Taras Bobanitsj heeft geposeerd op foto's tijdens de oorlog gewapend met het door Zweden ontwikkelde NLAW anti-tankwapen. © Privé

Het Kremlin heeft verklaard een “top neonazi-commandant” – Taras Bobanich – in Oekraïne gedood te hebben. Taras Bobanich was plaatsvervangend commandant van de Rechtse Sector, een extreem-rechtse militante organisatie die een sleutelrol speelde bij de door de VS gesteunde staatsgreep in Oekraïne in 2014, bericht Friatider.se.

Het Russische Ministerie van Defensie zegt dat Bobanitsj gedood werd door een Russisch verkenningsteam, terwijl hij op patrouille was, ongeveer 5 km ten zuiden van de stad Izjum in de oblast Kharkiv.

Als bewijs hiervan heeft het Kremlin een foto op het paspoort van Taras Bobanitsj vrijgegeven, die onder andere door het staatsmediakanaal RT is gepubliceerd.

Rechtse Sector schrijft op de sociale media dat Bobanich vrijdag vermoord is en noemt hem een “legendarische nationalist”.

Op foto’s uit de oorlog heeft Taras Bobanitsj geposeerd met het in Zweden ontwikkelde NLAW anti-tankwapen, gemaakt door Saab Dynamics.

Rusland heeft Bobanich ervan beschuldigd honderden burgerdoden te hebben veroorzaakt in Oost-Oekraïne tijdens gevechten daar in 2014.

Afbeelding van het paspoort van Taras Bobanitsj van het Russische Ministerie van Defensie.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

AZOV nazi-commandant gevangengenomenVolg Frontnieuws op Telegram

Rusland produceert meer dan honderd T-90 tanks per maand

9 REACTIES

  1. Ik wordt er kotsziek van dat nazi,s zogenaamd rechts of extreem rechts zijn,dat is een keiharde leugen.In duitsland heette de politieke partij van hitler en de nazi,s de NSDAP oftewel Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij (maar dan in het duits) Socialistisch heeft niets met rechts of niet bestaand rechts extremisme te maken.De nazi,s zijn extreem links punt.

    • Nazi’s, VVD, D66, GL zijn van hetzelfde laken een pak; links
      Rechts= conservatisme.

      maar kijk nu eens naar de personen die de oekraiense nazi’s steunen–voornamelijk andere nazi’s….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here