De ontmoeting van de Russische president Poetin met de hoofden van het Russische ministerie van Defensie, het zogenaamde Collegium, kreeg niet veel aandacht van de westerse media. Poetin deed echter enkele belangrijke uitspraken over de toestand van het Oost-West-conflict en de militaire opbouw als reactie op de dreiging vanuit het Westen. Dit was het onderwerp van het wekelijkse nieuwsoverzicht op de Russische televisie op zondag en ik heb de uitzending vertaald, schrijft Thomas Röper.

Begin van de vertaling:

Poetin: Rusland geeft zijn eigen doelen niet op

Rusland heeft bevestigd dat de doelstellingen van de militaire operatie onveranderd blijven. Het heeft het initiatief op het slagveld. Poetin zei tijdens de bijeenkomst met het college van het ministerie van Defensie: “Het Westen geeft zijn strategie om Rusland in te dammen en zijn agressieve doelen in Oekraïne niet op. Wij geven de doelen van de militaire operatie niet op. Als we de huidige situatie op de demarcatielijn beoordelen, kunnen we met zekerheid zeggen dat onze troepen het initiatief hebben. We doen wat we nodig achten, wat we willen. Waar het nodig is, waar u, de commandanten, het gepast vindt om de tactiek van actieve verdediging te gebruiken, doen we dat en waar het nodig is, verbeteren we onze posities. De vijand lijdt zware verliezen en heeft zijn reserves grotendeels verspild om zijn ware meesters te kunnen tonen als gevolg van zijn gepropageerde tegenoffensief. Overigens is de mythe van de onkwetsbaarheid van de westerse militaire technologie ook ingestort.”

Poetin definieerde ook de geografische grenzen van de operatie – volgens natuurlijke historische verwantschap. Rusland geeft zijn volk niet op en zal op zijn eigen voorwaarden onderhandelen: “We weten hoe Oekraïne de westelijke gebieden heeft gekregen: Stalin gaf ze weg na de Tweede Wereldoorlog. Hij gaf een deel van de Poolse gebieden weg, Lvov, verschillende grote regio’s waar tien miljoen mensen wonen. Om de Polen niet tegen zich in het harnas te jagen, compenseerde hij de verliezen op kosten van Duitsland: hij gaf hen de Oost-Duitse gebieden, de Gdansk Corridor en Gdansk zelf. Hij nam wat van Roemenië en wat van Hongarije. En hij gaf alles aan Oekraïne. De mensen die daar wonen – velen van hen in ieder geval, dat weet ik zeker – willen terug naar hun historische thuisland. En de landen die deze gebieden zijn kwijtgeraakt, vooral Polen, dromen en overdenken hoe ze deze terug kunnen krijgen. In die zin kan alleen Rusland de territoriale integriteit van Oekraïne garanderen. Als ze dat niet willen, dan niet. De geschiedenis zal alles oplossen. We bemoeien ons er niet mee, maar we geven ook niet op wat van ons is. Iedereen in Oekraïne, in Europa en in de VS moet dit begrijpen. Als zij willen onderhandelen, laat ze dan onderhandelen. Maar wij zullen dat alleen doen op basis van onze belangen.”

  Westerse leiders zeggen privé dat Oekraïne de oorlog niet kan winnen

In het rapport van minister van Defensie Sergei Shoigu wordt de omvang van het conflict veel groter dan velen hadden gedacht. Het is geen lokaal conflict, zoals Shoigu zei: “Sinds het begin van de militaire operatie hebben 54 landen militaire leveringen aan het regime in Kiev aangekondigd. In werkelijkheid komen de wapens en militaire uitrusting uit 15 landen. Tot nu toe heeft Oekraïne 203 miljard dollar ontvangen van buitenlandse sponsors.”

Meer dan 200 miljard dollar aan Oekraïne voor de oorlog met Rusland, zoiets is nog nooit vertoond. Shoigu zei verder: “Over het geheel genomen heeft de ervaring van de operatie aangetoond dat de Russische strijdkrachten in staat zijn om adequaat en snel te reageren op de acties van elke moderne tegenstander. 650.000 soldaten hebben gevechtservaring opgedaan. Het Russische leger is vandaag de dag het best getrainde en meest gevechtsklare leger ter wereld en beschikt over geavanceerde wapens die zijn getest in gevechtsomstandigheden.”

In onze reportage doen we verslag van de bijeenkomst van het Collegium van het Ministerie van Defensie.

