Hoewel de aandacht van de wereld gericht is op de voortdurende genocide van het zionistische regime in Palestina, woedt de oorlog in Oekraïne nog steeds met weinig tamtam voort en eist duizenden levens (de meesten Oekraïners). Zonder de voortdurende bewapening en financiën uit het westen bereikt de situatie een kritiek stadium voor het Bankova-regime, dat niet de voorraden kan produceren die het nodig heeft om de oorlog te voeren die het 9 jaar geleden begon. Ondanks 30 jaar overheersing heeft de “op regels gebaseerde internationale orde” Oekraïne gedecimeerd en niet in staat om voor zichzelf te zorgen, bijna alsof dat vanaf het begin de bedoeling was, schrijft Evan Reif.

UAF-rekruut (met nazi-embleem) ronselt kinderen die door de NAVO tot wezen zijn gemaakt

Nu, na bijna een decennium van brute oorlog voeren tegen hun Oekraïense medeburgers ten voordele van het Westen en het verkopen van alles behalve hun organen voor een appel en een ei, droogt de Westerse steun eindelijk op. Misschien als ze een geschiedenisboek hadden gelezen in plaats van de krankzinnige uitspraken van nazi-terroristen, had de junta in Kiev dit kunnen zien aankomen. Amerika heeft geen partners, het heeft slachtoffers. Op het moment dat het hen en hun aandeelhouders uitkomt, laat de “op regels gebaseerde internationale orde” je hangen, soms letterlijk.

Donald Rumsfeld, verkoopt Saddam Hoessein massavernietigingswapens in 1983
Saddam Hoessein opgehangen voor het gebruik van massavernietigingswapens, 2006

Nu het regime in Kiev afstevent op een totale nederlaag, is het tijd om de zaak op een rijtje te zetten en te kijken of we kunnen begrijpen waarom de junta is overgestapt van het adverteren voor feestjes op de Krim naar het dreigen met aanvallen op hun eigen bondgenoten. De vraag is nu wie de schuldige is. Nu zowel Kiev als Washington elkaar onder de bus proberen te gooien, moeten we denken aan het klassieke adagium voor het omgaan met de “op regels gebaseerde internationale orde”.

Elke beschuldiging is een bekentenis, en op dit moment is er genoeg schuld om rond te gaan.

NAVO arrogantie

Austin, met zijn weloverwogen bariton, vroeg de Oekraïense minister van Defensie Oleksii Reznikov naar de besluitvorming van Oekraïne in de eerste dagen van zijn langverwachte tegenoffensief. Hij vroeg hem waarom zijn troepen geen gebruik maakten van door het Westen geleverde ontmijningsapparatuur om een grotere, gemechaniseerde aanval mogelijk te maken, of rook gebruikten om hun opmars te verbergen. Ondanks de dikke verdedigingslinies van Rusland, zei Austin, waren de troepen van het Kremlin niet onoverwinnelijk. – Washington Post

Westers geleverd ontmijningsmateriaal brandt in een veld in Oekraïne. Bron: Fobes

Onlangs werd een lang tweedelig artikel gepubliceerd door een van de meest loyale propagandisten in de media, de Washington Post. Daarin proberen beide partijen elkaar de schuld te geven van het mislukken van het veelgeroemde tegenoffensief van het regime in Kiev in de zomer. Het artikel onthult een bijna schokkend niveau van arrogantie bij de NAVO-planners.

Niet alleen waren NAVO-officieren volledig overtuigd van de bijna magische onoverwinnelijkheid van hun technologie, maar ze lijken ook vergeten te zijn dat de vijand terug kan schieten. Volgens Oekraïense officieren hielden de NAVO-generaals simpelweg helemaal geen rekening met de acties van de Russische strijdkrachten. Het tegenoffensief was gepland alsof het een militaire oefening was waarbij de NAVO-wunderwaffe ongehinderd kon oprukken en veel mooie beelden kon maken voor de nieuwste advertenties van Lockheed.

Screenshot van het Wapo artikel.

In beide delen van het artikel komt een rode draad naar voren. NAVO-officieren geloofden dat de tactieken uit het Sovjettijdperk het Russische en Oekraïense leger belemmerden en dat de enige manier om de overwinning te behalen een omscholing naar NAVO-specificatie was. Dit verhult een ernstig probleem binnen de militaire staf van de NAVO. Het bondgenootschap dat sinds WO2 geen oorlog meer heeft gewonnen, heeft zichzelf ervan overtuigd dat het onoverwinnelijk is. Tientallen jaren van kinderen en boeren afslachten is omgevormd tot tactische dominantie, grotendeels ten voordele van de wapenaannemers die het beleid dicteren.

Het is bijna ongelooflijk om de pure arrogantie van de NAVO-planners te zien. Zelfs nadat hun Oekraïense proxy twee keer wreed knock-out werd geslagen door wat zij spottend een “post-Sovjet legacy military” noemen, staan ze nog steeds door gebroken tanden van het canvas te schreeuwen dat zij gewonnen hebben omdat zij meer slagen hebben uitgedeeld.

