Terloopse waarnemers waren misschien verbaasd dat regeringsgebonden deskundigen uit de VS en het VK in een populair mainstream mediakanaal de vaardigheden van Rusland op het gebied van elektronische oorlogsvoering prezen, in het bijzonder met betrekking tot de manier waarop zij neutraliseerden wat eerder werd beschouwd als een van de “wunderwaffen” van Kiev. Degenen die het opkomende narratief op de voet volgen, zouden echter überhaupt niet verrast zijn geweest, aangezien deze ontwikkeling volledig overeenstemt met de nieuwste trend, schrijft Andrew Korybko.

Business Insider publiceerde zondag een stuk waarin overheidsgebonden Amerikaanse en Britse deskundigen de Russische elektronische oorlogsvoering prezen voor het neutraliseren van de dreiging die Kievs door Turkije geleverde Bayraktar-drones vormden op het slagveld. Samuel Bennett van het federaal gefinancierde Center for Naval Analyses vertelde de krant dat “zodra het Russische leger zijn zaakjes voor elkaar had, het in staat was veel TB2’s neer te halen”. Hij voegde eraan toe dat Kiev die drones tegenwoordig vooral gebruikt voor verkenningsdoeleinden.

De kern van Bennetts beoordeling werd eerder gedeeld door het gedeeltelijk door de regering gefinancierde Britse Royal United Services Institute, wiens rapport van 19 mei over de Russische tactiek in het tweede jaar van dit conflict ook werd aangehaald in het artikel van Business Insider. Het nieuwsorgaan vestigde de aandacht op het deel waarin elektronische oorlogsvoering werd beschreven als een “kritische component” van de tactiek van Rusland, die volgens hun deskundigen heeft bijgedragen aan de enorme verliezen aan drones in Oekraïne in de afgelopen 15 maanden sinds het begin van de speciale operatie.

Terloopse waarnemers waren misschien verbaasd dat regeringsgebonden deskundigen uit de VS en het VK in een populair mainstream mediakanaal de vaardigheden van Rusland op het gebied van elektronische oorlogsvoering prezen, in het bijzonder met betrekking tot de manier waarop zij neutraliseerden wat eerder werd beschouwd als een van de “wunderwaffen” van Kiev. Degenen die het opkomende narratief op de voet volgen, zouden echter überhaupt niet verrast zijn geweest, aangezien deze ontwikkeling volledig overeenstemt met de nieuwste trend.

  Kijk eens aan...

Voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Mark Milley zette eind januari de toon door te waarschuwen dat het voor Oekraïne waarschijnlijk onmogelijk zal zijn om Rusland nog dit jaar te verdrijven van al het grondgebied dat Kiev als het zijne beschouwt. Enkele weken later, midden februari, verklaarde secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO dat zijn blok in een “logistieke race”/”uitputtingsslag” met Rusland verwikkeld is, wat impliceert dat de militair-industriële capaciteit van hun enige vijand gelijk is aan die van de tweeënhalf dozijn leden van deze alliantie.

De Washington Post informeerde vervolgens iedereen half maart over hoe slecht de troepen van Kiev het doen, waarna Politico eind april naamloze ambtenaren van de regering-Biden citeerde die zich zorgen maakten over de reactie van het publiek als Kievs komende NAVO-gesteunde tegenoffensief niet aan hun verwachtingen zou voldoen. Kort daarna deelde de Poolse chef van de generale staf Rajmund Andrzejczak enkele “politiek incorrecte” waarheden over het conflict die de twee voorgaande beoordelingen over de zwakheden van Oekraïne bevestigden.

De cognitieve dissonantie die veel pro-Kiev-aanhangers in het Westen begonnen te ervaren doordat de media en ambtenaren van hun de facto Nieuwe Koude Oorlogsblok hun perceptie van de macht van beide partijen tegenspraken, bracht sommigen zoals Garry Kasparov ertoe zich voor te stellen dat Russische agenten het Witte Huis infiltreerden. Deze idiote QAnon-achtige samenzweringstheorieën zouden zich ongecontroleerd kunnen verspreiden als het komende tegenoffensief mislukt, en zo mettertijd een kritische massa van de bevolking kunnen radicaliseren.

Met het oog op het preventief verijdelen van deze latente bedreigingen heeft het Westen geleidelijk getracht de perceptie van hun kant over dit conflict te herijken, zoals blijkt uit de openhartige bekentenis van Milley begin dit jaar en het daaropvolgende narratief sindsdien die hierboven werd aangestipt. Het doel is te voorkomen dat de meest gepassioneerde pro-Kiev aanhangers radicaliseren als hun verwachtingen van de “uiteindelijke overwinning” van Oekraïne niet worden ingelost, wat steeds waarschijnlijker lijkt.

