Dusan_Cvetanovic / Pixabay

Honderden miljoenen Europeanen in 27 lidstaten hebben hun stem uitgebracht bij de parlementsverkiezingen in de EU. Daarbij bleek dat conservatieve en rechtse partijen steeds meer steun krijgen, in weerwil van het huidige beleid van het blok, variërend van immigratie tot veiligheid en klimaat, bericht RT.

De eerste prognoses na het sluiten van de stembussen op zondag wezen op een verbluffende nederlaag voor twee belangrijke EU-leiders: De Franse president Emmanuel Macron en de Duitse kanselier Olaf Scholz, wat er al toe leidde dat Macron de Nationale Assemblee van het land ontbond en vervroegde parlementsverkiezingen uitschreef.

“Frankrijk heeft een duidelijke meerderheid nodig om in kalmte en eensgezindheid te kunnen opereren,” zei Macron in een bericht op X (voorheen Twitter). “Ik heb uw boodschap begrepen, uw zorgen, en ik zal ze niet zonder antwoord laten.”

De Franse rechtse National Rally kreeg meer dan 30% van de stemmen, meer dan het dubbele van het aandeel van Macrons Renaissance partij, waarbij de voormalige leider van de partij, Marine Le Pen, verklaarde dat ze “klaar is om de macht over te nemen.” Hoewel Le Pen voorstander was van het sturen van “defensieve wapens” naar Oekraïne, was ze tegen het gebruik ervan om Russisch grondgebied aan te vallen en stelde ze dat sancties tegen Moskou ineffectief zijn en vooral Europeanen schaden.

De regerende centrumlinkse sociaaldemocratische partij in Duitsland kreeg teleurstellende resultaten en bleef achter bij de rechtse partij Alternative für Deutschland (AfD), die herhaaldelijk bezwaar maakte tegen Westerse sancties tegen Rusland en tegen militaire hulp aan Oekraïne.

“Na alle onheilsprofetieën, na het spervuur van de afgelopen weken, zijn wij de op één na sterkste kracht,” zei AfD-leider Alice Weidel, die het succes vierde.

  Gaza genocide onthult fraude van humanitaire oorlogen onder leiding van VS en NAVO

De Nederlandse conservatieve Partij voor de Vrijheid (PVV), aangevoerd door Geert Wilders werd tweede met 17% van de stemmen, en zou van één naar zeven zetels in het Europees Parlement gaan. Wilders sprak zich eerder uit tegen het sturen van militaire hulp naar Oekraïne, met het argument dat het steunen van de oorlogsinspanningen van Kiev het Nederlandse leger niet in staat zou stellen om het land te verdedigen.

De Belgische premier Alexander De Croo kondigde zijn aftreden aan nadat zijn Open VLD-partij een rampzalige nederlaag leed en slechts 5,8% van de stemmen haalde, terwijl het rechtse Vlaams Belang en de Vlaams-nationalistische N-VA partijen respectievelijk 14,8 en 14,2% van de stemmen kregen.

“Ik was het boegbeeld van deze campagne. Dit is niet het resultaat waarop ik had gehoopt en ik neem dan ook de verantwoordelijkheid voor dit resultaat, het was niet zo bedoeld,” zei de Croo zondag tegen journalisten. “Vanaf morgen treed ik af als premier en zal ik me volledig concentreren op lopende zaken.”

De rechtse Fratelli d’Italia (Broeders van Italië) van de Italiaanse premier Giorgia Meloni heeft de verkiezingen gewonnen met 28% van de stemmen en 28 zetels – een aanzienlijke winst ten opzichte van de verkiezingen van 2019 toen haar partij slechts 5 zetels had. Meloni, de huidige voorzitter van de rechtse Fractie Europese Conservatieven en Hervormers (ECR), heeft Macron eerder berispt over zijn opmerkingen over de mogelijkheid om troepen naar Oekraïne te sturen en sprak zich uit tegen escalatie van de spanningen tussen de NAVO en Moskou.

Ondanks de aanzienlijke verschuiving van de EU naar rechts en de tegenslagen voor de gevestigde orde op nationaal niveau, behielden de centrumlinkse en centrumrechtse partijen de meerderheid in het Europees Parlement. De groep van de Europese Volkspartij van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zal naar verwachting 181 zetels winnen.

