Dr. Vladimir Zelenko, een in Oekraïne geboren Amerikaanse huisarts die bekend staat om het promoten van een drie-medicijnen combo van hydroxychloroquine, zinksulfaat en azithromycine als onderdeel van een poliklinische behandeling voor COVID-19 genaamd het “Zelenko Protocol,” gelooft dat SARS-CoV-2, dat het virus veroorzaakt, een biowapen is, zoals hij onlangs uitlegde in een video met Dr. Joseph Mercola, schrijft JD Heyes.

Daarnaast zei Zelenko dat hij gelooft dat er ook een eenvoudig tegengif voor het virus is ontwikkeld, maar dat de wereldwijde elite zoveel mogelijk mensen pusht om een vaccin te krijgen, waarvan hij zegt dat het een manier is om hen te taggen voor het slavensysteem van de Nieuwe Wereldorde, volgens The Exposé.

“In 2015 zei Bill Gates dat de wereldbevolking met 15% moet worden teruggebracht door het gebruik van vaccins vanwege de opwarming van de aarde,” zegt Zelenko in het interview. “Dezelfde Bill Gates zei in 2020 dat 7 miljard mensen gevaccineerd moeten worden. Dus de voor de hand liggende retorische vraag is: ‘Waarom zou ik een vaccin voor mijn gezondheid nemen van iemand die pleit voor het gebruik van vaccins om de wereldbevolking te verminderen?'”

Hij merkte verder op dat Klaus Schwab, een Duitse econoom en oprichter van het World Economic Forum, het volgende jaar van mening was dat binnen tien jaar (2026) alle mensen zullen worden voorzien van een of andere vorm van digitale identificatie.

“Wat betekent dat, en waarom?” vroeg Zelenko zich af, voordat hij een “reeks gebeurtenissen” vertelde.

“Een biowapen wordt gemaakt met een tegengif, dat wordt onderdrukt en verborgen. [Het biowapen] wordt vrijgelaten. Het is extreem makkelijk te behandelen. Maar die informatie wordt onderdrukt, en de toegang tot die medicijnen wordt onderdrukt, en artsen die ervoor pleiten worden vervolgd,” zei hij.

  Piloot onthult: De Davos elite wil door ongevaccineerde piloten worden rondgevlogen

De in Oekraïne geboren arts herinnerde er vervolgens aan hoe alles wat mensen enige hoop lijkt te geven met betrekking tot de huidige pandemie “onmiddellijk wordt verguisd, zelfs vroegtijdig ingrijpen”.

Hij zei dat de huidige aanbevelingen van het National Institutes of Health in de VS zeggen “COVID niet te behandelen tenzij” een patiënt “in het ziekenhuis ligt met longschade”.

“Doe dat niet,” waarschuwde Zelenko.

Hij voegde eraan toe:

“Toen realiseerde ik me iets. Er waren twee patenten waar ik me bewust van werd. Ze zijn gescheiden door een jaar, maar ze zijn verbonden in de puzzel, in het concept. Een was 31 augustus, 2021, dat beschrijft … nanotechnologie engineering. Het beschrijft in feite het volgende … Dat er de mogelijkheid is, de technologie, die al bestaat, in deze vaccins die het mogelijk maakt biometrische gegevens te meten, dat wil zeggen je hartslag, je ademhalingsfrequentie, temperatuur, en dan de transmissie van die gegevens met je locatie naar een derde partij.

Dat snapte ik niet eens. Zoals wat? Maar toen realiseerde ik me dat er nog een patent van Microsoft is. Deze ken ik nog uit mijn hoofd. Het is een internationaal patent, WO202060606. Je kunt dit niet verzinnen. Dat patent beschrijft de koppeling van biometrische gegevensoverdracht aan cryptocurrency.”

Microsoft is natuurlijk opgericht door Gates, die nog steeds de CEO van het bedrijf is.

Vanaf deze winter verschijnen grote sterren als Matt Damon en NFL-quarterback Tom Brady in tv-reclames waarin ze cryptocurrencies aanprijzen.

“Toen kreeg ik het,” ging Zelenko verder. “En trouwens, 2026, wanneer iedereen wordt geacht te worden getagd met een digitale ID, laten we het een interne Auschwitz-tatoeage noemen, is een jaar voor het begin van de insolventie van Medicare en het begin van de economische ineenstorting. En zo is de echte agenda voor mij duidelijk geworden.

  Basketbalster Roider Cabrera krijgt hartstilstand en stort na de wedstrijd plotseling in - werd met spoed naar ziekenhuis gebracht na bewustzijnsverlies

“Het is nooit over gezondheid gegaan. COVID-19 is makkelijk te behandelen. Het ging altijd om het gebruik van angst en massapsychose om 7 miljard mensen zover te krijgen dat ze zich moedwillig laten injecteren met de technologie die hen in staat zou stellen om deel te nemen aan het nieuwe op cryptocurrency gebaseerde systeem, het systeem dat de wereld zal gebruiken voor financiën,” vervolgde hij.

“Fiat valuta en alle traditionele manieren van transacties zullen verdwenen zijn. De enige manier waarop je daadwerkelijk in staat zult zijn om deel te nemen aan transacties, van het kopen van brood, laten we zeggen, is het hebben van een zend-sensor van informatie met je locatie. Het is het merkteken van het beest, als je het echt wilt weten. Daarmee kun je dan brood kopen voor je familie,” legde hij uit.

De wereld zal de komende jaren drastisch veranderen, en niet op een manier die bevorderlijk is voor vrijheid en vrijheid.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Holocaust-overlevende waarschuwt dat Great Reset erger is dan Hitlers masterplan – “Dit is globaal”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelZullen deze COVID-criminelen door een onafhankelijke rechtbank worden aangeklaagd?
Volgend artikelWereldwijde gegevens suggereren dat volledig gevaccineerde Amerikanen, Australiërs, Britten, Canadezen en Duitsers AIDS ontwikkelen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

68 REACTIES

 1. Deze Zelenko is mi geen knip voor z’n neus waard – zelfde geldt voor iedere andere arts – door iets te erkennen dat niet bestaat, laat staan te behandelen is. Gaat gewoon om ordinaire griep.
  Verschijnselen die behoren bij CONvid worden veroorzaakt door STRALING! (emf)
  Kan je aanraden te luisteren naar Dean Henderson over 5G en ’the Crown’

  • Deze heer…https://vladimirzelenkomd.com/ probeert zijn spullen te verkopen> 50$ of meer,op vragen van mijn kant per email word niet ingegaan,krijg steeds mail met reklame om wat te kopen wat veel te duur is en helaas niet te achterhalen of dat er ook inzit wat erop staat????

  • En ook “griep” is eigenlijk niks bijzonders. Gewoon een functie van het lichaam om zich van afval te ontdoen en te ontgiften. Niet voor niets dat dit bijna altijd gelijk valt met natuurlijke verschijnselen die wij herfst, winter en lente noemen. Het opruimen van de zwakkeren en het wederom opbloeien van de sterksten. Niks “virus”, niks “besmettingen”, gewoon LEVEN.

  • Helemaal mee eens hij kon zich zelf nog niet eens genezen(hij is dood, eind juni 2022, Kanker), geloofde in oneness=luciferinism en onsterfelijkheid=crieeren van een stichting voor een movement, en een geld boer zeer dure supplementen, doet als ie of het mekka heeft uitgevonden(supplementen) terwijl ik dezelfde shit al doe voor 24 jaar. Ik geeft de info gratis……en suggesties.
   Lees het boek; dead doctors don’t lie van wallach de meeste zijn dood met 58 jaar jong.

