© Kremlin

Hoewel velen zich 24 februari herinneren als de eerste verjaardag van de oorlog in Oekraïne, is de speciale militaire operatie van Rusland eigenlijk de volgende fase van een breder conflict dat in 2014 begon. Dit is een belangrijk punt dat vaak over het hoofd wordt gezien, omdat het narratief dat in het Westen is opgebouwd, is dat de interventie van Rusland een niet-uitgelokte invasie was met als enig doel territoriale expansie. De internationale gemeenschap, waar het Westen zichzelf ten onrechte naar verwijst, heeft dit narratief verworpen. Tot teleurstelling van de westerse leiders heeft het grootste deel van de wereld juist de banden met Rusland aangehaald, schrijft Ahmed Adel.

Dit narratief is in het Westen ook ontmaskerd als een drogreden. De voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel gaf in december 2022 toe dat “het Minsk-akkoord van 2014 een poging was om Oekraïne tijd te geven.”

“Het gebruikte deze tijd ook om sterker te worden, zoals vandaag te zien is. Het Oekraïne van 2014-2015 is niet het moderne Oekraïne,” zei ze, eraan toevoegend dat “het voor iedereen duidelijk was” dat het conflict in de ijskast was gezet, “maar dit was wat Oekraïne onschatbare tijd gaf.”

De verklaring van Merkel bevestigde dat de Minsk-akkoorden, een reeks akkoorden die een einde wilden maken aan de oorlog in Donbass, alleen bedoeld waren om de Oekraïense staat meer tijd te geven om zich militair te versterken. Het bewijst ook dat de westerse partij van de Minsk-akkoorden nooit van plan was dit mechanisme te gebruiken om vrede te vinden en de zorgen van de Russischtalige bewoners weg te nemen.

"Iedereen rent weg, en ik ren weg..." Zal desertie het einde betekenen van de strijdkrachten van Oekraïne?

Daarom was de Russische interventie niet per se een verrassing, en misschien verwachtte het Westen deze zelfs, als men bedenkt dat de VS slechts weken voor het begin van de speciale militaire operatie al waarschuwingen afgaven.

Wat voor het Westen echter een absolute verrassing was, waren de geopolitieke en economische gevolgen – allemaal ten nadele van het Westen en ten gunste van Moskou.

Het valt niet te ontkennen dat de sancties effect hebben gehad op de Russische economie, maar de Europese Unie heeft laten zien dat zij niet meer is dan een politieke dwerg die niet autonoom is ten opzichte van Washington. Sancties hebben een beperkt effect op Rusland, aangezien het een volledig zelfvoorzienend land is, in tegenstelling tot Syrië en Iran (die ook zwaar gesanctioneerd zijn, maar zonder het vermogen tot zelfvoorziening).

De sancties hebben veeleer de de-dollarisering van de wereldeconomie versneld en de economische crisis in Europa verdiept.

Het Westen was kennelijk naïef omdat het ten onrechte geloofde dat Rusland zou capituleren voor de sanctiedruk. In plaats daarvan beleeft Europa een economische crisis die de middenklasse heeft verpletterd door een crisis in de kosten van levensonderhoud. Ondertussen heeft Rusland meer vooruitzichten op herstel dan Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens een prognose van januari van het Internationaal Monetair Fonds zal de Russische economie sneller groeien dan die van Duitsland, terwijl die van Groot-Brittannië zal krimpen. Dit staat ver af van de dreigende ineenstorting van de Russische economie die werd voorspeld toen honderden internationale bedrijven, zoals McDonald’s en Boeing, zich uit Rusland terugtrokken en de Russen geen gebruik konden maken van westerse financiële instellingen.

En nog iets anders

In maart 2022 pochte de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, dat “de Russische economie zal worden verwoest.” Elf maanden na de uitspraak van Yellen voorspelt het IMF dat de Russische economie in 2023 weer zal gaan groeien, met 0,3% en vervolgens met 2,1% in 2024. Hoewel 0,3% groei schamel is, is het nog steeds verrassend hoger dan de 0,1% van Duitsland, een fenomenale situatie als je bedenkt dat het Berlijn is die de sancties oplegt en niet Rusland aan Duitsland.

Het Verenigd Koninkrijk bevindt zich in een nog slechtere situatie. De Britse economie zal naar verwachting met 0,6% krimpen.

India en China helpen Rusland de stress te verlichten van de loskoppeling van westerse financiële instellingen en handelsbeurzen. Veel deskundigen zijn van mening dat de 21e eeuw de “Aziatische eeuw” is en verwachten dat de belangrijkste financiële centra van de wereld zullen verschuiven van het Westen naar het Oosten. In dit licht heeft de uitsluiting van Rusland uit het Westen het land geen andere keuze gelaten dan zich sterk op het Oosten te richten, iets waar India, China en andere landen enthousiast gebruik van hebben gemaakt.

