Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Pro-Westerse demonstranten hebben geprobeerd in te breken in regeringsgebouwen in Belgrado in wat de Servische president Aleksandar Vucic een poging tot “kleurenrevolutie” heeft genoemd.

Aleksandar Vucic prees de politie voor het weerstaan van “gewelddadige aanvallen” en het behouden van de onafhankelijkheid en soevereiniteit van het land, bericht Countercurrents.

“Vandaag was er een poging om staatsinstellingen met geweld te veroveren. Degenen die zweren tegen geweld te vechten, hebben laten zien dat ze echte misdadigers zijn,” zei Vucic.

Vucic zegt dat hij van tevoren op de hoogte was gebracht van het complot.

Volgens mediaberichten:

Duizenden pro-Westerse oppositiedemonstranten verzamelden zich zondag buiten het stadsparlement van Belgrado om te protesteren tegen de overwinning van Vucic’s Servische Progressieve Partij (SNS) op de pro-EU coalitie Servië Tegen Geweld (SPN) bij de parlementsverkiezingen vorige week. Het protest werd gewelddadig toen een groep demonstranten de deuren van het gebouw probeerde in te slaan, totdat ze door de politie werden uiteengedreven.

Schurken

“Er is geen revolutie aan de gang,” zei Vucic in een openbare toespraak. “Niets zal hun kant opgaan,” vervolgde hij, verwijzend naar de demonstranten. “Degenen die zweren tegen geweld te vechten, hebben laten zien dat ze echte misdadigers zijn.”

De SPN-coalitie kwam voort uit anti-regeringsprotesten na een paar massale schietpartijen in mei. De protestbeweging eiste aanvankelijk het aftreden van minister van Binnenlandse Zaken Bratislav Gasic en hoofd van de inlichtingendienst Aleksandar Vulin, maar riep al snel op tot de val van de regering van Vucic.

Gesponsord door westerse mogendheden

Vucic verklaarde dat het protest werd gesponsord door westerse mogendheden die hem uit zijn ambt wilden zetten vanwege zijn hartelijke betrekkingen met Rusland en zijn weigering om de Servische aanspraak op Kosovo op te geven, waarbij hij zich beriep op rapporten van buitenlandse inlichtingendiensten.

  Russische staatsmedia maken video waarin Europeanen die Oekraïne blijven steunen, worden gewaarschuwd dat ze de volgende kerst hun huisdieren zullen opeten

Hij herhaalde deze beschuldigingen in zijn toespraak van zondag en bedankte niet nader genoemde “buitenlandse diensten” voor het feit dat ze zijn veiligheidsdiensten “precies lieten weten wat het tuig aan het voorbereiden was.”

Kleurenrevolutie

De term ‘kleurenrevolutie’ beschrijft een protestbeweging die wordt gefinancierd en georganiseerd door een westerse regering – meestal de VS. Deze revoluties, die tot doel hebben leiders omver te werpen die tegen de Amerikaanse belangen ingaan, worden meestal gesteund door de Amerikaanse inlichtingendiensten en georganiseerd door een groot aantal door de VS gefinancierde NGO’s. De revolutie wordt ook wel ‘kleurenrevolutie’ genoemd. Hoewel de term algemeen bekend werd na de ‘Rozenrevolutie’ in Georgië in 2003, vond het eerste succesvolle gebruik van kleurenrevolutietactieken plaats in Joegoslavië in 2000, toen een door de VS gesteunde studentenbeweging het aftreden van Slobodan Milosevic afdwong.

De anti-Milosevicbeweging begon met beweringen dat de Joegoslavische leider fraude had gepleegd bij de verkiezingen van dat jaar, beweringen die werden gevoed door door het Westen gefinancierde ‘verkiezingswaarnemers’ die werden ingeschakeld.

“Servië heeft genoeg van jullie revoluties”, zei Vucic tijdens de eerste ‘anti-geweld’-protesten eerder dit jaar. “Servië heeft genoeg van de komst van mensen onder buitenlandse invloed en de vernietiging van alles wat Servisch is.”

