De nieuwe Free Inquiry, het vlaggenschip van de Amerikaanse seculiere humanisten, is vandaag (27 september) aangekomen, en ik heb met groeiend intellectueel plezier de eerste opiniepeiling gelezen, “Is Oorlog met China Onvermijdelijk,” door Shadia B. Drury, professor emerita aan de Regina Universiteit.

Het is informatief en wetenschappelijk; het is goed, heel goed en zo belangrijk dat het opnieuw gepubliceerd zou moeten worden in bijvoorbeeld Consortium News, een van de meest respectabele onafhankelijke tijdschriften, “het eerste onderzoeksnieuwsmagazine gebaseerd op het internet”. Misschien zal Max Blumenthal van The Grayzone het ook promoten, schrijft

En toen las ik de tweede Op-Ed, “The Devil’s Bargain” door S.T. Joshi. Ik was stomverbaasd toen ik las dat volgens Joshi “[Poetins] Potemkin Leger geen veldslagen kan winnen, behalve met de hulp van meedogenloze huurlingen.” [sic]

Ik stopte met lezen. Ik legde de FI opzij.

Joshi’s uitspraak is een schokkend voorbeeld van rabiate, hersenloze russofobie, zelfs in een Rusland-hatend land als de Verenigde Staten, het op één na meest russofobe land ter wereld (Polen staat op de eerste plaats). Feit is dat het “Potemkin leger” van Poetin relatief meer heeft bereikt dan wat het Amerikaanse leger, het “machtigste leger ter wereld”, heeft bereikt sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

In Vietnam, bijvoorbeeld, werd het Amerikaanse leger op een zeer onwaardige manier door communistische guerrilla’s verdreven, hoewel de Amerikanen ongeveer 2-3 miljoen Vietnamezen hadden afgeslacht, waaronder onschuldige boeren, zowel mannen als vrouwen en kinderen. In Afghanistan vocht het Amerikaanse leger ongeveer 20 jaar lang om uiteindelijk verslagen te worden door Afghaanse boeren en geitenhoeders. Het Amerikaanse leger heeft dan wel veldslagen gewonnen, maar de oorlogen verloren en heeft noch in Afghanistan noch in Vietnam iets goeds gedaan. Hetzelfde geldt voor honderden andere militaire interventies overal ter wereld. (Ja, honderden.) We hoeven het niet eens meer te hebben over de brute vernietiging door de VS/NAVO-legers van Irak, Servië en Libië, bijvoorbeeld. Iedereen weet, of zou moeten weten, wat er gebeurd is.

Militaire analyses en vergelijkingen moeten altijd in een relevante context worden gemaakt. Zeggen dat Poetins “Potemkin leger geen veldslagen kan winnen” veronderstelt dat Rusland zijn militaire interventies in bijvoorbeeld Syrië verloren heeft. Of Abhkazië. Of Zuid-Ossetië. Maar dat heeft hij niet gedaan.

In de huidige oorlog in Oekraïne heeft Poetins “Potemkin leger” na anderhalf jaar meer dan 20 procent van het Oekraïense grondgebied in handen gekregen. Niet zomaar wat Oekraïens grondgebied, maar het beste, het meest waardevolle Oekraïense onroerend goed, namelijk de Krim en het Donbas-gebied, omdat deze regio’s voornamelijk bewoond worden door etnische Russen. En Poetins “Potemkin leger” vecht niet tegen “guerrilla’s of boeren”; het vecht tegen een regulier Oekraïens leger dat illegaal tot de tanden bewapend is door de NAVO gedurende de 8 jaar na de door de VS gesponsorde staatsgreep in Kiev in 2014, waarbij de wettelijk gekozen Oekraïense president Victor Janoekovitsj werd verdreven. Voordat het zijn militaire operatie in 2022 lanceerde, drong Rusland herhaaldelijk aan op een vreedzame oplossing voor het probleem van de etnische Russen in Donbas die bedreigd en gedood werden door het Oekraïense leger. Maar noch Oekraïne, noch de NAVO/VS waren ooit van plan om zich aan de akkoorden van Minsk te houden. En dat deden ze ook niet.

  Plegen NAVO en Israël zelfmoord?

Minstens 14 Europese landen (voornamelijk Duitsland, Engeland en Polen) en de VS hebben hun geavanceerde wapens naar Oekraïne gestuurd in de oorlog tegen Rusland. De VS hebben al meer dan 100 miljard dollar uitgegeven aan hulp aan Oekraïne, dat nu economisch en financieel bankroet is en alleen door Amerikaans geld overeind wordt gehouden. Als Rusland gedwongen was geweest om alleen oorlog te voeren tegen Oekraïne, zou de oorlog binnen een week of zo voorbij zijn geweest.

