Vorige week heb ik uitgelegd waarom Bakhmut valt. Het stuk bevatte lange uittreksels uit een stuk dat was gepubliceerd door Kyiv Independent. De verslaggever had gesproken met soldaten die aan het Bakhmut-front waren geweest. Hun beschrijving van de situatie daar was vernietigend, schrijft Berhard.

Nu heeft een andere verslaggever van Kyiv Independent een enigszins vergelijkbaar verslag:

U moet dat verslag lezen, want ik zal het niet volledig behandelen. Maar ik wil enkele passages citeren omdat ze mijn andere recente artikel over het werkelijke aantal slachtoffers van Oekraïense soldaten in Bakhmut bevestigen.

Als u de propaganda en het algemene sentiment wegneemt, ziet u dit:

Slechts enkele dagen voordat hij terugkeerde om te vechten in de Slag om Bakhmut, zei de 54-jarige Oekraïense soldaat Volodymyr dat hij zich slecht voorbereid voelde.
“Als ze ons naar Bakhmut rijden, weet ik al dat ik naar de dood word gestuurd,” vertelde Volodymyr aan de Kyiv Independent tijdens zijn korte verblijf in Kramatorsk, een stad in de oblast Donetsk zo’n 25 kilometer ten westen van de frontlinie.

“(De Russen) blijven op ons schieten, maar we hebben geen artillerie – dus we hebben niets om ze mee terug te slaan,” zei Volodymyr. “Ik weet niet of ik zal terugkeren of niet. We worden gewoon gedood.”

Oekraïense infanteristen, geïnterviewd door de Kyiv Independent, beschreven de gevechten in Bakhmut als een wanhopige overlevingsstrijd tegen Ruslands “oneindige” voorraden artilleriemunitie en mankracht. Met alleen hun machinegeweren en geweren hielden zij zich schrap tegen meedogenloze Russische mortier- en artillerieaanvallen totdat hun schuilplaats uiteindelijk werd vernietigd.

Valeriy, een Oekraïense infanterist, zegt dat de meeste van zijn gesneuvelde kameraden dodelijk gewond raakten door granaatscherven.

“Het is jammer dat waarschijnlijk 90% van onze verliezen afkomstig zijn van artillerie – of tanks en luchtmacht,” vertelde Valeriy aan de Kyiv Independent enkele uren na het verlaten van het Bakhmut-front. “En veel minder (slachtoffers) van schietgevechten.”

De tweede fase van de massapsychose is begonnen

Valeriy telde dat “slechts enkele” van de oorspronkelijke 27 leden van zijn peloton met hem het Bakhmut-front verlieten, hoewel hij verklaarde dat de meesten van hen gewond waren, niet gedood.

“De Russen hebben zoveel wapens, en ze zijn met zoveel,” zei Valeriy. “Ze schieten de hele tijd op ons. Soms hoor je elke seconde een inval.”

Artillerie is, zoals verwacht, de grote moordenaar in Bakhmut. Hoewel er ook veel gewonden zijn, is de kans dat ze het uiteindelijk overleven niet zo groot. Artilleriewonden zijn notoir onrein en genezen traag. Er zouden Oekraïense orders zijn dat lichtgewonde mannen gewoon opgelapt moeten worden en onmiddellijk terug naar het front gestuurd moeten worden. Het werken in modderige loopgraven met notoir slechte sanitaire omstandigheden garandeert praktisch dat die opgelapte wonden vervolgens geïnfecteerd raken.

Het voordeel van de Russische artillerie is naar verluidt 10 tegen 1. De artillerie veroorzaakt hoge aantallen slachtoffers. Elke bewering dat er aan Russische kant meer slachtoffers vallen dan aan Oekraïense kant, is in strijd met de logische conclusie van deze feiten.

Terug naar de frontlinie:

Infanterist Vladyslav van de 58e onafhankelijke gemotoriseerde infanteriebrigade zegt dat veel soldaten in zijn peloton hebben geweigerd naar Bakhmut te gaan toen de Russen dichterbij kwamen.

Meerdere soldaten van andere brigades zeiden ook dat ze veel “weigeraars” zijn tegengekomen die alles deden om niet naar Bakhmut te worden uitgezonden.

Tijdens de laatste rotatie eind februari zei Vladyslav dat slechts acht van de 25 soldaten in zijn peloton naar Bakhmut gingen – en de rest zei dat ze niet konden gaan vanwege plotselinge koorts of lichaamspijn.

De acht gingen vervolgens naar een positie op een kruispunt bij de Bakhmutka rivier, waar vernielde huizen op een rij stonden. Het peloton kwam onder zwaar Russisch mortiervuur zodra ze aankwamen.

Over Trussificatie: Van dekolonisatie naar wanhoop naar hopeloosheid naar klucht

Twee werden gedood, en twee raakten ernstig gewond – één soldaat verloor zijn arm, en de andere werd in de maag geraakt door een projectiel, zei Vladyslav. De rest, waaronder Vladyslav zelf, liep een zware hersenschudding op.

Ze werden die dag allemaal geëvacueerd uit Bakhmut en verloren de positie.

Dat korte gevecht met 50% verliezen en zware hersenschuddingen voor de rest maken berichten over een overlevingstijd van slechts 4 uur in Bakhmut aannemelijk.

De volgende beschrijving van de Russische gevechtsstijl in Bakhmut is interessant. De tactiek is erop gericht zo weinig mogelijk slachtoffers te maken. Dit weerlegt ook beweringen over ‘menselijke golf’-aanvallen:

Infanterist Vladyslav zei dat de Russen ’s nachts meestal in een groep van ongeveer vijf personen verschenen, maar ze leken “bang” om aanvallen van dichtbij uit te voeren.

