Velen van u hebben de tijd genomen om mij te wijzen op uitstekende artikelen die ik gemist heb toen ze voor het eerst verschenen en die het waard zijn om opnieuw onder de aandacht gebracht te worden, schrijft

Om te beginnen een vooruitziend stuk van Patrick Armstrong. Een goede vriend herinnerde mij aan dit stuk, dat 6 jaar oud is, en nog steeds relevant. Dat is het echte teken van briljant schrijven en analyseren. Hier zijn zijn openingsalinea’s (klik hier om de volledige check te doen):

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik niet weet waarom het Amerikaanse Establishment zo geobsedeerd is door Rusland. Ik kan geen enkele goede reden bedenken waarom dat zo zou zijn. Het enige wat Rusland wil is een rustig leven, zodat het de zaken weer kan opbouwen – zoals Poetin zelf al zei, nog voordat hij president was:

Dat is niet gezegd door iemand die als voornaamste doel heeft de USSR of het Russische Rijk te herscheppen; het is iemand die de gebrekkige “economische en sociale situatie” van zijn land opnieuw wil opbouwen. En dat vereist rust en vrede. In de echte wereld is Rusland geen enkele bedreiging voor de VS. En, zou men denken, wanneer de “Terreurdreiging over de wereld opdoemt” is het een nuttige en noodzakelijke bondgenoot.

Ik weet wel, en dat blijkt ook uit mijn citatenverzameling, dat de vijandigheid tegenover Rusland nooit is opgehouden – of zelfs maar gematigd – nadat de USSR ineengestort was. Zelfs in 1990 waren er mensen die volhielden dat er niets reëel aan de hand was, omdat Rusland in zijn essentie expansionistisch, dictatoriaal en vijandig tegenover “onze waarden” stond. Alle zogenaamde veranderingen waren slechts illusies, berekend om de simpele geesten te misleiden. Het enige mogelijke Rusland was een Vijandelijk Rusland: alles wat Russen qua Russen – laat staan de afwezigheid van het tijdelijke Sovjet-harnas – zich inbeeldden, over nadachten, van droomden, was vijandschap tegen Ons en tegen Onze Waarden.

Zoals ik hierboven opmerkte. Zes jaar oud en rijpend als een goede fles wijn, hulde aan broeder Armstrong voor zijn scherpe vooruitziende blik.

  Het Oekraïense leger is in zeer slechte staat - meer gevechten zullen het alleen maar vernietigen

De volgende, Professor Michael Brenner. Hij geeft een even boeiende kijk op waarom Rusland zijn ding doet als antwoord op de westerse provocaties van de laatste dertig jaar, door een paar onderhoudende maffia citaten te gebruiken.

De maffia staat niet bekend om haar creatieve taalgebruik buiten termen als “huurmoordenaar,” “naar de matrassen gaan,” “bij de vissen leven” en dergelijke. Er zijn echter een paar kernachtige uitspraken die een blijvende wijsheid in zich dragen. Een daarvan betreft eer en wraak: “Als u iemand in het openbaar op een echt grove manier gaat vernederen, zorg er dan voor dat hij het niet overleeft om zijn onvermijdelijke wraak te nemen.” Schending ervan is op eigen risico.

Die blijvende waarheid is gebleken uit het optreden van Rusland in de Oekraïne, dat voor een groot deel het hoogtepunt is van de talrijke vernederingen die het Westen, onder Amerikaanse instigatie, de Russische machthebbers en het land als geheel de afgelopen 30 jaar heeft aangedaan.

Zij zijn behandeld als een zondaar, die veroordeeld is de rol van boeteling te aanvaarden, die, in zakgewaad gehuld, met as gemerkt, geacht wordt voor eeuwig met gebogen hoofd onder de naties te verschijnen. Geen recht om zijn eigen belangen, zijn eigen veiligheidsbelangen of zelfs maar zijn eigen mening te hebben.

Het lijkt erop dat Vladimir Poetin en minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov nu in contact staan met hun innerlijke Twisted Sister. Ik weet niet zeker wat de Russische uitdrukking is voor “WE’RE NOT GONNA TAKE IT”, maar ik ben er zeker van dat sommige abonnees van deze blog met de juiste vertaling zullen komen.

  Geen einde in zicht: EU wordt ook volgende winter geconfronteerd met ernstige gastekorten

Deze video van veertig jaar geleden is een geweldige metafoor voor het heden. Beschouw boze Pa als de collectieve leiders van het westen (natuurlijk, Joe Biden zou zijn rechter teelbal verkopen om zo coherent te zijn). Zij hebben zich de laatste dertig jaar toegelegd op het vernederen en pesten van Rusland. Wel, raad eens? Rusland pikt het niet langer.

