Alex Christoforou, van The Duran, interviewt Gonzalo Lira na zijn vrijlating uit SBU hechtenis, 22 april 2022

Ik beschouw mezelf als een neutrale partij als het gaat om Scott Ritter en Gonzalo Lira. Ik weet dat ze vorig jaar ruzie hadden (hier de oorzaak, red.) die hun eerdere relatie verbrak. Ik ken Scott veel langer dan Gonzalo en beschouw hem als een vriend. Een vriend zijn betekent niet dat je het nooit oneens bent. Sommigen zullen zich herinneren dat Scott en ik van mening verschilden over het belang van de levering van Himars door de VS aan Oekraïne in de zomer van 2022. Scott hield vol dat het een “game changer” was en ik zei van niet. Ik denk dat de daaropvolgende gebeurtenissen mijn kant van dat geschil ondersteunen, schrijft Larry Johnson.

Dus nu wordt Gonzalo Lira vermist en beschuldigt Scott Gonzalo Lira ervan een inlichtingenactiva (of agent) van de Oekraïense inlichtingendienst, de SBU, te zijn. Ik besloot me te mengen in deze gekunstelde controverse nadat ik de volgende e-mail had ontvangen van een van Scott’s volgers (een heer met de naam Bruno):

Scott legt uit dat al degenen die gereageerd hebben of deelgenomen hebben aan Liras Roundtables gecompromitteerd zouden zijn door de GRU. Toen Lira op borgtocht vrijkwam was hij duidelijk 100% onder het toeziend oog van de GRU. Misschien begrijp ik uw punt verkeerd, maar gelooft u echt dat de GRU hem niet nauwlettend in de gaten hield? Patrick Lancaster trekt ook Lira’s martelverhaal in twijfel. Lira heeft geen militaire training, rookt meerdere pakjes sigaretten per dag, lijkt vreselijk uit vorm en toch kan hij op magische wijze een marteling overleven zonder zichtbare gevolgen? Echt niet. De GRU bezit hem.

Groeten

Bruno

Nou, ik heb aan verschillende Roundtables-gesprekken van Gonzalo deelgenomen en ben, voor zover ik weet, niet gecompromitteerd door de GRU. Het is nogal moeilijk om gecompromitteerd te zijn door de GRU als ik in Florida ben in plaats van in Oekraïne. Ik wil opmerken dat er minstens een dozijn mensen zijn, zoals Brian Berletic, Alexander Mercouris en Ray McGovern, die ook vaak te gast waren bij de Roundtables en geen van hen is gecompromitteerd. Als ik geïnterviewd word, zeg ik wat ik geloof. Ik ben niet verplicht aan een inlichtingendienst of persoon. Alleen mezelf.

  Russische televisie over de deïndustrialisering van Europa

U kunt de beschuldiging van Scott tegen Gonzalo hier lezen. Scott heeft geen bewijs – bijv. documentatie, ooggetuigen, rapporten van buitenlandse inlichtingendiensten, etc. – om zijn bewering te staven dat Gonzalo een SBU-topman is. Alles wat Scott aanbiedt is schuld door associatie en speculatie. Hij schrijft:

Gonzalo Lira werd op 15 april 2022 gearresteerd door de SBU, oftewel de Oekraïense inlichtingendienst, en vijf dagen later weer vrijgelaten. Lira is omzichtig geweest over zowel de arrestatie als de voorwaarden van zijn vrijlating – hij noemt het vrolijk zijn “vermiste week”. Lira erkent wel dat zijn computers en telefoon in beslag werden genomen door de Oekraïense autoriteiten, en dat hij werd vrijgelaten onder de voorwaarden van “huisarrest”, wat impliceert dat de SBU zijn activiteiten in de gaten blijft houden en controleren. Desondanks was hij in staat om toegang te krijgen tot een computer, een nieuw e-mailaccount aan te maken en onmiddellijk te beginnen met het plaatsen van informatie die kritisch was over de Oekraïense regering.