Dus in plaats daarvan gebruikten de Russen massale vuurkracht om de huizen – waar de Oekraïners zich schuilhielden om de binnenvallende troepen in de gaten te houden – zo ver te vernietigen dat ze gedwongen werden de positie te verlaten om een andere positie met betere bescherming te zoeken, aldus Vladyslav.

“Ze vechten (nu) ook slim,” zei Vladyslav.

Een andere soldaat bevestigt de mededeling:

Maksym, 33, een infanterist van de 5e Afzonderlijke Aanvalsbrigade, zei dat de Russen ook een ingezette tactiek hadden in het zuidelijke gebied bij Bakhmut.
De infanterist uit Kiev werd in februari 2023 gestationeerd aan het Ivanivske front, aan de zuidwestelijke rand van Bakhmut, waar hevige gevechten woeden om een strategisch dorp dat aan een van de belangrijkste routes naar de stad ligt.

Met behulp van drones bepalen de Russen de posities van Oekraïne in het gebied. Ze zouden dan meerdere mortier- en artillerierondes afvuren, gevolgd door infanterieaanvallen, in een poging de Oekraïense soldaten te omsingelen, aldus Maksym.

Als de drones de Oekraïense posities niet kunnen detecteren, sturen de Russen een paar soldaten om geweerschoten af te vuren tot ze tegenvuur horen, aldus Maksym.

Oekraïne is een dood land dat wandelt (Video's 18+)

Hoe wreed ze ook zijn, de Russische tactiek heeft langzaam gewerkt en de eenheid van Maksym in februari in totaal 1,5 kilometer teruggedrongen.

Het is een langzaam slijpende zaak: verkenningsartillerievuur, verkenningsartillerievuur, verkenningsartillerievuur – bestorm de positie. Goed uitgevoerd leidt het tot hoge verliezen aan de verdedigende kant en kleine verliezen aan de aanvallende kant.

Bron: Live UA kaart – Klik voor groot

Bij gebrek aan andere middelen gaat het Oekraïense leger door met zijn dure tactiek van positieverdediging:

Het dorp Ivanivske, dat aan de snelweg naar Kostyantynivka ligt en op slechts acht kilometer van Bakhmut, behoort tot de nederzettingen die de Oekraïense troepen aan het versterken zijn.

Een plaatsvervangende compagniescommandant van de 80e Brigade, bekend onder de roepnaam Third, vertelde de Kyiv Independent dat er loopgraven worden gegraven langs de snelweg van Ivanivske naar Kostyantynivka om een Russische doorbraak in Ivanivske te voorkomen. De “operationele pauze” in de gevechten in de gebieden verder weg van Bakhmut is nuttig geweest om versterkingen te bouwen.

“Als de Russen Bakhmut veroveren, zullen ze verder oprukken naar het zuiden, naar Ivanivske, dan naar Chasiv Yar, en verder naar het westen,” zei Third, 45, die sinds 2014 in dienst is. “We bereiden ons van tevoren voor.”

“Op dit moment is er genoeg (verdediging),” zei hij over het verdedigen van de rest van de regio tegen de Russen als Bakhmut valt. “Maar het is voor nu, en ik weet niet wat de vijand hierna gaat doen.”

Niemand weet het en dat is het punt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Onheilspellende vraag: Zullen de VS hun ondergang aanvaarden of de rest van de mensheid met zich meesleuren?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland geeft eindelijk toe NAVO’s diepe ondergrondse commandobunker in Kiev te hebben vernietigd
Volgend artikelProvinciale Statenverkiezingen 2023 – Kun je een verrot systeem van binnenuit veranderen?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. Jullie laten je allemaal afleiden.

  De banken crisis is zo gepland om de CBDC in te gaan voeren !!

  Maak je niet druk of er nog mensen vervolgd gaan worden want op het moment we gevangen zitten in de CBDC zal er niemand van die moordenaars vervolgd gaan worden.

 2. Off topic maar wel belangrijk.
  Op moment van schrijven verliest FvD 10 (tien!) zetels en dat lijkt mij heel ongeloofwaardig vergeleken met de grote aanhang, hun vlekkeloze campagnes met volle zalen en de demonstratie in Den Haag met 10duizenden aanhangers.
  Dit kan toch niet kloppen?

  • tuurlijk niet , alles is een doorstoken kaart , er word gefraudeerd dat het zijn weerga niet kent , het is het moment om op te staan met alle wakkeren en er DAADWERKELIJK iets tegen te doen. Met afwachten maak je het alleen nog wat moeilijker.

   • Hoe kunnen ze die fraude aantonen?
    Mogen ze de stemmen hertellen?
    En als inderdaad fraude wordt aangetoond, nieuwe verkiezingen en de fraudeurs de bak in?
    Ben bang dat dit niet gaat gebeuren en de Nederlanders zich gedwee naar de slachtbank laten voeren want het linkse desastreuze beleid gaat gewoon verder.

    • Ik denk dat de beste manier is om naast het ingevulde stembiljet je paspoort open te tonen en deze op foto vast te leggen en vervolgens naar FvD te sturen, nadat je hebt gestemd op die partij. Vervolgens kunnen zij dan een heel betrouwbaar beeld krijgen hoeveel mensen echt op de partij hebben gestemd en of er veel verschil is met de getelde stemmen.

     • Hoor niet veel zinnigs hier maar dit is inderdaad een goed voorstel!!
      zou voor alle partijen moeten gelden zeer goed controle systeem.
      Chapeau!!!!

 3. De getelde stemmen kloppen wel. Het telsysteem heeft meerdere controles. Was er zelf bij aanwezig. Feit is dat ik met grote verbazing en ongeloof constateerde dat er toch nog veel op VVD werd gestemd. De mensen hebben het denk ik nog te goed hier en willen zich niet verder informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in