"Presidential Office of Ukraine / Attribution: President.gov.ua / Wikimedia (CC BY 4.0 DEED)

Voormalig Oekraïens diplomaat en klokkenluider Andrii Telizhenko was woensdag te gast bij Sputnik’s programma Fault Lines en sprak krachtig over het “hartzeer” dat hij voelt nu zijn land mensen en grondgebied verliest in een onnodig conflict, bericht Infowars.

“Oekraïne verliest en verliest honderdduizenden mensen, de mannen en vrouwen die sterven en die zijn gedood… dit is nu al een groot verlies voor iedereen,” zei de voormalige Oekraïense regeringsfunctionaris tegen gastheren Jamarl Thomas en Melik Abdul. “Oekraïne gaat nog meer gebieden verliezen als deze houding aanhoudt met vechten en vechten en vechten.”

“Hij wil niet eens vrede. Hij praat niet eens over vrede,” zei Telizhenko over de huidige leider van het land, president Volodymyr Zelensky. “Dit is hartverscheurend voor mij als Oekraïner, om te zeggen dat we ons land zouden kunnen verliezen door de mensen die vandaag de dag in Oekraïne in de regering zitten, het regime dat zijn eigen mensen doodt die voor vrede willen vechten, dat zijn eigen mensen doodt en hen in de frontlinies gooit tegen Rusland, een van de sterkste legers ter wereld en een nucleair land.”

De ex-diplomaat zei dat de toenemende impopulariteit van Zelensky – thuis en in Washington – al dit jaar tot zijn afzetting zou kunnen leiden.

“Er zou in de lente van dit jaar een staatsgreep kunnen plaatsvinden in Oekraïne, gecoördineerd door het Westen, waarbij Zelensky als president van Oekraïne wordt vervangen door iemand als [legerleider] Zaluzhny of iemand anders daarbuiten,” zei Telizhenko, die speculeerde dat de regimewisseling zelfs zou kunnen leiden tot een burgeroorlog in het land.

  De NAVO is in paniek nadat Ruslands Kinzhal hypersonische raketten de Patriotten van Kiev hebben vernietigd

“Amerika begrijpt niet altijd wat er in Oekraïne gebeurt, ook al proberen ze het te controleren,” voegde hij eraan toe. “En ik denk dat dat is wat er gaat gebeuren.”

Telizjenko zei dat het conflict uiteindelijk zou moeten worden opgelost via onderhandelingen tussen de VS en Rusland, maar pervers genoeg zullen Oekraïners waarschijnlijk blijven sterven totdat het politieke moment in de Verenigde Staten dergelijke discussies mogelijk maakt. “Dus de Verenigde Staten en Rusland gaan om de tafel zitten. Maar ik denk dat niemand daar in DC voor zal gaan tot de verkiezingen,” stelde hij. “Dus Oekraïne gaat steeds meer gebieden verliezen.”

Telizjenko betreurde vooral de tragedie van Oekraïners die worden gedood in een oorlog die ze niet willen voeren, omdat ze in feite op een zelfmoordmissie worden gestuurd om te vechten tegen een machtiger leger zonder de juiste training.

“Mensen worden van de straten gesleurd, uit de bussen,” zei hij. “Oekraïners willen niet vechten. En zij, hun wetten worden overtreden door ze naar militaire kampen te smijten en ze dan meteen naar de frontlinies te gooien, zonder enige tactische ervaring.”

“Ze hebben in feite een bootcamp van Oekraïne gemaakt,” zei hij, “geen mannen en vrouwen eruit laten en ze zonder enige ervaring naar de frontlinies smijten, alleen maar om hun eigenaars in Washington en Deep State gelukkig te maken… En dit zal blijven gebeuren zoals Boris Johnson, die je eerder noemde, beloofde om te vechten tot de laatste Oekraïner. En dat is wat ze nu doen, die belofte houden, vechten tot de laatste Oekraïense mannen en vrouwen.

