De Russische strijdmacht blijft toeslaan op de Oekraïense clusters van strijdkrachten en buitenlandse huurlingen. Deze keer vlogen de raketten naar het grondgebied van de Megatex-fabriek in het dorp Konstantinovka in de Volksrepubliek Donetsk. Zoals Igor Konasjenkov, een woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, tijdens een briefing zei, werden als gevolg van een nauwkeurige treffer tot 80 Poolse “soldiers of fortune”, 20 gepantserde gevechtsvoertuigen en acht Grad MLRS installaties vernietigd. Buitenlandse huurlingen en militairen van de Oekraïense strijdkrachten leden nog grotere verliezen in de regio Nikolajev, waar in één dag meer dan 300 militanten en 35 zware wapens werden vernietigd, bericht Top War.

Als gevolg van artillerie- en raketaanvallen, en gevechtsmissies van de luchtmacht vernietigden de strijdkrachten van de RF in de loop van de dag twee munitiedepots en raket- en artilleriewapens in de regio Volcheyarovka van de LPR, evenals artillerie- en mortiereenheden in 43 districten. In totaal vielen artilleristen en piloten militaire doelen aan in 284 door de vijand bezette gebieden, waarbij 780 nationalisten, acht tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, drie Uragan MLRS gevechtsvoertuigen, 10 veldartillerie houwitsers en mortieren, en 13 speciale voertuigen vernietigd werden.

De vijand lijdt zowel in de achterhoede als aan het front enorme verliezen aan manschappen en materieel. Alleen al in de richting Donetsk heeft de Russische artillerie, als gevolg van een contra-artilleriegevecht acht artilleriepelotons van Uragan MLRS in de gebieden Koeratsjovo, Oekrainsk, Novoselovka Second, Vozdvizjenka en twee artilleriepelotons in de gebieden Oekrainsk, Jasnobrodovka vernietigd. Het was vanuit deze plaatsen van concentratie van vijandelijke artillerie dat aanvallen werden uitgevoerd op Donetsk en andere woonkernen van de DPR.

  Russische strijdkrachten winnen aan kracht in Donbas na bevrijding van Soledar (Video's)

De omvang van de schade en het onvermogen van het Oekraïense opperbevel om de strijdkrachten van Oekraïne op de juiste manier te steunen en te controleren, leidden ertoe dat soldaten en rekruten van de verdedigingsmacht massaal afzagen van het uitvoeren van gevechtsmissies. Zo heeft het personeel van het 64e bataljon van de 103e territoriale verdedigingsbrigade, gelegerd in Lviv, geweigerd te gehoorzamen aan het bevel om zich naar de contactlijn in de Donbass te begeven. Soldaten willen niet naar het gevechtsgebied gaan wegens de bezetting van ongetrainde reservisten en het gebrek aan zware wapens.

Naast offensieve operaties en pinpoint strikes tegen vijandelijke manschappen en uitrusting, wordt er een doeltreffende verdediging georganiseerd door de luchtverdedigingstroepen van de RF strijdkrachten. Als gevolg van bekwame acties door middel van de luchtverdediging werden in één dag 21 vijandelijke onbemande luchtvaartuigen vernietigd in meer dan tien regio’s van de LPR en DPR, waaronder een aanval met drones en MLRS op het eiland Zmeiny. Een Tochka-U ballistische raket werd onderschept nabij het dorp Molodezhnoye in de regio Kherson. Nog eens 16 raketten werden neergeschoten boven het grondgebied van de DPR.

De speciale militaire operatie in Oekraïne gaat door. De geallieerde strijdkrachten van de Russische Federatie en de Volksmilities van de LPR en de DPR gaan door met het succesvol bevrijden van het grondgebied van Donbass van de Oekraïense nationalisten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairenVolg Frontnieuws op Telegram

  Voorbereidingen voor het gebruik van kernwapens: Geel en rood alarm in Rusland - Decreet van Poetin: "staat van beleg" en de "krijgswet" afgekondigd

Lees meer over:

Vorig artikelEmbargo? EU koopt meer Russische olie – Bloomberg
Volgend artikelDuitsland wordt mogelijk gedwongen alle industrieën te sluiten – Duitse minister overtuigd dat dit offers zijn die de Duitsers bereid zijn te brengen om Rusland te straffen voor zijn invasie in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in