Nederlandse belastingbetaler financiert vierdaagse werkweek voor werknemers in Spanje

0
1728

In 2020 besloot het regime in Den Haag dat de Nederlandse belastingbetaler de welvaart van de Zuid-Europese EU-landen moet financieren in plaats van te investeren in de Nederlandse welvaart. Nederlanders hebben ruim 4,5 miljard euro betaald aan het herstelfonds van de EU.

Met het Nederlandse geld kan Spanje nu het eerste Europese land worden dat een vierdaagse werkweek invoert. Spanje zal het voorstel gedurende drie jaar testen, en het project zal 50 miljoen euro kosten.

Het Nederlandse belastinggeld zal worden verdeeld in de vorm van subsidies aan meer dan 200 Spaanse bedrijven om het project, dat naar verwachting in september van start zal gaan, mogelijk te maken.

“We gebruiken het geld van de EU niet om de Spanjaarden minder te laten werken, maar om te zien hoe we de productiviteit en het concurrentievermogen van onze bedrijven kunnen verhogen”, vertelt Héctor Tejero van de linkse Spaanse partij Más País aan ABC7 News.

Voorstanders van de hervorming hopen dat een kortere werkweek tot meer consumptie zal leiden en op zijn beurt de economie in Spanje zal verbeteren.

Straat van Gibraltar: Orka’s rammen migrantenboten

Nederland gaat internationaal met zijn migrantenrellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here