 2. Het is een wereldwijd experiment om te zoeken naar de optimale cocktail van nanobestanddelen als grafeen en mRNA. Zodra ze die formule hebben, wordt die idd gecombineerd met een betaalsysteem. Daaraan wordt de gehele wereldbevolking over ongeveer 3,5 jaar met grote politieke en daarna militaire druk onderworpen, daarbij aannemend dat we vlak voor het begin staan van Daniëls laatste jaarweek (periode van 7 jaar).

  Openbaring 9 is hét hoofdstuk dat dit beschrijft. De sprinkhanen zijn de agenten van het systeem (mensengezichten, vrouwenhaar), mogelijk gebruik makend van drones. De paarden zijn de militaire voertuigen. In beide gevallen is sprake van ‘schade’ die wordt toegebracht door middel van ‘staarten’.

  Voor meer, zie:
  https://hijkomtmetdewolken.nl/openbaring/openbaring-9

  • Beste Peter, ik lees met interesse deze site. Alleen, er staat niet bij wie de stukken schrijft. De site is sinds inceptie in sept 2020 vrij snel, en goed, opgezet, met vele vergelijkenissen met wat er speelt. De openbaring 9 vond ik zelf opvallend, door wat de vragen waren, o.m. over de ster die op Aarde valt. Die sprinkhanen zijn de sattelieten, denk ik, die tegenwoordig constant de lucht ingeschoten worden en overal in het luchtruim zwermen. De rook uit de put, dat is de krijtbom van Gates, die met een paar jaar de boel moet verduisteren. Natuurlijke vibraties worden dan door satellieten overgenomen om de creaturen levensinspiratie te geven. Er is meer. Ik hoop dat je dit alvast leest.

  • Beste,

   Lees de profeet Joel in zijn geheel waar we soortgelijke voorbeelden zien (sprinkhanen, paarden, de zon die in duisternis verandert en de maand die als bloed wordt). Waar ging het hier om? Joel beschrijft een profetie waarin JHWH’s wraak en zijn barmhartigheid worden beklemtoond. Het is vermoedelijk omstreeks 820 AD geschreven, negen jaar nadat Uzzia koning was geworden en ongeveer een eeuw na JHWH’s grote overwinning op Moab, Ammon en de bewoners van Seïr in de dagen van Josafat. Hierbij een samenvatting:

   Sprinkhaneninvasie zal het land verwoesten; de dag van JHWH is nabij (Joel 1:1-2:11)
    Over de naderende plaag zal nog generaties lang gesproken worden.
    De vegetatie van het land zal volledig worden verwoest, zodat er in het huis van JHVH geen graan- en drankoffers meer worden gebracht.
    De priesters wordt opgedragen te treuren en tot JHWH om hulp te roepen.
    JHVH’s dag wordt gekenmerkt door een vernietigende invasie van „zijn krijgsmacht”. (zie verderop).

   Israël wordt uitgenodigd tot JHWH terug te keren; Zijn geest zal worden uitgestort (Joel 2:12-32)
    De bewoners van Sion worden uitgenodigd tot JHWH ’terug te keren’; hij zal ervoor zorgen dat zij weer voorspoed genieten en zal hen voor „de noorderling” behoeden.
    JHWH zal zijn geest op zijn volk uitstorten, en vóór de komst van zijn „grote en vrees inboezemende dag” zal hij in de hemel en op aarde wondertekenen geven.
    Degenen die JHWH’s naam aanroepen, zullen op zijn grote dag ontkomen.

   De natiën zullen in „de laagvlakte van Josafat” worden geoordeeld (Joel 3:1-21)
    De natiën zullen worden geoordeeld omdat ze Gods volk hebben mishandeld.
    Ze worden uitgedaagd zich op een oorlog tegen JHWH voor te bereiden en naar de Laagvlakte van Josafat af te dalen; daar zullen ze als druiven in een wijnpers worden verpletterd.
    In die tijd zal JHWH een toevlucht zijn voor zijn volk.
    Egypte en Edom zullen een wildernis worden, terwijl Juda bewoond zal worden en rijke oogsten zal voortbrengen; JHWH zal in Sion wonen (Openbaring 19-22, ofwel het hemelse Sion).

   Het heeft dus niets te maken met wat met name in de tweede alinea wordt beweerd. Goed lezen en vergelijken is waar het om gaat. Het is beeldende taal kenmerkend voor de schrijfstijl zoals die in het Midden-Oosten werd beoefend. Dit wijkt af van hoe de Grieken en de Romeinen – en dus wij – onze literatuur schrijven. Dit is van wezenlijk belang om de kern van de Schrift te begrijpen.

   In de Openbaring worden dergelijke stijlfiguren ook gebruikt. Besef: ook dit boek is van Hebreeuwse oorsprong en dat geldt ook voor het oorspronkelijke cristendom.

  • Beste,

   Lees de profeet Joel in zijn geheel waar we soortgelijke voorbeelden zien als bijvoorbeeld in de Openbaring (sprinkhanen, paarden, de zon die in duisternis verandert en de maand die in bloed verandert).
   Waar ging het hier om? Joel beschrijft een profetie waarin JHWH’s wraak en zijn barmhartigheid worden beklemtoond. Het is vermoedelijk omstreeks 820 AD geschreven, negen jaar nadat Uzzia koning was geworden en ongeveer een eeuw na JHWH’s grote overwinning op Moab, Ammon en de bewoners van Seïr in de dagen van Josafat.

   Sprinkhaneninvasie zal het land verwoesten; de dag van JHWH is nabij (Joel 1:1-2:11)
    Over de naderende plaag zal nog generaties lang gesproken worden.
    De vegetatie van het land zal volledig worden verwoest, zodat er in het huis van JHWH geen graan- en drankoffers meer worden gebracht.
    De priesters wordt opgedragen te treuren en tot JHWH om hulp te roepen.
    JHWH’s dag wordt gekenmerkt door een vernietigende invasie van „zijn krijgsmacht”. (zie verderop).

   Israël wordt uitgenodigd tot JHWH terug te keren; Zijn geest zal worden uitgestort (Joel 2:12-32)
    De bewoners van Sion worden uitgenodigd tot JHWH ’terug te keren’; hij zal ervoor zorgen dat zij weer voorspoed genieten en zal hen voor „de noorderling” behoeden.
    JHWH zal zijn geest op zijn volk uitstorten, en vóór de komst van zijn „grote en vrees inboezemende dag” zal hij in de hemel en op aarde wondertekenen geven.
    Degenen die JHWH’s naam aanroepen, zullen op zijn grote dag ontkomen.

   De natiën zullen in „de laagvlakte van Josafat” worden geoordeeld (Joel 3:1-21)
    De natiën zullen worden geoordeeld omdat ze Gods volk hebben mishandeld.
    Ze worden uitgedaagd zich op een oorlog tegen JHWH voor te bereiden en naar de Laagvlakte van Josafat af te dalen; daar zullen ze als druiven in een wijnpers worden verpletterd.
    In die tijd zal JHWH een toevlucht zijn voor zijn volk.
    Egypte en Edom zullen een wildernis worden, terwijl Juda bewoond zal worden en rijke oogsten zal voortbrengen; JHWH zal in Sion wonen (Openbaring 19-22, ofwel het hemelse Sion).

