Woedende demonstranten, Rome. Screenshot van YouTube

Zijn dit het soort toestanden die wij binnenkort vaker in Europa zullen zien? In een Italiaanse stad bestormden woedende burgers het stadhuis omdat zij geen geld meer hadden om boodschappen te betalen. De burgemeester weigerde de woedende menigte te ontvangen, bericht Freewestmedia.com.

Italiaanse burgers bestormden het stadhuis van La Spezia nadat de burgemeester geweigerd had hen te ontvangen: “Ik heb geen geld om brood te kopen, wat zal mijn dochter vanavond eten?” riep een teleurgestelde moeder bij de residentie van de stad. Het incident zou woensdag in de Italiaanse stad hebben plaatsgevonden.

De burgemeester Pierluigi Peracchini besloot de problemen waarmee zijn kiezers te kampen hebben te negeren. Hij zou de burgers zelfs de toegang tot het stadhuis hebben ontzegd voor een discussie. In plaats daarvan, zo blijkt uit video-opnamen, verhinderden politieagenten van de plaatselijke gemeente dat de boze mensen verder het gebouw binnendrongen.

De politie confronteerde de boze moeder

Burgemeester Peracchini (58) was verkozen voor de partij Coraggio Italia, een centrum-rechtse partij. In Italië is de meedogenloze moker van de inflatie op de burgers neergekomen. Onlangs nog doken op Twitter schokkende videobeelden op van een eindeloze rij mensen die zich voor een voedselbank in Milaan ophielden.

De regering Draghi implodeert

  Wat u en uw gezin moeten doen in de eerste 90 dagen na een catastrofale instorting

Velen geven de schuld aan de premier van Italië, ex-ECB baas Mario Draghi (74). In Duitstalige landen wordt Draghi echter vaak een “zegen” (Neue Zürcher Zeitung), een “modernisator” of “Super Mario” (Frankfurter Allgemeine Zeitung) genoemd. Italianen daarentegen, die aan de ontvangende kant van zijn beleid hebben gestaan, hebben felle kritiek geuit op de sociale en economische koers van de premier, die sinds februari 2021 aan het bewind is.

Intussen staat Draghi voor de val van zijn regering, omdat de Vijfsterrenbeweging [Cinque Stelle] van plan is uit de meerpartijencoalitie te stappen vanwege Italiaanse wapenleveranties aan Oekraïne.

In Rome zijn deze week arbeiders, taxichauffeurs, boeren, vissers, straatverkopers en vrachtwagenchauffeurs op jacht naar politici en massa’s boze mensen hebben voor de tweede achtereenvolgende dag het parlement belegerd.

Vooral het Uber Files schandaal – dat leidde tot de door Mario Draghi opgelegde liberalisering van taxivergunningen – heeft de burgers in beroering gebracht. Bij de regeringszetel zag men vrijdag een menigte scanderen: “Kom naar beneden of wij gaan naar boven!” In de Italiaanse hoofdstad is een zware aanwezigheid van de politie geconstateerd.

Na de val van Boris Johnson

Na de val van Boris Johnson houdt de implosie van de regering Draghi in Italië formeel geen verband met de situatie in Oekraïne, maar het is zeer zeker dit dat zijn ambtstermijn ruïneerde. De economische gevolgen van deze oorlog voor Italië zijn van dien aard dat de regerende coalitie het niet eens kon worden over maatregelen om de Italiaanse economie te steunen vanwege de economische crisis die door de sancties is ontstaan.

  Kiev begint met de bouw van 'Zelensky Rampart' die honderden keren goedkoper is dan de Russische 'Surovikinlinie'

Het aftreden van Draghi, gekoppeld aan het aftreden van Johnson, maakt nu duidelijk dat de Europese politici niet de mogelijkheid hebben om de groeiende economische crisis en de dalende levensstandaard te bedekken met kreten als “Poetin is de schuldige”. Volgens de Italiaanse opiniemaker Lorenzo Vita werd de premier “in de EU, de NAVO en de grote internationale circuits erkend” als een belangrijke leider, maar zeker niet in eigen land.

De waarschijnlijke nederlaag van de Democraten bij de midterm congresverkiezingen in de VS, om dezelfde redenen, zal deze tendens hoogstwaarschijnlijk bevestigen.