Tijdens de huidige oorlog in Oekraïne heeft het “Potemkin leger” van Poetin meer dan 400.000 Oekraïense soldaten gedood en nog eens enkele honderdduizenden uitgeschakeld. Ongeveer 10 miljoen Oekraïners zijn in paniek hun land ontvlucht, verspreid over heel Europa en elders, ook in Rusland. Nu het Russische leger een nieuw Oekraïens tegenoffensief heeft gestopt en verijdeld, zijn er nog eens 70.000 Oekraïners dood. Van de ongeveer 12.000 buitenlandse huurlingen die illegaal in Oekraïne hebben gevochten, voornamelijk Britten en Polen, zijn er nog maar ongeveer 2000 over. De rest is gedeserteerd, gewond of gedood. Steeds meer Oekraïners beseffen dat ze een oorlog tegen Rusland niet kunnen winnen – niemand kan die winnen – en onlangs hebben duizenden Oekraïense troepen zich overgegeven. (Volgens Redacted op 28 september hebben ongeveer 10.000 Oekraïense soldaten onlangs de Russische commandanten in Oekraïne gebeld met het aanbod om zich over te geven).

Wat een mislukking om gevechten te winnen, inderdaad!

Maar de trieste staat van dienst van de honderden Amerikaanse militaire interventies overal ter wereld is slechts een deel van het morele verval van het Westen. Begin vorig jaar dreigde de Amerikaanse president officieel en publiekelijk met de vernietiging van een 20 miljard dollar kostende Russische energie-infrastructuur, die een kritiek onderdeel vormde van het Europese gasvoorzieningssysteem. Hij dreigde inderdaad, en hij hield woord: op 26 september 2022 werden de Nord Stream aardgaspijpleidingen in de Oostzee opgeblazen, het ergste geval van economisch terrorisme in de geschiedenis en een enorme milieuramp. Deze afschuwelijke daad van Amerikaans-Europees economisch terrorisme werd uitgevoerd met de hulp van enkele lokale Noorse, Poolse en andere russofobe onnozelaars, die niet aarzelden om de bevelen van hun misdadiger op te volgen. Een hooggeplaatste Europese politicus, de voormalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken, prees de VS publiekelijk voor deze gruweldaad. “Bedankt, VS,” zei hij op Twitter.

  Voormalig adviseur van het Pentagon: "VS achter sabotage Nord Stream"

Tegelijkertijd wordt de Russische cultuur systematisch uitgewist, vooral in Europa. Concerten met Russische muziek worden bijvoorbeeld geannuleerd, terwijl Russische financiële tegoeden bevroren of gestolen worden en Russische toeristen verboden of beperkt worden om NAVO-landen te bezoeken. Sommige Oekraïense propagandisten, Sarah Ashton-Cirillo bijvoorbeeld, “beweren” nu dat de Russen afstammen van Mongoolse barbaren en dat ze daarom Aziaten zijn en geen Europeanen, en dat het Russische land in verschillende provincies zou moeten worden opgedeeld en door Amerikaanse/Westerse bedrijven zou moeten worden bestuurd.

Wat wij “Westerse beschaving” noemen, is de afgelopen tien jaar nauwelijks meer geworden dan goed georganiseerd, gelegaliseerd russofoob banditisme.

Hoe dan ook, het is nu te laat om oorlog te voeren tegen Rusland, en niemand die verstandig is, zou dat moeten doen, zoals Dimitry Orlov, een Amerikaans-Russische ingenieur en schrijver, onlangs betoogde op “Dialogue Works”. Rusland is te machtig en volledig zelfvoorzienend wat betreft haar natuurlijke rijkdommen en geavanceerde militaire knowhow.

Als u sceptisch blijft, begrijp dit dan: het kan zijn dat wanneer Rusland voldoende geprovoceerd en bedreigd wordt door de NAVO en de VS, hij zal besluiten om “Mr. Kinzhal” (zoals Pepe Escobar zou zeggen) naar Brussel, Londen, Warschau of zelfs Washington te sturen. En u weet wat dat betekent: zodra een Russische hypersonische raket geprogrammeerd is om een bepaald doel te raken en vervolgens op zijn missie wordt losgelaten, kan niemand en niets in de VS of ergens anders op de planeet hem tegenhouden. De enige optie voor de Kinzhal is om het doel te raken. Met verwoestende gevolgen, allemaal volgens de wetten van de fysica van hypersonische snelheid.

En “Mr. Kinzhal” is slechts één van de zes nieuwe superwapens van Rusland, het is slechts één van een familie van nieuwe Russische hypersonische raketten. De Zircon is een andere. Net als de Avangard. Er is niets vergelijkbaars met deze raketten in de arsenalen van alle westerse landen. Rusland loopt minstens enkele jaren voor op de VS wat betreft de ontwikkeling van hypersonische rakettechnologie. Het enige land dat in de buurt komt is China, en China is nu een nauwe militaire en economische partner van Rusland.

