Al verscheidene dagen beschiet het Oekraïense leger woonwijken van Donbass-steden met Grad en Himars meervoudige raketwerpers en NAVO 155mm-geschut, waarbij veel burgers zijn gedood en gewond, schrijft Christelle Néant.

Sinds 1 december 2022 beschiet het Oekraïense leger dagelijks woonwijken van Donbass-steden, vooral de steden Donetsk, Gorlovka (DPR – Volksrepubliek Donetsk) en Alchevsk (LPR – Volksrepubliek Lugansk).

Meerdere Grad-raketwerpers en NAVO-standaardgeschut van 155 mm worden vooral ingezet tegen de DPR-stad Donetsk, inclusief het stadscentrum.

In de late ochtend en avond van 1 december 2022 beschoot het Oekraïense leger het centrum van Donetsk met meerdere Grad-raketwerpers (22 raketten in totaal), waarbij een medewerker van het ministerie van Noodsituaties werd gedood en een burger werd gedood en zeven anderen werden verwond. Verschillende flatgebouwen en het Ramada Hotel werden eveneens getroffen.

Op 2 december 2022 bleef het Oekraïense leger het centrum van Donetsk beschieten met Grad- en NAVO-geschut van 155 mm, waarbij vijf burgers werden gedood en 14 anderen gewond. Het vuur is gericht op winkelstraten, waar zich geen posities, geen militaire bases en geen wapens bevinden. Erger nog, een van de granaten werd afgevuurd rond 17.00 uur, net toen veel werknemers hun werk verlieten om naar huis te gaan. Het doel van de Oekraïense soldaten was duidelijk om zoveel mogelijk slachtoffers onder de burgers te maken.

Op 3 december 2022 bleef het Oekraïense leger schieten op verschillende woonwijken van Donetsk, en voegde aan zijn gebruikelijke munitie een HARM-raket toe, op de wijk Kirovsky. Het is alleen niet duidelijk wat de reden was om daar een anti-radar raket op af te vuren, aangezien dit ook een woonwijk is, waar duidelijk geen militaire radar is. In totaal raakten die dag 4 burgers gewond.

  De sobere stilte voor de winter

Vervolgens beschoot het Oekraïense leger op 4 december 2022 de op 2 december beschoten gebieden opnieuw met Grad- en NAVO-raketten van 155 mm, waarbij 12 burgers gewond raakten, onder wie een 10-jarig meisje. De beschietingen waren ook gericht op de Geboortekerk van Christus in Donetsk.

Maar de ergste dag van begin december was ongetwijfeld de 5e, toen het Oekraïense leger in de vroege ochtend begon met het beschieten van een herberg in Alchevsk, LPR, die onderdak biedt aan vluchtelingen en bouwvakkers die momenteel de stad herstellen. Bij de zes Himars-raketten die op de stad werden afgevuurd, vielen negen doden en 28 gewonden.

Vervolgens vuurde het Oekraïense leger in de middag verschillende Grads af op Donetsk, waarbij onder meer het zakencentrum Stolitchny en het gebied rond het winkelcentrum Donetsk City werden getroffen. Als gevolg van de beschietingen werden vier burgers gedood en vier gewond.

In totaal heeft de beschieting door het Oekraïense leger van woonwijken in de DPR en LPR in vijf dagen 20 burgers gedood en 69 verwond (waaronder een 10-jarig kind).

Waarom dit lange artikel vol Telegramposts met foto- en videobewijs dat deze bombardementen van het Oekraïense leger uitsluitend gericht waren op burgergebieden, waar geen militaire doelen waren (geen posities, geen wapens, geen militaire bases)?

Welnu, dit artikel is er om te bewijzen aan iedereen die zich laat misleiden door de propaganda van de pro-Kiev, en pro-NAVO, en pro-Oekraïne trollen die rondzwermen op social netwerken, dat het Oekraïense leger de burgers van de Donbass doelbewust onder vuur neemt en probeert uit te roeien en te terroriseren! En dat gezien de gebruikte munitie, zoals NAVO-standaard 155 mm granaten en HARM-raketten of Himars-raketten, het excuus dat het Russische leger zelf de steden onder zijn controle bombardeert niet opgaat. Alleen Oekraïne beschikt over deze wapens die door de NAVO zelf aan Kiev zijn geleverd!

  De puinhoop van de Berlijnse en Brusselse politiek

Beste lezers in het Westen, dit is waar uw belastinggeld voor wordt gebruikt: om een terroristisch regime te financieren en te bewapenen, dat doelbewust burgers, winkels en kerken bombardeert. Terwijl u wordt verteld dat u het risico loopt op stroomonderbrekingen, waarvan de prijs, samen met die van gas en benzine, omhoog is geschoten dankzij de domme sancties die uw regeringen hebben opgelegd, wordt uw belastinggeld gebruikt om Oekraïne te helpen bij het plegen van oorlogsmisdaden op grote schaal. Opdat de zwijgende meerderheid ophoudt de apen te spelen die niets zien, niets horen en niets zeggen, verspreidt u dit artikel zoveel mogelijk, zodat uw medeburgers zien wat zij zo vurig steunen.