   Het heeft dus niets te maken met wat met name in de tweede alinea wordt beweerd. Goed lezen en vergelijken is waar het om gaat. Besef: de Hebreeuwse schrijfstijl en denkwijze is geheel anders dan die van de Griekse en later de Romeins-Europese literatuur.

   Wat we hier dus in Joel lezen is het oordeel aan de wereld en de redding die hij getrouwe christenen in het vooruitzicht stelt (het Israel Gods, zie de Romeinenbrief in hoofdstuk 11 en Efeziërs in hoofdstuk 2).

 3. Cryptocurrencies zijn assets. Het is geen geld en daarnaast vertoont het grote schommelingen op de stablecoins na dan zoals Thether, DAI, Binance USD etc. Cryptocurrencies moet je meer zien als aandelen in een bedrijf. Er zijn van elke bedrijf en of elk project maar een maximale hoeveelheid crypto’s in omloop.
  CBDC (Central Bank Digital Currencies ) zijn iets anders dan cryptocurrencies en er is ook geen fixed supply. Wereldwijd zijn centrale banken nu bezig om CDBC’s uit te geven en het vermoeden is dat deze een gigantische impact gaan hebben om het monetaire systeem en de vraag is of dat hand in had kan gaan met alle cryptocurrencies..

   • Hoi Hugo. De bank of International Settlements ook wel de bank der banken genoemd. Ze willen idd middels die SBDC totale controle over onze geldstromen hebben. Ik hoop vurig dat het hele systeem op de schop gaat en al die criminele Centrale Banken subiet worden opgeheven. Als deze lieden hun zin krijgen is een dystopische toekomst ons voorland.

    • Hoi Nehemia,

     Eens maar realiseer je dat JIJ een zandkorreltje kan zijn die helpt hun plannen te stoppen. Ik betaal aalles wat ik contant kan betalen contant. Vraag je ook af of je wil sparen in een ander zijn schuld (geld). Overheden zijn nl niet van plan die schulden te betalen.

     Groeten,
     Hugo

     • Ik volg deze discussie met interesse. Alleen begrijp ik niet wat Hugo bedoelt met deze zin “Vraag je ook af of je wil sparen in een ander zijn schuld (geld)”. Wat houdt het in…? Bedankt alvast.

      Ook vraag ik me af wat Nehemia verwacht van het “op de schop gaan van de Centrale Banken.” Is er iets dergelijks mogelijk, en hoe dan? Wat zou dit kunnen bewerkstelligen? Alvast bedankt.

      • Vraag 1: “Alleen begrijp ik niet wat Hugo bedoelt met deze zin “Vraag je ook af of je wil sparen in een ander zijn schuld (geld)”. Wat houdt het in…?”

       Geld word gecreeerd op basis van schuld. De onderliggende waarde van ons geld is de belofte dat iemand er ooit terug gaat betalen / ervoor werken. Ofwel geld is alleen wat waarde wanneer iemand ervoor bereid is een X-hoeveelheid werk te verrichten of dat men er het vertrouwen in heeft dat men dit gaat doen. Zijn de schulden te hoog en worden die niet betaald, dat is dat feitelijk het einde van die munt want dan wil niemand er nog voor werken. Bij goud en zilver doe je echt sparen in waarde want daar is het werk al voor gedaan voordat jij je gouden of zilveren munt in handen hebt.

       Vraag 2: “Ook vraag ik me af wat Nehemia verwacht van het “op de schop gaan van de Centrale Banken.” Is er iets dergelijks mogelijk, en hoe dan? Wat zou dit kunnen bewerkstelligen?”

       De VS had vanaf de burgeroorlog tot 1913 geen centrale bank (FED) en dat was de tijd waarin de welvaart het snelst groeide en het verschil tussen arm en rijk snel kleiner werd. Dus het werkte perfect. Op het moment dat je centrale banken afschaft decentraliseer je de geldcreatie, dus macht. Dan wordt het geld gecreeerd door de normale banken die daar bijv. goud tegenover moeten hebben staan. Een gedecentraliseerde geldcreatie zorgt ervoor dat een klein clubje niet meer bepalen hoe het met de welvaart van de hele mensheid gaat. Ook kunnen overheden dan niet meer in de onbetaalbare schulden komen en daarmee afhankelijk worden van de centrale banken wat nu het geval is. Ook houdt het de macht van de multi nationals binnen de perken omdat je dan geen situatie kunt hebben waarin zij toegang hebben tot het gratis centrale banken geld, en het MKB niet. Centrale banken hebben nl. de neiging om het geld te laten stromen naar hun vriendjes binnen de top.

       • Hoi BoerkeUitBrabant,

        Uitstekend verwoord, dank voor het voor mij antwoorden (smile).

        Als aanvulling op jouw post wil ik wel zeggen dat het afbreken van centrale banken een heel goede stap is maar dan ben je er nog steeds niet. Rente is een killer. Dit aangezien de rente die over de schuld betaald moet worden niet is gecreerd als het geld (de schuld) is aangegaan. Dat maakt het per definitie een exponentieel systeem. Op een eindige aarde gaat dat altijd uiteindelijk fout.

        In mijn optiek is de enige oplossing, schulden en betalen met geld, prima. Maar lange(re) termijn moet je in iets anders sparen.

        In bijvoorbeeld INdia is dat al het geval.

        Voor Immortal. Je hebt op deze planeet nu drie geldsystemen.
        1) De LBMA, kent bijna niemand maar dat is beasically het ”oude” systeem. Fractional reserve banking in goud en zilver. Echt bizar hoeveel daarin omgezet wordt.
        2) Het US dollar systeem. 1 land, de US creeert US treasuries. Andere landen gebruiken die treasuries als de basis voor hun geld. Denk aan Japan. Wordt de Dollar waardeloos dan is hun munt ook waardeloos.
        3) Een systeem waar de ”knip” tussen schuld en bezit wordt gemaakt op basis van goud. De Euro, de Rubel, de Reminibi etc zijn daarop gebaseerd.

        Je dacht toch niet dat de EUro er is gekomen omdat het lekker makkelijk is in Euopa? Nee, dat is in gang gezet toen Europa nog echte leiders had en het betalen voor Amerika beu waren (oa Vietnam oorlog, war on poverty) nadat ze door de toenmalige minister van financieen werd verteld ”it is our currency but your problem”.

        Hoop dat dit wat helpt.

        Groeten,
        Hugo

     • Hier ook, buitenom wat abonnementen gaat alles hier contant. Spaargeld? Een klein beetje op een spaarrekening voor als er snel iets aangeschaft moet worden of als er een famililid in nood is ofzo, de rest thuis onder het matras (bij wijze van) of omgezet in iets anders buiten het systeem. You know what I mean.

 4. Zo heeft Tesla vorig jaar toch ook flink geïnvesteerd in BTC
  Zelf dat men een E-auto met BTC kon aankopen.
  Afgezien van…. ik roep al Jaren dit gaat, is al helemaal naar de klote.
  Mijn opa zij dit al in de jaren 70-80

 5. De mensheid wordt omgebouwd tot een werktuig, als die niet meer nodig is, wordt het gewoon weg gegooid. De stekker er dan letterlijk er uit gehaald wordt. Als we dit niet willen, moeten we de zaak gaan saboteren i.p.v. te gaan demonstreren.

