Taras Bobanitsj heeft geposeerd op foto's tijdens de oorlog gewapend met het door Zweden ontwikkelde NLAW anti-tankwapen. © Privé

Het Kremlin heeft verklaard een “top neonazi-commandant” – Taras Bobanich – in Oekraïne gedood te hebben. Taras Bobanich was plaatsvervangend commandant van de Rechtse Sector, een extreem-rechtse militante organisatie die een sleutelrol speelde bij de door de VS gesteunde staatsgreep in Oekraïne in 2014, bericht Friatider.se.

Het Russische Ministerie van Defensie zegt dat Bobanitsj gedood werd door een Russisch verkenningsteam, terwijl hij op patrouille was, ongeveer 5 km ten zuiden van de stad Izjum in de oblast Kharkiv.

Als bewijs hiervan heeft het Kremlin een foto op het paspoort van Taras Bobanitsj vrijgegeven, die onder andere door het staatsmediakanaal RT is gepubliceerd.

Rechtse Sector schrijft op de sociale media dat Bobanich vrijdag vermoord is en noemt hem een “legendarische nationalist”.

Op foto’s uit de oorlog heeft Taras Bobanitsj geposeerd met het in Zweden ontwikkelde NLAW anti-tankwapen, gemaakt door Saab Dynamics.

Rusland heeft Bobanich ervan beschuldigd honderden burgerdoden te hebben veroorzaakt in Oost-Oekraïne tijdens gevechten daar in 2014.

Afbeelding van het paspoort van Taras Bobanitsj van het Russische Ministerie van Defensie.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

AZOV nazi-commandant gevangengenomenVolg Frontnieuws op Telegram

  Duitsland waarschuwt dat het aardgas deze winter opraakt en neemt wanhopige maatregelen om het verbruik te verminderen
Vorig artikel“ARRESTEER BILL GATES! Bill Gates stuit op massaal “Super Protest” vóór toespraak over hoe de volgende pandemie te voorkomen (Video)
Volgend artikelOekraïense “IS-film” veroorzaakt verontwaardiging (Video)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Ik wordt er kotsziek van dat nazi,s zogenaamd rechts of extreem rechts zijn,dat is een keiharde leugen.In duitsland heette de politieke partij van hitler en de nazi,s de NSDAP oftewel Nationaal Socialistische Duitse Arbeiders Partij (maar dan in het duits) Socialistisch heeft niets met rechts of niet bestaand rechts extremisme te maken.De nazi,s zijn extreem links punt.

    • Nazi’s, VVD, D66, GL zijn van hetzelfde laken een pak; links
      Rechts= conservatisme.

      maar kijk nu eens naar de personen die de oekraiense nazi’s steunen–voornamelijk andere nazi’s….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in