Het Franse Geneesmiddelenbureau bevestigt dat trombose een gevolg is van het AstraZeneca-vaccin

0
4231
© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0)

Het Franse Geneesmiddelenbureau (ANSM) heeft het bestaan ​​van een “vreemd” risico op atypische trombose in verband met het AstraZeneca-vaccin bevestigd, nadat zich in Frankrijk nieuwe gevallen hadden voorgedaan, waaronder twee sterfgevallen.

“Er zijn negen gevallen gemeld van trombose van grote aders, atypisch qua locatie (meestal cerebraal, maar ook digestief), die in verband kunnen worden gebracht met trombocytopenie – een afname van het aantal bloedplaatjes in het bloed – of stollingsstoornissen”, zes meer dan de week ervoor, aldus de ANSM in haar laatste update over de bewaking van Covid-19-vaccins.

“De zeer atypische aard van deze trombose, hun gelijkaardige ziektebeelden en de homogene vertraging in hun verschijning, bracht de monitoringcommissie ertoe te bevestigen dat dit trombotische risico zeer zelden voorkomt bij mensen die met het vaccin van AstraZeneca zijn gevaccineerd”, verklaart het gezondheidsagentschap.

Deze gevallen deden zich voor “in een tijdsbestek van 8,5 dagen na vaccinatie bij mensen zonder specifieke voorgeschiedenis”, voegt men eraan toe, erop wijzend dat zeven patiënten jonger waren dan 55 en twee ouder dan 55.

Onder deze gevallen werden tussen 12 en 18 maart “twee sterfgevallen” gemeld, waaronder dat van een student geneeskunde uit Nantes die op 18 maart overleed enkele dagen nadat hij was ingeënt, hetgeen maandagavond door de ANSM in een verklaring werd vermeld en waarvoor in het kader van een gerechtelijk onderzoek aanvullende analyses worden uitgevoerd, bericht Jeanmarcmorandini.

Het vaccin dat is ontwikkeld door het Zweeds-Britse laboratorium en de Universiteit van Oxford is op 15 maart door verschillende Europese landen opgeschort na meldingen van bloedstolsels, waarvan sommige fataal.

Maisy Evans krijgt bloedstolsels, wordt opgenomen in ziekenhuis na eerste Pfizer mRNA-injectie, geeft COVID de schuld, moedigt tieners aan "zich te laten vaccineren"

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Franse student wordt 10 dagen na vaccinatie met AstraZeneca dood aangetroffen – Familie: “Hoe het zit met het vaccin?”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here