  Doe o.a. afstand van je mobieltje, dit geweldige spionage apparaat die vele mensen dagelijks met al hun doen en laten mee laten kijken door de media coöperaties wat zij zoal doen. De meeste zijn eraan verslaaft geraakt, elektronische communicatie wordt overal ter wereld al afgeluisterd en jij bent 24/7 lokaliseerbaar. Daarom worden alle kroegen en grote bijeenkomsten verboden, want dan kunnen mensen nog fysiek met elkaar communiceren. Waardoor deze gesprekken niet allemaal afluisterbaar zijn en de 3e partijen niet kunnen controleren met wie jij dan praat.

  Zo ook doe afstand van je WIFI netwerk thuis en zet je internet verbinding pas aan als je gaat internetten. De rest van die tijd uitzetten, dit bespaart niet alleen stroom. Maar je voorkomt dat je contant gecontroleerd wordt door de 3e partijen. Doe ook je mobieltje in een metalen trommel, als je deze niet gebruikt thuis. Want ook al staat deze uit, het luistert je constant af. Ook de camera’s erop kunnen op afstand aan gezet worden door 3e partijen.

  Nu zeggen nog veel mensen van: ik heb niets te verbergen, dus wat maakt het dan uit. Dat maakt alles uit. Die 3e partijen weten meer over jouw, dan je zelf eigenlijk weet. Het zal altijd tegen jouw gebruikt worden en al jouw gegevens worden verhandeld. Alsof jij een gebruiksvoorwerp van die 3e partij bent bent, waar jij nooit in gekend wordt. Jij bent niet op de wereld gezet, om constant begluurd te worden door onbekende, die jouw leven dan voorschrijven wat jij wel of niet mag doen. Want die richting gaan we steeds sneller naar toe. Want je kunt je zelf ook de vraag stellen van waarom moeten andere alles van mij weten en als ik zelf niet eens mag weten wat met al mijn illegaal verkregen afgeluisterde communicatie gebeurt en met wie het allemaal gedeeld wordt en wat die 3e partijen eraan verdienen aan mij zonder enige toestemming van mij.

 6. Tja….. Riepen we dit al niet lang geleden, +- 1985 het internet dat de mensen dichterbij elkaar moest brengen.
  Is inmiddels al lang een uit de hand gelopen zaak.
  Ik zij het al 40 jaar geleden, zo ook mijn Opa,, dit gaat helemaal de verkeerde kant op, en komt niet meer goed.
  op NPO staat o.a een documentaire, Vergeet niet wat ook koninklijke shell heeft geflikt ( The big investigation ) en een deal met Iran maakte 1 Biljoen werd er op tafel gelegd, getekend onder voorwaarden dat …… maar helaas
  Dan de jaren 1970 1990 Bizar allemaal, we stonden erbij en keken ernaar.
  Verbaast mij nu dan ook niet dat menig personen die aan deze big reset hebben mee geholpen afgeschoten worden of zo….
  Zijn ze zelf wel gevaccineerd.
  Maar ja waar kun je straks nog terecht zonder QR vaccinatie code NERGENS !!!

 7. CBDC gaat hem echt niet worden. Sorry hoor, maar de techniek zoals we die nu kennen in 2022 zal over misschien 10, 15 of 25 jaar alweer zwaar verouderd zijn en speelbal van hackers en 12-jarige jochies op hun zolderkamertje. Crypto zal in 2040 zijn wat de Commodore 64 voor 2022 is. Nostalgie. Ik snap werkelijk niet dat mensen serieus kunnen denken dat techniek stil zal blijven staan. En buiten dat, een hele hele grote groep mensen zal GEEN chip laten implanteren, steeds meer mensen zijn klaar met de volgsystemen van de overheden en zullen hun telefoons minder en minder gaan gebruiken. Kijk eens hoeveel mensen nu teruggaan naar de basis, hoe het consuminderen, het minimaliseren in trek is. De Tiny Houses zijn niet aan te slepen, er zijn nu zelfs tv programma’s over op de MSM (RTL dacht ik, ik kijk geen tv). Ze kunnen verzinnen wat ze willen, maar er zullen steeds meer initiatieven buiten het politieke systeem komen om te handelen en te ruilen. Crypto’s? Leuk verzonnen om mee te speculeren voor een klein groepje mensen, maar totaal ongeschikt als betaaldienst voor de grote massa. Ik ga bijna altijd de deur uit zonder telefoon en buiten dat, op mijn telefoon geen overheids-, Google of Apple troep, dus ook hun digitale “muntjes” niet. Ik houd van mijn vrijheid (voor zover we die hebben dan) en ga me niet bewust laten volgen. Ik trap tegen het systeem waar ik kan, ik wil eeen SAMENleving, geen totalitaire volgstaat. En er zijn steeds meer mensen die er zo in staan, gelukkig. Dus crypto’s? Nee, 0,0 vertrouwen in. Euro? Ook niet, het zal al heel wat zijn als de euro 2022 overleeft…

  • Opbeurende post. Maar hoe stel jij je spaargeld voor je ouwe dag veilig? Gewoon een vraag hoor… als je liever geen antwoord geeft begrijp ik dat.

   • Goede vraag. Ik weet natuurlijk niet waarin “Vrijheid is ver te zoeken”spaart maar ikzelf spaar in zaken waarvoor het werk al gedaan is i.p.v. beloofd wordt om ooit in de toekomst te doen. Zoals bijv. goud en zilver. Wat je ook kunt doen is om je geld te investeren in echte spullen die nog niet overprijsd zijn en waarvan je weet dat er in de toekomst altijd vraag naar zal blijven zijn. Zoals bijv. in een goekoop op de kop getikte 2e handse fiets, bos- en landbouwgrond enz.