Demonstranten bestormden stadhuis Belgrado

Eerdere berichten in de media zeiden:

Honderden anti-regerings demonstranten probeerden zondagavond in te breken in het stadhuis van Belgrado, in een escalatie van geweld die de Servische president wijt aan buitenlandse inmenging en een poging tot “kleurenrevolutie” noemt.

De relschoppers beweerden dat ze van plan waren “de instellingen te bevrijden”, terwijl ze de glazen deur insloegen onder het scanderen van “Eruit” en “Dit is Servië!”.

  Sommige neocons krijgen langzaam grip op de realiteit in Oekraïne

De politie barricadeerde in het gebouw en hield de deur met hun rug en schilden tegen, volgens video’s van de onrust. Minstens twee politieagenten raakten gewond bij de botsingen, terwijl demonstranten met stukken beton bekogelden en er bij hen op aandrongen het gebouw te verlaten en “aan de kant van het volk te gaan staan.”

GroenLinks Front

Parlementslid Radomir Lazovica, covoorzitter van het GroenLinks Front (ZLF), beweerde dat de oppositie er alleen op uit is om “de instellingen te verdedigen” en riep “de Gendarmerie en alle strijdkrachten die geweld gebruiken op om te schuilen en mensen toe te staan om vanaf het balkon van de assemblee te spreken”.

“Niemand wil kwaad of geweld,” zei hij, terwijl demonstranten ruiten bleven ingooien en het regeringsgebouw vernielden.

35 gearresteerd

Toen versterking van de oproerpolitie arriveerde, dreven de autoriteiten de menigte snel uiteen en arresteerden minstens 35 “provocateurs”.

Het hoofd van de Tijdelijke Raad van Belgrado, Aleksandar Sapic, deelde een video van de nasleep, waarop vernielingen binnen en buiten het parlementsgebouw te zien zijn.

De protesten tegen de regering barstten maandag los in Servië. De oppositie beschuldigde de regerende Servische Progressieve Partij (SNS) van “stemdiefstal” tijdens de parlementsverkiezingen van vorige week, waarbij de partij won van de pro-EU coalitie Servië tegen Geweld (SPN).

Servië bedankt Rusland voor waarschuwing over poging tot kleurenrevolutie

De Servische premier Ana Brnabiс heeft zijn dank betuigd aan de Russische veiligheidsdiensten, die Belgrado waarschuwden voor plannen voor rellen in de hoofdstad.

Terwijl Vucic in eerste instantie niet nader genoemde “buitenlandse diensten” bedankte voor het feit dat ze zijn veiligheidsdiensten “precies lieten weten wat het tuig aan het voorbereiden was,” onthulde Brnabiс later dat Belgrado was getipt door Moskou.

  We staan op het punt de grootste escalatie van de oorlog in Oekraïne tot nu toe te zien

“Ik vind het belangrijk, vooral vanavond, om op te komen voor Servië en de Russische veiligheidsdiensten te bedanken die over die informatie beschikten en die met ons hebben gedeeld,” vertelde Brnabiс zondagavond aan TV Pink.

“Ik kan alleen maar zeggen dank u, en het zou waarschijnlijk niet populair zijn bij diegenen uit het Westen,” zei de premier, eraan toevoegend: “Toen we die informatie deelden met alle anderen, zeiden ze: ‘Nou, dat is Russische desinformatie, dat is het verspreiden van nepnieuws.'”

