De Russische president Vladimir Poetin onthulde voor het eerst het aantal Russische soldaten dat in Oekraïne vecht, wat de kijkers van het interview en velen in het Westen verbijsterd achterliet.

Vladimir Poetin zei dat er op dit moment in totaal 617.000 troepen zijn ingezet in gevechtszones in Oekraïne, bericht WarNews24/7.

Het aantal is bijna het dubbele van wat het Westen had geschat en dit laat natuurlijk zien dat de Russen iets “heel groots” aan het voorbereiden zijn. De verhouding is nu 1 op 1 met het Oekraïense leger, hoewel op sommige fronten de Russen nu in de meerderheid zijn.

Deze troepenmacht is nog niet als geheel in gevecht geweest. En dit lijkt de reden te zijn waarom het Oekraïense leiderschap doodsbang is.

Kharkiv wordt beschouwd als “vergrendeld” als het volgende doelwit van het Russische leger.

Bekijk de video’s

Poetin: “De oorlog zal tot het einde doorgaan”

President Vladimir Poetin zei vandaag dat Rusland zijn oorlog in Oekraïne zal voortzetten tenzij Kiev een deal sluit die rekening houdt met de veiligheidsbelangen van Moskou, en voegde eraan toe dat de doelstellingen van de “speciale militaire operatie” hoe dan ook zullen worden bereikt.

In zijn antwoord op vragen van het publiek en de media tijdens een door de oorlog gedomineerd evenement zei Poetin – die heeft aangekondigd dat hij in maart opnieuw een zesjarige presidentiële ambtstermijn ambieert – dat zijn oorspronkelijke doelstellingen in Oekraïne niet zijn veranderd en dat de Russische troepen hun positie langs bijna de hele frontlinie verbeteren.

De belangrijkste doelstellingen van Rusland blijven “denazificatie”, “demilitarisering” en het waarborgen van de neutraliteit van Oekraïne, zei hij.

“Er zal vrede zijn als we onze doelen bereiken”, zei de 71-jarige veteraanleider.

“Wat demilitarisering betreft, als (de Oekraïners) niet tot een overeenkomst willen komen, dan zijn we gedwongen om andere maatregelen te nemen, waaronder militaire. Of we komen tot een akkoord, we worden het eens over bepaalde parameters (over de omvang en sterkte van het Oekraïense leger) … of we lossen dit op met geweld. Dit is waar we voor vechten.”

  VS maken onjuiste inlichtingen bekend in informatieoorlog tegen Rusland

Bekijk de video

Poetin: “We hebben een half miljoen soldaten gerekruteerd”

Poetin was er snel bij om de Russische burgers gerust te stellen dat er voorlopig absoluut geen behoefte is aan een nieuwe golf van dienstplicht.

Hij benadrukte dat als gevolg van een grootschalige campagne bijna een half miljoen rekruten waren ingelijfd. Op dit moment hebben volgens hem 486 duizend mensen een contract getekend bij het ministerie van Defensie.

“Dus waarom zouden we voor een nieuwe dienstplicht gaan? Dat hebben we op dit moment niet nodig.”

Bovendien zei Vladimir Poetin dat als gevolg van de gedeeltelijke dienstplicht 300.000 mensen zijn aangenomen en 14.000 van hen de meest eervolle staatsonderscheiding hebben gekregen – de titel van Held van Rusland.

“De stroom van mannen die klaar staan om ons vaderland met wapens in de hand te verdedigen, neemt niet af. Samen met de vrijwilligers zouden er ongeveer een half miljoen mensen moeten zijn.. Tot op heden is er geen behoefte aan [verdere militaire] mobilisatie,” zei de Russische president.

Onze “Amerikaanse vrienden hebben een staatsgreep geënsceneerd in Oekraïne om een groter conflict uit te lokken”

Rusland is bereid om betrekkingen met de Verenigde Staten op te bouwen. Dit is belangrijk en noodzakelijk, maar op dit moment zijn er geen fundamentele voorwaarden voor het opbouwen van relaties met de VS, zei Poetin, eraan toevoegend dat het imperialistische beleid van de VS zich bemoeit met andere staten.

Hij schatte in dat de militaire hulp van het Westen aan Oekraïne binnenkort ten einde zal zijn, en onderstreepte in getallen de verwerpelijke mislukking van het beruchte Oekraïense tegenoffensief:

“Ze produceren zelf niets. Ze krijgen alles gratis van buiten. Russische troepen hebben 747 tanks en 2.300 pantservoertuigen vernietigd sinds het begin van het zogenaamde tegenoffensief van Oekraïne. Het Oekraïense bevel heeft overal gefaald. Langs de hele contactlijn van het Oekraïense front verbeteren de strijdkrachten van Rusland hun posities.”

“Ze drijven hun mensen op en deze mensen zullen sterven. Ze gaan naar andere landen en vragen om geld en nu moeten ze laten zien dat het Oekraïense leger enige kans heeft om iets te bereiken zonder na te denken over slachtoffers,” was zijn ‘verklikker’ voor het Oekraïense leiderschap.