   • Tsja, de standaard dingen he, alle leningen inclusief hypotheek afbetalen, zorg voor wat benodigdheden, aggregaatje met zonnepanelen + water en voedsel in huis voor het geval dat, voorraadje benzine, stookolie, oliekacheltje, gaskachel of allesbrander, etc etc. Betaal het huis van je ouders, broer, zus af als je wat centen over hebt en zet dat uiteraard goed op papier, etc. Wroet lekker in je eigen moestuintje, sla een waterput. Heb je geld over dan zijn er genoeg veilige plekken waar je bijvoorbeeld zilver of goud aan kunt kopen en/of laten bewaren. Of je haalt wat fysiek op en mikt het 3 meter onder de grond, of in je spouw of in de fundering, ieder zijn of haar voorkeur. Kijk deze serie en je hebt 0,0 vertrouwen meer in het fiat/ fake geld zoals euro, dollar etc:
    https://youtu.be/DyV0OfU3-FU
    Hidden Secrets of Money met Mike Maloney. Deze serie heeft mij jaren geleden aardig op weg geholpen. En daarnaast zijn er interessante boeken te over van bijvoorbeeld Eric Mecking, Willem Middelkoop, Edin Mujagic, en vele anderen. Ook Youtube staat vol met info. De mogelijkheden voor je spaarcenten zijn te over, keuze genoeg en voor ieder wat wils. Al blijven de meesten het liever over de balk gooien voor weer eens een nieuwe auto, elektrische fiets, grotere tv, nog maar weer eens een verbouwing of nieuwe keuken, nog sneller internet, nóg meer kleding, en weet ik wat voor meuk en onzin. Ook ieder zijn eigen keuze, maar niet janken als de slimme spaarzame mensen hun leven straks wel doorleven en op orde hebben en jij in een doos onder een brug moet wonen met je door financiële ellende uit elkaar gerukte gezin. (niet persoonlijk bedoelt uiteraard)
    Maar blijf anno 2022 bovenal ver weg van alles wat met investeren te maken heeft. Heb je een aandelenhypotheek? Dan is het nú de tijd die open te breken en om te zetten naar aflossingsvrij (als het mogelijk is, hangt af van je contract) of een stukje spaarhypotheek, beide met zo lang mogelijke rentevastperiode. En los af, los af, los af, los af! Al is het 100 euro per keer, die 100 heb je mooi afgelost en kost je ook geen rente meer.
    De economie ligt op apegapen, maar de aandelen, crypzooi, huizenprijzen etc staan skyhigh. Dat klopt natuurlijk van geen kanten, alles is één grote bubbel die allang uit elkaar had moeten spatten. Bijna alles hangt van leningen aan elkaar, geld wordt met miljarden per dag bijgedrukt (bij verzonnen). De financiële reset staat om de hoek en CBDC komt veel te laat en is nu al een flop.
    De wereld klopt van geen kanten meer, banen weg, ziekenhuizen gaan overspoelen met vaccinatiepatiënten, economie gaat wereldwijd naar de knoppen, huizen staan straks met bosjes te koop door de mensen die het huis uitgezet worden (want baan weg), vergrijzing en de vaccindoden. Voedselschaarste staat om de hoek, energie is straks niet meer vanzelfsprekend (leuk voor de cryptoboeren, heb je “geld”, kun je er niks mee). De (centrale)banken en cryptobedrijven doen aan mij niks verdienen in elk geval, van mij mogen ze allen omdonderen en voor altijd wegblijven.
    Zo, zo denk ik erover 🙂
    Er staan naar mijn idee interessante tijden aan te komen en cojona was daarvan slechts een voorproefje… Maar nu is het tijd voor een heerlijk ijskoud biertje en De Andere Krant 🙂 En we blijven lachen, mij krijgt niemand gek 🙂 🙂

    • Ik ga me eens verdiepen, Hugo. Dat is een nuttige bezigheid nu dat we weten dat die gifspuit toch niet meer te redden is. Bedankt voor de tips en de moeite die je neemt om antwoord te geven. 🙂

     • Hoi Immortal,

      Graag gedaan. Als je aanvullende vragen hebt, voel je vrij ze te stellen. Het financiele systeem is nogal een rabbit hole om het maar zo te zeggen. Mocht je echt het diiepe in willen gaan is http://fofoa.blogspot.com een aanrader. Hier een post die zijn werk samenvat. http://fofoa.blogspot.com/2020/. Echt een long read en zal je heel complex vinden maar geeft goed weer hoe het financiele systeem zich de afgelopen 100 en een beetje jaar heeft ontwikkeld.

      De crash course is veel toegankelijker en raad ik je aan eerst helemaal te kijken voordat je besluit dat te lezen of niet.

      Groeten,
      Hugo

      • Bedankt. Inderdaad een rabbit hole, maar het is wel nodig om deze stof te internaliseren in deze tijden. Niet helemaal mijn kopje thee… maar het moet. Nogmaals bedankt voor de info en je moeite.

       • Hoi Immortal,

        Nogmaals graag gedaan. Regeringen (niet elites) staan op hun laatste benen en is allemaal (ik heb het stuk slechts gescand) waar. Bail in is een feit.

        Staten zijn het punt aanbeland dat ze hun schulden niet meer kunnen betalen meer schulden aangaan geeft geen oplossing want inflatie wordt dan een nog groter probleem. Vergis je niet, we staan aan de vooravond van hyperinflatie zoals ik het zie.
        -Huizen +20%
        -Voedsel +20%
        -Electra en gas + 100%
        Olie +30% sinds december!

        Etc, je kan er voor kiezen om eea op de bank te laten staan of actie te ondernemen om iets te kopen wat niet geprint kan worden.

        Als je niets doet ben je een flink deel van je koopkracht kwijt of je doet iets wat je in ieder geval een kans geeft. Jouw keuze.

        Ironisch is dat in de geschiedenis een hyperinflatie in geld altijd gepaard is gegaan in een hyperdeflatie in echte dingen.

        Groeten,
        Hugo

  • Hoezo vergeten? Stap uit het systeem, weiger nog langer mee te doen, versimpel je leven, stop met overmatig consumeren, stap zoveel mogelijk uit het bankensysteem met die mislukte euro. Er zijn mogelijkheden genoeg, maar het kost onderzoekstijd en heel veel leeswerk. Of kijk video’s, er staan honderden, zo niet duizenden goede video’s op o.a. Youtube van mensen met goede ideeën. Stop met volgen van anderen, stop met volgen van die politieke nono’s en ga leven.

 8. Ik volg die anderen en polizieke nono’s allang niet meer … schuldenvrij … géén hypotheek meer … consuminderen en een voorraad longstorable goods aangelegd om de klap die geheid komen gaat een tijdje op te kunnen vangen.

  • Hoi Corné,

   Het vervelende is dat je als samenleving gewoonweg niet schuldenvrij kan zijn. Simpek voorbeed om te illustreren dat schuld overal is. Gisteren ging ik naar de slager en kocht flink wat om mijn vriezer te vullen. Het clees werd achter de toonbank gehouden totdat ik had betaald. Toen ging de medewerker naar de kassa, gaf me het wisselgeld en toen pas het vlees. De slager had vanaf het moment dat ik had betaald een schuld aan mij (het vlees). Duurde een kleine twee minuten maar geeft duidelijk weer dat schuld zelfs op dat niveau plaatsvind.

   Groeten,
   Hugo

  • Lekker bezig! Hoor je gelukkig steeds meer. Hier van hetzelfde. Jarenlang geen of minimale vakanties, niet te gek gedaan en nu hoeven we ons geen zorgen te maken. Ik heb m’n werk vorig jaar vaarwel gezegd, verkoop her en der wat op Marktplaats om verder te minderen en voor anderhalve euro extra 🙂 M’n vrouw werkt een paar uurtjes voor de paar honderd euro vaste lasten en that’s it. Heerlijk hoor. No stress….

 9. Hoi, Hugo.

  Klopt wel wat je zegt, maar dat mensen de illusie koesteren dat ze hun vermogen met goud en zilver kunnen veiligstellen is al net zo’n illusie. In de crisisjaren jaren dertig van de vorige eeuw werd het bezit van fysiek goud en zilver in de VS verboden en in beslaggenomen door toedoen van de de toenmalige president Roosevelt en dat zal in de komende situatie van ineenstorting niet anders zijn.

  Groeten, Corné.

  • Wat Corné zegt denk ik ook vaak. Verder vraag ik me af hoe het zit met wisselgeld met al die leuke gouden muntjes die 1500 eu of zo waard zijn. En wisselgeld voor een zilveren muntje. Leg jij een gouden dukaat neer voor een brood? En hoe zit het met die gasten die op een cash industrie draaien, de maffia, de El Chapo’s etc. Bovendien NL het coke capitol of EU. Die gaat op digitaal geld draaien?? Hahaha! Ze verliezen de halve schatkist!