Er is maar één logische verklaring voor deze reeks gebeurtenissen. Gonzalo Lira werd door de SBU gearresteerd voor misdaden waarvan hij zelf toegeeft dat ze ertoe leiden dat mensen gearresteerd, gemarteld en vermoord worden. Hij wordt vijf dagen later vrijgelaten – ongedeerd – en mag meteen weer verder gaan met precies dezelfde activiteiten die in eerste instantie tot zijn arrestatie leidden, alleen deze keer op een computer en e-mailaccount die door de SBU worden gecontroleerd.

Dit is een klassiek “vangen en weer vrijlaten” scenario, waarbij Gonzalo Lira de rol speelt van “vertrouwelijke informant van de politie” – iemand die informatie verstrekt in ruil voor een milde behandeling. Er is letterlijk geen andere plausibele verklaring voor wat er gebeurd is dan dit.

Ik ben echt geschokt door het feit dat Scott in zoveel logische denkfouten trapt. Hij is een zeer intelligent persoon. Maar zijn bewering dat “er maar één logische verklaring is voor deze reeks gebeurtenissen,” is belachelijk. Gonzalo Lira heeft nooit toegegeven dat zijn acties mensen gearresteerd, gemarteld of vermoord hebben. Zijn podcasts voor zijn eerste arrestatie concentreerden zich op het ontkrachten van veel van de Westerse en Oekraïense propaganda die werd verspreid over de fantastische “successen” van Oekraïne bij het verslaan van de Russen. Herinnert u zich het Spook van Kiev nog? Hoe ter wereld “dient” Gonzalo de belangen van de SBU door Zelensky en zijn militaire leiders herhaaldelijk als leugenaars te ontmaskeren? Als dat echt het “plan” van de SBU is, dan verklaart dat het falen van Oekraïne op zoveel fronten.

  Londen, liegt zoals altijd, ontkent alles. Juist.

Ik heb een alternatieve verklaring voor Gonzalo’s eerste arrestatie – hij maakte de Oekraïners kwaad en ze wilden hem het zwijgen opleggen. Er is maar één klein probleempje – Gonzalo is Amerikaans staatsburger en Chileen van geboorte. De SBU kon hem slaan, martelen en leegschudden voor geld, maar zijn profiel in het Westen was voldoende om hen te doen aarzelen om hem te executeren. Dus lieten ze hem vrij.

Ik daag Scott en alle anderen uit om uit te leggen hoe Gonzalo opereerde als een “vertrouwelijke informant van de politie”? Wie verraadde hij? Alle Round Table-gesprekken waren openbaar. Niets was geheim. Ik weet niet of Gonzalo, als hij niet aan een Round Table zat, in Kharkiv rondzwierf om Oekraïners te identificeren die Rusland gunstig gezind waren. Als dat zijn missie was (aangenomen dat hij een SBU “agent” was), waarom zou de SBU hem dan in godsnaam weer arresteren en hem 9 weken wegsturen? Als je een actieve, effectieve vertrouwelijke informant hebt, dan trek je daar niet zomaar de stekker uit.

Hoewel ik nooit een informant heb gerekruteerd of gemanaged toen ik bij de CIA werkte, had ik wel verschillende vertrouwelijke informanten die voor mijn adviesbureau werkten toen we onderzoek deden naar het witwassen van geld door grote tabaks- en drankfabrikanten en productvervalsing. Hieronder bevonden zich ook leden van drugskartels. Ik weet dus goed waar je op moet letten als je iemand aanwerft die geheime informatie voor je gaat stelen of die je gaat voorstellen aan mensen die onder een dekmantel van geheimhouding opereren. Gonzalo Lira past in geen van deze categorieën.

  Duitsland wordt mogelijk gedwongen alle industrieën te sluiten - Duitse minister overtuigd dat dit offers zijn die de Duitsers bereid zijn te brengen om Rusland te straffen voor zijn invasie in Oekraïne

Dus hier is mijn aanbeveling. Als u echt bewijs hebt dat Gonzalo een SBU-topman is, kom er dan mee naar voren. Houd anders uw mening voor u. Als blijkt dat u het mis heeft, dan bent u schuldig aan het oneerlijk en onterecht belasteren van een onschuldige man.

