De Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba vergeleek de zich ontvouwende gevechten in de Donbas-regio met de Tweede Wereldoorlog. “Het zal doen denken aan de Tweede Wereldoorlog, met grote operaties… de betrokkenheid van duizenden tanks, pantservoertuigen, vliegtuigen, artillerie.”

Hij zei dat dit “geen lokale operatie” zou zijn, gebaseerd op de huidige waarnemingen van de Russische voorbereidingen.

“Rusland heeft zijn plan, wij hebben het onze – en de uitkomst daarvan zal op het slagveld beslist worden,” voegde hij eraan toe.

De Donbas is het voormalige steenkool- en staalproducerende gebied van Oekraïne. De term verwijst naar twee grote oostelijke regio’s, Luhansk en Donetsk. Door Rusland gesteunde separatisten hebben in 2014 in delen van de regio’s “republieken” uitgeroepen en de Russische strijdkrachten hebben meer grondgebied veroverd sinds de speciale militaire operatie van Vladimir Poetin eind februari begon.

Wel, het masker gaat af. Oekraïne wil geen vrede; ze hebben al besloten “dat de uitkomst hiervan op het slagveld beslist zal worden,” schrijft Halturnerradioshow.com.

Nu kan de wereld zien waarom de zes vorige besprekingen tussen Rusland en Oekraïne, die als “vredesbesprekingen” werden bestempeld, niets hebben opgeleverd. Eén partij, Oekraïne, speelt daar een spelletje.

Wat mij opvalt aan de vermetelheid van de opmerkingen van de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken vandaag, op het hoofdkwartier van de NAVO in Brussel, zijn de niet subtiele hints:

“Dit zal geen lokale operatie zijn.” Hij kwalificeerde die opmerking vervolgens als betrekking hebbend op Russische voorbereidingen, maar ik denk dat hij iets heel anders bedoelde. Ik denk dat hij bedoelde dat de NAVO een manier zal vinden om erbij betrokken te raken. DAT zou de zaak “niet een lokale operatie” maken.

  De suïcidale idioterie van de westerse oorlog tegen Rusland - Imperiale eindtijders gaan ons allemaal de dood injagen

En mijn interpretatie van zijn opmerking past bij een ander onderdeel van zijn opmerkingen, waarin hij zei “”Het zal u doen denken aan de Tweede Wereldoorlog, met grote operaties… de betrokkenheid van duizenden tanks, pantservoertuigen, vliegtuigen, artillerie.”

Aangezien Oekraïne nu al minstens vijfenzeventig procent van zijn militaire potentieel kwijt is, waar vandaan denkt Oekraïne dan met “duizenden tanks, pantservoertuigen, vliegtuigen, en artillerie” aan te komen … tenzij (alweer) de NAVO de strijd aanbindt?

Ziet u waar dit heen gaat? Het komt op mij over alsof de NAVO al weet dat zij de strijd zal aangaan; zich daadwerkelijk aan het voorbereiden is om de strijd aan te gaan; en misschien al aan Oekraïne heeft overgebracht dat zij de strijd zullen aangaan!

De Minister van Buitenlandse Zaken leek daarop te hinten met de opmerkingen van vandaag.

Wat zou het dus betekenen als de NAVO een of ander excuus zou vinden om de strijd aan te gaan? Zonder ook maar een beetje te overdrijven: De Derde Wereldoorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAustralische senator bevestigt: COVID-19 vaccin bevat nanotechnologie; zelfassemblerend binnenin MENSEN. Noemt het “Genocide”
Volgend artikelVS maken onjuiste inlichtingen bekend in informatieoorlog tegen Rusland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het maakt allemaal niets uit. De oorlog maakt deel uit van de WEF agenda. Dit moet de totale instorting van alle valuta’s en beurzen bespoedigen.
  Het uiteindelijke doel armoede, honger, verdeeldheid, chaos die zijn weerga niet kent zodat mensen zonder protest de digitale ID, digitaal geld, digitaal gezondheidspaspoort, kortom de totale slavernij van de elite accepteren.

 2. De vloot trekt naar het noorden, de tanks etc worden aangevoerd over zee en gaan richting Polen…allemaal “oefeningen” in een tijd waarin oefenen niet langer slim of handig is. Als je een leger hebt dat nu nog niet goed geoefend is dan ga je dat nooit meer krijgen.