   • Hoi Corné en Immortal,

    Om te vbeginnen met een reactie op de post van Corné. Ja in de VS werd dat gedaan maar het in beslag nemen werd op zijn Nederlands gedaan. Je moest het inleveren maar als je dat niet deed, prima, geen handhaving. Groot verschil tussen toen en nu is dat toen goud de schuld was. Nu niet. Sterker nog, EU breed is er 0% btw op goud. Proberen ze je iets te vertellen? Daarnaast is goud de nr 1 asset op de balans van de ECB (consolidated) zie https://www.ecb.europa.eu/pub/annual/balance/html/ecb.eurosystembalancesheet2020~0da47a656b.en.html. Ja is van 2020 maar als je meer wil lezen kan je de meest recente zelf vinden (smile)

    Zilver kon je toen prima verbieden (maar was het niet trouwens, die is in de munten gebleven tot mid jaren 60). Nu niet, zilver zit n alles. Dat goud verbod kan je ook prima omzeilen door tweede,derde etc hands gouden juwelen te kopen. Iets wat ik heb gedaan om ook belasting te ontwijken. Iets wat nog steeds legaal is. Zelfs in oorlogen durven regeringen dat niet om te confisceren.

    Tot slot, toen had iedereen goud want was het geld (dus schuld) in die tijd. Nu nog geen 1% van de bevolking. Dus je wint er als regering niets mee en kan je veel kosten.

    Maar hoe dan ook, niets doen kost je alles gegarandeerd, iets doen misschien ook maar je hebt tenminste een kans!

    Aan Immortal,
    Natuurlijk ga je niet met een troy ounce goud geen brood kopen. Je gaat ook niet met een briefje van 500 Euro een brood kopen want geen wisselgeld. Om in het muntjes voorbeeld te blijven, een zulveren gulden is ongeveer (ik volg de koersen echt niet, zal me een rotzorg zijn) 4 Euro. Een goed brood kost er drie. Neem je er een lekkere gevulde koek bij en klaar. Of anders ga je snel naar de drogist om je papiergeld om te zetten in zeg een tanbdenborstel.

    Die industrie die draait op cash zal nooit digitaal gaan. Ik kan zo snel de link niet vinden maar in de VS was op een gegeven moment een wasmiddel of wasverzachter zelfs geld in die business.

    Hier een video uit Zimbabwe toen de Zim Dollar niets meer waard was. https://www.youtube.com/watch?v=sN3iITo7gNA. In Venezuela speelt dit nu ook.

    Groeten,
    Hugo

    • Ja, te volgen, maar waar haal ik gouden munten vandaan die ongeveer 4 euro waard zijn.. die bestaan er niet. Khadaffi is om zeep geholpen omdat zijn hele land een echt goud betaalmiddel had. Ik weet niet hoe die munten er uit zagen, en in welke denominaties. Maar in goud “investeren” is iets anders dan goud als betaalmiddel hebben. Dat vraag ik me dus af… hoe krijg ik het goud als een betaalmiddel, waarmee ik een zak patat van 3 euro kan kopen. Ik leg een gouden munt tw van 5 euro neer, ik krijg mijn zak patat (met mayo) en ik krijg een gouden munt tw van 2 euro terug. Of wat krijg ik dan terug? Een frikandel? verdomd…

     • Hoi Immortal,

      Wat ik bedoel te zeggen is dat je een ”laag” moet hebben.

      Goud voor grote aankopen.
      Zilver voor minder grote aankopen
      Het huidige geld voor mini aankopen

      Groeten,
      Hugo

       • Hoi Immortal,

        Ok, dan zal ik het tot de essentie proberen te reduceren. Geld is gewoon ruilhandel V2.0.

        Stel, je wil je 2e hands telefoon te ruilen die zeg 50 Euro waard is. Je wil daar een retrourje Groningen a 30 Euro voor terug kopen die 30 Euro kost en een lunch welke 20 Euro kost (of complexer maar laten we het hier bij houden). Nogal lastig om iemand te vinden die je dat kan bieden.

        Dus heel handig dat je 50 Euro krijgt en dat kan uitgeven aan alles wat je voor de 50 Euro te ruilen want dat is het.

        Daarnaast heb je ook zogenaamde productieve schulden. Mooi voorbeeld is de deltawerken. Mensen dorsten niet meer te investeren in Zeeland etc want gevaar. Door de dela werken werd dat gevaar weggenomenn dus durfde mensen daar weer te investeren (geld is niets anders dan ruilen inclusief lange termijn).

        De investeerders betaalde voor die zekerheid en betaalde zich driedubbel terug.

        Helaas verzuipen we nu in niet productieve schulden omdat vanwege rente schulden moeten blijven toenemen. Want rente wordt niet gemaakt.

        Voell je niet bezwaard dat dit helemaal nieuw voor je is en is heel lastig om te begrijpen. Ik heb zelfs een universitaire studie in dit onderwerp afgebroken omdat ik doorhad dat die opleiding bs was gezien eerdere leermomenten om het maar zo te zeggen.

        Helpt dit?

        Groeten,
        Hugo

        • Ja, hahah, het is zo doorspekt met b.s. die hele finance wereld. Daarom zijn al die landen die geen rente vroegen, naar de klote geholpen. Want zonder rente kun je niet boeren aan geld uitlenen. Mijn 100 eu in de bank wordt tig keer uitgeleend aan anderen, voor een vette rente. Ik weet (nog) niet voldoende om te kunnen voorspellen hoe het gaat uitpakken.

        • Je weet nooit hoe de toekomst gaan uitpakken. Geschiendis leert je wat de toen bekende opties waren De klootzakken kunnen prima iets nieuws verzinnen….

         Groeten,
         Hugo

  • En daar komt de parallelle samenleving om de hoek kijken… Toen was er geld in de vorm van muntjes, nu willen ze wat digitaals doordrukken. Alsof iemand op de zwarte markt daar intrapt. Nee hoor, bewaar wat gouden en zilveren muntjes en let op wat je daar mee kan doen als de zooi instort.

 10. Na de afsterfte liggen de tweede hands fietsen voor het oprapen in NL. De ANWB zal veel gebeld worden. Haal muh fietsie maar op jonge voor je goeie doel…

 11. Sterker nog, in die jaren dertig van de vorige eeuw werd je gedwongen je goud en zilver in te leveren en kreeg je er “mooi” waardeloos fiat geld papier voor terug … dus al die alomtegenwoordige websites van die “goudleurders” neem ik met een flinke zak zout.

 12. Inleveren was vrijwillig, betalen mocht alleen niet meer. Ze gingen niet deur tot deur om het op te halen. Dat gaat nu echt niet meer op. Alsof mensen er nu in zouden trappen, vrijwillig iets inleveren bij de overheid. Na deze covidscam zeker… Waarom denk je dat alle centrale banken wereldwijd massaal goud aan het kopen zijn? Zomaar, omdat je er straks niks mee kunt?

 13. Als jij denkt dan goud en zilver voor het gepeupel getolereerd gaat worden dan wens ik je alle sterkte in je eigen hersen beroerselen dus ja, juist de centrale banken zijn wereldwijd massaal goud aan het inslaan.

