European Commission (Dati Bendo) / Wikimedia / (Public Domain)

Met nog maar een paar weken te gaan voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen vragen sommige experts zich af of Joe Biden zich op het laatste moment voorbereidt om zich los te wurmen van de Oekraïense vloek en de kiezers te vertellen dat in de volgende termijn, als hij president zou worden, de financiering van Oekraïne drastisch zal worden verminderd. Dit zou immers een sluwe zet zijn om Trump te slim af te zijn, die al meermaals aan verslaggevers heeft verteld dat hij de oorlog zou beëindigen als hij eenmaal aan de macht was, simpelweg door de financiële steun van de VS stop te zetten, schrijft Martin Jay.

Beide scenario’s plaatsen de EU-landen – en de EU zelf in Brussel – voor een dilemma omdat hun ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt: Amerika wil de verantwoordelijkheid voor Oekraïne overdragen aan de Europeanen en zich ontdoen van de verantwoordelijkheid voor de puinhoop die het heeft gecreëerd. Je zou zelfs kunnen stellen dat de betrekkingen tussen de VS en de EU-landen nu op ramkoers liggen, gezien een recent aanbod van Washington aan de EU in de vorm van een lening waarvoor de EU garant zou staan, maar waarvan Amerikaanse bedrijven zouden profiteren.

Nu Hongarije zich opmaakt om op 1 juli het roulerend voorzitterschap van de EU over zes maanden over te nemen, maken westerse elites zich zorgen of Boedapest deze keer een veto zal uitspreken over de bestaande sancties, die om de zes maanden moeten worden afgetekend. Vooral Amerika wil een snelle oplossing, maar geeft aan dat het alle risico’s aan Europa wil overlaten. Het argument is dat degenen die Russische tegoeden bezitten degenen moeten zijn die garanties moeten bieden tegen wanbetaling – door middel van rente op Russische contanten die zij bezitten – en dat het Amerikaanse Congres waarschijnlijk niet op zo’n korte termijn nog een lading militaire hulp zal goedkeuren, zelfs niet in de vorm van een lening.

  Studie: Bijna elke 4e rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is nauw verbonden met Soros

Na een enorme klap van de Europese verkiezingen zullen de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse kanselier Olaf Scholz president Joe Biden vertellen dat ze het Amerikaanse voorstel verwerpen om Europa als enige garant te laten staan voor de lening, volgens gesprekken met zes hooggeplaatste diplomaten en ambtenaren.

Het aanbod was zo gestructureerd dat EU-landen de rente zouden betalen, het risico zouden aanvaarden en het grootste deel van de lening van 50 miljard dollar ten goede zouden laten komen aan Amerikaanse bedrijven. Een opmerkelijke angel voor de EU-regeringen terwijl het laat zien dat de relatie tussen hen en de regering Biden elke week lager en lager zakt.

Natuurlijk is er veel woede van de kant van de EU, omdat veel EU-leiders het gevoel hebben dat de VS de hele oorlogskwestie, die de VS op zoveel vlakken winst heeft opgeleverd maar de economieën van de EU heeft leeggezogen, achter zich heeft gelaten. Dit verklaart waarom Polen onlangs een opiniepeiling hield waarin werd gesteld dat een meerderheid van de ondervraagden wilde dat er een einde kwam aan de financiering van de oorlog in Oekraïne. Europa is echt de dupe geworden van de oorlog in Oekraïne en de voelbare wrok tegen de VS neemt zeker toe. De door de VS gepushte deal zou natuurlijk nooit een hardloper worden, maar waarschijnlijker is dat een nieuwe Europese Commissie in september een nieuwe tranche van 50 miljard euro zal lenen uit haar zevenjarige begroting van 1,2 biljoen euro voor Oekraïne. Zelfs in dit scenario schraapt de EU het onderste uit de kan en bereikt ze een nieuw dieptepunt door geld in het vuur te gooien als een kortstondige laatste wanhopige poging om warm te blijven.

