Oekraïense troepen zullen verder van Russisch grondgebied worden teruggedrongen als reactie op het besluit van het Westen om Kiev te voorzien van langeafstandswapens, aldus minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.

De buitenlandse sponsors van Oekraïne raken met elke stap meer verstrikt in het conflict, zei hij donderdag tegen de media, en Rusland zal dienovereenkomstig reageren, bericht RT.

“Ons doel is nu om de artillerie van de Oekraïense strijdkrachten terug te duwen naar een afstand waar ze geen bedreiging voor ons grondgebied vormen. Hoe groter het bereik van de aan het Kievse regime geleverde wapens, hoe verder de troepen moeten worden verplaatst”, aldus Lavrov.

Het volgende pakket militaire steun van het Pentagon aan Oekraïne zal naar verluidt bestaan uit Ground Launched Small Diameter Bombs (GLSDBs), munitie voor raketartillerie en munitie met een bereik van 150 km (94 mijl).

Kiev heeft lang gelobbyd bij donoren om wapens met meer mogelijkheden te leveren, zoals MGM-140 ATACMS ballistische raketten, die doelen tot op 300 km afstand kunnen raken.

De door de Russische minister van Buitenlandse Zaken beschreven aanpak zal gelden voor gebieden die Oekraïne als zijn eigendom beschouwt, zoals de Krim, de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk en de regio’s Kherson en Zaporozhye.

De Krim en de stad Sevastopol sloten zich in 2014 aan bij Rusland, terwijl de vier andere provincies dat vorig jaar deden. Kiev heeft de referenda waarin de inwoners van die gebieden voor de toetreding hebben gestemd, afgedaan als een “schijnvertoning”.

Naar verluidt hebben de VS hun militaire hulp aan Oekraïne verleend op voorwaarde dat deze niet wordt gebruikt om doelen in Rusland te treffen. Amerikaanse functionarissen hebben echter gezegd dat deze beperking niet geldt voor de Krim en de andere nieuwe Russische gebieden.

  MYSTERIE: Berichten over onthoofde lichamen die bij de crash van het Wagner-vliegtuig zijn gevonden, voeden de speculatie dat Prigozhin al voor de vlucht dood was

De bewapening van Oekraïne door het Westen “sneeuwbalt”, zei Lavrov, en is begonnen met helmen en geëscaleerd tot de huidige voorstellen voor de levering van gevechtsvliegtuigen. Hij wees verklaringen van sommige westerse functionarissen dat Kiev geen oorlogsvliegtuigen van westerse makelij zal krijgen van de hand, omdat hun beleid niet coherent is. Kiev zegt moderne militaire vliegtuigen nodig te hebben ter bescherming, maar de Amerikaanse president Joe Biden en de leiders van sommige EU-landen, zoals Duitsland, zeggen dat dit niet op hun agenda staat.

“De Duitse kanselier Olaf Scholz verklaarde dat de NAVO nooit ten strijde zou trekken tegen Rusland. Maar zijn minister van Buitenlandse Zaken, [Annalena] Baerbock, zei ‘We zijn al in oorlog met Rusland’,” merkte Lavrov op, verwijzend naar opmerkingen die zijn Duitse tegenhanger vorige week maakte.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De vijf principes van Surovikin zullen Oekraïne doen verdwijnen als rook in de windVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland dreigt NAVO-luchtmachtbases te bombarderen bij gebruik van aan Oekraïne geschonken gevechtsvliegtuigen
Volgend artikelTop verzekeringsanalist vindt 7% toename in totale sterfte voor elke ontvangen Covid vaccin-dosis
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. F-16 zijn “op”-gevlogen door de NATO.
  Ze zitten aan hun uren zogezegd
  Dat wordt dus vliegen met oud ijzer.
  Een goede oefening voor de russische luchtafweer.
  Oh ja….., en dan nog dit:
  Verwacht tevens de uitschakeling van alle NATO vliegbases in Europa met Kinshals.
  Want die zie je niet aankomen.
  Met dank aan onze “verstandige” EU politici.

  • Zo is dat allemaal achterhaalde rotzooi. Zelfde als die f22 die alleen kabaal kunnen produceren om de bevolking te tijsteren .

   Politiek denk alles maar tekunnen cirrupte rotzooi . Wanneer zullen de mensen een opstaan? .. zelfde als die krekel bedrijfen wanneer gaan die in rook op .. geduld raakt op bij iedereen . Alles op een normale manier natuurlijk zonder geweld ..

  • Wat zullen ze van de WEF blij zijn als Schiphol ook zo’n Russisch raketje krijgt. Weer een reden om minder te vliegen, want stikstof hé’ 😂

   • Hoeveel stikstof wordt er veroorzaakt door die oorlog …. daar praat geen milieu activist over…. 😂

    Misschien kunnen die activisten zich vast lijmen aan wat granaten 😂😂

 2. RU zeurt een beetje. Doel is om het Oekie leger te verslaan, en daarom dien heel oekiestan bezet te worden; tijdelijk of blijvend.
  De-nazificering en de- militairisering kan alleen als het hele land in handen is van RU.

  Overwinnen, bezetten, opschonen, ten dele vrijgeven.
  B.v. zoals het eens was, de streek Rutherians.

 3. Hoever is Rusland nu opgetrokken want het lijkt op andere kaarten net of het heel traag gaat.
  Net of ze Donetsk en lugansk niet schoongeveegd krijgen.

  • Waarom zou Rusland achter zijn vijand achterna willen gaan, als de vijand naar hun toe komen om vermalen te te worden. Zo houden de Russen korte aanvoer lijnen voor hun wapens en manschappen. Zo zou het voor het westen een hele opgave worden om de Leopards en de Abrams van Polen naar oost Oekraïne te verplaatsen, omdat het spoor heel gebrekkig is geworden en zo zijn die enkele treinen die nog kunnen rijden een makkelijk doel voor de Russen. Voor de F-16’s is dat een ander verhaal.

  • vecht op terrein dat in je voordeel is, dat is wat de russen doen….
   de oekie troepen worden systematisch in de pan gehakt, de russen moeten zich niet haasten, integendeel, hoe langer het duurt, hoe meer oekies en ‘huurlingen’ sneuvelen, hoe leger onze wapenvoorrraden worden en hoe rampzaliger onze economiën…..rusland daarentegen heeft alles, ertsen, olie, mineralen, manschappen…hun economie boomt…..waarom zouden ze zich moeten haasten??? die lachen nu met ons, met onze woke en ‘groene’ bs…met onze krekels, maden, vliegen enzomeer in ons eten…..met onze strandjanetten en het ophemelen van notoire pedofielen….waarom zouden ze zich moeten haasten??? we maken onszelf naar de kloten….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in