Op het ministerie van Defensie werd een tentoonstelling gehouden van de nieuwste prestaties van het Russische militair-industriële complex, waar alle soorten handvuurwapens en raketten te zien waren. De eerste Russische onbemande boot “Oduvanchik” kan tot 600 kilogram vervoeren. Het is al voor testdoeleinden naar het gebied van de militaire operatie gestuurd. De president heeft de proefstukken zorgvuldig bekeken. Hij besteedde bijzondere aandacht aan de middelen om gewonden van het slagveld te evacueren: “We kunnen ons niet gedragen als die uitzendkrachten in Oekraïne die de gewonden achterlaten,” zei de president.

Bij het samenvatten van de resultaten van 2023 in het leger gaat het vooral om het verloop van de militaire operatie. Geen onderwerp is belangrijker voor de hele staat en daarom waren niet alleen generaals aanwezig in het National Defence Control Centre, maar ook de hoofden van de veiligheidsdiensten, de voorzitters van de parlementaire kamers, de partijleiders en patriarch Kirill. Het land wordt geconfronteerd met een hele reeks existentiële bedreigingen, zoals de president zei: “Het Westen blijft een hybride oorlog tegen Rusland voeren, door het regime in Kiev actief te voorzien van realtime inlichtingen, militaire adviseurs te sturen en moderne wapensystemen te leveren. Er zijn aanzienlijke Amerikaanse troepen, waaronder vliegtuigen, ingezet aan onze grenzen en het aantal bondgenootschappelijke troepen in Oost- en Centraal-Europa is verhoogd.”

  Naar de hel met Oekraïne

Oekraïne wordt van wapens voorzien door bijna alle 30 NAVO-landen, voornamelijk de VS, maar bijna alle EU-landen, Zuid-Korea, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland proberen gelijke tred te houden. In totaal heeft Oekraïne voor meer dan tweehonderd miljard dollar aan wapens ontvangen. Dit wekte vertrouwen in een overwinning op Rusland op het slagveld, maar uiteindelijk mislukte het Oekraïense tegenoffensief volledig.

“Omdat de tactische verdedigingszone van onze troepen niet kon worden overwonnen, werd de vijand tegengehouden en leed hij kolossale verliezen. 159.000 soldaten gedood en gewond, 2.348 pantservoertuigen van verschillende klassen, waaronder 50 Bradleys. Dit is waarschijnlijk de reden waarom we de Amerikaanse Abrams, die een paar maanden geleden werden geleverd, nog steeds niet op het slagveld zien,” meldde minister van Defensie Shoigu.

Volgens het ministerie van Defensie heeft de vijand 383.000 doden en gewonden verloren sinds het begin van de oorlog. 14.000 tanks en pantserwagens, 553 vliegtuigen, 7.500 kanonnen en meervoudige raketwerpers zijn vernietigd.

Niemand ter wereld heeft op dit moment zoveel ervaring met gevechtsoperaties als het Russische leger. Er zijn al veel lessen getrokken uit de militaire operatie, zoals Poetin toevoegde: “Natuurlijk werken onze beroemde Pantsir-, Buks-, S-300- en S-400-systemen perfect. Ze zijn, zonder enige overdrijving, de beste ter wereld. Maar waar we eerder geen aandacht aan besteedden, we dachten dat het een kleinigheid was, een paar kleine drones, moeten we zeker niet over het hoofd zien.”

Daarom zijn er nu tientallen ontwikkelingen: Verkennings- en aanvalsdrones, middelen om vijandelijke drones tegen te gaan en verschillende radio-elektronische systemen. Veel bedrijven in het Russische militair-industriële complex werken in drie ploegen.

“Onze werknemers in de defensie-industrie reageren sneller en nauwkeuriger op actuele gebeurtenissen. Ze reageren sneller op de behoeften van degenen die op het slagveld vechten. Ik hoop dat dit in de toekomst zo zal blijven,” besloot de president.

Het strategisch potentieel van de Russische strijdkrachten is ook merkbaar versterkt. Vorige week woonde Poetin een ceremonie bij waarbij twee nucleaire onderzeeërs – de “Krasnoyarsk” en de “Keizer Alexander de Derde” – aan de vloot werden toegevoegd. De laatste is bewapend met Bulava intercontinentale ballistische raketten. “De gevechtsgereedheid van de vloten werd gecontroleerd door middel van inspecties en oefeningen en vooral door het gebruik van praktische wapens,” zei admiraal Nikolai Jevmenov, opperbevelhebber van de Russische marine.

  Alle wegen leiden naar Beijing

De luchtcomponent van de nucleaire triade ontving vier Tu-160M strategische bommenwerpers. De rakettroepen hebben 15 Yars- en Avangard-raketwerpers in gebruik genomen.

