Was een van de technologisch meest geavanceerde en genetisch gemodificeerde naties op de planeet op de een of andere manier niet in staat om de verschillende buitengewoon ruwe Hamas-aanvallen te detecteren en te voorkomen? schrijft 2ndsmartestguyintheworld.

Deed de Iron Dome, een technologisch wonder op het gebied van raketverdediging, het op de een of andere manier plotseling niet meer tijdens deze “niet-uitgelokte” aanval a la Pearl Harbor?

“Hamas-soldaten waren in staat om gemakkelijk IDF-soldaten, kinderen en grootmoeders te ontvoeren. Veel van deze “terroristen” liepen gewoon naar binnen, ondanks wat in het verleden enkele van de zwaarst bewaakte en versterkte grenzen ter wereld waren.

Netanyahu heeft tenslotte toegegeven dat hij zijn natie heeft opgeofferd om de experimentele petrischaal of het “laboratorium” van Pfizer te worden, dus deze “leider” manipuleert en stelt zijn volk duidelijk bloot aan alles wat zijn handlangers van de regering van de Eén Wereldregering bevelen.

Is het louter toeval dat deze laatste aanvallen bijna op dezelfde dag de 50e verjaardag van de Jom Kippoer Oorlog herdenken?

Of worden misschien zowel de Israëli’s als de Palestijnen opnieuw gebruikt als offerpionnen voor de nieuwste geopolitieke destabilisatieoperatie?

En net zoals er in de aanloop naar de PSYOP-OEKRAÏNE-INVASIE NAZI-netwerken en een CIA-coup in 2014 betrokken waren, zo was er ook een door het Intelligence Industrial Complex gesponsorde aanloop naar de PSYOP-ISRAËL-oorlog:

Beelden van boven van X bewijzen nog eens precies hoe geëngineerd deze laatste operatie werkelijk is:

Net zoals Noord-Korea de perma-boogie man is die geactiveerd wordt om massale angst in te boezemen, zo speelt ook Iran zijn rol als de eeuwige slechterik:

  NYT pusht met 'korrelige video' bewering Israëlische regering over 'massale verkrachtingen door Hamas' op 7 oktober

Als de sociopaten die de planeet besturen niet in staat zijn om WO 3 uit PSYOP-OEKRAÏNE-INVASIE te krijgen, dan zullen ze misschien, heel misschien hun Grote Reset krijgen dankzij hun laatste Midden-Oosten “oorlogen”.

Want de “leiders”, zowel de “gekozen” als de ongekozen, willen permanente “noodsituaties” en “oorlogen” voor totale controle over wat er nog over is van de mensheid, voor eeuwig en altijd:

Hier is een korte geschiedenis van deze gefabriceerde naties, en hun opzettelijk uitgesneden en verschuivende grenzen om eeuwigdurende strijd over het geopolitieke schaakbord te verzekeren:

Misschien wel het belangrijkste punt dat over deze laatste misdaad tegen de mensheid gemaakt kan worden, is dat soortgelijke “terroristische” cellen overal in Amerika en de EU geïnstalleerd zijn; ze staan klaar om op elk moment geactiveerd te worden. Per slot van rekening is de meerderheid van de vluchtelingen, meer bepaald buitenlandse huurlingen, via wijd open grenzen geïmporteerd door de VN en hun partner-in-crime de onwettige federale regering “Biden”. De meerderheid van deze huurlingen zijn mannen van militaire leeftijd, niet alleen uit Zuid-Amerika, maar ook uit China, Afrika en het Midden-Oosten.

Wees waakzaam.

Geef NIET toe.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Biden stuurt $8 miljard aan militaire noodhulp naar IsraëlVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse regering overweegt miljoenen ouderen “wettelijk te euthanaseren” om “de planeet te redden”
Volgend artikelCNN: Poetins strategie om het Westen uit te putten in Oekraïne werpt vruchten af
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

45 REACTIES

 1. ‘Misschien wel het belangrijkste punt dat over deze laatste misdaad tegen de mensheid gemaakt kan worden, is dat soortgelijke “terroristische” cellen overal in Amerika en de EU geïnstalleerd zijn; ze staan klaar om op elk moment geactiveerd te worden.’

