Photo by DAVID ILIFF / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0) / (GNU Free Documentation License)

Het Hooggerechtshof van Louisiana heeft bepaald dat kinderen die seksueel zijn misbruikt door pedofiele priesters hun misbruikers niet kunnen aanklagen vanwege “eigendomsrechten.”

Het hof oordeelde met 4-3 dat het het recht is van priesters en hun helpers om niet verantwoordelijk gehouden te worden in gevallen van seksueel misbruik, schrijft Thepeoplesvoice.

De zaak, Bienvenu v. Diocese of Lafayette, werd aangespannen door Douglas Bienvenu en verschillende andere aanklagers die in de jaren ’70 werden gemolesteerd door een beruchte katholieke priester toen ze tussen de 8 en 14 jaar oud waren.

In haar beslissing oordeelde de rechtbank echter dat, ook al waren de feiten onbetwistbaar, de pedofiele priester en de katholieke kerk beschermd worden door de Amerikaanse grondwetsclausule, die stelt dat niemand “beroofd zal worden van leven, vrijheid of eigendom zonder een eerlijk proces.”

Via de New Republic:

“Gezien deze grondwettelijke beperkingen draait het in deze zaak om de vraag of de bepalingen van de opwekking de verworven rechten van de gedaagden verstoren,” schreef James Genovese, rechter in Louisiana, waarbij hij aangaf dat “we genoodzaakt zijn om te concluderen dat de wettelijke bepaling in strijd is met de in onze grondwet verankerde bescherming van het recht op een eerlijk proces en dat we ons moeten onderwerpen aan de hoogste wet.”

De Louisiana Child Victims Act kan volgens de rechtbank “niet met terugwerkende kracht worden toegepast om de verjaarde gronden van eisers te doen herleven” op grond van het feit dat een dergelijke actie “gedaagden zou beroven van hun verworven recht om verjaring in te roepen.”

De wetgevende macht van Louisiana nam de wet aan in 2021 om een “terugblik”-periode in te stellen voor slachtoffers van seksueel misbruik.

De wetgeving bood slachtoffers van seksueel misbruik uit elke periode de kans om gerechtigheid te eisen tegen hun vermeende misbruikers, zolang ze hun rechtszaak maar voor juni 2024 hadden aangespannen.

Maar de rechtbank oordeelde dat de terugkijkperiode eigenlijk ongrondwettelijk was.

Louisiana is niet de enige staat die een dergelijke wet intrekt. Rechtbanken in Utah en Colorado oordeelden ook dat soortgelijke terugblikvensters ongrondwettelijk waren en andere vensters in het hele land worden nog steeds aangevochten vanwege de complicaties van het vervolgen van misdaden met minimaal bewijsmateriaal die mogelijk tientallen jaren geleden hebben plaatsgevonden.

Ondertussen worden pedofiele priesters nog steeds beschermd door het Vaticaan.

  Russische tegensancties op komst: Verwoestend voor het Westen

Paus Franciscus heeft mensen die katholieke bisschoppen beschuldigen van seksuele misdrijven en het in de doofpot stoppen van hun misdaden vergeleken met Satan, terwijl hij beweerde dat deze klokkenluiders alleen maar proberen om “zonden te onthullen” om “mensen te schandaliseren”.

Slachtoffer verwijten op zijn best.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Democratische senator zegt dat pedofielen ‘kindersekspoppen’ verdienen om zich ’te ontlaten’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEvangelische christenen bidden voor Armageddon en steunen de doodstraf voor “Antisemitisme”
Volgend artikelWeer een verzekeringsmaatschappij voegt “oorlogsuitsluiting” toe aan polissen nu WOIII dichterbij komt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

  • Dat is interessant Raphael, ik had er nog nooit van gehoord en heb het Ai gevraagd die kent het ook niet. Heb je meer specifieke informatie hierover of een bron? Het zou een hoop verklaren dat sowieso, maar deze informatie is met een enkel vraag niet uit Ai te krijgen. Dan heb ik iets meer info nodig?

