Foto Credit: Al Jazeera

In maart 2023, enkele maanden voordat de huidige oorlog tussen Hamas en Israël uitbrak, ging de Noorse filmproducent Tonje Hessen Schei in première met de documentaire Praying for Armageddon: When Biblical Prophecy Fuels Political Power, schrijft Brian Shilhavy.

Hier is de tagline/beschrijving van Imdb.com:

Een invloedrijke beweging van christelijke fundamentalisten in de VS, die met miljoenen dollars aan steun en connecties in de regering strijden voor het einde van de wereld. (Bron.)

Het gebruik van de term “fundamentalisme/fundamentalist” is ongelukkig (en ik ben er zeker van opzettelijk) omdat het een stereotype pejoratieve term is die eigenlijk nietszeggend is, omdat het op veel verschillende manieren kan worden gedefinieerd en eigenlijk geen specifieke groep mensen of religieuze doctrines definieert.

De meer accurate term is “Evangelisch Zionisme”, omdat iedereen die in deze documentaire aan het licht komt in die categorie past.

Dus wat deze documentaire film doet is de Christelijke Zionistische Cult blootleggen, vanuit het niet-christelijke perspectief.

De documentaire is een paar weken geleden opnieuw uitgebracht op Al Jazeera, die hem in twee delen publiceerde (met de correctere term “Evangelisch” in plaats van “Fundamentalistisch” in hun beschrijvingen), die nu allebei gratis te bekijken zijn op YouTube.

Dit is een zeer verhelderende, en ZEER actuele, documentaire om te bekijken om de “andere kant” te begrijpen van hoe niet-christenen en niet-Amerikanen aankijken tegen Evangelisch Zionisme.

Ik raad je ten zeerste aan om deze film te bekijken, ook al ben ik het niet met alles eens.

Het legt nauwkeurig bloot hoe enorme hoeveelheden geld in het evangelische christendom het zionisme politiek definiëren en steunen.

  Amerikaanse oorlogsplannen mislukt in 2023

Geen enkele Republikeinse politicus kan ooit de Verenigde Staten leiden zonder deel uit te maken van deze Evangelische Christelijke Zionisme beweging, en het er van harte mee eens te zijn en de Zionistische (mis)interpretatie van de Bijbel.

Een van de dingen die ik leerde door dit te bekijken is dat er begin 2021 een grote oorlog was tussen Israël en Hamas in Gaza! Ik keek naar de bombardementen en gebouwen die omvergeworpen werden in Gaza, en ik dacht dat ik keek naar wat er na 7 oktober 2023 gebeurde in de huidige oorlog.

Ik had het begin 2021 zo druk met het rapporteren over de massamoorden in de VS door de COVID biowapeninjecties, dat ik nauwelijks tijd had om naar iets in mijn nieuwsfeed te kijken met betrekking tot het Israëlisch – Palestijnse conflict.

Deze documentaire onthult ook waarom president Trump, tijdens zijn eerste ambtstermijn, de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem verplaatste, waardoor de VS wettelijk een aanwezigheid in Jeruzalem kreeg, zodat als de Amerikaanse ambassade ooit zou worden gebombardeerd door de vijanden van Israël, dit wettelijk zou worden geïnterpreteerd als een oorlogsdaad tegen de Verenigde Staten.

Die internationale wet die stelt dat alle ambassades en consulaten worden beschouwd als onderdeel van de landen waar ze vandaan komen, en dat elke daad van geweld of aanval op deze ambassades wettelijk zou worden beschouwd als een oorlogsdaad tegen dat land, wat dat land dan het “recht” zou geven om terug te slaan, is precies wat er zojuist gebeurde met de Israëlische aanvallen op de Iraanse ambassade in Syrië.

  VS en Israël gebruiken mogelijk in het geheim neutronenbommen om Palestijnen genetisch te vernietigen, waarschuwt stralingsdeskundige

De hele wereld weet dat dit een oorlogsdaad was van Israël tegen Iran en dat Iran een wettelijk “recht” heeft om terug te slaan, iets wat op het moment dat ik dit schrijf als dreigend wordt beschouwd.

