Het amuseert me altijd wanneer de NAVO-broeders stoer praten terwijl ze zwaaien met het kleine stokje dat ze Artikel-5 noemen.

Artikel-5 is een luchtspiegeling.

De taal ervan is expliciet niet-verplichtend, schrijft William Schryver.

Als de Russen bijvoorbeeld zouden besluiten om zelf een beetje aan “regimeverandering” te doen in de Baltische staten, of om een belangrijke landcorridor naar Kaliningrad te annexeren – zeer denkbare ontwikkelingen – wel, dan zouden we snel leren dat artikel 5 in theorie ontzagwekkend is en in de praktijk betekenisloos.

Behalve de Amerikanen is niemand in de NAVO in een positie om een echte oorlog te gaan spelen met de Russen in een vergeefse poging om de Baltische staten overeind te houden, laat staan Oekraïne te redden.

En vijandige Amerikaanse/NAVO marinemiddelen naar de Oostzee sturen zou nog dommer zijn dan ze naar de Perzische Golf te sturen.

Elke stap van Polen zou Wit-Rusland in het spel brengen en bovendien denk ik dat de Polen hun buik al vol hebben van de Russische vuurkracht in Oekraïne. De Poolse “vrijwilligers” in Oekraïne hebben duizenden verliezen geleden en grote hoeveelheden Poolse oorlogstuig zijn verloren gegaan. Het zal nog lang duren voordat de Polen weer moedig genoeg zijn om het tegen de Russen op te nemen.

De Duitsers? De Fransen? De Nederlanders? De Italianen? Wat maakt het uit? Het zijn allemaal lege hulzen.

De Britten? Natuurlijk, ze sturen een symbolische troepenmacht van dit, dat en dat – want dat is wat het Britse leger is: een symbolische troepenmacht.

En iedereen die denkt dat de Turken ook maar een kleine mogelijkheid zijn als vrijwilliger in het kader van artikel 5 zou een klap op zijn bek moeten krijgen.

  Oekraïne begint Russische krijgsgevangenen te executeren: "Zullen als varkens worden afgeslacht"

De rest van het machtige NAVO-blok is niet eens het vermelden waard.

“Maar nu hebben we de Finnen en de Zweden!”

Natuurlijk.

Het zal me niet verbazen dat zowel Finland als Zweden van regime veranderen in een vlaag van koperswroeging en verwoed de relatieve neutraliteit omarmen waar ze zo lang aan vasthielden.

Het zal dus neerkomen op de Amerikanen en een bont gezelschap van wat de rest van de Anglosfeer maar aan de zaak wil opofferen.

Als de dwazen zichzelf aanpraten om met hun vermeende zee- en luchtovermacht tegen Rusland te pronken, samen met hun vermeende legendarische “gecombineerde wapens”, zullen ze niet alleen verliezen tegen de Russen, maar noodzakelijkerwijs zowel West- als Oost-Azië verliezen.

Een oorlog tegen Rusland – zelfs als die maar een maand of twee zou duren – zou het toch al verzwakte imperium effectief voor meerdere jaren ontwapenen. Een oorlog tegen Iran en/of China zou voor een generatie of langer onmogelijk worden.

En toch zijn er de afgelopen dagen betrouwbaar bevestigde berichten naar buiten gekomen dat de olijke Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin, in besloten overleg met het Congres, het spook heeft opgeworpen van het sturen van Amerikaanse “ooms, neven en zonen” om tegen de Russen in Oekraïne te vechten, om zo een vernederende NAVO-nederlaag door de handen van de verachte Moskovieten te voorkomen.

Ik denk dat het loze retoriek is. Maar wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen, en de #EmpireAtAllCosts cultus zit tot over zijn oren in de wanhoop. Daarom onderschat ik niet graag hun vermogen tot catastrofale blunders.