  Strategische Onvermijdelijkheid

Een ‘vurige’ lijn over Odessa

Kort daarna was er een… “toevallige” verwijzing naar Odessa, waarbij Poetin zei dat het een Russische stad is en dat iedereen dat weet!

“Odessa is een Russische stad, de Krim is ook Russisch, iedereen weet dat, maar ze verzonnen historische onzin en na de ineenstorting van de USSR trokken we ons terug. We accepteerden het. We waren bereid om het zo te laten.”

“Ik begrijp niet wat de Oekraïners doen in Krynky – het is een bloedbad”

Tijdens de persconferentie van vandaag werd Vladimir Poetin gevraagd commentaar te geven op de situatie op de linkeroever van de rivier de Dnjepr, waar de Oekraïense strijdkrachten al enige tijd proberen een bruggenhoofd te creëren voor een verder offensief.

Volgens de Russische president zijn alle pogingen van het Oekraïense leger mislukt.

Het Russische staatshoofd benadrukte dat de wens om een bruggenhoofd te creëren op de linkeroever van de Dnjepr rechtstreeks verband houdt met de intenties van Kiev om financiering te krijgen van westerse landen.

Om deze reden worden Oekraïense militairen voor de slacht gegooid.

“Het bruggenhoofd op de linkeroever van de Dnjepr in de regio Kherson is gecreëerd om de media te ondersteunen en alleen om politieke redenen. Dit is te wijten aan de buitenlandse reizen van het Oekraïense leiderschap om geld te bedelen,” zei Vladimir Poetin.

De Russische president benadrukte dat het Oekraïense leger op de linkeroever van de Dnjepr alleen de afgelopen dagen zeer zware verliezen heeft geleden.

“De afgelopen dagen hebben ze tientallen doden geleden, de Russische strijdkrachten hebben 6 gewonden”, zei het Russische staatshoofd.

Bekijk de video’s van het Oekraïense bruggenhoofd op de linkeroever van de rivier de Kherson waarover Poetin sprak.

Video: Russische luchtmacht lanceert FAB-bommen tegen tientallen posities in Krynky

Video: Russen bombarderen Oekraïense stellingen in Krynky met LMUR lucht-grondraketten

  De verenigde Staten krijgen een groot blauw oog in het Midden-Oosten dankzij de Arabische Liga

 

Video: Russische FPV drones vernietigen schepen en infanterie van de Oekraïense strijdkrachten in Krynky

Video: Russische FPV-drones vernietigen schepen en infanterie van de Oekraïense strijdkrachten in Krynky


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“In oorlog met Rusland”, Europa kijkt in de afgrondVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWetenschappers waarschuwen nu dat ‘ademen’ schadelijk is voor het milieu
Volgend artikelEen spel der tronen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. WACHT nu ns effe ! 600K Russische soldaten in Hoerkraiene en dat zou dus , NOG ALTIJD 1 op 1 zijn ?! Nu leef ik ondertussen al weken zelfs maanden in de gelukzalige waan dat Hoerkraiene geen soldaten meer had , komt daar nog ns bovenop vandaag dat die ROTTE SMEERLAP van Hoergarije zijn corrupte kar gedraaid heeft en akkoord gaat met het EU lidmaatschap van het corrupste land ter wereld ! Veel meer heb ik echt niet meer nodig om depressief te worden….

  • Troost je eigen want dat zijn allemaal bejaarde mannen en vele zwangere vrouwen die nu in het veld staan.
   Want die jonge mannen die zijn al begraven of zitten invalide alleen thuis omdat vrouwtje lief ook het veld is ingestuurd.
   Met vrouwen en bejaarde mannen win je geen oorlog tegen de getrainde Russen.
   Wat daar plaats vind is gewoon idioot.

   Hopelijk ben je nu weer wat vrolijker.

  • Europa is nu voorgoed verloren!!!! Hongarije is net als Turkije uitschot en afval, de Nederlanders die daar een huis kochten met hun “held op sokken Orban kunnen een Hongaarse makelaar bellen!!! WEGWEZEN DAAR!!! wegwezen uit JUDDASIE en terug naar RUTTEKAAGISTAN

   • Ik moet mijn reactie toch nog wijzigen.. Hongarije is toch niet akkoord om miljarden te laten verdampen in oekiestan..Dus nog geen Juddasie!!!

    • Bedenk ook, dat netto-ontvangers in de EU goed te paaien zijn met financiële injecties in ruil voor……….. Als het bod maar hoog genoeg wordt kan ook een Orban zijn knopen tellen.

  • Onze Patrick heeft al meer getoond geen geduldig baasje te zijn. Neem een voorbeeld aan de beheerste rustige aanpak van ome Vladimir en beoordeel de realiteit op zijn waarde. Stormachtig gejuich in de E.U. want ze gaan onderhandelingen beginnen met het schorm van Kiev, goed wetend dat die er vroeg of laat worden uitgeschopt. De Amerikanen hebben het begrepen – het doel: vernietiging van het regime van Poetin, is mislukt – daar hebben ze de rug al gekeerd.

