De pogingen van het Westen om Rusland te isoleren en te straffen hebben een averechts effect gehad op hun scheppers, zei de Russische president Vladimir Poetin op donderdag. In zijn toespraak tot een groep jonge ondernemers in Moskou wees hij op de economische gevolgen van anti-Russische sancties voor de landen die ze opgelegd hebben.

“Als iemand ons op een bepaald punt probeert in te dammen, dammen ze uiteindelijk zichzelf in,” zei Poetin tegen een groep jonge ondernemers, ingenieurs en wetenschappers in Moskou, in de aanloop naar de komende zitting van het St. Petersburg Internationaal Economisch Forum (SPIEF), meldt RT.

“Zij beperken bijvoorbeeld de uitvoer van onze meststoffen – en de prijzen daarvan gaan omhoog, veel meer dan hier. Zij proberen onze energie-export te beperken, en de prijzen daarvan rijzen de pan uit. Ze proberen zelfs mijn naam te gebruiken om hun inflatie te bestempelen, maar de werkelijkheid is dat wij er absoluut niets mee te maken hebben!” zei hij, tot gelach van het publiek.

Dit laatste leek een verwijzing te zijn naar het aandringen van de Amerikaanse president Joe Biden dat de recordprijs van benzine aan de Amerikaanse pompen een “Poetin-prijsstijging” is, hoewel peilingen uitwijzen dat de meeste Amerikanen niet overtuigd zijn.

“Dit is uitsluitend het gevolg van de grote fouten die zij zelf gemaakt hebben,” voegde de Russische leider eraan toe. “En nu proberen ze, vergeef me dames, een bepaalde vlek te verdoezelen door Rusland overal de schuld van te geven.”

Poetin heeft er herhaaldelijk op gewezen dat, voor zover de militaire operatie van Moskou in Oekraïne iets te maken heeft met de economische ellende van het Westen, het komt doordat embargo’s tegen Rusland, opgelegd door de VS en zijn bondgenoten, de aanvoer van olie en gas, kunstmest en zelfs graan naar het Westen hebben verstoord.

De recordinflatie in de VS en de EU is echter te wijten aan hun eigen beleid – met name het op hol slaan van de geldpersen in Washington – en “helemaal niets” met het conflict in Oekraïne, zei de Russische leider vorige week in een interview.

In de vraag- en antwoordsessie van donderdag haalde Poetin zijn schouders op over het vertrek van veel westerse bedrijven uit Rusland, en zei dat de keuze om het grote potentieel van het land te missen, hun verlies was. Hij schreef de uittocht toe aan “de interne toestand van deze landen, die geen soevereine beslissingen kunnen nemen.”

“Er is geen tussenstatus. Of een land is soeverein, of het is een kolonie, hoe men het ook wil noemen. Maar als een land, of een groep landen niet in staat is soevereine beslissingen te nemen, is het al, tot op zekere hoogte, een kolonie, die geen historische vooruitzichten heeft om in de huidige geopolitieke strijd te overleven.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïense ambtenaar geeft toe dat zij gelogen heeft over massale verkrachtingen door Russen om landen over te halen meer wapens te sturen
Volgend artikelHomoseksuele Duitsers moeten zich laten vaccineren tegen de apenpokken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Het is de afgelopen twee jaren al heel duidelijk te zien geweest dat het gote geld enorm profiteert van door hen gecreëerde chaos, oorlog en dictatuur.
    De massa, daar zijn de slachtoffers. De politici die daaraan meewerken zijn de meezuigende profiterende muppets.

  2. SUBLIEM..🤗 en we weten allemaal dat het de Waarheid is… Boemerang heb ik al 8 jaar geleden gezegd…lang moeten wachten maar het is nu Duidelijk geworden… Poetin prijs hahahaha Old Joe Phedophilian..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in