En terwijl iedereen het er vandaag over eens lijkt te zijn dat Iran op het punt staat vergeldingsaanvallen uit te voeren tegen Israël, iets waar ze een “wettelijk recht” op hebben, is het niet zo duidelijk wat de reactie van Israël en de Verenigde Staten zal zijn, en of dit de Derde Wereldoorlog enorm zal doen escaleren.

Als dat zo is, en als er Amerikaanse levens verloren gaan, kijk dan uit naar strengere wetten, uitvoeringsbevelen en noodmaatregelen tegen “antisemitisme”, net zoals we zagen tijdens COVID met acties tegen “de onzichtbare vijand (virus)” (om Trump’s woorden te gebruiken), met verplichte bevelen (maskers, lockdowns, sociale distantiëring, vaccins, etc.) om te kunnen blijven deelnemen aan de samenleving.

De belangrijkste leider en het gezicht van de Amerikaanse christelijke evangelische zionismebeweging vandaag de dag is ongetwijfeld Donald Trump, en hij heeft al publiekelijk verklaard dat hij een federale “doodstraf” wil voor “antisemitisme.”

Met de volgende escalatie van de Derde Wereldoorlog die elk moment kan plaatsvinden, denk ik dat het een goede investering van je tijd is om deze documentaire over Evangelisch Zionisme te bekijken, zodat je beide kanten van deze oorlog beter begrijpt.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Een tijd van oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden, plagen en grote natuurrampenVolg Frontnieuws op Telegram

  De VS en het Westen: Waan en vernietiging vóór de nederlaag

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Ze willen je vermoorden – Dit is hoe ze het zullen doen (Nederlands transcript)
Volgend artikelPedofiele priesters hebben ‘eigendomsrecht’ om niet aangeklaagd te worden voor verkrachting van kinderen volgens Hooggerechtshof Louisiana
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Echte christenen belijden hun geloof zelf en zijn alleen maar bezig om zelf tot God/liefde te komen. Zodra het institutioneel wordt, is het een sekte. Alles is inmiddels geïnstitutionaliseerd, dus alles werkt inmiddels als een sekte waarin iedereen elkaar blind volgt. In een religie wordt het geloof opgelegd en geprogrammeerd. Echt eloven doe je zelf, dat is jou persoonlijk proces om angst los te laten en liefde te realiseren.

  Evangelische en religieuze mensen hebben de neiging om anderen hun wil op te leggen ipv zichzelf naar een hoger bewustzijn te brengen en simpelweg een voorbeeld te zijn waar anderen van kunnen, maar niet moeten, leren.

  Bijna iedereen is bijna 100% van de tijd buiten zichzelf bezig, terwijl we onszelf innerlijk moeten gaan engineeren als we in de wereld om ons heen iets ten goede willen veranderen. De mensheid heeft een moment van pauze nodig om te bezinnen en tot zichzelf en DAARNA tot elkaar te komen en weer liefde ipv angst te maken. Maar eerst moeten we door de eindtijd om wakker te schrikken dat we innerlijk de boel moeten opruimen om in de wereld weer in balans te komen met de natuur en elkaar.

 2. wat een gehersenspoelde lieden in die video’s, gewoon ‘eng’ te noemen, aan het einde van video 2 zit je bijna te hopen dat dat Satangebroed zich Christenen noemende, vermorzeld worden oid… maar hey, ze zijn gewoon het verkeerde pad opgegaan, zie hoe die ‘meesters’ hun ‘kids’/volgers inprenten, the easy sheep that kill for the elite…

  en dat voor IS rA EL? hahahahah, Israeliers (zionisten daaronder) bespugen Christenen! aan de lopende band, ze haten die en moslims, ze haten een ieder die niet tot hun Cult Satan aanbidders behoren, die domme Christen honden denken dat ze iets Christelijks doen… terwijl ze voor Satan/ISrael werken en daarna worden afgedankt/geslacht worden een aantal uitgezonderd want elke Zionist/Jood hoort 22.000 oid was het slaven te hebben! ja echt 22 of 23 duizend zoiets dacht ik hoorde ik in verschillende gesprekken!

  the so called Christenen, wake the F-up.

