Het Russische ministerie van Defensie heeft verklaard dat het een “massale raketaanval” heeft uitgevoerd op de energie- en militair-industriële infrastructuur van Oekraïne met behulp van uiterst nauwkeurige wapens, bericht WarNews24/7.

De aanval verstoorde de productie van munitie, de reparatie van militaire uitrusting en de verplaatsing van reservetroepen uit de westelijke regio’s van Oekraïne naar de kritieke gebieden van Donbas.

Als gevolg van de bombardementen op het spoorwegnet werd buitenlands militair materieel geblokkeerd in gebieden in West-Oekraïne ver van de frontlinie.

Op 29 december lanceerde het Russische leger vanuit zee en de lucht een massale aanval met wapens met een groot bereik en hoge precisie, waarbij het militaire beheerssysteem en de energievoorzieningen van het Oekraïense militair-industriële complex werden getroffen.

Vandaag heeft Rusland opnieuw een aanval uitgevoerd die vooral gericht was op concentraties van Oekraïense troepen.

Bekijk de video van de recente lancering van Kalibr

Video: Gevechten van man tot man in de loopgraven

Overdracht van reserves onderbroken – Meer dan 500 doden

De woordvoerder van het Russische ministerie van Defensie, Konashenkov, zei dat tot 60 Oekraïense militairen werden gedood door artillerievuur in de richting van Kupyansk, terwijl drie pantservoertuigen en twee munitietransportwagens van de 14e en 92e gemechaniseerde brigades werden vernietigd.

– Oekraïense eenheden in de regio Jampolovka van Donetsk – in de richting van Krasnoliman – hebben ten minste 40 soldaten verloren, de verliezen aan militaire uitrusting van de strijdkrachten bedroegen 5 eenheden.

– In de districten Signkovka, Timkovka en Kislovka in Kharkiv werden meer dan 30 Oekraïense militairen gedood, terwijl drie TMA’s en twee andere voertuigen werden vernietigd.

  Scott Ritter: Voor de NAVO en Oekraïne, de realiteit bijt

– In de richting Krasnoliman werden vier pelotons van de 25e, 80e en 95e luchtlandingsbrigade van de strijdkrachten van Oekraïne en de 103e territoriale verdedigingsbrigade getroffen.

Meer dan 170 Oekraïense soldaten werden gedood, twee TMA’s en vier andere voertuigen vernietigd .

– In de richting van Donetsk werden meer dan 80 Oekraïense militairen gedood, een tank, vier TOMA’s en vijf andere voertuigen vernietigd.

– In de zuidelijke richting van Donetsk werden eenheden van de 72e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten en buitenlandse huurlingen in het gebied van de stad Ugledar in de Volksrepubliek Donetsk getroffen.

Meer dan 70 Oekraïense militairen en huurlingen, vijf TOMA’s en twee andere voertuigen werden gedood.

– Een tiental militairen van de strijdkrachten van de Russische Federatie zijn gedood in de regio Kleshyevka, ten zuiden van Artemovsk, en in Prechistovka.

Video: het hoofdkwartier van Amerikaanse en Poolse huurlingen in Konstantinovka werd getroffen

Bovendien:

– Eenheden van de strijdkrachten van de Russische Federatie rukken op in de richting van Donetsk.

– 73 artillerie-eenheden van de Oekraïense strijdkrachten in vuurposities, soldaten en militaire uitrusting in 86 gebieden werden geraakt.

– In de regio Lebedin in Sumy is het radarstation van het S-300 luchtafweersysteem vernietigd.

– In de Donetsk-regio’s werden twee AN/TPQ-50 luchtafweerradars vernietigd.

In de gebieden van de Volksrepubliek Donetsk werden twee 2S1 Gvozdika gemotoriseerde artillerie-eenheden vernietigd. In de districten Lozovaya, Kharkiv en Malinovka van de Volksrepubliek Donetsk werden “Grad”-systemen en D-20 en D-30 houwitsers vernietigd.

– Bovendien werden in de districten Kachovka, Genichesk, Kremennaya acht Oekraïense onbemande luchtvaartuigen vernietigd, evenals een UAV “Bayraktar-TB2” die werd neergeschoten in het district Ochakov (regio Nikolaev).

