Rusland viel Oekraïne binnen enkele uren voordat een grootscheepse Oekraïense militaire aanval in Donetsk en Lugansk begonnen zou zijn. De enige reden waarom de oorlog nog niet voorbij is, is dat Rusland ervoor gekozen heeft van meet af aan zeer voorzichtig te werk te gaan om het aantal burgerslachtoffers tot een minimum te beperken – terwijl de Oekraïense strijdkrachten systematisch gebruik maken van menselijke schilden in burgergebieden.

Dat zegt de Amerikaan Russell Bentley, die zich al in 2014 bij de Donetskse strijdkrachten aansloot en nu ook burger van de Volksrepubliek is.

In een interview met de bekende trendanalist Gerald Celente betoogt Bentley dat de berichtgeving van de Amerikaanse mainstream media over de oorlog in Oekraïne volkomen misleidend is en dat vrijwel niets over de oorlog te vertrouwen is.

“Alles wat zij beweren is een leugen, en dan heb ik het niet over gradaties van verschil van mening en standpunt, maar dat zij de waarheid 180 graden verdraaien.”

Bentley stelt dat het Oekraïense politieke regime ook een de facto VS proxy regime is dat er niet voor terugdeinst burgers als menselijk schild te gebruiken, en wijst erop dat het in Donetsk en Lugansk minstens 16.000 burgers heeft gedood sinds zij zich hebben losgemaakt.

Verder stelt hij dat de beweringen dat Rusland actief steden en burgernederzettingen bombardeert volkomen ongegrond zijn, en dat het Russische leger, als het dat had gewild, heel Oekraïne in een paar dagen had kunnen innemen – maar dat dat enorme burgerslachtoffers zou hebben veroorzaakt, en steden en infrastructuur zou hebben verwoest, en dat is iets wat Rusland koste wat kost wil vermijden.

“Oekraïne weet al dat het deze oorlog verloren heeft, en daarom gebruikt het burgers als menselijk schild, dus ofwel moet Rusland doen wat de VS en de NAVO doen – en hele steden vernietigen, zoals het bijvoorbeeld in Fallujah of Sarajevo gedaan heeft – ofwel moet het zijn tijd nemen en heel voorzichtig zijn – en dat is de weg die het gekozen heeft,” legt hij uit.

  Russische soldaat krijgt €12.000 beloning voor vernietigen Duitse tank

“Nu vermoorden de Oekraïners elkaar”

Bentley beweert verder dat er momenteel wat het best omschreven kan worden als een burgeroorlog tussen verschillende Oekraïense militante facties heerst, en dat leden van het extreem-rechtse Azov-bataljon, dat volgens hem zijn militaire training kreeg van de Amerikaanse inlichtingendienst en anderen, al enige tijd problemen hebben met de Oekraïense militaire leiding en het aannemen van orders van die leiding.

Toen een Oekraïense generaal de vertegenwoordigers van Azov in hun hoofdkwartier kwam opzoeken om de situatie op te lossen, zou hij in plaats daarvan door hen vermoord zijn, beweert Bentley verder. Kort daarop zou het Oekraïense leger represailles hebben genomen door raketten op de Azov-basis af te vuren.

“Nu vermoorden deze grote helden elkaar.”

Vrijwilligers van het Azov-bataljon. © News24 (CC BY 3.0)

Hij vertelt ook hoe het Oekraïense leger 18.000 automatische wapens uitdeelde aan het publiek in de hoofdstad Kiev – een tactiek die volgens Bentley zeer negatieve gevolgen heeft gehad, en delen van Oekraïne in een Mad Max-achtige maatschappij heeft veranderd, met een enorme toename van overvallen, schietpartijen en andere wetteloosheid.

“Bovendien zijn er van die zelfverdedigingsgroepen die rondrennen op zoek naar “Russische saboteurs”, maar in plaats daarvan op elkaar schieten. Zij slachten hele families af, dit zijn niet alleen geruchten, er zijn tientallen of meer video’s die dit aantonen. Zo was er een gezin met drie kinderen dat vermoord werd omdat een of andere idioot met een AK-47 dacht dat het Russische spionnen waren omdat ze in een Jeep reden.”

“150.000 troepen klaar voor invasie”

Russell Bentley legt ook uit dat, voordat het Russische leger Oekraïne binnentrok, er ongeveer 150.000 Oekraïense militairen aan de grens met de pro-Russische Volksrepublieken Donetsk en Luhansk stonden – vergeleken met ongeveer 30.000 soldaten en militieleden die de Volksrepublieken zelf op de been konden brengen, en dat de oorlog in de regio in feite al acht jaar aan de gang was.

  Zelensky provoceert wereldoorlog: Oekraïne vraagt NAVO-lidmaatschap aan

“Het is wel grappig met al die huilebalken die zeuren over de Russische invasie en onschuldige burgers. Deze oorlog is niet vorige week begonnen – hij begon al in 2014 met de “anti-terreuroperatie” die door Joe Biden bevolen werd om de protesten en het verzet met alle mogelijke middelen de kop in te drukken. Zij gebruikten zware artillerie, zij gebruikten tanks en sluipschutters.”

“Zij hebben al minstens 16.000 mensen gedood,” verklaart hij, en zegt dat 80% van de burgers die in de oorlog zijn omgekomen, mensen zijn die in de Volksrepublieken Donetsk en Luhansk wonen.