  • Hoi Corné,

   Ik wil je wijzen op de volgende paradox. Als alleen centrale banken goud hebben wat denk je dat het waard is op de markt? Niets dus. Denk je echt dat ze gaan proberen om de traditie van millenia oud om gouden juwelen inclusief trouwringen te verbieden en dat gaat lukken?

   Als je denkt dat verzet zinloos is waarom hebben de elites altijd gefaald in onze geschiedenis (en ja, ik weet dat die geschiedenis bijeen gelogen is maar gefaald hebben ze keer op keer).

   Groeten,
   Hugo

   • Zoals ik het vrees, Hugo, is, stel dat we gaan investeren in goud. Heel veel van onze euro’s zijn nu omgesmeed in reepjes goud. Die liggen onder de coniferen verborgen tot de tijden komen dat we ze nodig hebben. Dan komt die tijd. En nu? De CB heeft zoveel goud opgekocht, dat ze de waarde er van kunnen dicteren. En ze weten dat er hier en daar nog een paar reepjes goud liggen, met bijv een waarde van destijds 100,000 euro’s, die dus nu naar die bank zijn gegaan toen wij die repen goud kochten. Die 100,000 euro’s zijn dus binnen. Dus ze kopen je goud nu niet meer terug. Want ze hebben je 100,000 euro’s immers al. Dus wat ga jij doen met die repen goud? Naar de bakker, en je vraagt om wisselgeld. Helaas heeft hij dat niet voor die reep goud van jou. Waar ga je heen met je reep goud? En verder heb je niks meer, dus je kan je niet eens meer een brood veroorloven. Ik vrees dat het zo zit. Maar ik kan er helemaal naast zitten….

    • Hoi Immortal,

     Je gaat vanavond wel vol voor de rabbit hole (smile). Wat je echt gaat verbazen is mijn reactie gok ik zo!

     Zpals boerke al mooi stelde is dat alles gaat om arbeid. Goud is net ietsjes minder nutteloos dan het geld dat we nu hebben en dat is waarom het zo geweldig spul is. Daar ga je vast je brein over breken ondanks dat ik nu een hint ga geven (smile)

     Waarom denk je geen enkele samenleving ooit iets heel nuttigs voor de samenleving als geld heeft gebruikt?

     Groeten,
     Hugo

     • Beetje te cryptisch voor me, die vraag… mij gaat het er om met redelijke zekerheid te kunnen bepalen wat ik met mijn spaargeld ga doen: uit de bank rukken, om er straks achter te komen dat ik de muren er mee kan behangen, of omzetten in goud, om er straks achter te komen dat ik geen wisselgeld krijg als ik een brood koop, of gewoon laten staan en meegaan met de digitale waarde. Vergeet ook niet dat er veel afgunst zal zijn als jij met zilveren of gouden munten bij de bakker staat. En afgunst doet rare dingen met een mens…. enfin.. ik zit te peinzen. Bedankt voor het meedenken! Dat doet me goed.

      • Hoi Immortal,

       Ik kan je alleen de ”bouwstenen tot nadenken” geven. Alleen jij kan besluiten waar je waarde in ziet. Ik kan alleen zeggen dat ik echte dingen van grotere waarde meer waardeer dan de waarde die, in min optiek, totaal corrupte overheden en financiele instituties promoten. Beloftes die ik niet geloof.

       Goed te zien dat ik je tot nadenken heb doen bewegen. Als meer dat zouden doen zou dat een wereld van verschil maken.

       Groeten,
       Hugo

       • Nou ja, daarom ga ik deze discussie aan, omdat ik al heel lang zit na te denken. Ik wil eens weten hoe anderen er over denken en hoe zij het eea extrapoleren. Ik probeer hier een aantal mogelijke scenario’s af te toetsen bij anderen om te zien hoe zij daar over denken – bijv denken zij dat ze wisselgeld zullen krijgen voor een gouden munt waar ze mee naar de bakker gaan, of denkt iemand dat hij nog zal kunnen betalen met euro’s straks. Ik ken niemand die nog guldens accepteert. Dus daar zoek ik opinies over. Ik vermoed dat het idd zal uitpakken zoals ik het beschreef, met de Schwab units. Maar de vraag is, wil ik daar aan mee doen…

        • Hoi Immortal,

         Natuurlijk zullen mensen Euro’s blijven accepteren. Grappig feitje. Irak, voor de invasie, was basically een cash land. Toen werd Saddam vermoord en de Iraakse Dinar niet meer bijdrukt en bezet.

         Het gevolg was dat de Iraakse Dinar de meest sterke betaalmiddel was in de wereld gedurende de jaren dat dat duurde.

         Maar tip, stap af van wisselgeld krijgen voor je gouden munt waarmee je een brood koopt. Als dat gebeurt is dat een van je minste zorgen. Zo niet minste.

         Mensen moeten ruilen. Dat zijn mensen nu. Zo niet. Einde oefening en terug, letterlijk, tot het stenen tijdperk.

         Wat eigenlijk nooit wordt benoemd is dat het sparen in de schuld (geld) van een ander tot echte problemen lijd. Als ik jou geld leen om een fabriek of hotel of wat dan ook te bouwen, je de spulleboel bij mij koopt met dat geld en ik het vervolgens niet uitgeef aan die vakanie of geprocuveerde spullen? Dan gaat die business dicht. Dat is wat er deels gebeurt met de leniningen aan Zuid Europa. Die nu in de pensioenpotten zitten en op spaarrekeningen staan.

         Wat waarschijnlijk is, in mijn opinie, is dat echte dingen heel veel duurder worden. En digitale dingen goedkoper. Met je gouden muntje ga je echt geen brood kopen. Doe je nu ook niet met een briefje van 500 Euro.

         Wat veel waarschijnlijker is is dat jij bijvoorbeeld een paar muntjes ruilt voor een leuk bootje. Aangezien de verkoper van dat bootje net zijn baan kwijt was en zijn hypotheek niet meer kan betalen en dus zijn bootje verkocht zet dat om in Euro’s zodat er weer wat maanden hupotheek kan worden betaald en eten kan worden gekocht. Ondanks forse inflatie in geld.

         Maar ja, iemand die net een project van een paar huizen renoveren heeft afgerond en wel een centje opzij wil leggen ziet ook wel, die inflatie is pittig. Ik koop wel een muntje want die blijft altijd hetzelfde.

         Is het nodig om een muntje uit te speiden over tijd kan je altijd zilver kopen met je goud en dat uiteindelijk omzetten in whatever betaalmiddel er is.

         Groeten,
         Hugo

 14. Ik heb er ook geen goed gevoel bij, dat hamsteren van goud en zilver. Iemand krijgt er lucht van dat jij ergens goud hebt liggen in je keukenla, en dan? Of je wil iets kopen, een paar mud aardappelen zeg maar, hoeveel munten goud moet dat worden? Of krijg je nog een paar schilfers goud terug? En met wie ga je goud ruilen? En voor wat? Ik denk niet dat goud en zilver de oplossing zijn, maar ik vind het wel apart dat er zoveel druk gezet wordt om dat metaal te kopen. Ik vermoed dat zodra het meeste opgekocht is, de waarde enorm gaat dalen omdat je het nergens kan gebruiken. Biertje kopen? Drie gouden munten (twv 1600 eu per stuk vandaag). Mss zie ik het verkeerd.. ik ben nog zoekende, vandaar de vele vragen hier. Bedankt, allen, voor de goede info en de moeite die gedaan wordt in deze discussie met elkaar.