  Econoom: Europeanen zijn "Laaiend van woede en het zal nog erger worden"

– In de districten Mospino, Svistunovka, Pervomaisk van Donetsk en Trinity van de Volksrepubliek Lugansk werden acht HIMARS- en MLRS-raketten “Uragan” onderschept. In de regio Gorlovka is een HARM-radarraket onderschept.

Video: Donetsk troepen gebruikten ATGM Kornet en artillerie tegen Oekraïense troepen die wapens probeerden te leveren aan de frontlinie bij het Avdiivka front.

Video: Het Russische leger verslaat in Marinka een groep Oekraïense soldaten die vanuit de regio Kherson waren gestuurd.

Twee gevechtsvliegtuigen en twee helikopters werden neergeschoten

Tegelijkertijd schoten Russische gevechtsvliegtuigen twee MiG-29 en Su-24 vliegtuigen neer, evenals twee Mi-8 helikopters van de Oekraïense strijdkrachten.

– Meer dan 70 militairen van de 95e Luchtlandingsbrigade van de Oekraïense strijdkrachten zijn gedood in de richting van Krasnoliman. Bovendien slaagden de Russische troepen erin de locatie van het HIMARS-multiraketlanceersysteem te vernietigen.

– In de regio Kharkiv heeft Russische artillerie twee M777-houwitsers van Amerikaanse makelij vernietigd.

– In de regio’s Donetsk en Zaporizja werden twee sabotagegroepen van het Oekraïense leger uitgeschakeld.

Luchtverdedigingssystemen hebben zes offensieve onbemande luchtvaartuigen neergeschoten, waaronder drie Strizh-drones.

Video: De elite “Sparta”-strijdkrachten van Donetsk treffen Oekraïense stellingen in Vodiane


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

EU-prinses Ursula wil Poetin vervolgen “wanneer hij de oorlog heeft verloren”Volg Frontnieuws op Telegram

  Media in Oekraïne betrapt op het gebruik van dezelfde crisisacteur uit 2018 die een gasexplosie overleefde. Nu overleeft zij een "raketaanval

Lees meer over:

Vorig artikelEU corruptieschandaal blijft groeien
Volgend artikelOekraïne wint de strijd tegen gewone Europeanen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

40 REACTIES

  • @flardinga (Is er iemand die weet hoeveel Russische soldaten gedurende deze oorlog al zijn omgekomen, daar ben ik wel nieuwsgierig naar?)

   Dat je daar nieuwsgierig naar bent ? Walgelijk !! Ik zou zeggen ga er heen, en vraag het ze.
   Deze oorlog kent alleen verliezers. Alleen die smeerlappen in het westen die dit hebben veroorzaakt, denken er mee weg te komen. Die mag je van mij allemaal aan flarden schieten, zonder proces.

   • Hoe zo walgelijk, het is een vraag en ik ben juist begaan met die verspilling van mensenlevens, aan beide zijdes, het is een drama, over de Russische doden hoor of lees ik niks, vandaar de vraag, ik moet er heen van jou, ook weer een reactie, allemaal zo kort door de bocht discobol, niet nodig toch(?)!

    • Je hebt wel gelijk ,Vragen mag toch
     Dat sommigen zo raar uit de bocht komen moet je maar voor lief nemen , niet iedereen is even aardig.

  • Schatting en berichten consequent ongeveer 1 rus tegen 10+ Oekraïners. Nu Oekraïense leger geen organisatie meer kent (eindeloos mensen op offeren om een positie te behouden noem ik geen organisatie maar criminele daad); nu Oekraïne eigenlijk al verloren heeft wordt de 10+ vaker gehaald. Eerder was het rond 1 tegen 7.

  • Lastig te zeggen. Als je de westerse media moet geloven zou Rusland al meer dan 150.000 man hebben verloren. Daarmee al aangevend dat je hun schattingen niet kunt geloven want als ze werkelijk zulke verliezen hadden geleden dan zouden ze de oorlog niet op deze manier doorzetten.
   Volgens Russische bronnen zou het ongeveer 20.000 zijn. Eerlijk gezegd lijkt het me wat aan de lage kant, maar veel geloofwaardiger dan de westerse aantallen, zeker als we in aanmerking nemen dat Rusland voornamelijk artillerie gebruikt en pas troepen stuurt als de verdedigers murw gebeukt zijn. Ook wat dat betreft is Rusland veel openlijker en geloofwaardiger dan het westen

   • Pipodorus,
    Ik hoop hij het er heel afbrengt, ik ben wel effe stil van dat ik dit lees, mijn hoop ligt zo op hun overwinning op het kwade van de VS, de onderdrukkers van alles om ons heen, verpletter ze a.u.b.

