De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben eindelijk toegegeven wat velen in de alternatieve media al 6 maanden zeggen – namelijk dat het veel gehypete “offensief” van Oekraïne volledig is mislukt in zijn fantasievolle doelstelling om op de een of andere manier de kuststad Melitopol terug te veroveren. Bovendien geven inlichtingenanalisten nu toe dat de oorlog niet te winnen is voor Oekraïne, schrijft 21stcenturywire.

Ondertussen nemen de tekenen toe dat Rusland al begonnen is met de uitvoering van zijn eigen offensief, dat vrijwel zeker veel van de eerdere vermeende overwinningen van Kiev en zijn westerse sponsors ongedaan zal maken.

Het teken aan de wand is dus al duidelijk. De enige vraag is nu hoe en wanneer de militaire grootmeesters in Washington hun handen in onschuld zullen wassen?

Volgens een verslag in de Washington Post heeft Oekraïne geprobeerd om de Krim af te snijden van het Russische leger in het zuiden van Oekraïne. Tegelijkertijd heeft Oekraïne, met hulp van de VS en Groot-Brittannië, de brug over de Straat van Kertsj aangevallen die Rusland met de Krim verbindt. Hoewel deze aanvallen het wegdek van de brug hebben beschadigd, is de brug nog steeds in gebruik.

De kritieke gevechten vinden plaats rond het dorp Rabotino, dat meer dan 80,5 kilometer van Melitopol ligt. Hier hebben de Oekraïners hun best getrainde strategische reservetroepen ingezet, waaronder de Oekraïense 82nd Airborne.

Met behulp van Westers materieel – Britse Challenger II tanks, Marder (Schützenpanzer Marder 1) infanteriegevechtsvoertuigen, Amerikaanse Stryker tanks met acht wielen, Bradley infanteriegevechtsvoertuigen en in de VS gebouwde Mine Resistant Ambush Protected zwaarbewapende transporten (MRAP’s) – was het doel om door de Russische verdediging heen te breken en naar Melitopol te racen.

Oekraïense commandant klaagt over Franse tanks - Laat bemanningen sneuvelen omdat de bepantsering te dun is voor aanvallen tegen Russische eenheden

Hoewel de Oekraïners enkele tijdelijke overwinningen boekten, kostten deze aanvallen veel mensen en materiaal. Voor het grootste deel hebben de Russen de aanvallende troepen teruggedrongen.

(Als u zichzelf wilt vermaken, er staan talloze verhalen online waarin staat dat de Challenger-tanks dwars door de Russen heen zullen rollen. Het is niet gebeurd.)

Het inzetten van reserves in de strijd is een wanhoopsdaad van het Oekraïense leger. Mochten de reserves zware verliezen lijden, zoals nu het geval lijkt te zijn, dan zullen ze geen effectieve gevechtseenheden blijven. Dit kan de Oekraïense plannen om de oorlog voort te zetten tenietdoen.

Oekraïne heeft geen mankracht om zijn strategische reserves te vervangen. De meeste opgeleide jongeren die opgeroepen zouden kunnen worden, hebben zich met steekpenningen vrijgekocht of hebben het land verlaten.

Zelensky heeft deze week alle militaire rekruteerders in het land ontslagen. Hij probeert het leger in te schakelen om rekruteringsacties in het land uit te voeren, op welke manier dan ook. Er wordt nu gesproken over het werven van mannen van 40 jaar of ouder voor de oorlogsmachine; veel van de soldaten die in het veld zijn gezien, lijken al overjarig.

Zelfs als Oekraïne erin slaagt om mannen voor het leger bij elkaar te schrapen, zijn ze zonder training eerder een last dan iets anders. Bovendien levert het schrapen van de bodem van het vat onbetrouwbare soldaten op die misschien niet willen vechten.

Bron: Euro News

Dat is een kritiek probleem voor Oekraïense officieren en onderofficieren (NCO’s), die niet alleen rekruten op niveau moeten brengen, maar hen ook moeten overtuigen om in de “vleesmolen” te stappen en hun leven te riskeren. Reeds nu al zijn er voorbeelden van eenheden die geweigerd hebben om deel te nemen aan gevechten die zij als suïcidaal beschouwden.

De middelmatigheid van de Britse inlichtingendienst levendig getoond in de reeks terroristische aanslagen tegen Rusland

De Russische strategie is er één van actieve verdediging in bijna alle sectoren. De uitzondering is de oblast Kharkiv, waar de Russen snel oprukken en binnenkort de stad Kupyansk zullen aanvallen, een belangrijk spoorwegknooppunt dat Oekraïne nodig heeft om munitie en voorraden naar de troepen in het noordoosten te vervoeren. Veel waarnemers denken dat Kupyansk de komende week of zo zal vallen.

Rusland zegt dat het nog niet begonnen is met een eigen offensief, maar bereidt zich daar wel op voor. Het heeft ongeveer 100.000 manschappen verzameld in het noordoosten die ingezet zouden kunnen worden in een komend offensief. Er zijn ook konvooien met materieel gezien en gefilmd, dus het opbouwproces is aan de gang. Wat minder duidelijk is, is waar Rusland naartoe gaat.

Sommigen denken dat Rusland het gemunt heeft op Kharkiv, de op één na grootste stad van Oekraïne. Het Russische leger heeft echter nog andere opties: het zou kunnen proberen om het hoofdleger van Oekraïne vanuit het noorden en zuiden in te sluiten, zodra het Oekraïense offensief stopt. Dit zou het land in gevaar brengen en een existentiële crisis voor Kiev kunnen veroorzaken.