 3. De bijbel is niet aangepast, de boodschap die verkondigd word is aangepast!! Zoveel mensen roepen dat de bijbel is verdraaid en te vaak herschreven is door mensen.. bedenk dan dit, en ik zal het voor de ongelovigen hypothetisch houden: “als” God werkelijk bestaat, zou Hij dan toestaan dat de mens Zijn woord veranderd? Nóóit!! Het zit anders in elkaar.. zonder geloof lees je niet wat er werkelijk staat, maar wat je denkt dat er staat. Hoe kun je zonder geloof “geloven” dat Jezus over water liep, of dat Hij is opgestaan uit de dood? Zie je het probleem? En daarnaast zijn er vele groeperingen, sektes, geef het beestje een naam, die de goedgelovigheid van daadwerkelijke kinderen van God uitbuiten, voor eigen gewin of zelfs voor satanische doeleinden. En hoe word daarop gereageerd.. die goedgelovige kneusjes.. pardon!! Dus onze goedgelovigheid verdient een oordeel, maar de misleiding is ok? Zien jullie allemaal dan niet dat het volledige christendom en alle volgelingen, schietschijven zijn voor de satan? Zijn de uitspraken van het satanische wef niet helder genoeg? Uitspraken als God bestaat niet, Jezus is fake, enzovoorts.. dat zijn uitspraken uit de mond van satanisten, en dat alleen al zou iedereen wakker moeten schudden over het dus absoluut WEL bestaan van God! Vergeet niet dat de satanisten werkelijk alles verdraaien en misleiden, het tegenovergestelde is dus waar van wat ze zeggen. En je weet dat het klopt wat ik zeg, alleen kun je nog steeds niet geloven dat God bestaat toch? Laat de bijbel dan even voor wat het is.. praat met God, zoals je met ieder mens zou praten. Kijk dan zelf, los van alle misleiding en 100.000 verschillende geloofsstromen en religie’s, kijk dan zelf wie God is! Voel je een enorme weerstand? Waarom zou dat zijn denk je? Wie wil niet dat wij God kennen, en dat we met hem sterven en meegaan..?

 4. Ach weet je, ik heb zonet beide bekeken en herhaal mijn mening wederom, het is APARTHEID, en tot in het diepste van mijn hart haat ik dat, meer heb ik niet te schrijven of te zeggen!!!

 5. Ik zelf ben een evangelische christen en ik geloof ook in de opname van de gemeente. Maar christenen of zionisten mogen niet te plaats van God innemen en denken te kunnen bepalen wanneer de eindtijd zal komen. Het is zelfs zo dat als iemand de eindtijd voorspeld dat je die voorspelling de vuilbak in kan smijten want NIEMAND weet wanneer de eindtijd zal komen. Ik ben er zeker van dat door de geschiedenis heen er veel mensen zijn geweest die de eindtijd hebben voorspeld en dat is tot nu toe niet uitgekomen.

  Als je geloofd in Jezus heb je een persoonlijke relatie met Hem. Ik walg ervan als ik andere mensen zie die hun levensovertuiging aan andere mensen opleggen door wat voor manier dan ook. In dit geval door geld te storten aan oorlogszuchtige en bloeddorstige organisaties die pro Israël zijn. De situatie in Israël is een zeer complexe situatie. Ik vind dat de situatie altijd heel eenzijdig word weergegeven en/of besproken. Als we zo dit conflict blijven benaderen zal er nooit vrede komen in Israël.

  Het enige wat christenen moeten doen volgens de Bijbel (het Woord van God) is vertellen over de genade en liefde die God heeft voor de mensheid. Dat is dat God de wereld zo lief had dat hij zijn enige zoon heeft gegeven zodat wij terug tot de Vader kunnen naderen omdat Jezus het volmaakte offerlam was. Doordat Hij niet zondig was kon hij sterven voor onze zonden. Iedereen die in Hem gelooft, zijn zonden zullen vergeven worden en zal eeuwig leven ontvangen en zal (na de dood) in Zijn heerlijkheid leven voor altijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in