  We zullen ZELF buurtwachten moeten gaan organiseren en dit ZELF moeten gaan oplossen, want overheden, media en vooral justitie/politie/boa’s verraden ons waar we bij staan. We zullen onszelf moeten gaan bewaken en verdedigen. Niemand komt ons redden.

  • Zonder wapens staan we als burgers gewoon weerloos.

   Met een baseball knuppel of zelfs met een jachtgeweer gaan we ons niet kunnen verdedigen tegen mannen met oorlogswapens (wellicht afkomstig uit Oekraïne en Afghanistan).

   Als zelfs in Israël de overheid niet in staat is haar burgers te beschermen, en achter de feiten aanloopt, dan mogen we hier zeker niet verwachten dat de overheid ons tijdig zal redden.

   Een overheid die terroristen en criminelen elimineert NA de feiten is zoals een landbouwer die een vos doodschiet NADAT hij in het kippenhok tekeer is gegaan. Vijgen na Pasen!

   De begraafplaatsen liggen vol met slachtoffers die voor hun veiligheid enkel op de overheid betrouwden.

   • Dus jou voorstel is om gewoon niks te doen? Succes daarmee.

    Ik laat mij niet weerloos omver lopen en ik ga mijn buurt wel organiseren als het grillig wordt. En wapens… ik verzin wel wat. Jij verwacht kennelijk geoliede patrouiles van vluchtelingen? Ik verwacht eerder losgeslagen idioten en plunderaars. Als je een eenheid vormt kan je strategisch heel veel bereiken met hele simpele wapens.

    Maar de demoralisatie in je reactie is de demoralisatie die ik overal terugkrijg als ik praat over verenigen en organiseren. De mensen die de kar moeten trekken geven al op voordat ze nodig zijn. Ongelooflijk hoe nihilistisch en zelfdestructief de meeste mensen denken. Komop man… toon eens wat ruggegraat ipv meteen voor te sorteren op verlies en hopeloos jezelf in de put te praten. Ik sterf liever staand en strijdend dan dat ik mezelf de put in praat voordat de strijd begint, kennelijk zie jij geen enkele hoop… en ik hoop dat jij niet in mijn dorp woont om de boel te demotiveren.

    Ik wil je niet beledigen of voor je kop stoten met deze tekst, ik probeer je wakker te schudden om je rug recht te houden en je schouders eronder te zetten ongeacht hoe of wat de vijand is. Houd moed man… als wij de moed laten vallen, is er geen moed om mee te strijden. Komop… raap jezelf en je strijdbaarheid bij elkaar en maak moed ipv hopeloosheid.

    • En ik lees in je verhaal overheid overheid overheid… de overheid is er niet om ons te beschermen. Je leest hier, dus je weet dat alle westerse overheden hun eigen mensen willen uitroeien… stop met leunen op de overheid.

     NIEMAND KOMT ONS REDDEN… WIJ MOETEN HET ZELF GAAN DOEN!

    • Ik ben met je akkoord dat we losgeslagen idioten inderdaad wel aankunnen als we ons voorbereiden.

     Als ik echter zie wat voor soort ‘materiaal’ er nu al in Antwerpen gebruikt wordt (Kalasjnikovs, handgranaten, etc.) vrees ik dat we als burgers toch wat onderbewapend gaan zijn als we ons moeten gaan verweren tegen dit soort van tegenstanders.

     Ik heb ergens gelezen dat na instorting van ‘het staatsysteem’ vooral grote (minder of meer criminele) goed bewapende bendes het voor het zeggen zullen krijgen en nog wat bescherming zullen kunnen bieden.

     Lees bijvoorbeeld het boek ‘The Dark Secrets of SHTF Survival’ van Selco Begovic maar eens. Het staat vol met details uit de praktijk, zoals bijvoorbeeld ‘vergeet herdershonden, pitbulls en dergelijke om je te beschermen, want als SHTF zijn dat de eerste honden die doorgeschoten worden en bovendien moet je die ook nog te eten kunnen geven in een periode dat eten al schaars is. En zo staat het boek vol met advies uit de praktijk. Een aanrader!