  • Patrick december 14, 2023 Bij 22:14

   De Duitse bondskanselier Olaf Scholz slaagde er donderdag in om de Hongaarse premier Viktor Orban uit de zaal te krijgen tijdens een belangrijke bijeenkomst van de EU-leiders in Brussel, zodat hij geen veto zou uitspreken over een motie om formele toetredingsgesprekken met Oekraïne te beginnen, meldde Politico vrijdag.

   Deze list zou de EU naar verluidt in staat hebben gesteld om verder te gaan met het proces, meldt RT >>>

   https://swentr.site/news/589116-scholz-orban-ruse-ukraine-eu-talks/

 2. Idd hongarije krijgt zijn blokkeerde geld. En zegt dan ja voor steun . Ik zeg putin een dikke vette paddestoel op ukraine en klaar . Inlijven en rusland maken . En als je daar geld voor nodig heb ik steun je. Voeze corrupte kut wereld . Voor geld kan alles. Dan maar de hele wereld kapot .. het gaat om recht of onrecht . Zieke hufters. Gewoon 10 kiloton erop

 3. Wereldwijd staan er, vooral op papiergeld, volop ondubbelzinnige vrijmetselaarsymbolen.

  https://fitzinfo.net/2023/12/13/masonic-symbols-and-brethren-on-world-currency-according-to-the-grand-lodge-of-russia/

  Volstrekt logisch, gezien het keiharde en door ’top-vm-ers’ toegegeven feit dat zij in dienst staan van het Wereldwijde Koshere Grootkapitaal.

  Welke zijn laatste ‘natuurlijke vijand’ in de vorm van de Russische Tsarenfamilie, de Romanovs, (letterlijk) wist te executeren in juli 1918.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_de_Romanovs

  En toen lag de “weg naar de wereld” wijd open hè ?

  ps(sst !) : de veelgebruikte term “Bro.” in bovenstaande artikel is natuurlijk een afkorting van “vrijmetselaarbroeder”. U weet wel, één van de miljoenen Nuttige Idioten Wereldwijd.

  ( maar goed, de kandidaten daarvoor presenteren zich vanzelf wanneer je er in slaagt een énorm deel van de mensheid te laten ge-lo-ven dat ze van apen afstammen, er geen Schepper is enz )

  • Beste Glimworm,
   Met alle respect.
   Het is van weinig toegevoegde waarde om telkens dezelfde reactie te plaatsen bij diverse artikelen, het geeft zelfs irritaties op den duur.
   Het lijkt er op dat je de lezers hier onderschat en ze jouw reactie na 1x lezen niet begrijpen.
   Jehova getuigen hebben daar ook een handje van om telkens met hetzelfde verhaal aan te komen.
   Het is vervelend omdat het de commentsectie onnodig vult.

  • Firefly: I love the handle: “Global Kosher Big Capital”. And it seems everyone is focused on the politics while in the background we have the puppeteers.

 4. Indrukwekkende interviews, met de grote staatsman Putin. Opmerkelijk hoe open hij is.
  Even over de cijfers : in SMO zijn zo’n 300.000 militairen [reservisten ] ; met 15.000 gesneuvelden. T.o.v. UAF : 1 op 10 a 20. Maar Putin had de doelen veel sneller en met veel minder slachtoffers en schade kunnen bereiken. Hij onderschat de agressiviteit van V.S. / NATO en EU.

  • Wij hebben ook geen klare kijk en informatie. Ik vermoed, we moeten het hebben van vermoedens, dat het staatsgreepregime van Kiev een erg sterke militaire macht had opgebouwd tijdens de zwendel van de Minsk-akkoorden, om de weerstand in de Donbas te vernietigen à la Israël/Gaza. Daarop is de Russische interventie begonnen.

 5. Wat misschien belangrijker is, is dat de Brics zich niet alleen fors uitbreiden, maar zich ook in een behoorlijk tempo van de Dollar losmaken. Als dit zo doorgaat hebben een USA en een EU mondiaal weinig meer in de melk te brokkelen.
  Vanuit die invalshoek is (ook) de Oekraïne sowieso verloren.

  • De Dollar is er maar eentje, ze hadden ook alles in handen met Swift. Dan kwam de slimste van de klas met de idee om vanuit Het Westen mondiaal een max. prijs voor Russische olie vast te leggen – wat een arrogante inmenging in andermans zaken! Hoe ze dat gingen klaarspelen? De scheepsverzekeringen zijn (waren) mondiaal in handen van de Londense Loyd en alzo hebben (hadden) ze een vinger in de boter. Nu is Loyds zijn monopolie kwijt…

 6. Het einde van Oekraïne ( zwendellenscy) De corrupte crimineel wat toegevoegd kan worden bij de groep Illegale ongekozen Kartels Nazi,s pedofiel Klaasje Schaap, Marktje Dictator Pedofiel Knudde Terroriste Kaag wijf Zij die hun kansen hebben verspeelt En nu zij aan de beurt zijn in de EU DAVOS BRUSSEL en de 500-jarige dominantie van het WESTEN wat loopt ten einde, waarschuwt de Russische minister !!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in