  EU gaat 'X permanent sluiten' als Musk alternatieve media niet verbant

Maar zowel de VS als de EU beseffen dat de tijd begint te dringen voor wie nog meer geld in het zwarte gat van Oekraïne wil gooien. De tijd dringt, want hoewel Oekraïne het geld hard nodig heeft, is het niet zeker dat een president als Donald Trump initiatieven voor leningen zal steunen. Een definitief akkoord zal nu worden uitgesteld tot minstens de herfst met slechts een paar weken voor de verkiezingen van 5 november. De betrekkingen tussen de VS en de EU zijn nog nooit zo gekanteld in het voordeel van Washington. En dat is nog voordat Trump in het Witte Huis zit.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Westerse academici begrijpen Rusland en zijn leger niet – Het voorbeeld van Fabian HoffmannVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNiets om je zorgen over te maken? Zuid-Korea luidt de noodklok
Volgend artikelMaleisië, dat 25% van de wereldhandel via de Straat van Malakka controleert, kondigde aan dat het zich aansluit bij BRICS.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Nou gaat goed komen dus. De rukpers staat op omvallen, honderden banken zijn bankroet en moeten gigantische hoeveelheden leningen afschrijven, en dat met oplopende kosten omdat derivaten niet de beoogde waardes realiseren. Effect zal zijn of een gigantische inflatie en door blijven drukken van economisch ongedekt FIATgeld en oorlog voeren of geen geld bijdrukken voor de oorlog en niet uitgeven dus. De oorlog stoppen dus en je gaan focussen op de economie en het oplossen van de economisch/politieke chaos die de sturende eliten hebben gecreeerd.

 2. Ik zag zonet een persconferentie van George Galloway, deze rebel met een Indonesische vrouw en Nederlands spreekt wordt compleet genegeerd in de media en op de tv, overal waar hij zou kunnen spreken en het VK mag hij juist niet komen, op youtube kun je hem zien en spreken kan de man, wat een man naar mijn hart, hij zegt alles wat ik van een Nederlandse politicus zou wensen, en de humor die hij heeft, wat een verademing, ondanks al die boycot van de gevestigde elite,Torries of Labour het maakt niet uit, miljoenen gaan hem en zijn mensen stemmen massaal, ik mis zo iemand in ons land, hard,direct,eerlijk en integer, het geeft mij hoop maar meer nog niet, want ons continent Europa zit in diepe shit, er vallen zoveel doden en ook doden onder het Palestijnse volk, de zorg is kapot gemaakt, de jongeren kunnen geen huizen vinden, terwijl we wel immigranten moeten opvangen maar er zijn geen huizen voor niemand dus ook niet voor oorlogsvluchtelingen waar van de meeste partijen die oorlogen ook steunen, je steunt oorlogen, door oorlogen komen vluchtelingen, raar he, maar ik eindig niet met die boosheid, ik eindig met mijn hoop in het VK op een ommekeer, wij hebben er hier of in Vlaanderen niks aan dat weet ik maar het is een begin, luister maar eens naar hem, hij zegt wat vele burgers vinden en met humor, die combi is verfrissend i.p.v. Nigel Farrage met zijn contacten in de regering van Bibi of voor Zelensky, zij sturen de verkiezingen maar Galloway is een spaak in het wiel, nou mijn zege heeft hij!

   • Yahweh,
    Ik moet dit bericht zo delen want die kennis heb ik niet,sorry, bekijk gewoon eens het filmpje met I despice the Prime Minister? Sorry, ik ben verre van een nerd, snap je, zoek hem naar op, eigen podcast met Moats, mother of all talkshows!
    Svea, je kunt het veroordelen maar hij zegt ook dat Rusland tegen de Nato en fascisme vecht, hij steunt de BRICS en de strijd tegen het zionisme, en dat al heel lang, maar dat neemt niet weg dat je het over alles eens hoeft te zijn natuurlijk, ik ben zeer gecharmeerd van deze leider, als je het niks vind dan kan dat ook natuurlijk!

 3. Van je vrienden moet je het hebben. En vooral de als die “ vriend” usa heet. Het is zoals altijd de politiek van usa is en is geweest: val binnen, plunder het land of continent leeg en laat het in chaos achter. Ten VOORDELE van, uiteraard, USA zelf.
  En dit keer is Europa de L.L. Met “dank” aan de usa schoothondjes, die hun eigen Europese volk opofferen aan de hebzucht van usa.
  Tip voor de bende in Brussel en de regeringslijers in het zgn democratische Westen:
  Flikker de failliete yankees eruit, schop de deur naar hun toe dicht. Maak een eigen Europees beleid op alle gebied dat ten voordele is voor het eigen Europese volk en economie. Zoek samenwerking met Rusland en de Brics landen en probeer de gigantisch vertrouwensbreuk die Rusland en de Brics landen nu naar het westen hebben, te overwinnen door op een faire manier met elkaar om te gaan. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
  Er moet een gigantisch grote straatbezem door zowel Brussel als door alle regeringen in west Europa. “I have a dream” zei ooit Martin Luther King.

 4. citaat :
  “Natuurlijk is er veel woede van de kant van de EU, omdat veel EU-leiders het gevoel hebben dat de VS de hele oorlogskwestie, die de VS op zoveel vlakken winst heeft opgeleverd maar de economieën van de EU heeft leeggezogen, achter zich heeft gelaten.”