  Sergej Karaganov: Russen zijn de echte Europeanen, het westen van het continent is de weg kwijt

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De Europese Unie trekt haar ruïneuze voorstel in om minimale energie-efficiëntienormen voor gebouwen verplicht te stellen, nu de politieke wil voor klimaatbeleid in het Westen blijft afbrokkelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet kwaad kan de wereld vernietigen
Volgend artikelEuropa’s oorlogsstoker: WEF-man Macron blijft de vlammen aanwakkeren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

   • Weet u dat België de stemcomputer ingevoerd heeft op het ogenblik dat Nederland hem afvoerde om reden dat deze te fraude gevoelig waren.
    Er is ooit eens iets eigenaardigs gebeurd in België ,zo was er jaren geleden een peiling waar men er van uitging dat het toen nog genoemde Vlaams Blok een monster score in de wacht zou slepen bij de nakende verkiezingen, iedereen verwachte dat het Vlaams Blok de absolute nummer een zou worden ; Bij de telling inde verschillende kiesbureau moeten daarna de resultaten naar de rechtbank in Brussel gebracht worden die de resultaten optelt en dan kenbaar maakt; Wel tijdens deze verkiezingen waren alle resultaten al bekend gemaakt uitgenomen deze van het Vlaams Blok op TV en radio verklaarde men dat de resultaten van onder andere Antwerpen nog onderweg waren, nog nooit heeft het zolang geduurd voor deze bekend werden en….het Vlaams Blok behaalde wel een behoorlijk resultaat maar verre van de monster score die voorspelt was, Wat is er gebeurd tijdens het lange wachten ??? een aanpassing ??? Het is nooit onderzocht geweest

    • Maria,
     Toch heb ik als Nederlander soms meer sympathie voor uw volk dan het mijne, ben erg nieuwsgierig wat er straks bij de landelijke verkiezingen gaat gebeuren, mijn hoop is op George Galloway, de media en de zittende macht doen echt alles om hem zwart te maken, ik denk echter dat er miljoenen op hem willen stemmen, hij lijkt mij een integere persoon die een Nederlands-Indische vrouw heeft trouwens, we zullen zien!

  • De EU heeft besloten om de Europeanen te straffen voor de tegenvallende verkiezingsuitslag.!
   De EU Commissie gaan de Auto’s flink duurder maken.!
   Ze gaan de Chinese (voor de meeste Europeanen betaalbare auto’s) zwaar belasten, oplopend tot zelfs 100%.!
   De EU houd niet van z’n inwoners, als je niet doen c.q. stemt wat zij willen worden ze gestraft.!
   De Chinese Overheid houd van hun mensen, zij verbieden hun volk niet om te genieten van de Franse Wijn en Kazen.
   De EU wordt bestuurd door een stel gefrustreerde imbecielen…!!!

 1. Ja die kop van het artikel spreekt mij zeker aan,
  maar die zelfde partijen doen en geven niks om de genocide op het Palestijnse volk snap je en waarom niet omdat zij denken dat het allemaal Moslims zijn en die mogen branden in de hel van Gaza, ik hoorde zonet eentje praten over de 4 bevrijdde Joodse personen in Gaza, de NPO bejubelde dat, weet je wat er zonet over heb vernomen, het IFD heeft dat kleine haventje die de VS bouwde zogenaamd voor humanitaire doeleinde gewoon gebruikt en 274 mensen afgeslacht en 4 soldaten bevrijd, bij de EO was het geweldig nieuws want er zijn 4 Joodse soldaten bevrijd, ik ben er effe stil van en de media,tja!

  • Ik begrijp ook niet hoe het komt dat joods gesteunde partijen in Nederland en België plots grote resultaten halen in de verkiezingen, partijen die openlijk Israël steunen,In België is het dan nog een partij waarvan iedereen weet dat het een afbraak van de sociale zekerheid van plan is ,tegen milionair taks , de besparingen opgelegd door Europa moet van de gewone belastingbetaler komen, die verantwoordelijk is voor een index sprong en nog indexsprongen wil doorvoeren,die het land wil scheiden om de vakbonden vleugellam te maken, die een politiek voert ten voordele van de rijken ,die de sociale woningbouw afbouwt en wat er overschiet aan de privaat sector gegeven heeft, Plots zijn er zoveel Belgen die daarvoor stemmen

 2. Ik lees net dat Máxima dr eigen hond uitlaat , met poepzak! Heeft niks met t onderwerp te maken maar ik dacht dat ik dit opzienbarende nieuws even moest delen, vandaar..

 3. “Partijen die zich verzetten tegen sancties tegen Rusland stijgen in aantal bij verkiezingen EU”

  Hoe kan het ook anders, deze partijen hebben duidelijk koudwatervrees gekregen en verkopen het op een bijzonder onhandige manier, politiek geëngageerde mensen hebben dit gewoon door, de Russische mocht eens terugslaan en hun wankele economieën schade, manmanmanman.

