Oekraïne heeft nog vijf maanden om de VS en andere westerse geldschieters enige “vooruitgang” te laten zien, om hen te overtuigen van haar plannen voor het conflict met Rusland, meldde de Financial Times donderdag, onder verwijzing naar verschillende Europese en Amerikaanse functionarissen, bericht RT.

Washington gaat een verkiezingscyclus in en moet laten zien dat de massale militaire steun die de VS en zijn bondgenoten aan Oekraïne hebben verleend niet voor niets is geweest, aldus de krant.

“Het is belangrijk voor Amerika om deze oorlog te verkopen als een succesvolle oorlog, en ook voor binnenlandse doeleinden om te bewijzen dat al die hulppakketten succesvol zijn geweest wat betreft de vooruitgang van Oekraïne,” zei een Europese functionaris tegen de FT.

Uit de peilingen blijkt dat de publieke steun voor Oekraïne in de VS tanende is, en de regering van president Biden moet laten zien dat de tientallen miljarden dollars die zij heeft uitgegeven aan hulp voor Kiev een groot verschil hebben gemaakt aan de frontlinies, aldus het nieuwsorgaan.

Volgens bronnen van de FT is Washington van mening dat de komende vijf maanden cruciaal zijn voor de uitkomst van het conflict. “Als we in september aankomen en Oekraïne heeft geen belangrijke vooruitgang geboekt, dan zal de internationale druk op het Westen om hen tot onderhandelingen te bewegen enorm zijn,” zei een andere bron tegen de FT, op voorwaarde van anonimiteit.

In september vinden achtereenvolgens de Algemene Vergadering van de VN en de top van de G20-leiders plaats. Beide evenementen zouden gebruikt kunnen worden om de strijdende partijen aan de onderhandelingstafel te krijgen, aldus FT.

  De winter van ontevredenheid staat voor de deur - Komende lente zullen wij allen op een vreemde en andere planeet leven

De westerse militaire steun aan Kiev staat ook op het punt zijn grenzen te bereiken, waarschuwden de bronnen. “De boodschap aan Kiev is eigenlijk dat dit het beste is wat je kunt krijgen,” zei een Europese functionaris tegen de krant. “Er is geen flexibiliteit meer in de Amerikaanse begroting om cheques te blijven uitschrijven, en de Europese wapenfabrieken draaien op volle toeren.”

De VS blijven de grootste geldschieter van Oekraïne als het gaat om wapenleveranties. De bondgenoten van Washington zijn bezorgd over hun vermogen om die steun te handhaven en verwachten dat die steun in 2024 zal afnemen te midden van Amerikaanse presidentsverkiezingen. “We kunnen niet eeuwig hetzelfde niveau van steun handhaven,” zei een Europese functionaris, die eraan toevoegde dat het huidige niveau van steun misschien nog een jaar of twee kan worden volgehouden, maar niet langer.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zoenen, knuffelen en een jeukende neus: Zelensky op tournee terwijl mensen stervenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEuropeanen willen vrede in Oekraïne, maar Biden niet
Volgend artikelOekraïners verkopen wat over is van de Patriot-batterij die door de Russen is vernietigd met de Kinzhal supersonische raket
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Amerika kan beter haar verlies nemen ipv het verlies vergroten door nutteloze steun. Dat waarderen de mensen. Bang zijn om je gezicht te verliezen wordt door niemand gewaardeerd, slechts door hen die ook bang zijn hun gezicht te verliezen.

  • De VS zal hun verlies nóóit toegeven.
   Dat zit niet in de aard van het beestje. In feite is het een totaal karakterloze en ook nog eens laffe natie. Hun ego is wèl groot, dat dan weer wel. Een verderfelijke combinatie dus.
   We kennen de resultaten..