Alleen al dit jaar hebben bijna een half miljoen contractsoldaten zich bij het Russische leger gevoegd. Bij presidentieel decreet werd het aantal manschappen in het Russische leger per 1 december met 170.000 verhoogd tot 1,32 miljoen. Er werden twee nieuwe algemene pantserlegers, een luchtmachtkorps en vier divisies gecreëerd. Dit alles is een reactie op de agressieve plannen tegen Rusland en de toename van de militaire dreiging, zoals Shoigu meldde: “In verband met de toetreding van Finland tot de NAVO en de op handen zijnde toetreding van Zweden tot de alliantie, wordt de vorming van de militaire districten Leningrad en Moskou voortgezet. Tegelijkertijd houden we rekening met de overeenkomsten tussen de VS en Finland, die voorzien in het gebruik van 21 Finse militaire faciliteiten, waaronder vier luchtmachtbases, door de Amerikanen.”

Voor Oekraïne is een speciale rol als stormram tegen Rusland voorbereid. Zoals de president zei, zijn er tijdens de onderhandelingen onder sussende toespraken van westerse politici pogingen gedaan om het land bij de NAVO te betrekken.

Onderhandelingen met de VS en Europa zijn nog steeds mogelijk, maar alleen vanuit duidelijk gedefinieerde standpunten. Er is een rode lijn die niemand mag overschrijden, zoals Poetin zei: “Als ze willen onderhandelen, laat ze dan onderhandelen. Maar we zullen dat alleen doen op basis van onze belangen. Natuurlijk kan Rusland dit niet doen zonder sterke, betrouwbare, goed bewapende en gemotiveerde strijdkrachten. De strijdkrachten kunnen dit niet zonder een sterke economie, zonder het precieze werk van de industrie als geheel en de defensie-industrie in het bijzonder. En bovenal, niet zonder vertrouwen in het Russische volk, in het multi-etnische volk, het Russische volk en de andere volkeren van de Russische Federatie. Ze hebben nu alles, en het moederland wacht.”

In de taal van het leger betekent dit dat de opperbevelhebber zijn doelen en doelstellingen heeft gesteld en dat deze zullen worden vervuld.

Einde van de vertaling


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is de doodsteek voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAl-Qassam: 35 Israëlische militaire voertuigen vernietigd, bijna 50 soldaten gedood in 4 dagen (Video)
Volgend artikelWEF: ‘ALLE mensen zullen een uniform dragen’ tegen 2030
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Ruim 200 miljard opgeofferd om een aantal westerse machtgeile psychopaten te bevredigen, die oh zo graag de gas, en olievoorraden en grondstoffen van Rusland hadden willen inpikken. En dan nog de honderduizenden slachtoffers onder de soldaten en burgers.
  Wat een complete waanzin. Los van de slachtoffers wat ik verschrikkelijk vind. Een land compleet verwoest als natie, economisch, maatschappelijk en financieel en ook vernietigd voor de komende decennia door dat oorlogstuig.
  Dat geld had zo ontzettend goed elders aan besteed kunnen worden.
  En dan die zgn democratische westerse bondgenoten, die als schoothondje van usa braaf de orders vanuit usa uitvoeren. Wapentuig leveren, soldaten opleiden, het eigen volk gek maken door de vuile mediatroep. En dat gaat maar door. Datzelfde volk moet nu miljarden ophoesten om die smerige oorlogsindustrie te betalen voor nieuw wapentuig. In D. Wordt er om die reden gekort op de sociale uitkeringen. Walgelijk!
  Ook Brussel roept nu al dat het westen bedreigd wordt door een vreemde mogendheid. Ook daar zijn ze m.I. Knettergek. De krankzinnige sancties tegen Rusland hebben de deindustralisatie van de EU landen in gang gezet. Op naar de werkloosheid, de armoede voor het volk. En vooral geen armoede voor de oorlogophitsers. Daar zorgen ze wel voor. Het tuig.
  Streef verdomme naar vrede, drijf handel met elkaar, dan bouw je iets op.
  Maar nee hoor, de echte machthebbers willen oorlog, genocide van de burgers , ook via de WEF bende, en vooral een dik dividend uit de oorlogsindustrie. Wat een in en in verrotte wereld.
  Nu hun streven om Rusland op de knieën te krijgen mislukt is, wordt het gedonder in Gaza opgetuigd omdat daar een groot aardgasvelden voor de kust ligt. DOLLARS!!!