Na de onrust in Belgrado wordt verwacht dat Vucic de Russische ambassadeur Aleksandr Botsan-Kharchenko zal ontvangen in zijn residentie aan de overkant van het plein waar het protest plaatsvond, meldden lokale media, die de presidentiële persdienst citeren. Minister van Buitenlandse Zaken Ivica Dacic heeft ook een ontmoeting gepland met de Russische gezant.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bulgarije, Hongarije, Servië: verzet tegen oorlogszuchtige NAVO groeitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBreaking News – Rusland geeft toe zich te bemoeien met Amerikaanse verkiezingen en belooft het weer te doen
Volgend artikelEen aanzienlijke stijging van het aantal verkeersdoden in Australië baart deskundigen zorgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

  • Van de mensheid, democratie is een verrot systeem gebleken. De deepstate heeft de wereld op alle fronten in piramidespellen verandert zodat alle macht, als in een maffia structuur, bij de elites terechtkomt. Ze hebben hier honderden jaren naartoe gewerkt. In werkelijkheid is deze strijd er al eeuwig en hij zal ook bestaan zolang de mens bestaat. Wij maken hopelijk de val van het kwaad (angst, ego) mee en de wederopstanding van de liefde (bewustzijn).

   • Ergens staat opgetekend in de geschriften van de katharen dat de genose (oude kennis wordt hersteld in onze tijd! De kentering is gaande maar je ziet het nog niet. Velen zien dat het foute boel is. Dat het anders moet op allerlei terreinen. Gezondheidszorg, landbouw, onderwijs, jeugdzorg, politiek, ambtenarenkorps, politie en veiligheid etc.

    • gnosis….en de katharen waren luciferianen…lol..
     volgens de meeste christelijke gnostici is lucifer een engel die uit het spirituele rijk kwam om de mens ervan bewust te maken dat ie een goddelijke ziel is dat vastzit in de materiële wereld geregeerd door een demiurg (of archont)…die er alle baat bij heeft dit zo te houden….voor heel wat christelijke gnostici is jezus de vleesgeworden lucifer om ons de weg naar ware bevrijding te tonen (jezus verwees trouwens naar zichzelf als ‘morgenster’ aka lucifer)…..
     de archont of demiurg heeft er alle belang bij het beeld van lucifer als ‘satan’ (wat trouwens van het hebreeuwse woord shai’tan aka aanklager, komt) als zodanig af te schilderen en te houden…
     iets waar velen jammer genoeg voor (blijven) vallen….
     nou ja…
     een rudolf steiner (gekend van de steinerscholen) was een luciferiaan (antropsofisch luciferisme) en zijn scholen zijn gebaseerd op de luciferiaanse principes van zelfontwikkeling en zoeken naar kennis en wijsheid)…vele van de schoolverlaters zijn belangrijke mensen geworden in de humanitaire sectoren, leiders zelfs….

 1. Er werd al gestookt in Kosovo. Nu in Belgrado, Servie. Duidelijk V.S.-werk via NGO’s : “kleuren-revolutie”. Anti-democratisch en misdadig.

  Front Nieuws : Bedankt voor alle artikelen : altijd belangrijk.
  En reageerders : idem, voor alle zienswijzen.

 2. Ja het Servische regime die goede relaties blijven houden met de Russen, het oudere Joegoslavische land heeft de Navo al uit elkaar gekregen, toen kwam Kosovo er ook weer bij, in de gewone media hoor je er niks over, de Serven hebben inmiddels wel weer begrepen wie hun echte vrienden zijn, die zitten denk ik in Moskou, goed artikel FN, wij zijn het vrije Westen, ik moet daar altijd zo om lachen, hier is de vrije pers en ben je als mens en burger echt vrij, we weten wel beter, zeker hierop deze site!!!

 3. Je wordt toch doodziek van al die opgeklopte inmenging van dat zg. “VRIJE WESTEN”!!
  Ik schaam me kapot wat er allemaal gebeurt de laatste tientallen jaren. Ze vernielen de EIGEN BEVOLKING, en in het buitenland weten ze zo goed hoe het allemaal moet, de CIA, en vele andere van dit soort organisaties, zouden ronduit opgedoekt moeten worden.
  Zelfs in NEDERLAND begint dit al gevaarlijke vormen aan te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in