  • Is er iemand die weet hoeveel mensenlevens Poetin al heeft gered in de oosterse deelrepublieken? We weten dat de Oekrainazies gewoon door zijn gegaan met het uitmoorden van de bevolking aldaar, maar we horen nooit iets over de oorlogsmisdaden die tot nu toe door de Russische inval zijn voorkomen.

 1. Oekraïne betekent Grensland en vaak is de naam een voorteken als de EU+VS dit zouden respecteren en Putins voorwaarde; dit land geen deelname aan de Europese Unie zouden honoreren, was er überhaupt geen conflict…

  • Ukraine heeft zelf toegegeven dat het vrijwel zonder stroom zit. De laatste aanvallen hebben ook het spoorwegnet enorm beschadigd en dat betekent veel minder vervoer van troepen en materieel, dus ook minder westers materiaal dat naar het front kan worden vervoerd.
   Zonder electriciteit zijn ze aangewezen op diesellocomotieven, die er
   1 – veel minder zijn dan electrische en
   2 – minder efficient zijn en ook nog eens diesel verbruiken die dan niet naar voertuigen aan het front gaat.
   Ik heb begrepen dat ze zelfs een handvol oude stoomlocomotieven uit musea hebben gehaald.

   Het westen kan ze hier niet in helpen door andere locomotieven te sturen; het spoorwegnet in Ukraine is als het Russische, gebaseerd op de oude Sowjet maten, dus met andere spoorbreedtes dan in het westen, waardoor de westerse locomotieven daar gewoon onbruikbaar zijn.

   Als de aanvoer stokt dan worden soldaten aan het front heel rap heel koud en heel hongerig en heel krap in munitie en verband. Niet bepaald een recept voor geweldige prestaties.

   • Beter nog; geen aandacht aan besteden doe je eigen ding en leid je eigen leven.
    Hoe erg de situatie daar ook is, wij kunnen er niets aan veranderen.

    • Spijker en Kop.

     Zelfs als je daar zielige honden redt dan is je eigen goeddoeklier bevredigt maar de situatie in zijn geheel blijft, plus het risico dat je zelf depressief wordt.

   • Misschien even nadenken dat als het uit de klauw loopt, Volkel ook wat nukes te verwerken krijgt, misschien zelfs wel als eerste omdat NL in de vorm van o.a. Rutte een hele grote onruststoker is en de boel aan de praat houd, hij is meerdere malle nop pad gewest om de diverse landen bij en om te praten, Hij was ook degene die het voor elkaar kreeg dat Kalingrad geblokkeerd werd, duurde maar een week want één woordje van Putin en het werd weer opgeheven.

    Er is helemaal geen klimaat gezever, jouw energierekening word moedwillig hoog gehouden om jou klaar te stomen voor all soorten van onderdrukking,
    Vlak voorde oorlog was NL namelijk de grootste importeur van Gas en Olie uit Rusland, letterlijk meer als Duistland Frankrijk en Italie samen, er IS geen tekort en anders kunnen we altijd Groningen nog leeg halen, die boeren een paar miljoen en klaar. Zal maar een enkele tegenin gaan, maar algemeen belang, hebben ze anders ook geen moeite mee, maar je moet slaaf worden met een digitale ID gekoppeld an je CBDC klaar enkelband van geboorte to je dood, en dus terug naar het oude USSR met het communisme Kolcoz en Sofchoz alleen noemen ze het nu de 15 minuten samenleving zonder auto en geen vliegvakanties meer, want klimaat
    Zie OxFord in Engeland heeft dat al, max 100 maal per jaar je wijk uit of, nu nog, betalen, Apeldoorn zou de eerste zijn maar dat is niet gelukt

    Vooral NIETS blijven doen, dat helpt.