   ChatGPT
   Het lijkt erop dat er wat verwarring is in de informatie die je hebt gevonden. “Vatica” lijkt niet te worden erkend als een oude godin van de onderwereld. De term kan een moderne interpretatie zijn of afkomstig zijn uit fictie of een specifieke subcultuur.

   In verschillende oude mythologieën waren er wel goden en godinnen van de onderwereld, maar hun namen variëren sterk afhankelijk van de cultuur. Bijvoorbeeld, in de Griekse mythologie was Hades de god van de onderwereld, terwijl in de Egyptische mythologie Osiris een belangrijke figuur was in verband met het hiernamaals.

   Als je specifieke informatie zoekt over goden of godinnen van de onderwereld in een bepaalde cultuur, kan ik je daar wellicht meer over vertellen

 1. We leven in een wereld geregeerd door het kwaad, want het kwaad regeert het ego. Psychopaten maken zichzelf onschendbaar en slaan de ene na de andere nagel in hun eigen kist. Het ego is alle schaamte voorbij en is als een sprinkhanenplaag (egoïsme plaag) momentum aan het krijgen. Ze vreten echt alles helemaal kaal en sterven dan af… daarna komt het bewustZIJN in ons terug.

  Tot die tijd gaat dit allemaal heel normaal worden. En in het normaliseren van het kwaad, gaat het kwaad zichzelf vernietigen, want uiteindelijk sterft alles wat onnatuurlijk is.

 2. Dat die smerige priesters dan maar eens losgaan op de kinderen van dat verknipte hoge gerechtshof eens kijken hoe ze dan piepen.

  • Alle D666 rechters worden opgeleid in corrupte instituten met corrupte boeken… corruptie die allemaal terug te leiden is naar de wezens die vanuit Israël het hele westen besturen als een doodscultus. Het westen leeft in satanisme, ook wel nihilsme, ook wel hopeloosheid, ook wel een doodscultus.

 3. Op een gegeven moment zal ik voor mezelf de beslissing moeten nemen om op volstrekt afgestompte en nihilistische wijze invulling aan het leven te gaan geven…

 4. Dit is een moraliteit strijd, en elk mens (ik dus ook) mag diep in zichzelf gaan kijken.. alles wat verborgen is zal aan het licht komen, van ieder mens, niemand uitgezonderd. We moeten stoppen met oordelen over een ander, hoe overduidelijk kwaad die persoon of personen ook zijn. Durf je eigen kwaad onder ogen te komen en overwin je angst, laat het oordeel aan God. De maat waarmee we een ander meten, is de maat waarmee we zelf gemeten gaan worden, dus het oordeel dat je velt, is direct ook over jezelf. Niemand op aarde is zonder kwaad, we hebben allemaal dezelfde kennis gekregen en we maken allemaal fouten. Een simpel voorbeeld: ik heb nog nooit iemand fysiek vermoord, maar wel met m’n mond, wel met m’n gedachten! Dan kan ik hun uitmaken voor moordenaars.. ben ik in mijn hart niet dezelfde moordenaar wanneer ik iemand dood wens? Neem dit serieus alsjeblieft, we kunnen niemand veranderen dan onszelf en we kunnen ook voor niemand anders verantwoording nemen en afleggen dan onszelf! Wat kan ik doen om de wereld een fijnere plek te maken? Stop met oordelen en wees een voorbeeld, wees licht, wees liefde en heb empathie voor je naaste, we zijn allemaal misleid! We zijn toch allemaal mensen of niet soms? Dat is toch wat we allemaal met elkaar gemeen hebben? Sommigen beseffen niet dat ze leven en doen maar wat ze word opgedragen.. ipv ze te veroordelen moeten we ze onderwijzen, ze laten zien waardoor ze geregeerd worden en wie ze dienen. Door te blijven oordelen doen we precies hetzelfde en veranderd er niks!! Kijk om je heen op straat.. mensen schrikken gewoon als je vriendelijk bent, goeiemorgen zegt, oprecht interesse in hun leven toont.. echte verandering vind plaats binnen jezelf! Zolang je het buiten jezelf zoekt veranderd er niks.. think about it❤️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in