En het Russische verzet begint vruchten af te werpen. Herinnert U zich de vermetelheid van Litouwen een paar weken geleden, toen het de bevoorrading van Kaliningrad over land stopzette? Litouwen is afgelopen vrijdag (22 juli) teruggekrabbeld en heeft het verbod op het vervoer per spoor van gesanctioneerde goederen in en uit het Russische gebied Kaliningrad opgeheven. De leiders van West-Europa – Duitsland, Frankrijk en Italië in het bijzonder – staren een economische ramp in het gezicht. De sancties waarvan zij dachten dat zij Poetin op de knieën zouden dwingen, doen precies het tegenovergestelde – de sancties teisteren Europa:

Europa smelt onder de hitte van 40C. Maar het staat ook voor een winterse economische ineenstorting als de gas- en elektriciteitsprijzen exploderen. En dat zou het einde van zijn unie kunnen betekenen.

“Sommige energiebedrijven in Frankrijk en Duitsland zijn al failliet; reddingsoperaties liggen op de loer. De volgende zullen de door rantsoenering getroffen industriële bedrijven zijn,” waarschuwt Edward Lucas, senior fellow van het Center for European Policy Analysis (CEPA). “Duitsland beschermt zijn consumenten tegen marktprijzen, maar het kan hun banen niet beschermen.”

Gas is een machtig wapen gebleken voor de Russische president Vladimir Poetin.

Spelen met de kranen van pijpleidingen die de fossiele brandstof van Siberië naar Europa vervoeren, heeft de economieën van zijn vijanden meer schade berokkend dan een aanval met een kruisraket.

De waanzin van het trieste economische plaatje wordt onderstreept door het feit dat Europa blijft volhouden dat hun lijden te wijten is aan een of andere boosaardige daad van Vlad de Spietser Poetin, terwijl het tegendeel waar is – Europa en de Verenigde Staten hebben de sancties opgelegd die de tekorten aan gas/energie hebben veroorzaakt. Zij doen mij denken aan het tienermeisje dat haar polsen doorsnijdt en dan de ouders de schuld geeft van de bloederige boel.

  Derde Wereldoorlogssfeer in Rusland: "Op de 80e verjaardag van Leningrad viel Duitsland ons opnieuw aan - Duitsland moet gebombardeerd worden, het Duitse parlement moet smelten

Terwijl het westen volhardt in zijn weigering om over zijn irrationele haat tegen Rusland na te denken, hebben de Russen een lange lijst van grieven die het wantrouwen, zo niet de haat, van Rusland tegen het westen verklaren. They Ain’t Gonna Take It Anymore!!!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kunnen wij even stilstaan en onze emotionele reacties en verontwaardiging over wat zich afspeelt van elkaar scheiden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOver de toekomst van Europa: Een voorstel vanaf 1 januari 2023
Volgend artikelTechnocratie, overmoed, macht en geld hebben de perfecte horror voor de toekomst van de mensheid geschapen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

  • Kort en krachtig geformuleerd!
   Waarschijnlijk niet zo heel lang meer.
   Overmoed gaat gepaard met fouten.
   Er is een grens aan de hoeveelheid fouten die je kunt maken, daarna stort de zaak in.
   Wij zijn daar nu getuige van.

  • En waar bestaat de cia uit. Joden die voor de joden soros rockefeller rothchild enzo ….. werken kortom vanguaard en blackrock …..allemaal dezelfde pot nat. 5 joodse dominante families die de wereld domineren met hun bullenbakken gedrag. Word tijd dat die van de kaart geveegd worden. Zet ze maar op de titanic …..tot aan hun kleinste kind toe.

 1. Mooi dit artikel het verwoord precies hoe velen denken over de steeds nijpender beleidsmaatregelen van elke Westerse “regering” welke onder de strakke bijna hypnotische controle staat van Klaus Schwab en zijn neo nazistisch henchmen, prachtig die clip van Twisted Sister, welke precies de heersende politieke toestand aangeeft.