Opmerking: Voor degenen die dagelijks willen volgen wat er in de Donbass en aan de frontlinie gebeurt, abonneer u op ons Telegram kanaal, het is gratis, en ik plaats alleen live informatie over de bombardementen, en de situatie op de verschillende gebieden van de frontlinie daar, omdat dit het meest geschikte platform hiervoor is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse media blijven negeren hoe Oekraïne NAVO-wapens gebruikt om onschuldige burgers in de Donbass te dodenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Westen is verdoemd, zegt de realistische professor op het gebied van buitenlands beleid
Volgend artikelDe grootste man die ooit geleefd heeft?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Martin armstrong houd januari als topmaand aan van escalatie. Zowel in brazilie oekraine , wereldwijd die maand veel onrust en paniek. Ergens hoop ik dat putin is wat doorzet ipv zo rustig aan te doen met zoveel onnodige onschuldige slachtoffers. Ben benieuwd wat januari ons zal brengen, buiten een nieuw jaar.😶‍🌫️

 2. Misschien krijgen ze ook wel de Nobelprijs van de Vrede die Oekraïne, gesponsord door de Navo met hun Zweedse vrinden erin, zwarte humor, je mot toch wat he!!!

 3. Zo triest elke dag die slachtoffers. Het is misselijkmakend. Ik schaam mij dat dit mede met mijn geld gebeurt terwijl ik helemaal geen oorlog wil, met niemand. al acht lange jaren worden onschuldige burgers gedood in oost-Oekraine en Rusland heeft nog steeds dat gebied niet veilig gesteld. Het lijkt mij dat Russische elitetroepen toch meer moeten kunnen.

  • Rusland laat dit niet gebeuren, Rusland is hiertegen in actie gekomen.
   De echte vraag is waarom de NAVO dit regime blijft steunen, heel de westerse wereld moet ondertussen wel weten dat we wapens blijven sturen naar een land dat er niets goeds mee kan doen.

 4. De strategie om op burgerbevolking te schieten, die onbewapend zijn. Is een typische karaktertrek van psychopaten. Want ze gunnen andere helemaal niets. Want als zij niet kunnen winnen met al hun door trapte vals speel spelletjes, vernietigen zij alles waar de tegenstanders eventueel nog iets aan hebben. De verschroeide aarde komt dan ook uit de koker van de psychopaten, die niet tegen hun verlies kunnen. Psychopaten houden pas op met hun deconstructies als zij de pijp aan Maarten moeten geven. Iedere discussie gaan ze uit de weg, omdat zij dondergoed weten dat zij de zaak bewust bedonderen. Ze spelen hun gehele leven al met de andere te over te bluffen, maar zodra het menens wordt beginnen ze in eens nerveus te worden en verkondigen ze de ene naar de andere leugens over de vijand. Zij raken pas in paniek, als jij ze links laat liggen. Want alleen aandacht van hun medewerkers en de ellende van andere bloeit hen op. Hoe meer die andere bloedt hoe beter zij zich voelen. Het enige wat bij hen telt is winnen en dat maakt niet uit hoe, al moeten zij iedereen uitmoorden en de wereld nucleair vernietigen. Als zij maar winnen, de rest is bijzaak voor hen. Alles van een ander heeft dan ook geen enkele waarde voor hen. Enkel wat zij hebben heeft waarde.

 5. Ik begrijp dat de Russische SMO burgerslachtoffers zoveel mogelijk wil besparen, maar het gekmakende geduld van Poetin zal niet 1 op 1 stroken met de Russische veiligheidsraad, elke dag artillerie beschietingen in Donetsk en Lugansk zijn toch tenenkrommend en veroorzaken witte knokkels van de betrokkenen, waren 14.000 doden in de Donbas niet genoeg?

 6. Dat Poetin dit nog steeds niet onder controle heeft terwijl er bijna geen Oekraïens leger meer over is betekent dat hij gewoon in het WEF complot zit. Normaliter heeft Rusland twee dagen nodig om geheel Oekraïne te bezetten, maar na 10 maanden is er nog niets veranderd.

  • Als je hier wat verder had gelezen had je dit gezien , “De Russen vielen Oekraïne binnen met hooguit 190.000 man,” antwoordt hij. “Ze deden geen enkele moeite om Oekraïne allemaal te veroveren. Ze kwamen niet eens in de buurt. Met 190.000 troepen hadden ze Oekraïne onmogelijk kunnen veroveren. En ze hadden niet de troepen in reserve om dat te doen. Toen de Duitsers in 1939 Polen binnenvielen, deden ze dat met 1,5 miljoen man. Dat is de grootte van het leger dat je nodig hebt om een land als Oekraïne te veroveren, te bezetten en vervolgens op te nemen in een groter Rusland. Je hebt een enorm leger nodig. Dit was een strategie met een beperkt doel.” John Mearsheimer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in