Op 28 oktober meldde het Russische ministerie van Defensie dat het Oekraïense leger in alle door oorlog verscheurde regio’s offensieve operaties is begonnen. Alle Oekraïense aanvallen werden afgeslagen en leidden tot zware verliezen bij de Oekraïense strijdkrachten, bericht Southfront.org.

De Oekraïense offensieve operaties vonden plaats in de regio’s Kharkov en Kherson, Luhansk en Donetsk Volksrepublieken, maar leidden niet tot winst voor het Oekraïense leger.

In de richting van Kupyansk vielen de Oekraïense strijdkrachten (AFU) Russische militaire posities aan bij het dorp Berestovoye in de regio Kharkiv. De aanval werd uitgevoerd door troepen van een versterkt bataljon. Als gevolg van de vuurschade die de Russische artillerie toebracht aan de oprukkende troepen, werden meer dan 150 Oekraïense militairen, een tank, vijf infanteriegevechtsvoertuigen, vier gepantserde personeelsdragers en negen pick-ups vernietigd.

Russische SU-34 bombardeert vijandelijke posities op extreem lage hoogte:

In het gebied van Krasny Liman lanceerden twee tactische bataljonsgroepen van de AFU opnieuw een offensief in de richting van het dorp Chervonopopovka in de Volksrepubliek Luhansk. De AFU probeerde de weg tussen Svatovo en Kremennaya af te snijden. De aanval werd afgeslagen door Russische troepen. Door artillerievuur en aanvallen van Russische gevechtsvliegtuigen werden meer dan 50 Oekraïense militairen, twee tanks, drie gepantserde gevechtsvoertuigen en twee auto’s vernietigd.

Een groep Oekraïense saboteurs gewapend met de Amerikaanse FGM-148 Javelin werd ontdekt door Russische troepen en vernietigd door mortierschoten in het gebied van Krasny Liman:

Aan de frontlinies van Donetsk viel een compagnie tactische groepen van de AFU Russische militaire posities aan bij het dorp Vremevka dat 30 kilometer ten westen van Ugledar ligt. Als gevolg van acties van Russische eenheden en artillerievuur werd de AFU teruggedrongen naar hun posities. Als gevolg van de mislukte operatie werden meer dan 30 Oekraïense militairen, een tank, twee gepantserde gevechtsvoertuigen en een pick-up truck vernietigd.

Russische artillerie-eenheden vernietigden een ander Oekraïens bolwerk in de richting van Ugledar:

In de regio Kherson versloegen Russisch artillerievuur en aanvallen van Russische gevechtsvliegtuigen de reserves van Oekraïense troepen die oprukten vanuit de richtingen Nikolaev-Krivoy Rog, evenals sabotagegroepen die langs de frontlinies opereerden. Meer dan 180 Oekraïense militairen, acht gepantserde gevechtsvoertuigen en zes auto’s werden vernietigd.

Het Oekraïense leger gaat door met offensieve operaties van kleine aanvalsgroepen langs de frontlinies in de regio’s Donbass, Kherson en Zaporozhye. De aanvallen zijn waarschijnlijk gericht op het verzwakken van de Russische verdediging en op gevechtsverkenning in het kader van de lopende voorbereidingen voor grootschalige offensieve operaties. De aanvallen gaan in alle regio’s door, zodat het Russische leger het gebied van een nieuw grootschalig offensief niet kan aanwijzen. Een dergelijke tactiek van de Oekraïense legerleiding leidt tot grote verliezen aan mankracht. Kiev heeft al verklaard dat de gelederen van het Oekraïense leger moeten worden aangevuld met nieuwe militairen. De mobilisatie gaat in het hele land door.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin zegt bondgenoten “geen haast” in Oekraïne, waarschuwt voor “ernstiger” actie in het verschietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArts beweert dat GRAFEEN van gevaccineerde op ongevaccineerde overgaat, wat leidt tot vernietigde bloedcellen, stolsels
Volgend artikelPentagon zweert Rusland met atoombommen te bestoken als het doorgaat met oorlog tegen Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Kan mij nu een schaapje uitleggen wat oorlog in de Ocarina zal bij dragen aan onze vrijheid het moorden van mensen is mij niet duidelijk en welke gevolgen dat bommen goed voor mijn gezondheid kan zijn, schaapjes jullie verstand is al zo vanaf aan het brokkelen door jullie corona spuitjes stel idioten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in