  De oorlog tegen Duitsland is zojuist zijn hete fase ingegaan

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische 127e Gemotoriseerde Geweer Divisie laat zien wat er over is van AFU in Priyutnoye gebied (18+) & SituatierapportVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe zuiveringen zijn aan de gang
Volgend artikelPalestina – Israëlische bezettingstroepen hebben serieuze verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Het Westen/Kapitalisten zijn FAILLIET.
  De DOLLAR/EURO en de POND is in waarde aan het zakken, OPEC, Rusland, straks China, plus de BRICS landen en de BRICS aansluit landen, willen hun eigen valuta als betaal en ontvang middelen, waarde gelijk aan GOUD.
  Stel er is geen Oorlog, AMERIKA/EUROPA en LONDEN willen grondstoffen kopen.
  Hallo Rusland en/of China en of de BRICS landen plus de BRICS aansluit landen, en de OPEC Olie landen,
  Willen jullie je grondstoffen aan ons leveren?.
  Ja hoor, dat willen ze wel, maar wel betaald worden met valuta’s dat gedekt is door GOUD.
  Als je FAILLIET bent heb je NIETS, en dan aankomen met, we kunnen jullie alleen betalen met DOLLARS/EURO’S of PONDEN, ze zijn alleen niet gedekt door GOUD, de waarde is ongeveer gelijk aan WC papier, dan zullen de grondstoffen leveranciers ze netjes bedanken voor hun aanvraag, maar ze mededelen geen belangstelling te hebben.
  De Grondstoffen leverancier’s bedanken de aankopers, en doen zaken met betrouwbare afnemers, die betalen met valuta’s gedekt door GOUD.
  Wat kan een FAILLIETE WESTEN nog doen, met waardeloze valuta’s, NIETS!
  Dus hebben ze geen andere keuze dan een OORLOG te beginnen, en hopen op een overwinning, dan bezitten ze de grondstoffen, en de WERELD macht.
  Dus het FAILLIETE WESTEN zal als gekken om hun heen slaan, ZONDER VERSTAND.
  of het FAILLIETE WESTEN zal hun ARROGANTIE overboord moeten gooien, en de grondstoffen leveranciers vragen mogen we met jullie meedoen.
  Ik denk dat het FAILLIETE WESTEN gaat voor, DE DOOD OF DE GLADIOLEN.

  • @ Djennis december 12, 2023 Bij 11:48,
   Het westen probeert het nog met het virtuele digitale valuta CBDC, maar dat is niets anders dan een voortzetting van het WC papier valuta. Wat ook nog eens programmeerbaar is, zodat ze iedereen kunnen bespelen als zij niet gehoorzamen aan het westen. Alleen domme naïeve idioten trappen in deze val. Zoals Nederland wat al zover failliet is, dat het land al kwijt geraakt is. Namelijk alle wetten zijn buiten werking, niemand van de overheid heeft meer bevoegdheid. Van minister tot jouw gemeente ambtenaar zijn onbevoegd en handelen alle op eigen naam. De universele natuur wet is weer van kracht en dat is het allerhoogste recht in de wereld. Maar zolang jij je zelf nog identificeert met de natuurlijke persoon, hebben ze macht over jouw, anders niet. Het hek van de staatsboerderij staat wagenwijd open, maar toch blijft de massa binnen de hekken van het systeem zitten. Het land valt nu onder de Amerikaanse militaire krijgsraad. De zuivering van alle slavendrijvers in het land wordt aankomende zaterdag om 04:00 gestart, de klok is aan het aftellen. Dan wordt de EU gezuiverd van de NAZI praktijken. Daar alle (centrale)banken al failliet zijn, want er kan geen fiatgeld meer aangemaakt worden uit het niets. Al onze persoonlijke saldo worden of zijn al overgezet in het QSF systeem wat goud gedekt is. Dus zorg dat je voldoende contant geld om de komende 2 à 3 maanden door te komen, als het digitale fiatgeld compleet neer gaat, voor langere tijd.

 2. het sturen van Amerikaanse “ooms, neven en zonen” om tegen de Russen in Oekraïne te vechten.

  Als die ooms, neven en zonen stom genoeg zijn om zich te laten sturen heb ik er vrede mee. Knal elkaar maar af daar in het veld. Net zo min dat ik er problemen mee heb als Feyenoord supporters in het veld Ajax supporters te lijf gaan of andersom. Zolang je er niemand kwaad mee doet zeg ik, “ jongens de beuk erin, zet hem op”, die jongens mogen toch ook hun verzetje hebben.

  Maar ik geloof dat de NATO kapot is. Aan decadentie ten onder gegaan, zoals altijd. Het Westen heeft de superieure technologie, dat geloof ik allemaal wel. Maar voor de rest is het niet al te veel meer. Het enige waar het Westen tegenwoordig in uitblinkt is corruptie en lethargie. Oja, en onze democratieën beschermen, proest! Ik denk dat het tijd wordt dat we eens met de Russen gaan praten. Ruzie blijven maken met de Russen is zo 20ste eeuw.