 2. Aan Rob Roos, Sophie in’t Veld, Kris Terhes:

  Wordt het niet tijd dat de EU Commissie en de Raad en het Parlement toegeven hoe de vork werkelijk in de steel zit? En dat het Parlement de EU aan het leegroven is om de USA aandeelhouders uit te betalen na deze plundering? Hoe meer geld er in deze massaslachting gepompt wordt, hoe groter de kans dat de portfolios gespekt worden? Maar deze afslachting houdt niet op, terwijl Rusland’s economie gestaag stijgt, en terwijl de BRICS samenwerkingen gestaag vorderen. Wie krijgen er allemaal botjes toegeworpen door Poppa Joe? Wie bij de EU en de Raad krijgen hun spaarvarkentjes ook gespekt zodat ze de wensen van Poppa Joe en zijn portfolio managers blijven uitvoeren, ook al gaat dit over LIJKEN. Wordt het niet tijd dat er bij die treurige organisaties in Brussel, welke zo goed omschreven zijn door Sophie in’t Veld een paar dagen geleden (ook als zit ze bij de verachte Doods666 partij) heeeeeeel snel veranderingen komen? Laat Sophie de voorzitter worden, dan komt er in elk geval transparantie, en worden leden, en vooral voorzitters, niet meer uit de hoed getoverd, zodat die willekeurig en zonder toestemming het geld van de EU bevolking kunnen uitgeven op bevel van Poppa Joe, de Pharma’s waar ze mee ingehuwd zijn (belangenverstrengeling en weigeren SMSjes met Bourla te tonen, etc) en andere geldwolven die er niet voor terugdeinzen heeeeel veel LIJKEN te maken. Het is diep, diep triest dat de mens zichzelf niet in de hand heeft maar als parasiet optreedt voor zelfbevrediging.

  Zijn er nog anderen zoals jullie bij de EU in Brussel?

  ” “Het is belangrijk voor Amerika om deze oorlog te verkopen als een succesvolle oorlog, en ook voor binnenlandse doeleinden om te bewijzen dat al die hulppakketten succesvol zijn geweest wat betreft de vooruitgang van Oekraïne,” zei een Europese functionaris tegen de FT. “

  • D666-vertegenwoordiger in Brussel Sophie in ’t Veld is een hele foute vrouw, een landverrader pur sang; hoe meer bevoegdheden naar Brussel hoe beter. Sinds 2004 is haar slogan: ‘weg met de natiestaat!’

  • Sophie in t Veld?? Hou op zeg. Heel fout mens. Was nog niet zo lang geleden in opspraak wegens gesjoemel/declaratie met haar reiskostenvergoeding.

 3. Er wordt geklaagd dat ons pensioen niet naar behoren wordt uitbetaald.
  Er komt een nieuw pensioenstelsel, dan is het uitgestelde LOON niet langer meer van jouw.
  Amerika dringt er bij Nederland op aan, om regelmatig uit de pensioenpot, (het uitgestelde loon) uitbetalingen te doen aan.
  Oekraïense gepensioneerden, Oekraïense Regeringsleiders, Oekraïense parlement, Oekraïense ambtenaren, Oekraïense WW’ers, Oekraïense bijstand, en in de kas van de Oekraïense Nazie Club te storten.
  Om deze Amerikaanse opdracht uit te voeren, moet er snel gestemd worden in de eerste kamer, voor dat BBB er achter komt, dat ons Uitgesteld loon weg vloeit naar het zielige Oekraïne.

 4. Ik denk dat in augustus 2023 voor Rusland ,oekraine een geklaarde klus is. Dan is de vraag hoeveel is er nog over van joodse k.t victoria Nuland (nudelman) haar thuisland oekraine. Met haar verschrikkelijk Russische haat en fuck the EU. Wel fuck you victoria nudelman. Ik ga niet opzij voor jou . En vecht voor onze boeren en smijt met mijn riek. Zo een valse k.t als jij gaat mijn leven niet domineren.

 5. De VS is de grootste geldschieter ja aan mijn hoela , wat kopen ze dan? Helemaal niks, is gewoon belasting geld doorschuiven naar de aandeelhouders van de wapenindustrie en wie zijn dat, wilde gok, die ervoor stemmen om dit te doen

 6. De oorlog moet nog beginnen.
  Dit is mi een warming up .

  Verhaaltjes beginnen slaap verwekkend te worden , mis-, afleiding.
  Verminderde steun ? (Door wie) verkiezingen
  Script : niet de kiezer bepaald maar de stemcomputer.
  Splinter partijen, plotsklaps partijen 🇳🇱 Controle oppositie
  Bedachte voorzetten om de kuddes te managen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in