Kiev heeft versterkingen gestuurd naar de strategisch vitale stad Artjomovsk/Bakhmut, zei de Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Malyar dinsdag. De stad is zodanig door Russische artillerie bestookt dat Kievs westerse medestanders president Vladimir Zelensky hebben opgeroepen zijn verliezen te beperken en zich terug te trekken, bericht RT.

Malyar kondigde op de nationale televisie de inzet van versterkingen aan en verschillende Oekraïense media namen haar commentaar over. Volgens de onderminister is de beslissing om Artyomovsk (in Oekraïne Bakhmut genoemd) te versterken “genomen door de militairen, die zich niet laten leiden door politieke motieven.”

Bakhmut is een belangrijk Oekraïens verdedigingsbolwerk en logistiek knooppunt in de Volksrepubliek Donetsk (DPR). Russische troepen, voornamelijk leden van de particuliere militaire onderneming Wagner, hebben in een maandenlange campagne systematisch afgelegen nederzettingen rond de stad veroverd, en hebben Bakhmut nu vanuit het noorden, zuiden en oosten omsingeld.

Terwijl Zelensky een maand geleden verklaarde dat “niemand Bakhmut zal overgeven,” heeft hij sindsdien gezegd dat de stad alleen zal worden vastgehouden “zolang het redelijk blijft” om dat te doen. Dat is echter duur gebleken. Hoewel Oekraïne niet heeft bekendgemaakt hoeveel troepen het in Bakhmut heeft verloren, heeft Zelensky toegegeven dat de gevechten daar “een hel” zijn, terwijl een prominente Oekraïense verslaggever de situatie aan het hele Donbass-front vorig jaar omschreef als “een zinloze vleesmolen.”

De huidige stand van de oorlogsvoering speelt in op de sterke punten van Rusland, waardoor de Russische troepen hun artillerieoverwicht kunnen benutten. Wagner-oprichter Jevgeni Prigozjin verklaarde vorige maand dat het innemen van een plaats als Bakhmut een secundair doel was in vergelijking met “de vernietiging van het Oekraïense leger en de vermindering van zijn gevechtspotentieel.”

Volgens een recent bericht in de Washington Post geloven hoge Amerikaanse functionarissen dat Zelensky “een symbolisch belang” hecht aan de stad, en vreest hij een ineenstorting van het moreel als deze wordt overgegeven. Volgens de Post en andere Amerikaanse media oefent het Witte Huis sinds januari druk uit op Oekraïne om Bakhmut op te geven en te zoeken naar mogelijkheden om elders aan te vallen.

  Wat als Rusland de oorlog in Oekraïne niet snel wint?

Russisch ministerie van Defensie: Ongeveer 540 Oekraïense soldaten gedood binnen 24 uur

De woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, luitenant-generaal Igor Konashenkov, heeft een update gegeven over de voortgang van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne. Hij zei dat de Russische luchtverdedigingstroepen binnen 24 uur zes HIMARS-raketten hadden onderschept en acht Oekraïense drones in de lucht hadden vernietigd.

Het ministerie van Defensie zei ook dat het Russische leger het Oekraïense leger had getroffen in de frontliniegebieden Kupyansk, Krasny-Liman, Donetsk, Zuid-Donetsk, Zaporozhye en Kherson. Als gevolg daarvan werden ten minste 540 Oekraïense soldaten gedood of gewond. Daarnaast werden zes voertuigen, zes gepantserde gevechtsvoertuigen, twee infanteriegevechtsvoertuigen, drie kleine vrachtwagens, één Akazija gemotoriseerde houwitser, één D-20 houwitser en twee D-30 houwitsers vernietigd, voegde de persvoorlichter eraan toe. Bovendien werden twee munitiedepots van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd.

Konashenkov verklaarde verder dat Russische vliegtuigen, rakettroepen en artillerie vannacht 93 Oekraïense artillerie-eenheden en personeel en materieel in 162 gebieden hadden getroffen.

In totaal zijn sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie 390 vliegtuigen, 211 helikopters, 3.256 onbemande luchtvaartuigen, 406 grond-luchtraketsystemen, 8.066 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.045 meervoudige raketwerpers, 4.232 stukken veldartillerie en mortieren, en 8.583 speciale militaire voertuigen vernietigd, zei hij.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin verzekert vernietiging van “Westerse Globalistische Elite” (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe NAVO heeft de geopolitieke gevolgen van “hun” oorlog in Oekraïne zwaar misrekend
Volgend artikel92% van de Covid-doden is ‘volledig gevaccineerd’, zo blijkt uit een overheidsonderzoek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. De hardnekkigheid waarmee deze stad wordt verdedigd doet vragen rijzen wat het zo cruciaal maakt. Zijn er soms belastende bewijzen voor de misdaden die er gepland en uitgevoerd zijn?

 2. Hevige gevechten in stedelijke gebieden: beelden uit Artyomovsk (VIDEO)

  In de stadsgrenzen van Artyomovsk (Bakhmut) zijn er hevige gevechten.

