TheDigitalArtist / Pixabay

Er zal nog meer te zeggen zijn over de bijna 8.000 woorden lange

Gezamenlijke verklaring van de Volksrepubliek China en de Russische Federatie over de verdieping van het alomvattende strategische samenwerkingspartnerschap in het nieuwe tijdperk ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de instelling van diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen (in het Mandarijn) (h/t Arnaud Bertrand).

Maar voor nu zijn er deze twee fragmenten, schrijft Bernhard.

Over multipolair mondiaal bestuur:

De twee partijen wezen erop dat de grote veranderingen in de wereld hun evolutie hebben versneld, de status en kracht van opkomende machten in de “mondiale zuidelijke” landen en regio’s zijn blijven toenemen, en de multipolarisatie van de wereld is versneld. Deze objectieve factoren hebben de herverdeling van ontwikkelingspotentieel, middelen, kansen, enz. versneld, hebben zich ontwikkeld in een richting die gunstig is voor opkomende markten en ontwikkelingslanden, en hebben de democratisering van internationale relaties en internationale eerlijkheid en rechtvaardigheid bevorderd. Landen die hegemonisme en machtspolitiek omarmen, staan hier haaks op en proberen de erkende internationale orde gebaseerd op internationaal recht te vervangen en te ondermijnen door een “op regels gebaseerde orde.” De twee partijen benadrukten dat het concept van het bouwen aan een gemeenschap van menselijke lotsbestemming en een reeks mondiale initiatieven die door China worden voorgesteld van grote positieve betekenis zijn.

Als onafhankelijke kracht in het proces van de totstandbrenging van een multipolaire wereld zullen China en Rusland het potentieel van hun betrekkingen ten volle benutten, de totstandbrenging van een gelijkwaardige en ordelijke multipolaire wereld en de democratisering van de internationale betrekkingen bevorderen, en kracht verzamelen om een eerlijke en redelijke multipolaire wereld op te bouwen.

Beide partijen zijn van mening dat alle landen het recht hebben om onafhankelijk hun ontwikkelingsmodellen en politieke, economische en sociale stelsels te kiezen in overeenstemming met hun nationale omstandigheden en de wil van het volk, verzetten zich tegen inmenging in de binnenlandse aangelegenheden van soevereine landen, verzetten zich tegen unilaterale sancties en “long-arm jurisdiction” die geen basis hebben in het internationaal recht en niet zijn toegestaan door de Veiligheidsraad, en verzetten zich tegen ideologische lijnen. Beide partijen wezen erop dat neokolonialisme en hegemonisme volledig in strijd zijn met de trend van het huidige tijdperk en riepen op tot een gelijkwaardige dialoog, de ontwikkeling van partnerschap en de bevordering van beschaafde uitwisselingen en wederzijds leren.

Beide partijen zullen de resultaten van de overwinning van de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse wereldorde, zoals vastgelegd in het Handvest van de Verenigde Naties, krachtig blijven verdedigen en zich verzetten tegen ontkenning, verdraaiing en manipulatie van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. De twee partijen wezen erop dat ze correct historisch onderwijs moeten geven, de antifascistische herdenkingsfaciliteiten in de wereld moeten beschermen tegen ontheiliging of vernietiging en de verheerlijking en zelfs pogingen om het nazisme en militarisme te doen herleven streng moeten veroordelen. Beide partijen zijn van plan om in 2025 de 80e verjaardag van de overwinning van de verzetsoorlog van het Chinese volk tegen Japan en de Grote Patriottische Oorlog te vieren en gezamenlijk de juiste kijk op de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te bevorderen.

Het ‘Mondiale Zuiden’, d.w.z. de meerderheid van alle landen, zal dit zeer toejuichen.

  Opnieuw luchtaanval op Kiev: "De Russen stuurden verschillende golven Shahed" - Kritieke infrastructuur was het doelwit

Over de oorlog in Oekraïne:

De Russische kant beoordeelt het objectieve en eerlijke standpunt van China over de kwestie Oekraïne positief en is het eens met het standpunt dat de crisis moet worden opgelost op basis van volledige naleving van het Handvest van de Verenigde Naties.
Rusland is verheugd over de bereidheid van China om een constructieve rol te spelen bij het oplossen van de Oekraïense crisis via politieke en diplomatieke kanalen.

Beide partijen wezen erop dat men alle acties die tot uitstel van de oorlog en verdere escalatie van het conflict hebben geleid, moeten stopzetten en riepen op om te voorkomen dat de crisis uit de hand loopt. Beide partijen benadrukten dat dialoog een goede manier is om de Oekraïense crisis op te lossen.

Beide partijen zijn van mening dat voor een gestage oplossing van de Oekraïense crisis de onderliggende oorzaken van de crisis moeten worden weggenomen, het beginsel van de ondeelbaarheid van veiligheid moet worden nageleefd en rekening moet worden gehouden met de redelijke veiligheidsbelangen en -zorgen van alle landen.

Beide partijen zijn van mening dat het lot van alle volkeren gedeeld wordt en dat geen enkel land zijn eigen veiligheid mag nastreven ten koste van de veiligheid van andere landen. Beide partijen spraken hun bezorgdheid uit over de echte uitdagingen van de internationale en regionale veiligheid en wezen erop dat het in de huidige geopolitieke context noodzakelijk is om de oprichting van een duurzaam veiligheidssysteem in de Euraziatische ruimte te onderzoeken, gebaseerd op het beginsel van gelijkheid en ondeelbaarheid van veiligheid.

Al met al heeft de verklaring voor ‘het Westen’ veel om op te kauwen.

  (Video's) Oekraïense soldaat: "In Bakhmut beleven we in een ongekende hel" - Kolossale verliezen

Het zal dus zijn best doen om het te denigreren en/of te negeren.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoe noem je een oorlog met China plus een oorlog met Rusland plus een kolossale oorlog in het Midden-Oosten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe worden gewaarschuwd dat nanobots “tegen 2030” door ons lichaam zullen stromen en gebruikt zullen worden om onze hersenen met het internet te verbinden
Volgend artikelEen dringende kwestie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Als westerling kan ik de gedachte niet onderdrukken dat deze twee staatslieden meer respect verdienen dan alle soortgelijke westerse toneelspelers bij elkaar.

  • @Salvar,
   Gaat er niet beter op worden in China ze hebben daar elektronische keelbanden, zodra iemand de fout in gaat bijv. de weg oversteken met rood licht of te laat op werk en het chinese CJIB niet meteen op de rekening van betreffende een strafbetaling kan innen wegens geen tegoed dan trekt die band ietsjes vaster aan.

 2. Ook Nederland kan beter gaan richting : BRICS+, SCO, en NDB.

  Mulipolaire wereld; samenwerkende, onafhankelijk landen.

 3. Het westen weet heel goed dat het momenteel niet in staat is oorlog te voeren met een kern macht of een groot land. De rest van wat je waar dan ook leest wat daar tegenin gaat is PR lariekoek‼️
  Dit is de ware reden voor proxy oorlogen.

 4. Proxy oorlog was kinder spel de afrekening van het verleden moet nog beginnen wand wie het zwaard op neem zal eer door vermorzeld worden.staat te lezen .Dag navo Dag VS Dag GB EN de rest doei hoei

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in