Het lijkt erop dat de NAVO niet alleen zichzelf ervan heeft overtuigd dat ze onverslaanbaar zijn, maar ook de slordig hergemerkte nazi-propaganda van de Russische ondermens haaks heeft geslikt. De topofficieren van de NAVO konden zich niet eens voorstellen dat Russische troepen tegen hen zouden terugvechten, en zelfs als ze dat zouden doen, zouden de “orcs” nooit kunnen hopen dat ze zulke geavanceerde technologie als vliegtuigen en artillerie zouden beheersen.

Ondertussen sloegen de Russische strijdkrachten de kwetsbare en dure speeltjes van de NAVO met gemak aan diggelen. Tijdens het tegenoffensief vuurden de Russische troepen meer dan 50.000 granaten per dag af, lieten ze straffeloos glijbommen vallen omdat de Oekraïense luchtverdediging niet bestond en bestookten ze de soldaten van de UA met massaal raketvuur. Oekraïense troepen, die al zwaar gehavend waren door het rijden door mijnenvelden, werden snel verpletterd door het pure gewicht van de Russische vuurkracht.

Russische troepen joegen vanuit de lucht op Oekraïense voertuigen en infanterie met behulp van duizenden drones die, ondanks hun “primitieve” technologie, in staat waren om in de lucht te blijven toen elektronische oorlogsvoering NAVO’s wunderwaffen dwong om te landen. Meer dan 700 treffers op Oekraïense voertuigen zijn op video bevestigd door alleen al de Russische Lancet drone, en dit is slechts één van de vele drones die nu op grote schaal worden gebruikt. Er zijn al tientallen bevestigde treffers en kills op de nieuwste NAVO wunderwaffen, waaronder de vernietiging van vele Leopard 2A6 tanks ter waarde van $8,3 miljoen door drones van $35.000 dollar.

Leopard 2A6 vernietigd door een Lancet. Bron: bulgarianmilitary.com

Het is veelzeggend dat zelfs de zogenaamde “orcs” in de Russische generale staf kunnen rekenen en zien dat dit soort verliezen niet houdbaar zijn voor de NAVO, terwijl de NAVO “ubermenschen” willens en wetens onwetend blijven. De reden voor de dodelijke arrogantie van de NAVO wordt misschien het best onthuld door haar leiders, in het bijzonder door Gen. Mark A. Milley, het huidige hoofd van de gezamenlijke stafchefs.

Milley is een voormalige Groene Baret, een van de meest wrede en criminele eenheden binnen het Amerikaanse leger. Naast de grote misdaden van het binnenvallen van soevereine naties en het martelen en vermoorden van miljoenen onschuldige mensen, is de afgelopen decennia bewezen dat de Groene Baretten betrokken zijn bij drugshandel, mensenhandel, huurmoord, verkrachting, productie en verkoop van kinderporno en nog veel meer. Dit all-American doodseskader is ontsnapt aan echte consequenties voor zijn schijnbaar eindeloze misdaden in binnen- en buitenland dankzij mannen als Milley, die er alles aan doet om zijn moorddadige “operators” waar mogelijk te steunen.

Als commandant van de 10th Mountain Division hield hij toezicht op een wijdverspreide campagne van illegale detentie en marteling van onschuldige Afghanen. De 10th Mountain had kortstondig de leiding over het commando en de controle van het Amerikaanse leger over het hele gebied en was direct verantwoordelijk voor de arrestatie, opsluiting en marteling van duizenden Afghaanse gevangenen in de Sheberghan-gevangenis bij Mazar-e-Sharif. Honderden gevangenen stierven van de honger en de overgrote meerderheid van de gearresteerden werd nooit aangeklaagd.

Afghaanse gevangene verhongert in de Sheberghan gevangenis. Bron: cdn.loeildelaphotographie.com

In 2004 werd Milley gepromoveerd en naar Irak gestuurd, waar hij een belangrijke rol speelde in de frontlinies van Amerika’s illegale, ongerechtvaardigde invasie van het onschuldige land. Hij werd zelfs genomineerd voor een medaille toen hij fysiek verhinderde dat Amerikaanse tanks een Irakese mijnenveld binnenkwamen. Blijkbaar lijdt Milley aan geheugenverlies, want 20 jaar later zou hij Oekraïense troepen dwingen om mijnenvelden te ruimen met hun lichamen, ten koste van talloze levens. Dat of hij hecht gewoon zoveel waarde aan een mensenleven als je zou verwachten van een commandant van een doodseskader.

Troepen van Milley’s 2BCT 10th Mtn Div na het beschieten van burgers in de buurt van Bagdad. Bron: newrepublic.com

Uiteindelijk werd Milley gepromoveerd tot plaatsvervangend commandant van de 101st Airborne, waar zijn eenheden betrokken zouden raken bij nog veel meer oorlogsmisdaden, zoals marteling, moord en verkrachting. Op een gegeven moment hield hij zelfs toezicht op de oprichting van doodseskaders waar 101st Airborne soldaten werden beloond met geld en prijzen voor het doden van de meeste Irakezen. Miley’s misdadigers poseerden voor foto’s met de doden en hingen die op aan de muur van hun hoofdkwartier. Terwijl een paar soldaten werden gearresteerd, ging Miley vrijuit en verplaatste zich als de Magere Hein van het ene land naar het andere.