  Wat ik al eerder heb gezegd….Rusland trekt de grens bij de Djnepr, dan gaan de Russische tanks gaan naar Belarus en de Baltische staten, en de Navo zet tanks klaar in Polen en zal proberen via Finland een aanval op de Murmansk en soortgelijke plekken te doen, maar ze zullen geen troepen die kant oposturen, enkel om de Frinse grens op een tactische plek te blokkeren, mogelijk op Russiche grond gebied.

  Typisch is dat Oekraine nu tanks uit de koude oorlog krijgt van NAVO landen, wat simpelweg zal worden gezien als een oorlogs verklaring…wat is gezegd, de Oekrainers mogen sterven om de Russische voorraden en strijdkrachten wat te minderen, maar winnen mogen ze niet van de NAVO. Ze zijn kanonnen voer om de Rus armer te maken, letterlijk.

  Rusland zal het beslissende gevecht denk ik niet op het slagveldm laten plaatsvinden maar eerder achter de linies totale chaos creeren. Bijvoorbeeld door onze stroom en communicatie apparatuur totaal lam te leggen….er is al iets de ruimte in geschoten, kan zomaar zijn dat een EMP bom boven Europa los knalt, wat zowel op de grond als de communicatie sattelieten zal uitschakelen…als je land totaal plat ligt kun je je leger niet missen, want de chaos zal enorm zijn en bevoorrading niet bestaande.

  Het zal ook het moment zijn dat moslims trachten in sommige landen in de chaos een eigen staat te vestigen, meer ideaal gaan ze het niet krijgen. Lokaal zul je politiekorpsen zien die met grof geweld willen heersen en hun eigen wil en denkbeelden opleggen, dat is wat groepen met wapens doen als centrale leiding ontbreekt….

  Worden spannende tijden, maar uit chaos komt orde en wie weet eindelijk een keer zonder die corrubte totaal wereldvreemde elite kliek van volgevreten zwijnen. Ik heb geen Bruls of Timmermans gezegd denk ik…

  lock and ….

 3. Waarom de Djnepr als grens: ten eerste omdat rollend materiaal zeer moeilijk over de Djnepr kan wprden gebracht als bruggen en dammen weg zijn, dus een tankaanval of een massa aanval in de toekomst van wie dan ook loopt grote vertraging op door een natuurlijke hindernis die ruim de halve westgrens van Rusland zal beschermen. Eventuele tropen opbouw kan van afstand worden kapot gemaakt…Daar komt bij dat in de toekomst mogelijk grote groepen Europeanen naar het oosten zullen vluchten, ook dan is er een enorme hindernis.

  • Als de dammen weg zijn blijft er van de Dnipro niet veel over. De rivier is slechts zo breed door de stuwdammen. De verbindingsdijk van Zolotonosha naar Cherkasy is veel te massief om weg te krijgen, en als het laatste stukje wat brug is oogeblazen wordt zal dat voor de Russische genie niet een groot probleem zijn. Dacht je ook niet dat de RF al een jaartje of wat op deze acties heeft gestudeerd? Mijn inziens wel. De goede resultaten tot nu toe met zo’n 3 maal minder manschappen dan de AFU is al een heel bijzondere prestatie.

   Als de opruimactie oost van de Dnipro achter de rug is blijft er niet veel AFU meer over voor serieuze weerstand, en de NAVO strijdkrachten gaan met het zenden van 40 oude T-72s die nèt over de Poolse grens gekomen al tot schroot gemaakt zullen worden met standoff wapens ook geen zoden aan de dijk zetten. Voor de eerste golf oorlog had het toen veel sterkere US leger vele maanden nodig van materiaal- en troepen-transporten, en waarheen zou dat in dit geval kunnen? Naar Borispol airport? Niet dus, op zijn dichtstbij naar Polen of Roemenië, maar van daar is het honderden kilometers naar het front, terwijl het luchtruim door de RF beheerst wordt en blijft. De eerste domme Yankee kist die in de buurt komt van het UA luchtruim weet dat hij aangestraald wordt door de gekoppelde radarbatterijen van de RF met daaraan geknoopt alles van S-400 tot aan Pantsir-S1 en de ongelooflijke hoeveelheid dodelijke afweersystemen. Dat is zelfmoord, en daar zijn wij westerse sukkels niet zo goed in en gelukkig maar.