Het publieke rapport van de Amerikaanse inlichtingendiensten kijkt niet echt vooruit. Maar waarschijnlijk is er ook een veel hardere geheime beoordeling. Wat vertelt de inlichtingendienst het Witte Huis en zijn Nationale Veiligheidsraad eigenlijk? En zijn ze in staat om op te letten?

Vertegenwoordiger Andy Harris (R-MD), medevoorzitter van de Congressional (pro) Ukraine caucus, is tot de conclusie gekomen dat de oorlog in Oekraïne niet te winnen is. Net als anderen heeft hij het over de mogelijkheid van een patstelling, maar het is onwaarschijnlijk dat Rusland zal stoppen totdat het het conflict tot een einde heeft gebracht.

Wat westerse media verbergen over de toespraak van Lavrov in de VN-Veiligheidsraad

In tegenstelling tot Oekraïne heeft Rusland geen tekort aan mankracht en de oorlogsindustrie werkt nu 24/7 en lijkt het materieel te produceren dat nodig is voor de oorlog. Dit is absoluut niet het geval in de VS of Europa, die ernstige tekorten aan geschoolde arbeidskrachten en aanzienlijke problemen met de toeleveringsketen hebben.

Belangrijke Amerikaanse defensiebedrijven zoals Raytheon (RTX Corporation) geven toe dat ze afhankelijk zijn van kritieke leveringen uit China. Het zal niet lang meer duren voordat de Chinezen die pijpleiding afsluiten. Biden wil nog eens $20.6 miljard voor Oekraïne, maar het Congres moet daarmee instemmen. Het is niet duidelijk of het Congres veel geld zal willen pompen in een verliezende zaak.

De Amerikaanse regering wil de oorlog rekken tot Biden herkozen is. Ze promoot het idee van een patstelling om te proberen het kampvuur brandende te houden. Maar de wind waait en binnenkort zal het gaan regenen. Het lijkt erop dat niemand in Washington ook maar de minste interesse heeft om met de Russen te praten en het conflict op te lossen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Oekie Tarotlezer gearresteerd door Gestapo tijdens live show na het lezen van Zelensky’s “schadelijke” toekomstvoorspellingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlleen al de verovering van Rabotino kostte de Oekraïners 30.000 man! – Het personeelstekortprobleem is nu duidelijk
Volgend artikelAmbassadeur van Frankrijk, bevolen Niger te verlaten, weigert
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

 1. Een uurtje geleden hoorde ik nog op de radio dat de Russen geen manschappen en materieel meer hebben. Ik weet wel beter en hoop dat ze door blijven gaan tot de oceaan zodat heel Europa wordt bevrijdt, ik ben bang dat dat helaas niet gaat gebeuren maar ik blijf hopen.

 2. Amerikaanse mislukking erbij..beginnen we met Korea..en gaan het rijtje af…met één hand kom je niet meer toe…♥️🇷🇺🌹

 3. Ik denk dat er een fout in dit artikel geslopen is. Heel begrijpelijk met zoveel onuitspreekbare namen die moeilijk uit elkaar te houden zijn.
  De kuststad Melitopol ?
  Melitopol is geen kuststad, het ligt 40 km van de zee van Azov.
  Ik denk dat hier Mariupol bedoeld wordt, en dat is wel een havenstad aan de zee van Azov.
  Als de Oekraïners willen doorstoten tot aan de zee van Azov ( hetgeen ik vandaag niet zie gebeuren en morgen ook niet en eigenlijk nooit!) dan moeten ze Mariupol weer terug veroveren. In Melitopol ( waar ze ook niet zullen komen!) zitten ze daar nog 40 km vandaan.
  Met de millimeters die ze nu vorderen, kan dat nog heel lang gaan duren.

  • @ Paul Peters augustus 28, 2023 at 15:57

   Nee, volgens mij bedoelt de auteur terdege de stad Melipotol bij de kust van de Zee van Azov. Naar verluidt is dat het doel van het Oekraïense offensief, om het door Rusland veroverde grondgebied van elkaar te splitsen, bij het oprukken de Krimbrug onder artillerievuur te kunnen nemen, en daarmee de Russische bevoorrading bedreigen (die voor veruit het grootste deel niet via die brug plaatsvindt). Die brug is een Oekra/NAVOstan obsessie.

 4. Het TV nieuws van RTL4 kan het ook vertellen. In het zuiden van de Oekraine zou het Oekrainse leger een doorbraak bereikt hebben op twee verschillende fronten. Ze zouden een mijnenveld onschadelijk gemaakt hebben en door de twee doorbraken willen bereiken dat het Russische leger in twee delen gesplitst gaat worden. En ik maar denken dat alleen kinderen nog in sprookjes geloven. Wat er werkelijk aan de hand zou kunnen zijn is dat het Russische leger het Oekrainse leger in de val laat lopen (zoals al meer gebeurd is) en vervolgens de gehaktmolen weer in werking zet wat op zijn beurt leidt tot de dood van tienduizenden Oekrainse soldaten. Wat je soldaten noemt, ouwe opa’s en kinderen. Ze werden van de straat geplukt door ronselaars en kregen slechts twee weken militaire oefening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in