De weigering van de president van Italië om het aftreden van Draghi te aanvaarden in de omstandigheden van de ineenstorting van de coalitie verandert niet veel – Italië zal hoogstwaarschijnlijk afstevenen op nieuwe verkiezingen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Neem NU voorzorgsmaatregelen: De winter van ellende staat voor de deur!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelErger dan Hitler: Zelensky is van plan “vrouwenbataljons” te vormen
Volgend artikelHet plan “Europa verkrachten” is het volgende, stommerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

35 REACTIES

 1. Dit is waar ik vaker voor waarschuwde. Kenners van Totalitaire systemen weten wat ik hier bedoel. Elk totalitair regime kan alleen maar de absolute macht tot stand brengen door de hoofdrolspelers te verwijderen! China had zijn “culturele revolutie”. Stalin had de “Grote zuivering”. Hitler deed het, Pol Pot deed het, elk regime moet dit doen. Je kunt dit gemakkelijk terugvinden.

  • Let op Gerard!
   Je hebt goede flarden maar wat wij nu gaan meemaken kan je nergens vinden in de geschiedenis!
   Dit ontplooit zich op wereld schaal en alle wereldleiders willen unaniem maar 1 ding!
   Dat hebben we nog nooit eerder gezien.

    • Ja da’s een goeie.
     Als individu ga je het niet redden. Alleen de kracht van de massa is het beste wapen tegen deze tirrannie.

     • Ja de kracht van de massa was goed in tijden van de romeinen.
      Nu gebruiken ze de technologie… en andere manieren.
      In elk land worden ex-politie, ex-militairen en vrijwilligers opgeleid om bij de buurlanden op te treden bij onrusten. Waarom? Omdat ze weten dat ze anders in de minderheid zijn en eigen politie of militairen niet zo snel geneigd zijn te schieten op eigen volk… Als er dus in Nederland veel onrust uitbreekt dan roepen ze die groepen uit Spanje, België, Duitsland, Frankrijk,… die gaan echt niet aarzelen om op jullie te schieten. Niet gezien wie de politie kwam helpen in Canada?
      Goed uitgeruste soldaten met vreemde talen, voor mij onbekend kenteken en de scherpschutters waren net zoals toen in Frankrijk bij de gele hesjes opgesteld op de daken, haha
      Je bent dus al verplicht om overal ter wereld zelfde moment in opstand te komen maar vraag mij af wie dat gaat coördineren… die held moet nog geboren worden en ze weten nu al wat we uitspoken.
      Die opstanden zijn ook de natte droom van die rijke globalisten dan hebben ze een reden om op te treden en hun moraal te sussen want alles gebeurd in naam van de veiligheid, gezondheid, democratie en ander onzin.
      Stel nu dat overal ter wereld de bevolking op de één of andere manier erin slagen hun opstand te winnen. Of nog beter; stel dat Poetin ons komt helpen, haha
      Tja, dan lopen ze snel naar hun luxe bunker en drukken daar wel op het knopje (voor zover een knopje).
      Rationeel gezien met kansberekening is de kans groter dat Poetin nog steeds behoort tot het WEF.
      De boeren kunnen andere landen opsteken en dan gaat automatisch dat vuurtje aan.
      Poetin krijgt dan bevel om alles op te kuizen en ontvangt alle schuld zodat de geschiedenis ook voor hun kinderen klopt.
      We zijn steeds op voorhand de grote verliezers maar ik sterf liever als een kleine held dan door hun gif vaccin.

      • Als ik moet gaan vechten om aan brood te komen dan zal ik er zoveel van dat elite tuig ook op te ruimen en een VVD er is zijn leven dan ook niet meer zeker wat kan je nog anders als slaafje van dat stink elite volk zijn, NOOIT.

      • Huig Plug heeft enige tijd geleden opnames gemaakt bij het ministerie van Defensie, toen een Roemeense delegatie uitgeleide werd gedaan.

    • Ja, in die lijn denkt de grote massa; gewoon alles negeren…
     Maar was het maar zo simpel…
     Ze lokken je wel uit je tent en desnoods met een kogel door je hoofd.
     Niks geleerd hoe die vredelievende truckers in Canada werden behandeld?
     Ze werden aanzien als terroristen en konden niet meer hun bankrekening bereiken… daar sta je dan met je 4 kinderen…
     Allemaal onder het mom van de plaatselijke veiligheid en niet luisteren aan de orders.
     Let nu goed op wat ze met jullie boeren gaan doen…

   • Het loopt allemaal volgens plan zo als de elite het hebben bedacht het volk uit hongeren en bestelen dan gaan ze van zelf dood en zij houden schone handen en zullen straks als helden ontvangen worden dit is trouwens niet nieuw dat gaat al zo ruim 80 jaar na de tweede wereld oorlog het volk uit buiten en zich dood laten werken voor een paar centjes zo deden deze smeerlappen het ook met de slaven.