   Blijft over de nucleaire optie, maar ook dat doet de beer beter dan wij. Wie lust er nog een ouderwets broodje Topol-M, of andere zoals de oude maar hard knallende Satan , het lokale kleintje Iskander of mogelijk een van de vele nieuwe niet ballistische kadootjes?

   Als we hier in Europa regeringen met hersens hadden maakten ze zsm vrede en vrienden met Rusland en schopten ze die manipulerende kut Yanks en Israëlis uit ons “vrienden”bestand. Dan slechts nog even een kalibermissiel op het hoofdkantoor van de NAVO in schoon Bruxelles.

 4. De aanval op Kramatorsk met de Tochka-U raket werd toegebracht door een Oekraïens raketbataljon uit het gebied van het dorp Dobropillya, 45 km ten zuidwesten van de stad. Dat meldde op 8 april in het ministerie van Defensie van de Russische Federatie.

  Speciale operatie in Donbass op 8 april. Vertalen van tekst
  Hoe gebeurtenissen zich ontwikkelen in de LDNR, in Oekraïne en in de wereld tegen zijn achtergrond – in het online rapport van Izvestia
  “Volgens bijgewerkte gegevens werd de aanval op het treinstation van Kramatorsk toegebracht door een raketbataljon van de Oekraïense strijdkrachten uit het gebied van het dorp Dobropillya, 45 kilometer ten zuidwesten van de stad”, aldus het ministerie.

  De aanval werd eerder op de dag op het station uitgevoerd tijdens de evacuatie van de burgerbevolking. Volgens het ministerie van Defensie van de Russische Federatie was dit een provocatie van de kant van de autoriteiten in Kiev om Rusland te beschuldigen van agressieve acties tegen burgers.

  Oekraïners hebben op het web foto’s verspreid van de Tochka-U draagraketten die in februari 2022 deelnamen aan de Russisch-Wit-Russische oefening “Union Resolve-2022”.

  Volgens het ministerie wilde het leger van de strijdkrachten van Oekraïne het massale vertrek van burgers uit de stad verstoren om ze te gebruiken als een “menselijk schild” om hun posities te verdedigen. Dit is een gangbare praktijk in de gelederen van het regime in Kiev.

  Het hoofd van de DPR, Denis Pushilin, zei dat de aanval van het Oekraïense leger “Tochka-U” op het station in Kramatorsk een oorlogsmisdaad is. Dit is niet het eerste geval van het gebruik van raketten van dit type door de strijdkrachten van Oekraïne. In totaal hebben de strijdkrachten van de republiek sinds februari al 24 Tochka-U-raketten neergeschoten.

  De vertegenwoordiger van de Volksmilitie van de Volksrepubliek Donetsk (DPR) Eduard Basurin zei dat er ongeveer 100 slachtoffers zijn gevallen als gevolg van de aanval van de Oekraïense veiligheidstroepen met het Tochka-U raketsysteem op het treinstation in Kramatorsk. Basurin zei dat ongeveer 30 mensen werden gedood als gevolg van de staking.

  Zoals Basurin benadrukte, is de Tactische raket Tochka-U niet in dienst bij de Donbass-republieken en het Russische leger.

  De Tochka-U TRK is een Sovjet tactisch en raketsysteem dat in staat is om toe te slaan op een afstand van maximaal 70 km. Het complex is in staat om raketten te lanceren met een kernkop van conventionele, nucleaire en chemische apparatuur.

 5. typisch. ‘How I live now’ ..tijdens het uitbreken van een fictieve derde wereld oorlog
  boek 2004, film 2013

  De ontwikkeling van ‘conflict & gewichtige onderhandelingen’ en met
  een anarchie cq. medebewonersprobleem in een romantisch sausje.

 6. Ik vind dat toch echt niet kunnen om in een artikel op deze site aan de mensen in zeflstandig, door rusland erkende republieken Donbass en Lugansk nog steeds Seperatisten te noemen. Operatie Defender 2022 is bezig met ik weet niet hoeveel materieel via Vlissingen door NL getransporteerd. Waar is dat materiaal gebleven dat aan het begin van Covid ook via Vlissingen binnenkwam en door NL vervoerd werd. Oefening uiteindelijk afgeblazen. Inmiddels hebben Rusland en Israel een conflict. Maar het is bewezen dat Israel deel uitmaakte van de coup in 2014. Allemaal even hypocriet dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in