De 20e eeuw werd gedomineerd door het bipolaire systeem en een kortstondig unipolair systeem. Hoewel de 21e eeuw multipolair van aard is, zullen de VS en China naar verwachting de overheersende economische en militaire machten zijn, met een groot aantal andere grootmachten, zoals Rusland en India, die volledig in staat zijn hun eigen belangen te verdedigen.

Wat het Westen zich niet realiseert, is dat in een dergelijk mondiaal systeem Rusland van grote invloed is op de vraag of de VS of China zullen zegevieren. Rusland heeft in feite geen andere keuze dan zich op China te richten. Toekomstige generaties in het Westen zullen leren dat dit een strategische blunder was – en dat allemaal om een neonazistisch regime in Kiev te verdedigen.

De propagandacampagne is nu compleet: Linksen omhelzen oorlog en steunen "letterlijke nazi's"

De verwachting was dan ook dat de oorlog in Oekraïne een nieuwe vooruitgang van het liberalisme en het westerse internationalisme zou betekenen. Wat echter is gebeurd, is een verzwakking van de westerse hegemonie. De VS verwachtten dat de meeste landen in de pas zouden lopen en sancties tegen Rusland zouden opleggen, maar in Azië, de islamitische wereld, Afrika en Latijns-Amerika is dit niet gebeurd.

Hoewel het Westen het regime in Kiev hardnekkig en arrogant blijft verdedigen tegen de realiteit dat Rusland in de oorlog zal zegevieren, blijft het zijn eigen reputatie in de ogen van de eigenlijke internationale gemeenschap ruïneren door landen, zoals India, te hekelen omdat zij hun bevelen niet opvolgen. Dit zal op lange termijn negatieve gevolgen hebben voor het Westen, aangezien zijn invloed afneemt en het wantrouwen toeneemt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Russische staatsmedia maken video waarin Europeanen die Oekraïne blijven steunen, worden gewaarschuwd dat ze de volgende kerst hun huisdieren zullen opetenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russen trekken het centrum van Bakhmut binnen: De noordelijke en oostelijke kanten van de stad veroverd (Video’s)
Volgend artikelOekraïne stuurt meer versterkingen naar Bakhmut “vleesmolen” – Ongeveer 540 Oekraïense soldaten gedood binnen 24 uur
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

9 REACTIES

 1. Dit werpt een ophelderend licht op het feit dat alle andere onderhandelingen waarbij een feitelijk lid van het Westers bondgenootschap in conflict met een derde land het Westers lid steeds zegeviert. En tijd rekt zodat onrecht wordt bestendigd. Vraag het maar aan de Palestijnen.

 2. Het wordt tijd dat er anders wordt gekeken naar deze club minkukels die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben.

 3. In Amerika zijn oorlogszuchtige idioten aan de macht en de verdwaasde NAVO leden renner er als schoothondjes achteraan .

 4. “De NAVO heeft de geopolitieke gevolgen van “hun” oorlog in Oekraïne zwaar misrekend”

  De Amerikaanse Deep State en alle aan hun gelieerde zionistische instellingen hebben zich zwaar vergist, en grote donkere wolken pakken zich samen boven Europa, het was in eerst intentie van de zionisten om Europa te verzwakken reeds decennia werden pogingen ondernomen om Europa op een of ander manier totaal onder de knie te krijgen.

  Slechts een derde van de Oekraïners in Duitsland is van plan naar huis terug te keren als de oorlog voorbij is
  https://www.winterwatch.net/2023/02/only-a-third-of-ukrainians-in-germany-plan-to-return-home-when-war-ends/

  Dr. Peter McCullough – 625.000% toename van myocarditis sinds de uitrol van Vaxx

  De volledige vernietiging van het Oekraïense leger is hier – Kolonel McGregor
  https://youtu.be/WmNPa0tq4RE

  En zó verder o ja was de Kosovo oorlog even vergeten, maar er zijn té veel gebeurtenissen te vertellen dat de zionisten Europa blanken frei willen maken, het voert te ver om op alle, voor de meesten verborgen issue’s door te gaan.