     • Thanks voor je praktische reactie. Hier kan ik wat mee. Excuses dat ik er even met gestrekt been in kwam, maar ik had vandaag in de praktijk wat mensen die alles helemaal kapot praten en enkel in onmogelijkheden dachten. Ik was ff in een modus dat ik gewoon wilde dat iemand klaar is om ten strijde te trekken ookal zijn de kansen niet bepaald gunstig. Verliezen kan altijd een uitkomst zijn, maar zolang ik leef, ga ik voor winst en leven. Ik geloof heilig dat de mensen die geen ellende willen in de meerderheid zijn en dat als je die mobiliseert er wonderen kunnen gebeuren. Ik zeg niet dat het makkelijk gaat of dat het gaat lukken, maar het is ons sterkste wapen… eenheid maakt macht. De mensen die gewoon rust en vrede willen zijn zo gigantisch zwaar in de meerderheid, maar iemand zal ze moeten leiden. Ik zorg voor mezelf en mn naasten en daarnaast probeer zoveel mogelijk mensen mee te krijgen om samen te werken en eenheid te maken. Uiteindelijk is het allemaal aan een hogere macht of we dit met zn allen gaan doorstaan, maar die hogere macht heeft mensen als jou en mij en de andere lezers hier niet zomaar geactiveerd. Wij zijn de leiders van morgen.

      • Lijkt me dat iedere wakkere Harry en ieder wakkere Anita morgen lid worden bij een schietvereniging….na ene jaar kun je zelf een wapen kopen en thuis bewaren met munitie…..en je kunt schieten tegen die tijd….lijkt me na dit terreurspel in Israël wel de enige logische weg…wat daar gebeurd is kan hier letterlijk iedere dag ook gebeuren, en het is al enkele keren eigenlijk gebeurd….Dijon en Luik van twee jaar geleden zijn goede voorbeelden….het was dan enkel nog de ene groep tegen de andere….straks allemaal tegen ons…de pers deed er een deksel van jewelste op….

       Lugenpresse….

       • @Duchesne…

        Ik woon in NL en ik voel er meer voor om eea onder de toonbank te regelen, maar als brave burger moet ik daar de kanalen eerst voor vinden. Ik geloof niet meer in de weg zoals de overheid hem via vergunningen en wetten heeft bepaald. De geimporteerde soldaten hebben ook echt geen vergunningen, dus dat is niet de weg om aan een verdedigingsmiddel te komen.

        En dan nog… als ik een wapen heb, ben ik de enige hier. Dan kan ik beter wachten tot de hordes hier los gaan en er eentje omleggen en een afnemen. Het wordt gewoon een bende.

       • Zeker nooit zelf een wapen gehad via een vergunning.
        Bij alles wat er in jou buurt gebeurt staat de politie voor je deur om te controleren of er niks met jouw wapen is gebeurt.
        Mijn pa had er 1.
        Dus daar heb je dus helemaal niks aan.
        Ze kunnen beter helemaal niks weten, dan heb je er ook wat aan.

        • Ben regelmatig aanwezig geweest op zo’n schiet club en zelfs lid.
         Ben er af gegaan omdat lid zijn van een schietclub niet echt goed uitkomt als je het wapen wil weigeren in het leger.
         Gelukkig hadden ze toen nog geen computers.
         Ze zijn er nooit achter gekomen, anders was alles mislukt.

      • We zijn duidelijk op weg naar een systeem breakdown in slow motion. De no-go zones waar de facto niet langer de overheid maar criminele bendes de macht (en terreur) uitoefenen zijn een teken aan de wand.

       Als de overheid de noodtoestand afkondigt is de kans groot dat ze alle vergunde=geregistreerde wapens in beslag zal laten nemen, waardoor alleen criminelen en terroristen nog over vuurwapens zullen beschikken.

       In tegenstelling met criminele bendes beschikken groepen van gewone wetsgetrouwe burgers over geen wapens en ook over weinig kennis en ervaring om ze te hanteren.