Als Joshi en miljoenen andere Amerikaanse russofoben nog steeds niet onder de indruk zijn van de onstopbare hypersonische raketten van Rusland, dan moeten ze niet vergeten dat Rusland toevallig ook de meest destructieve, de apocalyptische, superzware ICBM ter wereld heeft ontwikkeld. Als een bezoek van “Mr. Kinzhal” de Amerikaanse politieke en militaire gevestigde orde niet dwingt om de rede en het gezond verstand te overwegen in hun suïcidaal roekeloze russofobische beleid, dan zal zeker een bezoek van “Mr. Satan” (de RS-28 Sarmat) eindelijk wat verstand in de hoofden van de Amerikaanse russofoben slaan … dat wil zeggen, degenen die overleven.

  De implicaties van adtech voor terreur- en terrorismebestrijdingsoperaties beoordelen

Er is maar één “Satan” (of misschien twee) voor nodig om alles op het grootste deel van de noordoostkust van de VS uit te roeien en te veranderen in een hoop smeulend radioactief afval. Alles wat niet meer bestaat betekent natuurlijk, onder andere, de redactie van Free Inquiry en haar redacteur S.T. Joshi.

Redactionele artikelen en opiniestukken zoals die van Joshi zijn onverantwoordelijke russofobe tirades van een ongeïnformeerd, misleid persoon die zich niet realiseert dat hij zijn eigen ramp en die van zijn land op het spel zet. Joshi is zo verblind door zijn russofobie dat hij niet eens beseft dat hij een beschamende logische fout maakt wanneer hij beweert dat de enige manier waarop Poetin een veldslag kan winnen, is door “genadeloze huurlingen van Wagner” in te schakelen. Nou, wie zijn Wagner-huurlingen? Dat zijn Russen, natuurlijk, en Wagner is een Russische militaire formatie die volledig onder controle staat van de Russische militaire regering, die Wagner financiert en de militaire operaties toewijst. Wat is Joshi’s punt? Dat Russen geen strijd kunnen winnen … maar dat ze dat wel kunnen?

Om af te ronden, wil ik herhalen: “Satans,” zoals Kinzhals, zijn niet te stoppen. De RS-28 Sarmat kan trouwens 24 Avangard hypersonische raketten dragen en is “naar verluidt volledig immuun voor alle huidige of toekomstige raketafweersystemen”. Toevallig is het deze maand officieel in Russische gevechtsdienst gekomen.

Het is nu de hoogste tijd om Rusland serieus te nemen en respectvol met haar te onderhandelen. Het is de hoogste tijd om te beseffen dat we het ons niet kunnen veroorloven, niemand van ons, om nog een nucleaire crisis van het type 1962 te riskeren. Toen hadden we gewoon geluk. Deze keer misschien niet. En dan is het allemaal voorbij.

In het onvatbare grote universum zal het “niemand” iets kunnen schelen. “Niemand” zal het zelfs opmerken.

[OPMERKING – De auteur van dit stuk is Kaz Dziamka. Ik ben vereerd dat hij sonar21 de moeite waard vond om zijn essay te publiceren. Kaz kwam in 1981 uit Polen, behaalde een doctoraat in Amerikaanse Studies aan de Universiteit van New Mexico en doceerde 20 jaar Engels en Amerikaanse Studies aan de universiteit. Hij heeft een aantal boeken gepubliceerd: Adventures in Freedom, en (in het Pools), “Moja słowiańska wolność” (Mijn Slavische vrijheid). Gedurende 14 jaar was hij redacteur van de American Rationalist].


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom hypersonische wapens alles veranderen? Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOversterfte door hart- en vaatziekten vorig jaar met 44% gestegen onder Britse burgers in de leeftijd van 15-44 jaar: Rapport
Volgend artikelVaccin Catastrofe – Massamoord
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  1. Off topic/on topic… er vliegt hier net een gigantisch NATO vliegtuig (MMF11 – A332 – operated by Royal Dutch Airforce) over mijn huis heen. Hij ging erg laag, 3000ft, wat een bizar gezicht was voor zo’n mega vliegtuig. Het had hard loeiende motoren omdat het duidelijk aan het dalen was. Ca. 2000 mensen waren hem aan het volgen op flightradar.

    Het vluchtpad was vertrek van Eindhoven om 9:25, naar Denemarken, waar het voor de kust bij Esbjerg rondjes heeft gevlogen boven de zee. En nu vloog het over mijn huis richting Eindhoven.

    Ze zullen wel wacht houden boven zee.

  2. De Russen hebben ook een raket en luchtafweer dat voorop loopt en het Westen heeft niets omdat te counteren. Denk aan S300 S350 S400 S500 en S550 (S600 word nu getest) dit in samenwerking met BuK M en Pantsir S1 wat met gemak alles westerse wapens uitschakelt. Bij Moskou heeft men het geavanceerde A235 Nudol systeem… Oorlog is waanzin we kunnen beter goede relaties met elkaar hebben.

  3. tja op een dag hé..zullen we horen en lezen dat hun dag gekomen is…de duivels vieren al feest als het begonnen is…💪🇷🇺♥️…..💪🇷🇺♥️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in