  De beelden, gefilmd in de stad die nog steeds bezet is door de strijdkrachten van Oekraïne, laten zien hoe Oekraïense pantservoertuigen door de straten razen, kanonnades luid donderen.
  Appartementen in huizen staan ​​in brand, terwijl er nog steeds burgers te vinden zijn in Artyomovsk.

  https://t.me/RVvoenkor/39454

 3. De Verenigde Staten zetten een ‘doemsdagvliegtuig’ in op Europa

  Dinsdag arriveerde een E-6B Mercury in IJsland, dat de status heeft van een “luchtcommandopost” van het US Strategic Command.

  Uitgerust met een geautomatiseerd controlesysteem voor het lanceren van intercontinentale ballistische raketten, arriveerde het Amerikaanse “doemsdagvliegtuig” in Europa om “taken uit te voeren op het gebied van de verantwoordelijkheid van het Europese commando”, zei US European Command.

  De E-6B Mercury, die sinds het begin van de jaren negentig in dienst is, zou de mogelijkheid moeten bieden voor een Amerikaanse nucleaire vergeldingsaanval als commandoposten op de grond door de vijand worden geraakt.

  Het biedt communicatie met nucleaire onderzeeërs van de Ohio-klasse, die elk 20 ICBM’s kunnen vervoeren. Er zijn momenteel 14 van dergelijke onderzeeërs op gevechtspatrouilles, waarvan zes in de Atlantische Oceaan.

  Op 24 februari arriveerden ook vier Amerikaanse B-52 Stratofortress strategische bommenwerpers in Europa.

  https://rusvesna.su/news/1677621416

  • Waarom zou Rusland wachten?
   En waar wacht de cabal op?
   Wat moet er eerst gebeuren?
   De burgers kijken alleen maar.
   Blijkbaar geloven zij dat ze een slechte film zien.

 4. @Adriaan W. (De Verenigde Staten zetten een ‘doemsdagvliegtuig’ in op Europa)

  Bedankt voor de info Adriaan.

  Kost door de bocht, het gaat dus helemaal de verkeerde kan op, als ik dit allemaal zo lees.
  En alles over Europees grond gebied ? Damn !!

  • Mag het ook aan de andere kant van de oceaan ?
   Ik zou het best wel prettig vinden om te kijken naar een brandende capitool of pentagon.
   Hebben we tenminste iets gehad aan dit leugenachtig tijdperk.

  • Discobol maart 1, 2023 at 13:55

   Kan ook bluf van de yanken zijn Discobol, nadat Rusland zijn nucleaire capaciteiten gebruiksklaar hebben gemaakt, dan kan een reactie op een reactie niet uitblijven, las ook dat de Chinezen militaire hulp aan Rusland overwegen voordat ze Taiwan gaan aanvallen, dus problemen voor de zio’s op twee fronten, belangrijkse vraag die bij mij oprijst is wat gaan de EU leiders met de Europeanen doen, uithongeren, rantsoeneren ect.

 5. wat erg allemaal, en dat alleen maar om macht en geld,.
  al die jonge mensen die sterven voor niks.
  US is gek geworden, welke politieke leider staat op, om te zeggen,…. weg jullie afgelopen.
  voor het tribunaal allemaal.
  wat stellen onze oorlog herdenkingen nog voor, is dit puur hypocriet gedrag of geen verstand????
  mensen laat je horen in je omgeving en houd moet.

 6. Op deze manier ,( steeds nieuwe troepen naar het front sturen)verliest Ukraine vanzelf.
  Rusland hoeft alleen maar te wachten op nieuwe “ aanvoer” Dit zijn werkelijk NAZI METHODEN van oorlogvoering! Je eigen mensen bewust opofferen….
  Snapt het westen: lees de supporters van Zelensky dit dan niet? Rutte niet die zegt “ wij moeten die oorlog winnen”
  Wie is hier nu de baas : verantwoordelijk voor deze massa slachting in Ukraine? Wie wordt hiervoor aangeklaagd?
  Je zult als vrouw met kinderen naar het westen gevlucht zijn en je man daar in opdracht van…….. VERMALEN ZIEN WORDEN OP LAST VAN DE SMERIG CORRUPTE OVERHEID. Is dit het allemaal waard?
  Het speelt Rusland wel in de kaart want het Russische doel was onder andere; het vernietigen van de nazi’s Dat gebeurt nu door de nazi’s zelf‼️

 7. Dat is de vraag. Gaat China inhaken?

  ‘Secretaris-generaal van de NAVO: Rusland voert zijn offensief al op en bereidt zich voortdurend voor op een nog grotere oorlog

  ” Aan de vooravond van de NAVO-top in Litouwen zei Jens Stoltenberg dat Rusland zich constant voorbereidt op nieuwe offensieve operaties en het offensief al opvoert, en een dergelijke schaal is sinds de Eerste Wereldoorlog niet meer waargenomen in de regio Artemovsk. Hij zei ook dat het Bondgenootschap nog niet heeft gezien dat China dodelijke wapens aan Rusland levert, maar dat er enkele aanwijzingen zijn dat hij van plan is dat wel te doen.’

 8. Nog meer olie op het vuur.

  ‘Finland stemde voor toetreding tot de NAVO’

  ‘Het Finse parlement keurde het wetsvoorstel over toetreding tot de NAVO goed, volgens de Finse editie van YLE stemden 184 van de 200 afgevaardigden voor goedkeuring.’

  ‘Opgemerkt wordt dat het NAVO-lidmaatschap kan worden gerealiseerd wanneer Turkije en Hongarije het ratificeren.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in