       Sinds de afschaffing van de verplichte legerdienst zitten we met een generatie van jongemannen die nog nooit een vuurwapen van kortbij gezien hebben, laat staan er ooit met eentje geschoten hebben.
       Geweerschoten kennen ze alleen van films op TV, dus hebben ze er zelfs geen idee van hoe luid dat deze echt klinken.

       • “In tegenstelling met criminele bendes beschikken groepen van gewone wetsgetrouwe burgers over geen wapens en ook over weinig kennis en ervaring om ze te hanteren.”

        Dus als een groep rifapen alla Hakkebar schreeuwend een woonwijk ingaat en begint met uitroeien, of een file maakt en dan van begin en einde iedere automobilist hemelen zal er weinig tegenstand zijn. dit is waar al die regulatie ons heeft gebracht, klaar om afgeslacht te worden.

        Na Bataclan had europa iedere bnurger meoten bewapenen omdat zulke moordpartijen niet te voorkomen zijn maar wel in het begin te stoppen of te verzwakken zijn. Politie in Parijs bij de Bataclan stond samen met zwaargewapende eenheden een hoek verder te wachten op orders….en dus kon er verder worden gemoord…..dit is zoals wij kunnen verwachten van onze overheden, niet blussen maar achteraf een proces verbaal opstellen….en wee hij of zij die zichzelf bewapend….crimineel dat je bent….dit is niet een volk besturen maar castreren en uit laten roeien….

        …de partij die wapenbezit als recht aanbied is waar ik op ga stemmen, want in landen zoals Bulgarije, Andorra, Zwitserland, Hongarije, Tsjechië, Slovenië, Hongarije en Griekenland is wapenbezit een recht….het dragen van een wapen in sommige landen ook….als iedere burger ook weerbaar is word criminaliteit en terreur toch een heel stuk lastiger, een massaslachting al helemaal, en er zijn ondertussen op Europese bodem duizenden gedood door mossels en hun terreur….Luik, Nice, Parijs, Madrid en ik vergeet er nog al wat. Speeltuinen waar mossels even met ene mes kinde4rtjes lek prikken en onthoofden, een gewapende burger had hier direct kunnen ingrijpen. Zelfverdediging is een mensenrecht, waarom dan verbieden dit te kunnen?

        dat verbieden is pas echte terreur….

    • Juist.
     Waar het op neer komt is dat je vooral geen angst moet hebben, want dat hebben we allemaal kunnen zien in 2020, toen werd er wereldwijd angst bijgebracht voor een zogenaamd virus en door die angst konden onze wereldleiders ervoor zorgen dat men zelfs zich lieten injecteren met stoffen die juist heel schadelijk waren!
     Gelukkig waren er toch mensen net als ik die er niet in trapten, alhoewel dat slechts hooguit 30% van de wereldbevolking betrof.
     Hopelijk is dit aantal gestegen en kunnen we daardoor ons niet laten manipuleren.
     Dus bijvoorbeeld, nooit meer een mondkapje dragen, nooit meer massaal prikjes halen, nooit meer massaal laten testen door iets in je neus te laten stoppen………

  • Nee, politie en Boa’s lopen als reukhonden door woonwijken op zoek naar een paar wietplanten…. zodat ze snel kunnen scoren en de misdaad kunnen bestrijden… (een plant is misdadig!!)

  • God sort them out,
   Jij doet gewoon mee aan hun angstporno, maar kan nog geen deuk in een pakje boter slaan. Buurtwachten.. laat me niet lachen.

 2. dit is DUIDELIJK een door de Nethanyau extreme mafia bende toegestane ‘misdaad’ om dan als gevolg daarvan extra hard te kunnen toeslaan ….ook op Iran en Syria ….maw een US of A geinspireerd en/of gesteund, uittermate misdadig plan !

  • Klopt, dit is duidelijk een verlengstuk van het WEF…. Eerst een volk onderdrukken dat de tranen je in de ogen springen en dan verbaast zijn als ze dit niet langer pikken!!!

 3. Gezegde is: niets menselijks is me vreemd, maar intussen ook is niets ONmenselijks ons vreemd.
  Hoe kunnen mensen dit toch bedenken. |Wat een kwaaie geesten zijn dit toch.
  En dan te denken dat dit, de achtergronden, aan zoveel mensen voorbij gaat.
  Zorgen maken helpt niet aan de oplossing, dus dat laat ik (af en toe) maar na.
  Toch fijne dag verder.