  De Europese naieve volksverlakkers worden eindelijk wakker.
  Dit wist de gemiddelde frontnieuwslezer jaren geleden al.

 5. Martin schrijft veel,
  ‘Globaal’ verslag, SMEUÏG, veel wol weinig vlees.
  Probeert Washington de oorlog de oorlog in Oekraïne in de schoot van de EU te werpen?
  •Trump , bij zijn herkiezing gaat de oorlog beëindigen door financiële steun stop te zetten ;
  • trump draait als de wind bwv , “gisteren” steun Israël en Oekraïne wat bij even zou regelen om het dmv een snelle super invasie op te lossen.
  “ vandaag”; ik ga de financiering stoppen waarmee de oorlog eindigt .

  gezwets of ga ik dit serieus nemen ?
  • rente alleen door EU op te hoesten -en mogelijk nieuwe tranch ‘50 miljard’ voor Oekraïne’ in september waarbij VS bedrijven de vruchten plukken
  •EU leiders ‘ het gevoel’ hebben dat VS hen heeft leeggeroofd . WELKE EU ‘ leiders?
  • volgens 6 “hoog geplaatste” diplomaten
  begin met inhoud ‘ WIE zijn die 6 luitjes.

  Reeds eerder opgemerkt .
  Het is Hollywood, script met voorgeselecteerde ACTEURS waarbij ook veel voorgeselecteerde ‘ journalisten ‘
  De EU = de VS lijn doortrekkend = Israël
  Zijn allemaal mi ‘ Romeinen ‘ die duizenden jaren de dienst uitmaken
  Zie democratie ‘ het sprookje ‘ geïmplementeerd in deze tijden. Verdeel en Heers , hopium , geen gezond verstand maar vernielen, opbouwen , vernielen, opbouwen. En macht , invloed, geld centraliseren nu op wereldwijde schaal dmv multi – instituten WEF, VN etc die door tax geld goede zaken doen.

  Als men de 1e en 2e ww beziet
  Is het spelletje duidelijk.
  EU en US ( met Rusland ? Hier ging het dan mis ) men lokt oorlog uit stroman was AH , nu Zelenski
  Depopulatie, her -, doorstart economie in nieuwere stijl echter voor eigen belang .
  De EU marionetten zijn VS marionetten zijn Israël marionetten. Hiernaast de Romeinse Staten navo ‘ waaronder Australië, nieuw Zeeland, Canada, enzovoort. Men wil een ÉÉN wereldregering , mi duizenden jaren staat dit reeds op papier , script. Hoe krijg je bevolkingen zo ver? “ democratie? Sprookje”
  We hebben het feodale stelsel gehad
  500 – 1500 na Christus. ADEL ! !
  De adel , in welke landen is deze afgeschaft
  In Rusland mi ; neemt niet weg dat men via belasting diensten dit systeem kan blijven handhaven , geeft namelijk VEEL financieel gewin. Jacinda ardern is nu ook ‘ adel’ geeft het type aan wat ( heeft) regeert.

  We krijgen dezelfde scenario als 2e ww
  EU gaat failliet, leent geld VS ( deze heeft ook het Kyoto akkoord niet getekend, geraffineerd en eigenbelang)
  De Europeanen gaan ten strijde hoe dan ook , via oorlog (de NSB zie covid, hoe) of anders
  Voor de leeuwen gegooid
  VS komt u ‘ redden’
  U mag nu betalen , tijdens de oorlog en na de oorlog ‘ het nieuwe ‘ sprookje’ ‘
  Met geld of uw lijf en leden.

  EU ‘ leiders ‘ denkt u dat er één ( leider) bij zit dan in de toneelvereniging ?
  – ook items als ‘ kijk uit bevolking u wordt belazerd kom in actie ‘ degene die het zegt zit bij het vuur ‘ doe je ding zou ik zeggen ‘
  Twijfelachtig gezelschap.

 6. Europa is echt de dupe geworden van de oorlog in Oekraïne.
  hoezo?
  rutte heeft ook een duit in het zakje gedaan toch?
  het is onze oorlog.
  macron de schreeuwer kan er ook iets van toch?

  het vk en de vs zijn de aanstichters maar huppelde (de eu) wij niet mee ja natuurlijk wel en daarom is het een grote bende geworden alleen ik (wij) zit er via belastingen eraan mee te betalen helaas.
  de eu moet niet ouwehoeren ze hebben op de oorlogstrom geroffeld en nu zit je met de gebakken peren.

 7. ‘met nog n paar weken te gaan voor de Amerikaanse verkiezingen ‘….Tiens tiens nu dacht ik toch dat die plaats hadden in november ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in