  De VS en de NAVO voeren oorlog met Rusland in Oekraïne... maar Rusland is verzekerd van de overwinning

Telizhenko legde uit dat de crisis in Oekraïne voor hem persoonlijk is, niet alleen omdat hij Oekraïner is, maar ook omdat hij mensen kent die het slachtoffer zijn geworden van de extremistische regering die na de Euromaidan-coup van 2014 aan de macht kwam. Wat het nog erger maakt, is dat mensen in het Westen de ware aard van het Zelensky-regime niet begrijpen, maar in plaats daarvan leugens te horen krijgen over hoe de regering daar vecht voor “vrijheid” en “democratie”.

“Mijn land… was jaren daarvoor een welvarend land, voor de staatsgreep, voor alles gebeurde in ’14, Oekraïne was welvarend,” legde hij uit. “Zijn situatie [die van Gonzalo Lira] is het gezicht van wat er vandaag de dag in Oekraïne gebeurt, want er zijn duizenden mensen zoals Gonzalo Lira waar we niet eens van weten. Ik had drie vrienden die werden neergeschoten in Oekraïne omdat ze politieke en analytische deskundigen waren – geweldige, geweldige mensen die voor niemand werkten, die alleen hun standpunt van vrede en de waarheid hadden, en ze werden gedood in de eerste weken van het conflict.”

“De geheime dienst van Oekraïne kwam naar hun huis en schoot hen neer. Een van hen werd gedood in de gevangenis. En dit is wat er vandaag in Oekraïne gebeurt… Dit is wat er vandaag in Oekraïne gebeurt in een zogenaamde democratie die de deep state financiert.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Nederlander Ronald Vogelaar samen met drie andere buitenlandse huurlingen omgebracht door Russisch legerVolg Frontnieuws op Telegram

  Er zijn bewijzen dat het artillerievuur op de Oekrainse Azov-krijgsgevangen in Jelenovka werd afgevuurd vanuit de Amerikaanse HIMARS

Lees meer over:

Vorig artikelWEF-voorzitter belooft wereldwijde ‘Nieuwe Wereldorde’ in te luiden
Volgend artikelChabad-tunnels een week na oproer nog steeds niet opgehelderd, vragen als ‘antisemitisch’ bestempeld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. ‘T Is/wàs nú ‘le moment suprème’ (geweest) om die pygm°° in D💀v☠s bij zijn maten achter te laten … In ieder geval heeft hij een paar yachts en datscha’s – in Octogon SuiSSiS, la Bella Ita, etc … – om naartoe ’t emigreren, alvóór ze’r zijn knikker in Huarkraiyniééé vanàf spètteren …. ’t Volk gelijk van dàt pak misère alvast verlost …. De rest zijn dan zorgen voor overmorgen ….

  • Wordt gaandewèg van langsom gemakkelijker, met de blote handjes, want nagenoeg geen geweer-, en sabelslepers meer over om ’t Volk in te tomen …..

 2. We weten toch al langer dat er een terreur-junta in het zadel wordt gehouden, zowat als de doodseskaders van Midden- en Zuid-Amerika in de jaren ’70. Het Westen heeft expertise op dat gebied.

 3. Ik heb nooit begrepen hoe die Nazibenden die aan de macht gebracht zijn de Russisch sprekende bevolking kunnen doen v e c h t e n tegen hun beschermbuur. Vergelijk met de Walen hier in België tegen de Fransen; No-Way!

  • Hier in Portugal ken ik veel Russisch sprekende Ukrainers. Goede, hartelijke jonge mensen die allemaal gevlucht zijn, of om niet hoeven te dienen, of om niet te worden afgeschoten door de SBU. Ik had afgelopen week een interessant gesprek met Dimitri, een Russische Ukrainer, over de situatie in zijn land. De tranen sprongen hem in de ogen en mijn hart brak. Hij heeft familie in zowel Rusland als in Ukraine en zei dat zij broeder volken zijn. Nu schieten zij elkaar af en van zijn thuisland zal niets meer overblijven. En dat is kei en kei hard. Ik kan mij zijn verdriet niet eens voorstellen.

 4. Doordat wij het gedogen en er geld naartoe sturen zijn we medeschuldig…..

  Heel vreemd is dat niet want hol-land is een van de meest smerige landen ter wereld, heel erg in het geniep, heel erg in het stiekeme…

  Kan persoonlijk niet genoeg benadrukken, dat ik mordicus tegen die oorlog ben, tegen alle vormen van oorlog, fraude en bedrog trouwens

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in