 4. Journalist over ‘verrassingsaanval’ Hamas: ‘De Israëlische overheid heeft dit laten gebeuren’
  https://www.ninefornews.nl/journalist-over-verrassingsaanval-hamas-de-israelische-overheid-heeft-dit-laten-gebeuren/

  Zij wisten van niets?

  De journalist wijst erop dat er een Israëlische elite-eenheid is, Duvdevan geheten, bestaande uit Sefardische Joden die Arabisch spreken. Zij gaan naar de Gazastrook, verkleden zich als Arabieren en schakelen terroristen uit. Zij wisten niet dat dit zou gebeuren?

  De Shabak, de Israëlische FBI, wist ook van niets? De Mossad wist het niet? Ze kunnen een Sefardische Jood die vijf talen spreekt Iran insmokkelen, maar ze weten niet wat er bij hun eigen grens gebeurt? “Dat geloof ik gewoon niet,” aldus Ganoe.

  Volgens hem heeft de Israëlische overheid dit laten gebeuren. Hij weigert te geloven dat dit een verrassingsaanval was.

  • net zoals het westen zijn hand(en) overspeeld heeft tegen Poetin’s Rusland..hebben ze nu het klaargespeeld om ook in het midden oosten te gaan verliezen…Saoudi-Arabië’s handen zitten nu ook vast om nog een deal te doen met Israël..en Iran leidt nu de dans..zware Afgang voor de hele westerse alliantie..Verdiend zeker en vast hun misdaden zijn een dubbele extra motivatie om het voltallige westen te blameren…hun strijders zitten verspreid over heel europa…

  • Joost mag weten waarom dit gebeurt. We worden geteisterd door prikdruk, betalen “voor het klimaat”, een gruwelijke oorlog in Oekraïne die ineens “onze oorlog” is, faillissementen door die zinloze lockdown, het wegpesten van de boeren en de vissers, de hoge energierekening die funest zal zijn voor tuinders en die de bevolking verarmt, de oversterfte die niet mag worden onderzocht, miskramen en doodgeboren kinderen, de hoge belastingen, dictatuur door de WHO, een censuurwet, een stormloop van parasieten in de leeftijd van soldaten. En nu dit.
   Wat is er echt aan de hand?

 5. Wereldwijd dezelfde beelden, moslims die de “aanval” op Israel vieren. Het is een playbook, de bevolking wordt tegen elkaar opgezet.

  Coronaverhaal is dood, vaccinatieschade niet meer te verbergen, psychopatische elite ontmaskerd, Oekraïne mislukt, klimaat wil niet, dus nu een inval van Hamas in Israel? Het is opnieuw een false flag dat duizenden mensenlevens zal kosten, zowel in Israel als Gaza.

  Zolang we niet beseffen dat we steeds in de maling genomen worden, lukt het om de bevolking af te leiden van hun echte vijand. Verdeel en heers. Niemand wordt beter van oorlog behalve degene die er rijk van worden

  • Goede en heldere reactie Sandra… helemaal eens. Dit is wat iedereen moet gaan beseffen, we worden bespeeld door één en dezelfde groep en ze zijn in elk land de baas of stiekem de baas. Follow the money, follow the powers that shouldn’t be.

 6. Hamas is een legeronderafdeling van Israel?
  Maw. Israel vuurt met eigen wapens vanuit de vanaf de heimat van Hamas?
  Wat een oorloghitsers.

 7. Wat is geen psyop tegenwoordig. Kan niet wachten tot ik mn hutje ver van de “beschaving” kan betrekken.

  En vanaf dan zal het mijn tijd wel duren….

  Fuck this world and everything in it.

  Proost

 8. De kern die bij de zondvloed van Atlantis werd gered, vormde de basis van ons huidige wortelras. Het hele thema van het Oude Testament is opgebouwd rond de ontwikkeling van deze kern. Symbolisch staan de bewoners van de ark en het Joodse ras voor het overblijfsel van de mensheid – gered ondanks zichzelf.