  • AJ,
   Had je het nog gehoord over Scott Ritter?
   Hij zou afreizen naar Rusland voor die enorme bijeenkomst met meer dan 10.000 personen, Ritter kwam het vliegtuig niet in, zij pakten met militaire ondersteuning zijn paspoort in, echt gebeurd, bizar om hem te horen praten daarover, hij zou daar gaan praten, hij is slechts voor vrede meer niet, zou is men in de VS met sommige mensen die een andere mening hebben, bij Tucker Carlson hebben ze ook van alles geprobeerd om hem niet te kunnen laten praten met Putin trouwens, they are the free world!

 4. “De groep van de Europese Volkspartij van voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen zal naar verwachting 181 zetels winnen.”
  Dus er verandert niets in het beleid van de vazalstaten.
  We gaan gewoon lekker verder.

 5. DE STAAT HEEFT EEN ENORME SCHULD

  Op een vergelijkbare manier hebben landen geregeld geld geleend van de banken.
  Door wanbestuur, echter, en met name ook door oorlogen, zin de schulden van landen enorm uit de hand gelopen. Om u een indruk te even: op dit moment hebben overheden wereldwijd voor driehonderdduizend miljard dollar (dat is een 3 met 14 nullen: 300.000.000.000.000 dollar) schuld bij de banken.

  ECB TECHNISCH FAILLIET.
  Om te kunnen blijven overleven moesten overheden steeds meer onderpand bieden.
  De advocaten van de banken hebben daartoe allerlei listige constructies bedacht om dat onderpand ook zeker te stellen. De De belangrijkste daarvoor is het omzetten van elk land in een bedrijf en van elk levend mens (al bij zijn geboorte!) in een persoon. Op die manier kregen overheden de ‘legale’ mogelijkheid om al hun inwoners vanaf hun geboorte in contract te en hun volledige (toekomstige) bezit en vermogen tot arbeid aan de banken te verpanden.

  They destroying our family’s.
  https://youtu.be/Nc9oVStfWec?si=RWIhcZWgey2utPR_

  We are witnessing the implementation of a new form of feudalism.
  https://youtu.be/idkNXwZNhgw?si=7cbOxZ8Ve7Ui0dA3
  You Will Own Nothing in 2030

  Your body is bought and sold through the use of the birth certificate.
  In Memory of Jordan Maxwell. Rest In Peace!
  https://youtu.be/7g3JLQsiCgk?si=IY2v4HvuftTWQTp8

  In deze video leer jij waarom de slavernij door Nederland pas in 1863 werd afgeschaft.

  https://youtu.be/u1qw9AYGYJQ?si=NhdYcVI7xblj9WpN maar niet waarom ie in 2022 weer werd opgetuigd… hoezo dat…

  Zo bezit de ECB al onze gegevens. De zogenaamde gegevensprivacy kan bij de minste abnormaliteit opgeheven worden. UVRM Universele Verklaring vd Rechten vd Mens. Iedereen word vrij en met gelijke rechten geboren. De mensenrechten gelden voor wie je maar bent, waar je ook bent. Je hebt recht op leven, vrijheid en veiligheid.

  Slavernij is verboden. Artikel 273f Sr. Mensenhandel: Als schuldig aan mensenhandel wordt met gevangenisstraf van ten hoogste twaalf jaren of geldboete van de vijfde categorie gestraft: a. degene die een ander door dwang, geweld of een andere feitelijkheid of door dreiging met geweld probeert om de instemming van een persoon te verkrijgen.

  Artikel 3:44 BW Een rechtshandeling is vernietigbaar, wanneer zij door bedreiging, door bedrog of door misbruik van omstandigheden is tot stand gekomen. (Samen met Artikel 3:49 BW en 3:50 BW)

  Je hebt het recht op erkenning als persoon voor de wet.
  Je mag je vrij verplaatsen in je eigen land.
  Je mag ieder land (ook je eigen) verlaten.
  Je hebt recht op bezit, dat mag niemand zomaar van je afnemen.
  Je mag uitkomen voor je mening en je mag overal informatie vandaan halen.
  Je mag je verenigen, niemand mag je dwingen ergens lid van te zijn/worden.

  Niets van het bovenstaande mag misbruikt worden om de mensen-rechten teniet te doen.

 6. Glas, plas en de gevestigde orde blijft gewoon zoals ie was. Ff heel democratisch de politieke baantjesmolen opgeschud en niemand kan beweren dat de ‘oppositie’ bij voorbaat geen kans heeft gehad.
  Vóór of tégen Poetin’s Rusland, wat een QUATSCH! Polariseren, generaliseren: is dat ‘rechts’? Wie maakt zich – verdomme! – eindelijk sterk en durft zijn nek uit te steken voor een einde van de barbarij en VREDE?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in