 5. Een goed artikel, met m.i. een juiste ziens wijze. Putin is een groot strateeg, en speelt dit “ schaakspel der naties” met verve. Putin was ook goed op de hoogte van de plannen van het westen. Hij heeft de vergaderingen van O.a. Het WEG bijgewoond en alle andere vergaderingen waar hij als gast aanwezig kon zijn. En heeft daar zijn conclusies / lering uit getrokken. En dat was dat het nu zijn tijd was om in te grijpen in de Ukraine. Een volgende keer komt niet meer!!
  En Europa reageerde als door een WESP GESTOKEN . Het KIRRENDE WIJFIE URSELA METEEN MET GAS KRAAN DICHT TE DRAAIEN. Hieruit zien we welk een amateuristische club de EU eigenlijk is….. Zonder enig overleg. Als leek kon je zien dat dit fout ging en nu zitten we ermee, met een stel volkomen ontredderde en onkundige dwalende , onzin verkopende , leiders, maar ze houden hun gezicht in de plooi omwille van hun eigen posities.
  Putin heeft dit handig gespeeld hij is eerst op “ tournee “ gegaan om de BRICS LANDEN in zijn kamp te krijgen en vervolgens zet hij met O.a.Saudie Arabië de petro dollar op dood spoor. Dan ben JE EEN GROOT STRATEEG MET OVERZICHT IN HET WERELD GEBEUREN! Over de strijd zelf valt ook veel te zeggen als we zien hoe meedogenloos Ukraine is en zijn soldaten op offert voor Zelensky himself….. dat is nog het meest nare al deze doden en gewonden waar zal het eindigen ❓. Als je zo met je bevolking omgaat door ze moedwillig de dood in te sturen dan ben je geen land maar een terreur bende
  PUTIN HEEFT OOK HIERIN GELIJK.
  UKRAINE EEN GROEP NAZI’S 😡😡

  • Je hebt gelijk Anna want ze hadden en hebben jaren en jaren nodig gehad om met deze neppandemie op het toneel te laten verschijnen Al hun voorbereidingen hadden in het begin een groot effect op de meeste mensen buiten de wakkeren die in hun ogen te verwaarlozen waren. Heel die troep blaaskopkikkers vierder feest en feliciteerder elkaar daarop. En owee owee nu doet iemand anders iets die ook al jaren met plannen bezig was een grote terugzet die ze niet hadden verwacht. Alom paniek bij de kikkerkoppen want ze hebben als jengelende onuitstaanbaren kleuters nu eens geen gelijk gekregen en stampen van kwaadheid in het rond want hoe durft iemand hun zomaar tegen te spreken. Hun volgende zet zal zoveel mogelijk chaos zijn zoals trein of vliegtuigongelukken laten veroorzaken, vergiftigen van diervoeding produktie van voeding in brand laten zetten en ja er zijn steeds mensen die voor geld alles willen doen.

 6. Het moge duidelijk zijn dat er aan de opbouw van deze totale machtsgreep honderd jaar gewerkt is.

  Ieder land in dit verdoemde, cq verdomde Europa heeft er aan meegewerkt.
  Op iedere sleutelpositie zitten de meelopers van dit smerige rotspelletje. Iedere directeur van elk ziekenhuis…..iedere politiecommisaris…..iedere burgemeester…… iedere partijleider…..iedere fabrieksdirecteur…..

  Het is niet alleen dat hoerentuig-kartel in dit land.

  Dat hoerenkartel zit overal.

  Ik heb dat stuk stront van Ellemeet een Gabbik genoemd, omdat ze het niveau heeft van een gehangen gans. Of je het nou over dat misselijkmakende wijf hebt, of over dat mentaal gedepriveerde straatvechtertje van een Tjeerdje de Wormenfluisteraar……ze zijn alleen maar overal neergezet omdat ze zo handig zijn in het gebruik…….en verder niks. Ik zou ze verdomme nog niet aan de kassa van de suup willen zien, omdat ze daar het niveau nog niet voor hebben……maar je mag je de van godverlaten stupiditeit wèl laten welgevallen.

  Er is er maar een die dit tij kan keren, en die is nog even bezig in dat corrupte kloteland, maar ik hoop dat hij meteen doorzet Europa in.

  Het is de enige mogelijkheid die er nog is om dit zieke puin van hun plaats af te trappen. Aan het leger hebben we kennelijk ook niks meer. Ik heb het smoel van een nieuwe generaal-overste- over de hele troep zien passeren, en dat was weinig vertrouwen-wekkend. Het type giftige terriër wat alleen maar een bevel nodig heeft om los te gaan op de verkeerde.

  NAAM……ik hoor je…..en ik kan alleen maar hopen dat je gelijk hebt. We schijnen het zelf te moeten doen, en met geweld bereik je het niet…….en dat weet ik goed genoeg. Het kost me moeite om niet de volkomen razernij in te gaan, omwille van het smerige, zinloze gehufter van dat mentaal verkankerde tuig wat gespeend is van elk vermogen tot zelfreflectie.

  Doodgaan doen we allemaal ergens wel een keer, en daar ben ik niet bang voor. Ik walg van die debiele staatshufters…..met mijn excuses aan de debielen.

  Die kunnen er niets aan doen dat ze zijn wat ze zijn.

  Dit tuig wèl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in