 9. Alle dingen die plaatsvinden op het wereldtoneel, vinden plaats volgens een lang geleden vastgelegd draaiboek.
  Daarbij is geen ruimte voor “toevalligheden” en ongewenste conflicten.
  Elk conflict verloopt volgens plan.
  Ook dit conflict!
  Amerika is al onderweg naar de middellandse zee met een armada van schepen om “Israël bij te staan”
  Ja,ja.. als je dat gelooft, kan ik je verder alles wijsmaken.
  Ik zie het meer als een gecamoufleerde operatie om dichterbij Rusland te komen.
  Nu dat Amerika zijn magazijnen heeft leeg geharkt voor Oekraïne, vraag ik mezelf af waar die armada mee gaat schieten? en hoe lang?

 10. LUISTER: ‘There Ain’t No Rock and Roll’-nummer scheurt muziekindustrie voor Big Pharma-uitverkoop.
  Five Times August heeft een krachtig nieuw nummer gedropt dat zich richt op de muziekindustrie en artiesten zoals Mick Jagger, John Legend en de Foo Fighters bij naam noemt, omdat ze uitverkocht zijn aan Big Pharma en de lockdown-agenda tijdens de Wuhan-viruspandemie. – https://thenationalpulse.com/2023/10/06/listen-there-aint-no-rock-and-roll-song-rips-music-industry-for-big-pharma-sellout/ – – – –

  Het Nederlandse parlementslid Gideon van Meijeren wordt vervolgd omdat hij boeren heeft aangemoedigd in opstand te komen tegen een tirannieke regering die hun land probeert te stelen. “Het is bijna universeel eens dat de democratie burgerlijke ongehoorzaamheid moet toestaan. Burgers hebben ook het recht om geweld te gebruiken om zichzelf te verdedigen tegen een tirannieke regering die onwettig geweld gebruikt tegen de burgers die zij geacht wordt te dienen. Professor Mattias Desmet legt dit uit in meer detail. – https://expose-news.com/2023/10/06/netherlands-land-grab-mp-is-being-prosecuted/

 11. Wake up! Volgens mij is dit een andere gefabriceerde 11 september actie : de uitvoering van hetvolgende actiepunt van Agenda 2030.De Mossad is de meest geavanceerde veiligheidsdienst ter wereld en wist van niets?!?!
  Doel: confusion alom, dit om de nieuwe wereldorde te installare.

  • Geheel juist Anne ! Een grote misleiding actie van Israel. De zwaar bewaakte grenzen werden makkelijk overlopen, en de Mossad (beste geheime dienst ter wereld) sliep toevallig. Gelijk Pearl Harbor (excuus om de Jappen aan te vallen), de moord op Kennedy (niet EEN maar meerdere schutters), en de twin-towers 9-11. Daar vond men zogenaamd de paspoorten van de terroristen van die twee vliegtuigen onder het puin van de twin-towers. De kapers die een spoedcursus vliegtuig besturen hadden gevolgd op de grond bestuurden opeens uiterst geavanceerde vliegtuigen alsof het piloten waren met vele jaren ervaring. Dat derde vliegtuig dat het Pentagon binnenvloog liet geen brokstukken achter….Als het bovenstaande allemaal zou geloven ben je behoorlijk koekoek.

 12. Het is een duidelijk door Nethanyahu –
  die politiek in grote problemen zit : elke week demonstraties van 100.000en mensen –
  uitgelokt conflict.
  Zijn melding er van op tv was absurd; zijn uitlating dat “het lang gaat duren” is duidelijk doortrapt.
  Zie o.a. de altijd zeer informatieve Efrat Fenigson : @efenigson.
  Het Israelische volk is weer het slachtoffer.

  Geo-politiek zal het ook met bijvoorbeeld Syrie, “Oekraine”, Iran te maken hebben.
  Want Creepy Joe wist al direkt te melden, dat Israel ” geen taktische kernwapens mag gebruiken; ook niet tegen Iran”.

 13. Nog een extra opmerking.
  Die angst die in 2020 werd bijgebracht was angst voor de dood.
  Notabene het enige waar je zeker van bent in ons leven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in