Screenshot VK

De Russische president Vladimir Poetin heeft de gedeeltelijke mobilisatie van de Russische strijdkrachten aangekondigd. Eerder hadden de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk en de regio’s Kherson en Zaporozhye aangekondigd zich bij Rusland te zullen aansluiten.

De Russische president Vladimir Poetin heeft opdracht gegeven tot een gedeeltelijke algemene mobilisatie in Rusland, meldt Reuters. De mobilisatie zal onmiddellijk beginnen, zei Poetin in een toespraak tot de natie.

“Het Westen wil ons land vernietigen,” zei hij en vervolgde:

“Het gaat om de bescherming van Russisch grondgebied.”

Volgens Poetin worden burgers die momenteel in de reservisten zitten opgenomen in de mobilisatie. Met name degenen die in het leger hebben gediend, over “bepaalde militaire specialiteiten” en relevante ervaring beschikken. Volgens het Russische ministerie van Defensie gaat het om 300.000 mensen.

Rusland kondigde dinsdag aan dat er “referenda” zouden worden gehouden in door Rusland bezette gebieden in Oost-Oekraïne. De stemming vindt vrijdag al plaats en de inwoners van de gebieden mogen stemmen of ze bij Rusland willen horen. Iets wat voor het Kremlin de voorwaarden zou kunnen scheppen om zijn offensief te escaleren na een reeks Oekraïense successen op het slagveld, schrijft AP.

“Ons doel is de Donbas te bevrijden,” zei Poetin tijdens zijn toespraak.

De president zegt ook dat de regering fondsen gaat verstrekken om de productie van wapens te verhogen.

Update via RT:

Het Russische ministerie van Defensie en de generale staf hebben bij president Vladimir Poetin een voorstel tot gedeeltelijke mobilisatie ingediend. De formulering over de aanpak van de mobilisatie luidt:

“Alleen de burgers die momenteel als reservist te boek staan, zullen aan de dienstplicht worden onderworpen. En vooral degenen die in het leger hebben gediend, een bepaalde militaire specialisatie en relevante ervaring hebben.”

De actieve inzet moet worden voorafgegaan door extra training om de bestaande kennis en vaardigheden bij te spijkeren en de ervaring die reeds is opgedaan tijdens de Russische interventie in de oorlog in Oekraïne te integreren, aldus Poetin:

“Degenen die worden opgeroepen voor militaire dienst zullen een aanvullende militaire opleiding volgen voordat zij naar hun eenheden worden gestuurd, rekening houdend met de ervaring die is opgedaan tijdens de speciale militaire operatie.”

Dienstplichtigen, milities en vrijwilligers in Donbass gelijkgesteld aan Russische beroepsmilitairen

Zij die in het kader van de mobilisatie worden opgeroepen, zullen op gelijke voet komen te staan met beroepsmilitairen die onder contract dienen – wat betreft alle sociale aangelegenheden, rechtspositie en voldoende loon en pensioen, benadrukte Poetin.

Ook droeg hij de regering, en met name het ministerie van Defensie, op om de soldaten van de Volksmilities van de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk in dezelfde status te brengen. Ongeacht of zij als dienstplichtigen of vrijwilligers in de milities dienen, moeten zij op gelijke voet worden gesteld met de Russische beroepssoldaten. Ten slotte moeten hun eenheden worden bevoorraad met munitie uit Russische militaire voorraden en voorzien van voertuigen, wapens en uitrusting. Los daarvan noemde de Russische president in dit verband medische zorg voor militieleden en vrijwilligers.

Wapenindustrie volledig gemobiliseerd – leiders in persoonlijke verantwoordelijkheid

De beperking “gedeeltelijk” is niet van toepassing op de mobilisatie van de Russische wapenindustrie. Hun fabrieken zullen worden verplicht aanvullende maatregelen te nemen ten dienste van de staatsdefensiemissie, waaronder uitdrukkelijk de beschikbaarstelling van extra productiecapaciteit, aldus Poetin:

“De directe verantwoordelijkheid voor het oplossen van taken om de productie van wapensystemen en militaire voertuigen uit te breiden, onder meer door het creëren van nieuwe productiecapaciteiten, berust bij de hoofden van de defensiebedrijven.”

Om dit te garanderen moet de regering van haar kant onmiddellijk alle problemen van de defensiebedrijven op het gebied van materiaal, middelen en financiële voorziening oplossen.

Alle betrokken instanties, zoals de Russische Staatsdoema, de Federale Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Federatieraad, zullen later vandaag per brief op de hoogte worden gebracht van het opleggen van de maatregelen. De mobilisatie begint vandaag, 21 september. “Het mobilisatiebesluit is ondertekend.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video van uitzicht van de groep Oekrainse soldaten op de Russische tank die hen van dichtbij beschiet (21+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederland: Schandaal – Koninklijke familie uitgejouwd in koets bij traditionele ceremonie – arrestaties voor “belediging”
Volgend artikelVrouw sterft in drogisterij na Covid Booster Prik
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. Alleen de Donbass bevrijden, hoe staat het dan met de denazificatie van de rest van Oekraïne.

    Waar de referenda verdween uit Nederland krijgen de inwoners van de Donbass wel een referendum, herinner het raadgevende referendum van het Oekraïne associatieakkoord, inlegvelleletje van Rutte, militaire samenwerking.

  2. Ook een directe waarschuwing/uitdaging naar het westen toe.
    Als dit nog maar een gedeeltelijke mobilisatie is dan is een volledig russisch leger van een miljoen soldaten niet ondenkbaar.

  3. “De toespraak van Vladimir Poetin was gisteravond al aangekondigd, maar werd uiteindelijk om onduidelijke redenen naar vanmorgen verschoven”

    Dit stond deze morgen op de nieuwspagina van de vrt. Zouden ze er eerst wat aanpassingen aan gedaan hebben?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in