  85% van de wereldbevolking doet niet mee aan sancties tegen Rusland - Bloomberg

Daartoe is de strategische berichtgeving van het Westen nu gericht op een nauwkeuriger weergave van de waarheid over deze proxy-oorlog, waardoor het laatste artikel van Business Insider, waarin regeringsgebonden Amerikaanse en Britse deskundigen de loftrompet steken over de Russische vaardigheden op het gebied van elektronische oorlogsvoering, in de juiste context wordt geplaatst. Dit dient ook indirect om de verwachtingen over Kievs mogelijke verkrijging van de F-16’s te temperen, door pro-Kiev aanhangers subtiel te conditioneren om niet al hun hoop te vestigen op deze nieuwste “wunderwaffe”.

Tegelijkertijd bereiden MSM-zenders als CNN ook Iran voor als zondebok als het tegenoffensief van Kiev mislukt, om het publiek af te leiden van het “politiek ongemakkelijke” feit dat Rusland in dat scenario militair gelijkwaardig is aan de NAVO. Het gecombineerde effect van al deze narratieven is dat de perceptie van dit conflict door de westerse massa’s dichter bij de realiteit wordt gebracht, om de klap op hun moreel te verzachten als alles niet gaat zoals zij verwachten tegen het einde van deze zomer.

Dit is bedoeld om preventief de potentiële radicalisering af te wenden van de meest gepassioneerde pro-Kiev aanhangers, die voorspelbaar de meest bizarre QAnon-achtige samenzweringstheorieën hebben bedacht om te verklaren dat hun verwachtingen nog niet zijn uitgekomen en uiteindelijk misschien nooit zullen worden verwezenlijkt. Het bijkomende motief voor deze strategische verschuiving in de berichtgeving is ook om de steun voor Biden te behouden in de aanloop naar de verkiezingen van volgend najaar, in de hoop dat de moedeloze aanhangers van Kiev hem niet op grond daarvan dumpen.

  De VS vernietigen niet alleen Oekraïne, maar ook Europa

Buitenlands beleid speelt zelden een rol in Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar de NAVO-Russische proxy-oorlog in Oekraïne is een uitzondering gezien de mondiale inzet ervan. De diepe teleurstelling die sommige pro-Kiev-stemmers zouden kunnen voelen bij een mogelijke mislukking van het komende tegenoffensief, zou hen ertoe kunnen aanzetten deze verkiezingen links te laten liggen, op derden te stemmen en/of zelfs uit protest hun stem uit te brengen op de relatief pragmatischere Republikeinen.

De regerende liberaalglobalistische Democraten van de VS, die de MSM domineren, hebben een eigenbelang bij de herverkiezing van Biden, vandaar dat zij bijna een half jaar geleden zijn begonnen het officiële narratief over deze proxy-oorlog te veranderen toen het onmogelijk werd om vast te houden aan het eerdere script. Sindsdien hebben zij hun inspanningen in de aanloop naar het tegenoffensief versneld, nadat zij zich realiseerden dat er een geloofwaardige kans bestaat dat deze campagne niet aan de verwachtingen zal voldoen, met het laatste stuk van Business Insider als de meest recente inspanning in dit verband.

Eenvoudig gezegd, geeft de elite het publiek nu relatief nauwkeurigere berichten over dit conflict, om hun perceptie zodanig te sturen dat het risico dat pro-Kiev aanhangers overlopen van de Democraten in de aanloop naar de verkiezingen van volgend najaar en/of dat zij als gevolg van hun teleurstelling radicaliseren, wordt verkleind. Deze beperkte uithangingen tot nu toe geven geloofwaardigheid aan beweringen dat het tegenoffensief waarschijnlijk niet aan de verwachtingen zal voldoen, wat suggereert dat er dan tegen het einde van het jaar of begin volgend jaar gesprekken over een staakt-het-vuren kunnen volgen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Invloed van Russische narratieven neemt toe in EU-lidstaten, waarschuwt commissarisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne zette de VS voor schut: Amerikaanse senator ontkent Russische doden “een goede investering” te noemen
Volgend artikelVideo: Zwaar bombardement op Belogorovka en Koepiansk – Moskou wil toeslaan op Siversk voordat de Oekraïners tijd hebben om te herstellen van de nederlaag in Bakhmut
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. “Kievs drones geleverd door Turkije”! Dat is hetzelfde als Kiev wapens geven losse flodders. Erdogan is niet achterlijk. Hij gaat zijn maatje, contra VS, niet belazeren. Hij denkt aan de afspraak met Poetin om de olie en gas leiding via Turkije naar Europa te krijgen!

    • Zo is dat! Het was de FSB die Erdogan waarschuwde tijdens de coupe. Niemand laat zich nog treiteren door de VS.

  2. Wat de rest vd wereld denkt daar spuwen de Russen op..er zal wel weer een addertje onder het gras liggen..Smerige Rottigheid..🤮

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in