Het is veelzeggend dat ondanks (en op zijn minst gedeeltelijk dankzij) Milley’s krankzinnige brutaliteit, de NAVO-strijdkrachten werden verslagen in zowel Irak als Afghanistan. Irak staat nu openlijk aan de kant van Amerika’s grote geopolitieke rivaal Iran en de hele wereld keek toe toen Taliban-troepen in 2021 de laatste Amerikaanse indringer uit hun land verjoegen. Zelfs toen nog schoten Amerikaanse troepen in menigten burgers en vermoordden ze hun eigen collaborateurs die probeerden te ontsnappen aan een zekere dood door toedoen van de Taliban.

Uiteindelijk hebben Mark Milley en zijn boevenbende al die mensen gemarteld en vermoord voor niets anders dan de aandelenkoersen van Lockheed en Raytheon.

Uiteindelijk is het gemakkelijk om te zien hoe de NAVO is gevallen. Tientallen jaren van wrede imperiale oorlogen tegen lichtbewapende milities en ongewapende burgers hebben hen zwak gemaakt. Ze weten niet hoe ze moeten reageren op een vijand die terugvecht omdat ze dat simpelweg nog nooit hebben meegemaakt.

De laatste keer dat het Amerikaanse leger vanuit de lucht werd aangevallen was in WO2 en de laatste keer dat ze met artillerie werden beschoten was in Korea. Terwijl Amerika geobsedeerd is door de cultus van de “warfighter” en de “operator”, is de realiteit dat ze de afgelopen 60 jaar weinig anders hebben gedaan dan het martelen en vermoorden van onschuldige mensen.

Zodra ze gedwongen worden te vechten tegen een vijand die hardnekkiger is dan kinderen, falen ze. Het maakt niet uit of het Vietnam, Irak, Afghanistan of Oekraïne is, het eindresultaat is hetzelfde. Miljarden uitgegeven, miljoenen doden, naties tientallen jaren vergiftigd en uiteindelijk een Amerikaanse nederlaag.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rijk der Leugens lost het naziprobleem van Oekraïne op met een verandering van logoVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNetanyahu’s Russische roulette spel
Volgend artikelGaza en moslim-immigratie naar Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Russen nemen Shinkovka in en rukken op naar NO Charkov – Russische bronnen: “7.000 Oekraïners zullen worden weggevaagd – Dit zal de eerste grote klap zijn”

  Oekraïners verplaatsen grenswachten naar Kupyansk. Zet een nieuwe verdedigingslinie op in Petropavlovsk

  Volgens schattingen van Russische analisten zullen 7.000 Oekraïense soldaten de eerste groep zijn die wordt weggevaagd, terwijl het Russische leger oprukt in weer een andere sector van het front, in het noordoosten van Charkov.

  De nederzetting Shinkovka, de laatste verdedigingslinie van de Oekraïners, wordt door de Russische strijdkrachten ontruimd, waardoor alleen de nederzetting Petropavlovka overblijft voordat de Russen de stad Kupyansk binnentrokken. >>>>

  https://warnews247.gr/oi-rosikes-straties-piran-ti-sinkofka-kai-proelavnoun-rosikes-piges-7-000-oukranoi-pagideftikan-sto-va-koupiansk-afti-einai-i-proti-omada-pou-tha-exaleifthei/

  • Zou moedertje Rusland héél Oekraïne terug in haar schoot willen?
   Ik denk dat voor de onverbeterlijke Oekranazïers een stukje over blijft.
   Mogen ze daar gaan uithuilen en nadenken wat er nu precies allemaal is gebeurd.

 2. Nog een keer, wijs ik er op : De V.S. leverde Saddam Hussein chemische wapens in de aangestuurde oorlog tegen Iran. Saddam gebruikte ze tegen Iraanse soldaten, en later tegen de Kurden. Tijd later, volgden de twee militaire bezettingen door V.S. van Irak. En het waren resten van die zelfde Amerikaanse chemische wapens, die V.N. met AlQaq-Kaag, een decennium later uit Syrie moest weg krijgen. ZO is het gegaan.

 3. De Amerikaanse en westerse wapens werken blijkbaar niet echt, hetzelfde geld voor westerse geneesmiddelen, ze onderdrukken alleen de kwaal en zijn daarbij afgrijselijk duur.
  En als ik erover nadenk, geld dat tevens voor de westerse overheden, ze onderdrukken alleen, en zijn afgrijselijk duur.

 4. Arrogantie is er voor de VAL..!!
  Maar het wordt voor het westen nog erger.
  Ze zijn door die arrogantie de realiteit volledig kwijt..!!
  En het wordt voor het westen onhoudbaar.
  Want, door die arrogantie en het missen van de realiteit steken de westerse “leiders”,
  hun kop in het zand, en dansen en zingen een steeds lager toontje.
  Waarna ze uitzichtloos de handdoek in de ring gooien, met vreselijke gevolgen voor het volk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in