Scott Ritter zou dit beter moeten weten dan wie dan ook, gezien zijn geschiedenis als doelwit van de FBI en hun valstrik. Ik weet dat hij wil dat de mensen hem het voordeel van de twijfel geven wat betreft zijn eerdere botsingen met de federale politie. Ik denk dat hij dezelfde hoffelijkheid aan Gonzalo Lira zou moeten geven.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gonzalo Lira, de SBU, en Informatie-OperatiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin bouwt ‘conservatief dorp’ voor Amerikanen die willen ontsnappen aan de ‘liberale ideologie’ in de VS
Volgend artikelPool en Rus bereiken vredesplan voor Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

 1. ‘Dus hier is mijn aanbeveling. Als u echt bewijs hebt dat Gonzalo een SBU-topman is, kom er dan mee naar voren. Houd anders uw mening voor u. Als blijkt dat u het mis heeft, dan bent u schuldig aan het oneerlijk en onterecht belasteren van een onschuldige man.’

  Dit!!! Dit moeten we op alles toepassen. Zolang het dezelfde kant op vecht en dezelfde vijand bevecht is het een medestander. WIJ zijn wakker en scherp genoeg om onze mening in miliseconden te wijzigen zodra iemand toch een vijand blijkt te zijn. Maar we moeten kappen om medestrijders neer te knallen obv meningen van neuroten die helemaal NIEMAND meer vertrouwen. Want de neuroten zouden zelfs nog de oorlog verklaren aan de bevrijder die de deepstate in stof verandert… omdat neuroten bevangen zijn van paranoia ipv zichzelf te vertrouwen en te geloven dat we spionnen en verraders gewoon vernietigen zodra ze ons echt verraden. Maar ik zie dat neuroten overal voorkomen dat WIJ een eenheid worden. Obv flinterdun bewijs en aannames gooien ze de grootste en meest krachtige medestanders zonder pardon één voor één onder de bus. Als je niemand in ons team vertrouwt, kan je misschien beter in je hutje blijven ipv iedereen die de goede kant op vecht om te toveren tot vijand.

  • Ik vertrouw niemand blind, maar als we oo deze manier gaan redeneren, dan kan ik net zo makkelijk zeggen dat Scott Ritter voor de CIA tegen ons werkt.

  • Beste Hans,
   Wil/kun jij jouw bewering met bewijzen onderbouwen?
   Of of ben je met jouw bewering jouw toetsenbord aan het testen?
   Het is net zoiets als de afgelopen jaren mensen die beweerden dat Covid dodelijk was en die spuiten de oplossing.

   Er zijn al teveel roeptoeters in de wereld die hun mening uitventen alsof het de waarheid is.
   Ga alsjeblieft eerst de beweringen die je wil schrijven onderzoeken op waarheid zodat je e.e.a. kunt onderbouwen.

  • Hans, kom met 1 feit of bewijs waarom hij voor hen zou moeten werken. Ongelooflijk hoe dom de Ritterfans zichzelf allemaal napraten zonder zelf logisch en fatsoenlijk na te denken.

   Gonzalo is sprak altijd vanuit z’n hart. Met welk doel zou hij hen moeten dienen?

  • Bewijs ? Dit is gewoon weer een hoop BS rondgestrooid om de man ongeloofwaardig te maken. Waarom zou hij SBU aan de kaak gaan stellen in bucha als hij voor SBU werkte ? Wat een onzin.

 2. Gonzalo Lira is vrijgelaten. Hij moet zich wel weer melden bij de rechtbank. Hij wil dat (terecht) niet en in plaats daarvan slaat op de vlucht.
  Vervolgens maakt hij via zijn dumbphone de hele wereld en z’n moeder deelgenoot van zijn plan en voornemen om zsm naar de hoerkraïense/Hongaarse grens te rijden op een motorfiets, en vertelt ons er nog wel even bij dat als we niets meer van hem horen dat mislukt is.
  Als iemand mij de strategie en logica achter dit “plan” kan uitleggen, dan hou ik mij aanbevolen.