 2. In mijn lange levenstijd (ruim 70 jaar) heb ik nog nooit enige agressie of aanvalsneigingen van de Russen gezien en/of gemerkt tegenover het westen. Zeker de Russen vochten ook heel wat zaken uit met landen rondom Rusland maar bij de Amerikanen is dat toch anders (midden Amerika/zuid amerika/ Afrika / Afganistan
  Vietnam en nog wel wat meer landen. Let op ik spreek over zaken en niet specifiek over oorlogen.
  Het is dan onbegrijpelijk dat de USA de Russen zo haat /tegenwerkt.

  • Omdat ze rusland niet kunnen bezitten,niet infiltreren enzo, en dat maakt ze pisssig. Khazaren willen willen overal controle op en cia =khazaren.

  • Amerika heeft altijd de neiging gehad om landen te “democratiseren”. Dat het allemaal landen zijn die oftewel olievoorraden hadden of van strategisch belang om ook Rusland en China op de knieën te dwingen is bijzaak.

  • Wanneer is voor ons, het volk, de maat vol? Nou bij mij al jaren maar ik sta alleen. Ook ik heb geprobeerd met rede en argumenten onze regering te doen inzien dat wij het ander willen. Vreedzame protesten zijn uiteengeslagen met overdreven geweld. Nu wordt ons een crisis door de strot geduwd waardoor we verarmen en onze toekomst en die van onze kinderen in rook zien opgaan. “we are not going to take it anymore”? Ga toch weg, het Nederlandse volk is te bang en verdeeld om werkelijk een vuist te maken tegen deze zieke tirranie. Amerika is ontstaan uit mensen die het hier in Europa niet meer zagen zitten, welnu laat ze lekker oprotten en daar blijven. We moeten hier in Europa samen met Rusland en andere landen een goede balans vinden in vriendschap handel en respect. We moeten een regering instaleren die de waarde van het volk kent en respecteerd. Helaas alleen mogelijk met geweld maar dat hebben ze i den Haag en Brussel zelf veroorzaakt

 3. Zoek eens op:
  De Wolfowitz-doctrine.
  Verklaart alles.

  Verder klinkt alsmaar luider dat de door de U.S. geïnstigeerde Oekraïne-oorlog in feite tegen, het via de EU aan de NAVO-leiband lopende, Duitsland gericht is. De U.S. willen, net als vroeger…, geen economisch sterk Duitsland ( De grootste economie van Europa), en vooral geen te nauwe vriendschapsbanden van EU met Rusland. Stel je voor dat een sterk economisch Duitsland de EU onafhankelijk van de U.S. zou maken…..

  De beerput heeft ongeziene afmetingen…

 4. Het zijn 2 maffiaclans tegenover elkaar, als je het mij vraagt.
  Zonder connecties kom je in geen van beide landen aan de macht. Nu lijkt mij dat Putin zelf de Capo du tuti capi is, maar in de VS zijn Biden en Trump dat duidelijk niet, maar, zeker, wel chantabel door de mob.

 5. Vanguaard en Blackrock beiden aandeelhouders van SAS, Scandinavian airlines.

  De Brug tussen Zweden en DK is de laatste tijd vaak geblokkeerd.

  Electronische betaling werkt zgn. niet!

  Sabbotage als je het mij vraagt.
  Als je kunt, neem de boot! Werkt tot nu toe perfect.

 6. Een andere bedreiging, minder openlijk maar niet minder basaal, confronteert de liberale democratie. Meer direct gekoppeld aan de impact van technologie, gaat het om de geleidelijke opkomst van een meer gecontroleerde en gerichte samenleving. Zo’n samenleving zou worden gedomineerd door een elite wiens aanspraak op politieke macht zou berusten op zogenaamd superieure wetenschappelijke kennis. Niet gehinderd door de beperkingen van traditionele liberale waarden, zou deze elite niet aarzelen om haar politieke doelen te bereiken door gebruik te maken van de nieuwste moderne technieken om het gedrag van het publiek te beïnvloeden en de samenleving onder streng toezicht en controle te houden. Onder dergelijke omstandigheden zou het wetenschappelijke en technologische momentum van het land niet worden omgekeerd, maar zou het zich voeden met de situatie die het uitbuit…

  Een aanhoudende sociale crisis, de opkomst van een charismatische persoonlijkheid en de uitbuiting van massamedia om het vertrouwen van het publiek te winnen, zouden de springplank zijn naar de stapsgewijze transformatie van de Verenigde Staten naar een sterk gecontroleerde samenleving.

  – Zbigniew Brzezinski

 7. Het is toch achterlijk hoe NL Rusland behandelt. We zouden juist met Rusland samen moeten werken. VS zit gvd een grote zee tussen, laat ze de pestpleuris krijgen daar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in