    • Apeldoorn hangt vol met witte ¨wifi¨ kastjes in elke straat is nu een gesloten ¨smart¨ city met ultra surveillance, dat is daar wel gelukt.

     Heb geprobeerd met mensen uit Apeldoorn te praten en vroeg wat ze er van vonden daar tussen te moeten leven maar het antwoord was ¨ het zijn gewoon wifi versterkers¨ wow ze hebben het niet door en vinden het best.

     De kastjes in combi met ¨smart¨ phone registreren elke beweging , bericht enz enz maar ze hebben er geen moeite mee. In de stad palen volgeladen met camera´s maar de mensen letten er niet op.

     Ik kom er niet meer het is behoorlijk benauwend daar…

  • Redelijk bij de tijd met dagelijkse updates sinds het begin. hij legt uit aan de hand van updates uit het veld en van het Russisch ministerie dat bijna dagelijks rapporteert, uiteraard niet over hun slachtoffers
   En vanuit Oekraëine niets, die laten hun doden gewoon liggen. En de minimale wisten die ze een enkele keer maken word breed uitgemeten om hun financiers tevreden te houden.

   oordeel zelf maar

   https://www.youtube.com/channel/UCUnc496-PPmFZVKlYxUnToA

 2. “Oekraïne stort in: Rusland heeft opnieuw massale aanval gelanceerd – Reserves, huurlingen & NAVO-wapens geraakt”

  Het doet mij vreugde om te lezen dat de Russische Speciale Militaire Operratie vooruitgang boekt op de Westerse/Poolse vazallen van het Angelo Amerikaans NAVO zionisme.

 3. Als alle moeders en vrouwen hun mannen en zonen zouden thuis houden was het al afgelopen deze oorlog.
  Zit Biden en Poetin in een box-ring en de winnaar heeft deze oorlog gewonnen.

  • Biden kan niet eens door de touwen komen , Dan ligt ie al zijn vieze gore Amerikaanse vuile kutbek .
   Dus Poetin heeft een makkie zonder zich in te spannen

  • Als we de regering er op tijd uit hadden gegooid en niet bij de NAVO en EU waren gekomen dan zag het er a l heel anders uit. Want dit loopt al heel lang, Bak-ellende en Zalm waren één van de eersten waarvan het publiek kon zien dat het fout ging, Zalm die ons bestolen heeft met de EURO wat een mogelijkheid is om heel Europa in één keer failliet laten gaan. Bak-ellend heeft het Lissabon verdrag getekend zonder toestemming, we zijn belazerd met de EU grondwet. NL politicy zijn de grootste aanjagers van deze ellende want ze willen graag alle grondstoffen van Rusland stelen zoals on der Jetsin.

 4. Om te weten hoe het in de Oekraïne gaat volg ik altijd het YouTube kanaal van ‘Alexander Mercouris’

  Van wat ik heb begrepen kan Rusland pas echt goed toeslaan als zij eerst de luchtverdedigingsinstallaties van de Oekraïne hebben vernietigd. Dit is al gaande en hopelijk kunnen we vrij binnenkort grote luchtaanvallen verwachten waarbij grote delen van het Oekraïens leger vernietig zullen worden.

  • Op je wenken, nu twee dagen achter elkaar raket aanvallen. nog niet eerder gebeurd. En het westen maar roepen dat de Russen te korten hebben.
   De toespraak van Poetin van de week tegen zijn commandanten was veelzeggend. Uitbreiding om de grens met Finland te bewaken, alle huidige commandanten krijgen nog meer resources en het opperhoofd mag uitbreiden wat hij nodig acht met de opmerking dat geld geen enkel probleem is. Alles word opgeschroefd. Productie materiaal soldaten ipv met18 jaar met 21, maar wel 2 ipv 1 jaar. Dus veel betere soldaten die ook goed nadenken voor ze wat doen. En de Wagners met hun hoofdzakelijk ex gevangenen snijd het mes aan twee kanten, komen terug na een jaar en zijn dan vrij en waarschijnlijk prima burgers. Er zijn er al die vrijwillig bijtekenen, en ook heel veel gewone burgers die graag willen vechten, maar veel komen niet in aanmerking.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in