  • Beste Gijp, even op “Het Westen heeft de superieure technologie” terugkomen.
   Ik was lichting 04/1993 en YPR monteur en dat verhaaltje werd on ook verteld, toen was er een “open dag” van het duitse leger en die hadden “oude Sovjet meuk” van de NVA.
   We mochten van buiten naar een BTR80 kijken en een rondje met een BTR70 meerijden.
   Als we niet naar de optiek kijken maar naar de techniek, nou dan wist ik het wel wat het betere voertuig was.
   2 motoren, laag silouet, echte voortstuwing in het water (niet peddelen met de ketting) schuine kanten (geen vierkante glasbak), luchtfilter installatie met overdruk (voor het geval van Nucleair) en 2 uitgangen ipv. 1 klep voor prijsschieten.
   Dus ik moest wel ene beetje lachen over de Gamechanger Bradley wat gewoon een upgrade YPR is of M113 uit Korea.
   Er is een Patriot museum of zo in Moskow en daar staat oorlogsbuit o.a. een YPR wat ze als M113 uit de USA gedeclareerd hebben, maar als je de binnenkant ziet dan staat daar met grote letters : WAARSCHUWING wat toch echt Nederlands is, de gaten in dat gebakje komt overeen met de conclusie die wij in 1994 getrokken hadden, rijdende doodskist.

   • Herkenbaar wat jij hier schrijft, Mijn schoonzus heeft bij de NVA gediend en heeft dezelfde mening toegedaan .
    Ik zelf heb deze ervaring opgedaan bij de K(luchtmacht) totdat wij met een Duitse staffel gingen trainen ( MiG29) en met piloten en techneuten praten dan kom je er snel achter wat de verschillen zijn en voordelen .Buis transistoren in een MiG ,Ja deze werken als er een A-bom worden gebruikt.

   • Ik bedoelde het wat groter beste Rommelaar. De wapens interesseren me niet, vind ik allemaal flauwekul.

    Maar andere techniek heeft het westen wel. De Chinezen hebben hun eigen Airbus 320 gemaakt. Een luchtvaartgek heeft een ticket kunnen bemachtigen en vloog ermee op de 2e vlucht. Ik zal de link van die youtuber bij behoefte opzoeken maar ben nu even mobiel aan het typen. Maar kern van het verhaal was dat het een prachtig toestel was. De luchtkwaliteit werd gemeten en was superieur aan de Dreamliner. Maar, het was maar 60% Chinees. De technologie die er toe deed kwam uit het westen. Los van het feit dat het toestel toch niet wordt toegelaten in het Europeese of Amerikaanse luchtruim.

    • Sinds 02.10 van dit jaar rijdt in Indonesië tussen Jakarta en Bandung een hogesnelheidstrein onder de naam Whoosh met een maximum snelheid van 320 km/h. De treinen zijn in China gefabriceerd en grotendeels gebaseerd op Europese (lees Duitse en Franse) technologie.

     • Ron,kan allemaal wel zo zijn maar in China heeft men nu 30.000km aan hoge snelheidslijnen rijden,zelfs naar Tibet rijden tegenwoordig treinen die 350km per uur halen terwijl we in Europa de TGV en de Eurostar hebben en dan hebben we het wel gehad,in Nederland rijden we trouwens nog rond in apenkoppen of waren het hondenkoppen,je weet wel van die boemeltreinen.
      In de VS heeft men helemaal geen hoge snelgheidslijnen daar rijdt men nog rond met de Amtrak,dat is het A-Team busje onder de treinen,de Chinezen en Centraal Azie halen ons in alle opzichten in.

      • Chinezen en Centraal Azie halen ons in alle opzichten in.

       Zou kunnen. Maar dan hebben ze wel technologie uit het westen nodig. En het nieuwste krijgen ze nooit

 3. ze gaan nog wel wat doms proberen, dat is typisch en noodzaak voor hun manier van denken, en dan is het uit, meer is het niet waard, behalve voor hun de nutteloze regering leiders vh Westen…en de levens die het gaan kosten…

  • Beste Djennis,
   Dat was ook al zo met 23 september jl.
   En juni-juli jl.

