Pixabay

Ten minste negen miljoen Italianen dreigen in energiearmoede te vervallen door de hoge elektriciteitsprijzen als gevolg van het elektriciteitstekort, zo blijkt uit een nieuw rapport van het studiebureau van de Cgia. Degenen die in het zuiden van het land wonen, lopen het meeste risico, meldt het Italiaanse persbureau ANSA.

Huishoudens die waarschijnlijk het hardst zullen worden getroffen, zullen naar schatting in zo’n slechte omstandigheden verkeren dat zij niet in staat zullen zijn het verwarmingssysteem in de winter of het koelsysteem in de zomer regelmatig te gebruiken. Door de onzekere economische omstandigheden zullen zij naar verwachting ook geen apparaten met een hoog energieverbruik kunnen gebruiken.

Het meest kwetsbaar in het zuiden

De meeste energiearmoede in Italië is in het zuiden van het land. Daar treffen de hoge elektriciteitsprijzen tussen 24% en 36% van de gezinnen bijzonder hard.

Campanië is de regio met de meeste moeilijkheden. Het aantal gezinnen dat zelden elektriciteit en gas gebruikt, ligt tussen de 500 en 800 duizend. De situatie is bijna even kritiek op Sicilië en Calabrië, waar reeds honderdduizenden gezinnen getroffen zijn.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitslands hoogste bankdirecteur ziet een tsunami van faillissementen aan de horizon rijzenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Vaarwel Zelensky? Wall Street Journal: Westerse voorraden wapensystemen en munitie raken in een oncontroleerbaar tempo op
Vorig artikelDr. Coleman: De terugkeer van het bloedbad in de verzorgingstehuizen
Volgend artikel5 Psychologische experimenten die de moderne wereld verklaren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. En dan gaan ze verwonderd zijn dat de oude garde (maffia) zich als reddende engel zal manifesteren. Proficiat Europa… doe zo voort… terug naar af.

 2. De legale maffia legt het af tegen de illegale maffia. Pablo Escobar werd in zijn stad op handen gedragen. Zonder steun van de onderhuidse snelle pakkendynastie uit de VS had hij als een keizer over zijn rijk geregeerd. Benieuwd hoe het Italië en de rest van West Europa zal vergaan.

 3. Mensen worden geconfronteerd met hun totale reddeloosheid waarin zelfs hun ‘smart-apparatuur’ hun niet in gaat bijstaan.
  Geweldig! Wat een ’technologische vooruitgang’, voor uw gemak, voor uw veiligheid, voor uw comfort, voor het klimaat, voor de ouderen, voor de ander en voor de toekomst van uw kinderen…

  Holle frasen voor het gegeven ‘voor uw ondergang’. Succes en welterusten!

 4. Dit alles om u een betere energiebeleving te laten ervaren en aanvaarden.
  Met de groeten van het WEFteam die u in donkere dagen, die er ongetwijfelt aan gaan komen, van harte ondersteunen met deze levensverbetering.
  Ondertussen vliegen wij als team de hele wereld over in onze privevliegtuigen om de wereldleiders verder te kunnen overtuigen/af te persen om hier geheel spontaan aan deel te nemen.
  Het gepeupel moet gewoon de bek houden en accepteren dat wij, het team, het allerbeste met u voor hebben.
  Ja échtwaar.

 5. Gouden tijden voor architecten die buiten de lijntjes kunnen denken. Voor de toekomst worden heel ander soort woningen noodzakelijk en een compleet ander soort infra structuur. Dat is iets wat de huidige voor het zeggen hebbende figuren niet eens kunnen bevatten.
  Grootste struikelblok is de enorme hoeveelheid twee voeters, die maken met hun massa aanwezigheid het vrijwel onmogelijk een verse omwenteling in het denken te maken en staan door hun kostenplaatje verandering in de weg.
  Een van de basis zaken in de toekomst voor wonen en werken zal kleinschaligheid zijn, net als een netwerk aan transport welke kleinschalig moet zijn maar meer verspreid. Een grote lijnbus met 3 passagiers op een rit is een verspilling, een kleine bus voor 1/3 van de kosten op dezelfde rit is logischer, het reserende 2/3 kan elders verschil betekenen in het moeten hebben van eigen transport met alle bijbehorende kosten of genoeg inkomen uit verder een onderbetaalde baan om zelfstandig te leven en nog iets te kunnen sparen.
  Werken op een lokatie 30 km van huis en iemand uit een andere plaats het zelfde werk laten doen waar jij woont is ook zoiets achterlijks. Zo kweek je files en armoede….het is de bedrijfsvoering vn bijna alle zorginstellingen….om maar een koe uit het veld te sleuren….

  Bang voor de toekomst: absoluut niet, laat maar komen in alle facetten, het is goed. Hoe meer puinhoop, hoe minder Great Reset want die kan enkel macht krijgen door in de huidige structuur veranderingen aan te brengen. Als er geen eten meer is en de ordediensten gaan zelfstandig fourageren valt onze wereld. Geen WEF die nog macht heeft en touwtjes kan trekken, ze zullen lopen voor hun leven of lantarenpalen en bomen decoreren dat het een lieve lust is. Het is te hopen dat er genoeg touw zal zijn en lantaren palen….als je het over problemen wilt hebben….

  Wat zonde is is de verspilling van mogellijkheden en kennis die door een narcistisch denken van politici en bestuurders. Het worden uitgeloot voor een hogere opleiding omdat er niet genoeg plaatsen zijn of budget is een aanslag op de toekomst….alles is aanwezig om een prettige wereld te hebben, op een of andere manier word via beleid bewust gezorgd dat op alle vlakken een chronisch tekort is en blijft: tekort aan woonruimte, aan medische zorg, aan mensen met een deugdelijke opleiding…..het investeren in vlk en toekomst is de laatste 3 decennia niet meer aan de orde geweest….het enige waar we genoeg van hebben en meer van krijgen is klootzakken….klootzakken in de politiek, klootzakken op overheids functies en klootzakken die massal worden geimporteerd en vervolgens vrouwen met kinderen lachend kilometers opjagen op de weg en ze proberen te laten verongelukken….en er soms als extra kers op de taart op in rijden om op het laatste moment af te buigen….iets wat afgelopen week waarschijnlijk een keer niet is gelukt…twee jaar geleden was ik getuige van een dusdanige “jachtpartij” waarbij de ringbaardjes de grootste lol hadden. Hoe dicht ze bij 82 maagden zijn geweest weet alleen ik….

  Tiocfaidh ár lá

 6. Hoogste tijd dat de aarde in hoog tempo gaat opwarmen !
  Dan hebben we over enige tijd géén verwarming in huis meer nodig !
  Das toch wat we willen ? Nou dan !

 7. Een alles brander nemen en stook je vul op en die van de buren en je hebt het warm en die CO2 die er vrij van komt daar zijn de planten blij mee want dat is hun zuurstof die ze hard nodig hebben. Al die as dat hier van over is dat kan voor de deur van al dat WEF tuig gedumpt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in