Hij voert ook aan dat de situatie kort voor de inval van Rusland in Oekraïne is geëscaleerd en dat het Oekraïense leger de laatste maanden zijn troepenaanwezigheid aan de grens met de Volksrepublieken massaal heeft opgevoerd en dat uit inlichtingenverslagen blijkt dat het Oekraïense leger een grootscheepse invasie van Donetsk en Luhansk plande die op 23 februari zou worden uitgevoerd – maar dat Rusland eerst handelde.

“U moet begrijpen dat er in Oekraïne niets gebeurt zonder directe orders van de VS… Als de VS niet zeggen dat ze iets moeten doen, doen ze niets, en als de VS tegen Oekraïne zeggen dat ze iets moeten doen – dan doen ze dat ook.”

Het plan was een massale aanval uit te voeren met een groot aantal burgerslachtoffers… De Russen begonnen hun militaire operatie een paar uur voordat de Oekraïense aanval zou beginnen, waardoor letterlijk honderden levens gered zijn.

“Door de VS ontwikkelde biologische wapens”

Volgens Bentley wordt er in het gebied rond Donetsk nog steeds hevig gevochten en zijn er dagelijks raketbeschietingen, hoewel een deel van de Oekraïense strijdkrachten het gebied zou hebben verlaten. Het Russische leger zou geen voorrang hebben gegeven aan aanvallen op de voornaamste Oekraïense strijdkrachten in de Donbass-regio, maar zich in plaats daarvan hebben geconcentreerd op het om hen heen gaan vanuit verschillende richtingen en het innemen van verschillende Oekraïense steden.

Hoe lang het zal duren voordat Rusland de overhand krijgt over Oekraïne is volgens Bentley moeilijk te zeggen, maar hij gokt dat het minstens “een paar maanden” zal duren voordat het allemaal voorbij is.

“Over een paar maanden zal het Oekraïense leger ontbonden worden en zal het regime in Kiev verwijderd worden. Rusland wil Oekraïne niet bezitten of bezetten,” betoogt hij, en zegt dat het Russische strategische doel is de militaire en politieke dreiging uit te schakelen die een door de VS geallieerd Oekraïne volgens dat land vandaag vormt, waarbij het biowapenlaboratoria aanhaalt als een ander voorbeeld daarvan.

“De VS hadden in Oekraïne minstens twaalf laboratoria waar biologische wapens werden ontwikkeld. Deze waren eigendom van en werden gecontroleerd door de VS – geen Oekraïense burgers werkten er of konden er naar binnen,” voegt hij eraan toe, zeggende dat dit iets is dat Rusland als een zeer ernstige bedreiging voor zijn eigen veiligheid beschouwde.

“Deze laboratoria verzamelden DNA-monsters van etnische Russen. U moet zich afvragen waarom men zoiets zou doen. Deze laboratoria bestaan niet meer.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het volgende: Wereldwijde voedselcrisis – Zet u schrap voor rantsoeneringVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMisvattingen – Van Ashraf Marwan tot Zelensky en Poetin
Volgend artikelOorlog in Oekraïne: Een “Orkaan van Honger en een Ineenstorting van het Wereldvoedselsysteem”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

 1. “De Amerikaanse kolonel kolonel kolonel McGregor sprak zijn mening uit over de situatie in Oekraïne, meldt DEITA.RU. Zoals een ervaren militair opmerkte, zijn tegenwoordig alle actieve Oekraïense eenheden afgesneden en omsingeld in verschillende nederzettingen tegelijk. Ze zijn alleen in staat tot kleine aanvallen op onbeduidende objecten. De uitkomst van de oorlog is een uitgemaakte zaak, – de expert weet het zeker.

  Hij legde uit dat het aanvankelijk belangrijk was dat het Russische leger oprukt zonder veel vernietiging en burgerslachtoffers. Zo’n multi-move wekt de illusie van langzame vooruitgang, die het Westen gebruikt om de hele wereld ervan te overtuigen dat Rusland zogenaamd de verliezer is.

  De oorlog kan snel worden beëindigd, met vernietiging en slachtoffers, maar Poetin heeft dit absoluut niet nodig. 70 procent van de Russische burgers steunt hun president – dat is veel”, legde hij uit.
  Vanuit militair-strategisch oogpunt is volgens een Amerikaanse legerofficier het lot van Oekraïense militanten volledig bezegeld. Dus op dit moment zijn 16.000 Oekraïense militairen omsingeld in het zuidoosten van Oekraïne.

  Dit is al enkele dagen aan de gang en het is niet bekend hoeveel ze nog hebben. Maar Rusland is niet geïnteresseerd in hun vernietiging – het is beter dat ze zich overgeven. Het Russische leger probeert het centrale deel van Oekraïne te vermijden om de velden niet te betreden en de zaaicampagne niet te verstoren. De taak van het Russische leger is om de controle over alle belangrijke faciliteiten over te nemen. Het grondgebied van Rusland is niet nodig – alleen de vernietiging van de strijdkrachten van Oekraïne. Het doel is bijna bereikt, zonder rekening te houden met de troepen in de omgeving, zei hij.”

  https://deita.ru/article/513021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in