   Het noemen van data is tegenwoordig een hype geworden.
   Mensen die een datum v.w.b. een gebeurtenis zouden weten, gaan dat niet aan de grote klok hangen.
   Mensen die dat wel doen hebben doorgaans geen bronnen maar hooguit slechts een vermoeden.

   Net zoiets als; we krijgen met kerst een sneeuwstorm van apocalyptische omvang.
   Dus; code oranje met met 3cm sneeuw en -3 graden.

   Het is veelal terug te voeren op interessant doen, angst aanjagen of pseudo profeteren.

   • De Galactische Federatie van Werelden houdt zich al duizenden jaren bezig met het bevrijden van onze planeet, ons planetenstelsel & een deel van het Melkwegstelsel van entiteiten met een uiterst duistere agenda waaronder archonten & reptielen. Yeshua ben Joseph (Jezus de Christus) is kwartiermaker voor de komende bevrijding en hij heeft de Christusenergie verspreid over een groot deel van de planeet om de mensheid een hart onder de riem te steken.
    Onze Galactische zusters en broeders kennen ons begrip van lineaire tijd (verleden, heden & toekomst) niet en leven slechts in het heden.
    Volgens diverse bronnen (waaronder Cobra, Elena Danaan) staat het interstellair contact op korte termijn voor de deur, maar dat moment wordt niet door ons bepaald.

  • @Djennis
   today
   Elon op X; store up
   Washington post planning great cyberattack from china
   Anna von Reitz 15 december financial collapse
   december 28? we gaan het meemaken of niet : )
   Mijn voorraad is zo langzamerhand al ver over de datum na al die data’s die al genoemd zijn.

  • Je was al enkele keren verkeerd… maar 28 december ? ….ja ja dat zal het worden , precies op de dag van de ‘Onnozele Kinderen’….

 4. Een kat (usa / natobende) kan rare sprongen maken. De wereldoverheersing van die beide idioten is over en uit. Met man en macht zullen ze proberen hun invloed overeind te houden. Maar de (Brics) landen hebben hun buik meer dan vol van de vuile westerse politiek van de afgelopen eeuwen.
  In plaats van te streven naar vrede, samenwerking, handel drijven op een faire manier, moesten ze zonodig overheersing, leegplunderen en in chaos achterlaten.
  Dat is voorbij!!
  En dat zal veel zeer doen als dat besef ooit doordringt.
  Arm gewoon volk dat altijd de pineut is en zal blijven en zulke lijers (geen leiders) heeft.

 5. ( N.a.v. het artikel “de mensheid wordt aangevallen door etc” : )

  “Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben de Verenigde Staten meer hulp aan Israël gegeven dan aan welke andere staat dan ook, momenteel meer dan 260 miljard dollar.”

  Met STIP op de tweede plaats gevolgd door Duitsland !

  Dat land had bij de introductie van de euro in 2001 al zo’n 80 MILJARD DM (Deutsche Mark) “schadeloosstelling” aan Rotschildistan .. ehh .. ‘Israel’ betaald, hoofdzakelijk ‘dankzij’ de gaskamertjes die achteraf bezien een Totale Fraude bleken te zijn !

  ■ Officiële Rode Kruis-rapporten van 1947 en ’48, vrijgegeven in 1979, spreken over 271.300 doden in een tiental Nazi-gecontroleerde kampen samen, Joden inbegrepen :
  http://fathersmanifesto.net/holocaustredcross.htm
  ( lees verder door voor de Rode Kruis-kampinspecties ! )
  & !!! :
  http://just-another-inside-job.blogspot.fr/2007/06/official-records-from-international-red.html
  &
  http://vidrebel.wordpress.com/2013/04/29/the-zyklon-b-dance-party-and-other-tales-from-the-resistance/
  &
  http://www.ihr.org/books/hoggan/21.html
  &
  http://vidrebel.wordpress.com/2012/04/21/holy-holohoax-my-government-wouldnt-lie-to-me/

  ■ Auschwitz – Rode Kruis info -150 Britse monteurs : « Nooit gaskamers gezien »
  http://wakeupfromyourslumber.com/blog/lindquist/holy-hoax-batman-my-government-wouldn-t-lie-me-about-jews-would-they

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in