  • Het is helaas een spijker op zijn kop De door de VS geleide proxyoorlog in Oekraïne tegen Rusland heeft Europa veel meer schade berokkend dan de Amerikanen. De Europeanen hebben de agressie van Washington tegen Rusland slaafs gevolgd door een reeks economische sancties in te stellen en de handel in energie van vitaal belang af te snijden. Vooral de Duitse economie is verwoest door het verlies van Russisch aardgas als brandstof voor de industrie.
   Op dezelfde manier hebben de Europeanen gedwee het beleid van de VS gevolgd door toe te geven aan Israël en Tel Aviv politieke en diplomatieke dekking te geven voor zijn genocide in Gaza. En net als bij het debacle tussen Oekraïne en Rusland, dreigen de Europeanen nu zwaardere economische gevolgen te ondervinden nu de Jemenieten de pijn van hogere transportkosten op hun hals halen. De inflatie zal uiteindelijk verwoestend zijn, koop vandaag nog uw goud en of zilveren munten!!!

 2. Tsja…..de bewoners van de hoerenkast van het WEF schijten in hun lorren bij het idee dat Rusland degene is die de beerput open breekt.

  Laat maar komen!

  En dan die hele bende pedo’s en bloedzuigers tegen de muur en standrechtelijk executeren.

  Geef mij die gun maar.

  Er is genoeg verpest.

  Het mot verdomme een keer kláár wezen. Opruimen dat tuig.

 3. Wat heeft Rusland vernietigd op de vliegbasis Starokonstantinov?

  (VKS) vier MiG-31K/I (interceptors omgebouwd tot aanvalsjagers) hadden gestuurd, bewapend met 9-A-7660 “Kinzhal” vanuit de lucht gelanceerde hypersonische raketten (meestal gezien de onbevestigde Kh-47M2-aanduiding) om doelen met hoge prioriteit op de vliegbasis Starokonstantinov in de oblast Khmelnitsky (regio) te vernietigen. Onder verwijzing naar Oekraïense bronnen stelt Avia.pro dat de lancering plaatsvond vanuit de Russische oblast Lipetsk, bijna 1000 km verderop. Aanvankelijk werd aangenomen dat de aanval alleen de tactische Su-24M-bommenwerpers uit het Sovjettijdperk had vernietigd die waren aangepast om de Frans-Britse “Storm Shadow/SCALP EG” vanuit de lucht gelanceerde kruisraketten te vervoeren. Al snel werd de informatie bijgewerkt met de vernietiging van MiG-29- en Su-27-straaljagers.

  Sindsdien zijn er echter een aantal berichten verschenen dat de werkelijke doelen veel meer waren dan het snel slinkende aanbod van oudere luchtsuperioriteitsvliegtuigen uit het Sovjettijdperk. Deze rapporten duiden niet alleen op de vermoedelijke vernietiging van verschillende door de NAVO geleverde luchtverdedigingssystemen, waaronder de veelgeprezen “Patriot” SAM-systemen (grond-lucht raketten), maar ook op de veel meer overhypte F-16-straaljagers van Amerikaanse makelij. . Verschillende milblog Telegram-kanalen gaven zelfs de exacte timing van de aanvallen door. Onder verwijzing naar bronnen “dicht bij de leiding van de strijdkrachten van het Kiev-regime” beweren de rapporten dat om 16.45 uur drie hogesnelheidsluchtdoelen richting Starokonstantinov vlogen, resulterend in een enorme explosie twee minuten later. Om 16.50 uur werden nog minstens twee explosies geregistreerd. >>>

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/12/what-did-russia-destroy-at-starokonstantinov-airbase/

 4. Shoigu: Russische troepen hebben Maryinka volledig bevrijd

  Russische troepen hebben de lang omstreden stad Maryinka, een buitenwijk van Donetsk, volledig bevrijd. Dit meldde de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu tijdens een ontmoeting met president Vladimir Poetin. TASS citeert de minister als volgt:

  “Als onderdeel van actieve offensieve operaties hebben de stormtroepen van de South Troop Unit vandaag de Marjinka-nederzetting volledig bevrijd.” >>>

  https://rtde.xyz/russland/190885-schoigu-russische-kraefte-haben-marjinka-befreit/

 5. We sluiten af met eenzijdige oorlogsretoriek en herbeginnen met kortzichtige oorlogspraat.
  Wie dwingt wie tot een nieuwe bewapeningswedloop en wat schiet de wereld er mee op?
  De heilige marktwerking, die in de allerlaatste fase van een politiek en economisch systeemfaillissement, dwingt tot een mondiale sterfhuisconstructie, om – voor het eigen verdienmodel – schaamteloos beslag te leggen op alle publieke middelen.
  Terwijl de ‘local hero’s’ marketingpraatjes houden voor de eigen parochie, plegen de mondiale investeringsbanken hun coup met de gewetenloze vernietiging van kapitaal, arbeid en mensenlevens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in