De afgelopen weken hebben VS-functionarissen, waaronder president Biden, beweerd dat Rusland overwoog chemische wapens in Oekraïne te gebruiken. Maar drie VS-functionarissen vertelden NBC News deze week dat er geen bewijs is dat Rusland chemische wapens in de buurt van Oekraïne heeft gebracht, en dat de beweringen deel uitmaakten van een informatieoorlog tegen Moskou.

De VS-functionarissen zeiden dat de regering-Biden gedeclassificeerde inlichtingen heeft doorgegeven die niet “rotsvast” waren. Het NBC-rapport zegt dat meerdere VS-functionarissen erkenden dat de VS informatie als wapen tegen Rusland hebben gebruikt “zelfs wanneer het vertrouwen in de nauwkeurigheid van de informatie niet groot was”, bericht Veteranstoday.com.

Het rapport zegt dat de VS “weinig betrouwbare” informatie, zoals de beweringen over chemische wapens, hebben gebruikt als “afschrikwekkend effect.” Een ambtenaar zei tegen NBC dat de VS, door de informatie te delen, alleen maar “in het hoofd van Poetin proberen te komen.”

Een ander voorbeeld van het delen van onjuiste inlichtingen door de VS is de bewering dat Poetin door zijn adviseurs verkeerd wordt ingelicht over de oorlog in Oekraïne, die vorige week voor het eerst in de media opdook. Twee VS-functionarissen vertelden aan NBC dat de inlichtingen over Poetin’s binnenste kring die tegen hem liegt “niet overtuigend waren” en “meer gebaseerd waren op analyse dan op harde bewijzen.”

In een ander bedrieglijk inlichtingenbericht zeiden de VS dat Rusland het verstrekken van MiG gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne als een escalatie zou beschouwen, wat het standpunt van het Pentagon om de vliegtuigen niet aan Kiev over te dragen kracht bijzette. Maar twee VS-functionarissen zeiden dat dit ook gold voor Stinger-raketten, die de VS en hun bondgenoten aan de Oekraïners hebben gegeven.

  Frankrijk stuurt gevechtstroepen naar Oekraïne

Een Europese ambtenaar en twee VS-functionarissen zeiden dat de bewering dat Rusland China om militaire hulp zou hebben gevraagd “geen harde bewijzen bevatte.” Zowel Peking als Moskou ontkenden de bewering met klem nadat zij zich via de westerse media had verspreid.

In het NBC-rapport staat dat de regering-Biden, door zoveel inlichtingen vrij te geven, de inval van Rusland in Oekraïne openlijk kon voorspellen. Maar tijdens de aanloop naar de invasie en sindsdien hebben de westerse media berichten verspreid die bol stonden van andere ongefundeerde beweringen over Rusland en Oekraïne.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De ineenstorting van het Zij/Hen-rijk: Westerse elites hebben hun hand overspeeldVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne: “Toekomst van de Donbass zal op het slagveld beslist worden”
Volgend artikelBREAKING: Oekraïense Tochaka-U treft Kramatorsk in een nieuwe bloedige provocatie – Tientallen burgers dood (Waarschuwing! Schokkende beelden)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

 1. Dit is een fijt
  Rusland heeft geen hulp nodig
  Van welk land dan ook
  Rusland kan in z’n èèntje
  Heel Amerika inclusief Europa verslaan
  De enige reden dat er een oorlog gaat plaats vinden op grote schaal is
  Dat de Terrorist Amerika wapens produceert om te verkopen en er geen afzetmarkt meer is
  Als overal vrede is dan geen verkoop
  Dus wordt er maar ergens fikki gestoken
  En het moet als het kan
  Alleen Amerika als de Lakens uitdeler over blijven
  Dan heeft men toch One World Order
  Iedereen als slaaf van èèn Natie SS Sers
  Amerika heeft geprobeerd via Eerste Wereld Oorlog
  Mislukt
  Via Twee Wereld Oorlog
  Mislukt
  Nu via Derde Wereld Oorlog
  Driemaal is scheepsrecht
  Gaat Wederom Mislukken
  Niemand wil als slaaf van de Nazaten van Columbus & Kornuiten anders genoemd
  Ali Baba & de 40 Rovers Zijn
  Met de 1001 bloederige zogenaamde Avontuurlijke verhalen
  Bah Eng en Griezelig
  Jaa …. Griezelig Eng

  Dank U

 2. De Angelsaksen maken van hun zelfgesponnen leugens de waarheid.
  Dat doen ze al eeuwenlang voor hun meesters. Ook al moeten ze een deel van hun eigen bevolking opofferen om de leugen in stand te houden.

  En die onjuiste inlichtingen in informatieoorlog tegen Rusland is ook niet voor het eerst.
  Denk maar aan de Holodomor leugens die gebruikt werd om de haat van de wereldbevolking op te wekken. Want zij (Angelsaksen) staan erom bekend dat zij kanonnenvoer uit andere landen rekruteren, trainen en bewapenen zodat zij zelf, als de beide partijen bijna uitgespeeld en vermoeid zijn, de laatste genadeklap kunnen geven. Zo worden de Organisatoren gezien als bevrijders, net als in WWI en WWII…

  En laten we de meest smerige leugen die ze samen met de nazi’s fabriceerden niet vergeten.
  Katyn is vergelijkbaar met die smerige leugens over Bucha.

  In 1939 hadden de Russen een aantal Poolse soldaten in gevangenschap. Deze mannen zijn gewoon weer vrij gelaten.
  In 1943, toen het zichtbaar werd dat Duitsland het onderspit ging delven, vonden de einsatzgrupen plotseling een massagraf met geëxecuteerde Poolse soldaten.
  Het zal niemand verbazen dat de Poolse regering “in ballingschap”, hoe verrassend ook in Londen, net als nazi-Duitsland het Rode Leger van Stalin de schuld gaf.

  Hoewel onomstotelijk vast staat dat de gevonden mensen niet eerder dan 1943 geëxecuteerd zijn,
  En er ooggetuigen verslagen zijn, beweren de Angelsaksen tezamen met de Polen, dat de schuldigen van dit misdrijf het Rode Leger van de USSR is.
  Zelfs tot op de dag van vandaag worden deze oude en smerige leugens gepropageerd.
  Bucha zal hetzelfde lot ondergaan, tot in den treuren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in