hebben het verruild voor universitaire wensdenkende elitaire dames en heren met een doctoraat in pretstudies die niets nuttigs produceren en nog oorlogszuchtig zijn ook, en denken de teloorgang van technische mensen op te vangen door massaal lieden van onbestemde herkomst met een IQ van gemiddeld 80 te importeren.
  Geen wonder dat de Russen en Chinezen ons voorbij streven, zelfs India en zuid Amerika.

  • Probeer jij maar eens uit te zoeken in je hele huis wat niet uit China komt.
   Alles waar batterijen ingaan of een stekker aan zit komt uit China.
   Alleen mijn Zippo komt daar niet vandaan en nog enkele muziek instrumenten.
   Mijn scooter, een Sym, komt oorspronkelijk uit Taiwan. Maar made in China.
   Alleen een Vespa voor rond de 4000 euro of meer komt nog uit Italie, alle andere Vespa’s uit China.

    • Onderdeel van BSH Hausgeräte (bosch, siemens, neff, gaggenau). De koelapparaten kwamen traditioneel uit spanje/italië, later uit tsjechië/slovakije, nu waarschijnlijk uit bulgarije. De turken maken de wasmachines/drogers.

    • Bert september 15, 2023 at 10:48
     Bert, ik had een Bosch draadloze steelstofzuiger. Die begaf het binnen een half jaar. De truc voor deze zooi is dat er een PCB in zit (een printed cicuit board) dat als ‘hersentje’ fungeert voor de knopjes en snufjes aan het ding. Als die kaart het begeeft is je mechanische apparaat naar de verdommenis, vermits je een nieuwe kaart wil laten installeren voor bijna dezelfde prijs als een nieuwe stofzuiger. Het is weer een business model dat op oplichterij is gebaseerd, en de meeste PCB’s worden in China gemaakt. Hetzelfde gebeurde met een Hoover condensdroger: een mechanisch apparaat dat meer dan tien jaar mee kan. Maar zodra de PCB het begeeft is je machine waardeloos. De kaart alleen kost bijna 100 euro. Alles wat mechanisch is, werkt goed, maar zodra er electronische componenten bijkomen is de kans groot dat je apparaat op de schroothoop belandt. De kaart kan dan weer gelast worden e.d., en dat heet dan ‘gereviseerde droger.’ Dat lassen is ook waardeloos. En zo wordt consumerism gebruikt in de verdienmodellen. Beter een mechanisch apparaat kopen met een aan/uit knop en 1 stand.

     • Ik verwacht niet dat er elektronica in mijn vriezer zit.
      Er zit zelfs niet eens een controle lampje op.
      De vriezer stand regel je zo als in een koelkast.

      Maar na een half jaar defect is wel heel erg snel.
      Lijkt mij toch iets voor volledige garantie als dat al in een half jaar tijd gebeurt.
      Maar ik doe verder wel vrij lang met al die Chinese elektronica.

  • Sarcoff september 15, 2023 at 10:41
   Dit is zo waar! Pretstudies en oorlogszuchtig… ik moest zo lachen. Die domme hoocheropgelijdde zijn werkelijk geen ruk waard. En ze teren alleen maar op de zakken van anderen met hun flauwekul.

  • de inginieurs zij weggekocht door China.
   in mijn famillie ook een technisch inginieur met een dik loon hier, kreeg een aanbod van 10x zijn loon en een kontrakt van 2 jaar , de keuze was snel gemaakt en is vertrokken.
   nu zijn we bijna 20 jaar verder en hij zit nog steeds in dat bedrijf

 3. Het westerse industrieën zijn langzaam maar zeker te duur geworden om nog te kunnen concurreren met het Oosten, onze technologie werd aan China verkocht, hetzelfde gebeurde met onze landbouw technologie, als men iets bezit wat veel waarde vertegenwoordigd dan moet je het verkopen aan je toekomstige concurenten OMG alleen om de winst op korte termijn, het Nederlandse bedrijfsleven zit er helemaal bomvol mee.