  • Hoi Immortal,

   Wat denk jij dat de (ok een deel) van de oplossing is? Dit geld systeem is dood. Crypto zie ik niet als alternatief want heb je zoveel afhankelijkheden mee. Om nou fietsen voor brood te gaan ruilen kan ook niet dus we moeten iets.

   Ik moet zeggen dat er vanuit de MSM helemaal geen druk wordt gelegd op deze optie. Zodra de telegraaf, volkskrant ed koppen hebben ala, koop het om whatever ga ik het omzetten in iets anders (smile).

   Hier een clip van ruim 10 geleden toen de US toezichthouder de eigenaar van de grootste grondstoffen handelplaats ondervroegen over manipulatie in de goud en zilver markten. Hij gaf openlijk aan dat er een zgn leverage van zeker 100x is. Met andere woorden, er bestaan op papier 100 ounces terwijl er in de werkelijkheid slechts 1 is. https://www.youtube.com/watch?v=BfCn8NlLHko.

   Groeten,
   Hugo

   • Ik zit te denken, en vraag me af of het wel zo’n gruwelijke vaart gaat lopen. Destijds met de euro, toen die het nieuwe middel werd, werd er heel wat afgeschuimd. Het leek zo goed, maar het was gewoon een keiharde devaluering van al het geld in omloop. De inkomsten gingen niet omhoog, maar de levensmiddelen stegen in 1 x enorm. De horeca bleef er nog wel goed onder boeren met hun prijzen. Mensen werden misleid door getallen: “het is maar een eurootje” maar het was in werkelijkheid 3,5 gulden. Nu denk je dat je een koopje hebt voor een euro, een fles afwasmiddel of zo, maar het is in werkelijkheid 3,5 gulden. Dus ik denk dat de nieuwe coin ook zoiets gaat flikken. De euro wordt opnieuw bedacht, deze keer digitaal, en wat jij nu in je bank hebt wordt dan omgezet naar die digitale coin. Die heeft een nieuwe naam, de Schwab of zo, en je krijgt dan zoveel Schwab units betaald voor je dagelijkse arbeid. Je betaalt met Schwabs bij de bakker, etc. En iedereen doet dat. Ondertussen hebben de despoten bijzonder goed afgeschuimd van het nog in omloop zijnde geld, dmv de transformatie naar de Schwab unit, net zoals toen met de gulden. Maar zelf merk je er weinig van, net zoals je er weinig van merkte bij de transformatie naar de euro. Je hebt nog steeds betaalmiddelen in je “digi bankje” ook al zijn ze nu digitaal en draag je geen papiergeld meer bij je, of een ellendig zware zak met euro’s (waardeloze zware rotmunt is het). Je krijgt nog steeds gewoon uitbetaald voor je loonstrookje, etc, maar dan in Schwab units. In feite heb je als persoon een “digitale waarde” gekregen, vandaar dat ze zo vreselijke zitten te jonesen om die qr code aan je te knopen – want die wordt straks jouw “persoonlijke waarde.” Jij bent bijvoorbeeld 1000 Schwabs waard, want dat was wat jouw 100,000 euro aan spaargeld in de schatkist van een bank opleverde in de transformatie naar Schwabs. En zo voor iedereen. Je kan dan niet meer uitgeven dan wat je waard bent. De mens als “waarde”. Ik heb dit ooit eens geschreven, lange tijd geleden, en ik vrees dat het zo zit. Als jij dan een stapel gouden brokken in je tuin begraven hebt, gaat dat niet mee in de transformatie naar de Schwab, en ben je mss alleen nog maar 20 Schwabs waard, omdat je 2000 in je ABN bank had staan op dat moment. Hoe we dit kunnen omzeilen… geen idee. Daar peins ik dus over. Zal er nog een “zwarte markt” zijn waar we met andere betaalmiddelen dingen kunnen aanschaffen (eten, vervoer, etc). Geen idee.. en waar draait die op? Ik durf te wedden dat de drugshandel al helemaal geen zin heeft in die Schwab units. En hoe transformeert de wapenhandel naar Schwabs? Denk je dat de ING blij zal zijn? Ik zie crypto ook niet zitten als ruilmiddel. Maar ik vraag me af of goud wel het antwoord is om je spaargeld veilig te stellen…Wsch goed gegokte investeringen in de stock market – want die zullen niet willen omvallen met een transformatie naar de Schwab unit? Geen idee…ik ben er niet uit. De discussie wordt vervolgd, neem ik aan. Bedankt voor je input, ieg.

    • Hoi Immortal,

     Sorry dat ik je zo een crash course (smile) moet geven in deze conceptuele wereld van geld want dat is het. Een concept. Geld bestaat eigenlijk in jouw hoofd en banken controleren dat. Helaas zijn ze al lang geleden over gegaan naar het misbruiken.

     Jij weet en vind het terecht dat je de huur of hypotheek moet betalen bijvoorbeeld. Net zoals je energie rekening of bij de supermarkt. Het maakt echt niets uit of het Schwab coins of Euros of wat dan ook zijn.

     Je hebt (even kort door de bocht) twee werelden, de financiele wereld en de echte wereld. De financiele wereld kan niet zonder de echte wereld maar de echte wereld kan (met pijn) zonder de financiele wereld.

     Er is een reden dat goud is op de forex markt als currency wordt aangemerkt….. En dus niet als grondstof.

     Overigens werd de gulden ingeruild voor 2.20 en een beetje voor de Euro. Om de toenemende inflatie te maskeren. Officeel tenminste.

     Het simpele idee was om de inflatie in aandelen etc aan fictieve fianciele assets te laten vloeien. Aandelen zijn daar onderdeel van. Derivaten zijn het echte monster. Zoals Warren Bufet (een financieel investeerder van groot formaat) ooit stelde, derivatives zijn weapons of financiel mass destruction.

     Kies wijs of je digitale dromen wil najagen of echte dingen in handen wil hebben

     Groeten,
     Hugo

 15. Uit de link van Corné:
  “U moet het besef hebben dat een parallelle samenleving geen hobby is, maar een pure noodzaak als u wilt ontkomen aan de greep van de Technocratie. Er is geen tussenoplossing, de kool en de geit kunnen niet worden gespaard. Als u dit uitgangspunt weet vast te houden, dan is er een kans dat een – hopelijk – groot aantal mensen zich gaat losmaken van het systeem en de instituten van Mr. Global. U krijgt het niet op een bordje geserveerd. Het is nodig dat u uit uw comfortzone treedt door in principe te breken met alles dat met de Technocratie is verbonden.”

  Ik denk ook wel dat er in een aantal zaken goed voorzien moet zijn, en niet gewoon een voorraadje van dit en dat voor een paar maanden, of een regenton en een waterfilter. Echt breken met de tiefus technozooi vergt veel meer… back to nature zoals het heet, maar niet iedereen kan het. Of kan het aan.. survival of the fittest, zoals het heet. Dus niet iedereen zal het redden in zijn moestuintje 4 hoog in de randstad. Net als Vrijheid ga ik ook wel eens op pad zonder de mobiel, geen probleem, rust in je hoofd, mijmeren, mensen kijken, etc. Maar tegelijkertijd is het ook een deur naar de rest van de wereld, die deur is niet meer makkelijk dicht te duwen… Ik zit maar ff te peinzen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in