 2. Ik zie het al voor mij…
  Wanneer er zowat overal opstanden uitbreken komt plots Rusland Europa binnen met enkele vrienden…
  En niet om ons te redden, haha

 3. Wat weet die Jossi toch veel he?
  En wat zet hij/zij/of… andere mensen te kakken.

  Op elke scheet een reactie.
  Omhoog gevallen exemplaar.

   • Gij zijt een Psychopaat, alleen jouw mening vult alle pagina’s.
    Niemand beter dan “Jossi”
    Je zit vanuit je luie zetel, uit het buitenland, maar een eind weg te raaskallen.
    Beetje kopieren en vertalen, ga weg joh.

 4. Ze stevenen af op nog meer ondersteuning uit noord Europa! Gratis geld en brood en gas!

  En terwijl hier de leiders bij bosjes vallen omdat ze hun bevolking laten stikken worden de opvolgers snel naar Kiev gevlogen om hun (financieele)steun te betuigen. Echt lachwekkend.

 5. Nou, Johnson en Draghi achter elkaar.
  Macron en Trudeau krijgen vanuit hun eigen politieke gelederen ook al veel tegenstand.
  Een voor een haken ze af. Toen het volk ze niet moesten bleven ze steevast aan, werden zelfs pas gekozen of herkozen op een of andere manier. Zien we hier voor onze ogen weer een nieuw toneelspelletje?

  De jaren onder Schwab tellen zeker als tropenjaren. Of ze hebben hun aandeel achter de rug en is er besloten dat er nieuw bloed moet komen om nog harder op te treden voor hun zaak. Die chagrijnige Kaag laat nu al zien dat ze het wachten moe op de, in haar ogen, rechtmatige plek als premier. Als Rutte ook verdwijnt krijgen we haar. En reken maar dat ze er zin in heeft. Over nieuw bloed gesproken.

 6. “Onlangs nog doken op Twitter schokkende videobeelden op van een eindeloze rij mensen die zich voor een voedselbank in Milaan ophielden.”

  Fake. Ik weet niet waar ze voor in de rij stonden, maar zeker niet voor voedsel. Ik moet zeggen dat ik wel een ander filmpje heb gezien dan in dit artikel. Daarop stonden ze tot voor één of andere tent en niemand liep weg met wat dan ook.

  • Ik heb een enkelen jaren naar de voedselbank gegaan hier in Frankrijk en als je je aanmeld krijg je geen eten mee, maar een briefje wanneer je welkom bent.

 7. Het zal uitbreiden…eerst in Italie, dan verwacht ik Parijs en Duitsland…dan wij….

  Spoeling dun…. nep asociale vluchtelingen+ nieuwe huizen voor dat vuilnis + boeren onteigenen+verminderde export+infalte door Brussel en de idiote sancties+ enorme prijsstijgingen voert tot meer inflatie plus devaluatie en misere.

  Veel mensen in NL met droog brood, en dat kan straks ook niet meer…..
  Wordt tijd dat de massa de straat opgaat!

  • Nederlanders de straat op nu verlang je wel heel veel van het schaapjes volk zij zijn zo lui en volg gevreten zij komen pas hun stoel uit als hun zoon met afhaal Chinees eten binnen komt NL volk zijn niet alleen varkens maar zij vreten ook als varkens en ze ruiken naar nazie figuren je ruik ze al op een afstand.

 8. Bovenstaande reacties zijn toch alle nep Er is genoeg voedsel in Nederland! En zogenaamde vluchtelingen!? ja dan ga je ten onder aan de waanzin die Rutte opvolgt in opdracht van Brussel deze Debiel en zijn kornuiten zijn een gevaar voor de samenleving en moeten bestraft worden wegens landverraad,,,,,, Ja en wat dat vroeger betekende dat hebben we door de eeuwen al vaak meegemaakt Hoe dit verder moet hangt af of de jeugd (de volgende generatie) bereidt is om de straat op te gaan en of dat ze als lamzakken achter de PC zitten te gamen en dergelijke,,,,,, en hun luie leventje boven hun toekomst verkiezen die niet rooskleurig uit zal zien maar als je met de jeugd daarover wil praten dan draaien ze hun botte kop naar de andere kant op Ja ze zijn door en door verwent en hoeven niet meer te werken om iets te bereiken want dat komt nu nog vanzelf vanwege de hoge lonen die ze krijgen op een of ander flut nietszeggend baantjes van de overheid subsidies echter dat geld raakt op en zullen er massa ontslagen gaan vallen helaas boeit dat geen enkele politieke partij dit nog en zitten ze daar in de kamer te wachten op wat er komen gaat!?????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in