  Ik wil u 1 voorbeeld geven kijk gewoon met onbevooroordeelde ogen naar het te dure fietsmerk Van Moof, feitelijk moet je knettergek zijn om op zon ding gezien worden, de techniek klop van geen kant. Ook moesten jongelui vooral doorleren voor een beroep dat in de nabije toekomst geen vraag en perspectief biedt, jongens en meisjes die met hun handen willen werken werde door hun ouders op andere gedachten gebracht, wat kebeurt een tekort aan vakbekwame mensen het gevolg laat zich raden en ook de Great Reset heeft en de corona ondersteuning heeft heel wat arbeidsplaatsen gekost.

  Het belangrijkste vind ik de beloning voor degen die in de techniek werkten en nog steeds werken te laag ook stakingen brachten geen werkelijk doorbraak.

  Wat nu in Europa gebeurt en vooral in Duitsland waar feitelijk niet over een recessie gesproken kan en mag worden is ook hiet in het NWO gidsland Nederland aan de hand, In feite zie je hetzelfde gebeuren in Nederland, 13 jaar lang heeft de Manchurion Candidate MinPres Rutte stapje voor stapje naar chaos gewerkt, de massale protesten bleven uit op een paar zielige demonstraties voor meer geld/loon en minder werkdruk die gepaard gingen met de ludieke kenmerken van een Nederlandse staking door middel van fluitjes en rode VARA-petten geleverd door de communisten FNV Bondgenoten.

  Deze ludieke acties/stakingen met de intenties hoe goed ook bedoeld zette geen zoden aan de dijk en kijk hoe de maatschappij is veranderd in een kerkhof/slachtveld van tegenstellingen, niemand is het met elkaar eens, en als ze het eens zijn dan zijn er weer details die veranderd moeten worden anders zijn ze het niet meer eens met elkaar, praatclub Nederland is uitgepraat.

  • PS.

   Hoe meer je hebt gestudeerd, hoe meer je wordt beloond. De hoog geschoolden in deze maatschappij, hebben geen idee meer hoe de wereld in elkaar zit. Hun hesenbibliotheek bevat enkel kennis uit boeken. Ze zijn het contact met het echte menselijke leven volledig kwijt geraakt, omdat ze hun kennis uit boeken hebben gehaald. Deze bevat enken nog informatie, die ons gevangen kan houden. En ze hebben het zelf niet in de gaten. Ambachtslieden zijn volledig verdreven en hebben gedwongen plaats moeten maken voor een weggooimaatschappij, waaruit alle kleur en schoonheid is verdwenen. De ‘Tel-lie-vision’, hersenspoelt dagelijks de massa met nep nieuws. Dit heeft tot gevolg, dat mensen meer en meer in robotten veranderen, en niet langer in staat zijn zelfstandig en kritisch na te denken.

   – Harriet Algra

 4. amerika is in relatief korte tijd een oud land/natie geworden..en europa is gewoon Oud en versleten..en zit vol met volk van allerlei pluimage…zoals de us trouwens Game Over..nog enkele jaartjes door pikkelen en uiteenvallen..

 5. Rusland zag al vanaf Afghanistan en daarna Joegoslavië en Irak dat de acties van NATO/NAVO/US duidelijk waren dus hebben zich allang voorbereid. Bedoel de Russen zijn niet achterlijk.

 6. Dat krijg je als je voor 1 dubbeltje op de eerste rang wil zitten hier in Europa, Laat je alles toch in goedkopere landen produceren. Nadeel hiervan is dat die ook natuurlijk de goedkoopste grondstoffen gaan gebruiken met alle gevolgen van dien. Geef maar gewoon toe aan de wegwerpmaatschappij.
  Alle elektronica die tegenwoordig geproduceerd wordt heeft een kortere levensduur( Om maar 1 voorbeeld te geven).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in