  • Beste Bas,
   Dat was inderdaad ook mijn gedachte.
   Iets in de trant van; ” pak me dan als je kan, Ik ben hier “.
   Zelfs een klein kind heeft nog het besef dat hij/zij stil moet zijn en niet moet zeggen waar hij/zij zich bevind.

  • Angst. Wetende op voorhand wat er met hem gaat gebeuren. In de hoop internationale steun te vinden veel stof doen opwaaien. En dan maar hopen dat SBU hem niet elimineert om niet de grote mediakoppen te halen…

   • Als je net bent vrijgekomen kan ik me zo’n actie voorstellen. Niet als je op de vlucht wil slaan en op voorhand gaat verklappen waarmee en welke richting uit.

 3. Sc.R. “staat (‘zit’) duidelijk op/aan de wal”, wat wie-dan-ook-op/aan-de-wal nog niet à priori dié positie/status verleent, om óók nog’ns à priori “de beste stuurman te zouden zijn” ! Hij die nú “op volle stormzee” zich ‘geografisch-lijfelijk’ (fysiek, jajaàà) in hostiel gebied c.q. bedreigende situaties, zegge ‘nauwe schoenen’ verzeild zit, – zulk totaal los van zijn eigen strikt persoonlijke stellingnames, inzichten en uitspraken, zodus aan hem hoogst´éigen ! -, dié specifieke ‘HIJ’^ (onder anderen) is zonderméér mijnheer Gonzalo^ LIRA ! , welke zich momenteel niet kan/mag verdedigen tegen ‘bepaalde blamages, aanteigingen, insinuaties, verdenkingen, en wat al dies meer !!

  Alléén al ’t feit dat door welk gehersenspin, surtout dermate nefast !, aangaande zijn^ persoon gewaagd wordt is hóógst unfair en diskrediteert en besmeurt hem niet alléén maar, MAAR smijt hem^ dermate in de focus, dat zijn persoonlijke ‘LEVENsgezondheidsKWALITEIT ❗❗ ‘ mogelijks nog méér in de tang geraakt ! “De bèste stuurlui”, zoals het nederlands spreekwoord BEDOELT, “staan/zitten nou net ZÉKER NIÉT in ’n comfortabele OP/AAN DE WAL”, maar daar dient men gedegen de (nederlandse) taal Hendrik CONSCIËNCE en VONDEL om/voor te verstaan, en surtout as quick as possible er adekwaat “z’n conclusies uit te trekken” en als ’t goéd doorgekomen mag zijn: “z’n houding over te heroriënteren, en ietwat delikater met dergelijke gevoelsgeladen woord-, en zinspelingen en aanteigingen aangaande wie-dan-ook om te gaan” ! Gonzalo LIRA^ zal er, zonder zich nu kunnen te verweren, zonderméér ook beter van worden, en uit heel de polemiek vanwege ene Sc.R. wellicht ook wijzer, diplomatischer door geraken; zéker als’t om ’t filteren van (z’n) vrienden betreft ….. * Vero Nihil Verius * FRiendship, Loyalty and Love *

 4. Ach martelen kan ook met stressposities, mock executies, non-lethal-weapons — Je ziet er niets van aan de buitenkant maar is evengoed verschrikkelijk.

  Het lijkt mij extreem moeilijk om als freewheelende journalist te werken aan de verliezende kant. Het wantrouwen is enorm, een “foute” opmerking, hand beweging of gelaats uitdrukking. En je bent “ontmaskerd’, dat wil zeggen een kandidaat voor marteling en executie.
  En als je per ongeluk getuige bent van een of andere corruptie of smeerlapperijtje dan leggen ze je gewoon om, (zgn ongeluk) getuigen zijn nergens welkom.

  Daarom sterfen er ook altijd zoveel journalisten in de diverse conflicten.

 5. Na zijn vrijlating na de eerste arrestatie vorig jaar is hij niet gelijk weer online gegaan. Ik herinner me dat hij zich weken niet heeft laten zien, terwijl niemand van zijn volgers wist dat hij weer vrij was, en maar langzaam weer begon met online content.

  Scott Ritter denkt ook dat 9/11 echt was, dus ik ben kamp Lira in deze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in