Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Oekraïners lanceerden woensdagochtend (26/7) een offensief in de regio Zaporizhzhiain een poging de Russen te verrassen, aangezien men aannam dat de Russen dachten dat de gevechten aan dat front zouden stoppen nadat Kiev enorme verliezen had geleden.

Met name in de sector Orikhiv haastten aanvalssecties van de 33ste Gemechaniseerde Brigade van het Oekraïense leger zich vroeg in de ochtend om ten noordoosten van Rabotino door te breken. Hun weg werd geopend door Oekraïense artillerie, maar ook door vliegtuigen die van ver aanvielen, bericht Pronews.

De aanval werd uitgevoerd met meer dan 80 pantservoertuigen, waaronder tanks, infanteriegevechtsvoertuigen, gepantserde personeelsdragers en gepantserde gevechtsvoertuigen, waarbij de Oekraïners erin slaagden drie gebieden binnen te dringen. In dit gebied wordt nu hevig gevochten.

Soldaten van de Russische strijdkrachten blokkeren de Oekraïense konvooien met de steun van artillerie, mortieren, ATGM-bemanningen en de luchtmacht. Volgens de Russen zijn er al ongeveer 21 Oekraïense tanks vernietigd.

In een briefing over de aanval op Zaporizhzhia verklaren de Russen dat de Russische troepen hun belangrijkste posities behouden en dat de Oekraïners ondanks hun felle aanval geen noemenswaardige resultaten hebben geboekt.

Tegelijkertijd is een andere Oekraïense groep met acht pantservoertuigen en tanks vanuit Novodanilovka naar voren geschoven en trekt naar het zuiden om de aanvallende troepen met een tweede golf te ondersteunen. Eenheden van de 118e Gemechaniseerde Brigade nemen deel aan de aanval.

Het lijkt erop dat de Oekraïners reserves hebben gebruikt in dit specifieke offensief, in wat een laatste wanhopige poging kan zijn om grondgebied in Zaporizhzhya te heroveren, en het is de moeite waard om op te merken dat de brigades die onlangs bij Rabotino hebben gevochten, niet betrokken lijken te zijn bij dit specifieke gevecht.

Het Russische Ministerie van Defensie stelt in zijn gebruikelijke briefing dat de Oekraïners zware verliezen aan pantsers hebben geleden, maar dat de Oekraïners voortdurend nieuwe troepen sturen en doorgaan met aanvallen in het gebied rond Robotino.

  Poetin zweert nazisme voorgoed uit te roeien

Tegelijkertijd benadrukt men dat de Oekraïense troepen blijven aanvallen.

Zie kaart:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Deconstructie van Westerse waanideeën van Oekraïne en RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Hij vertelt ons de waarheid niet”, toparts dringt er bij Jamie Foxx op aan om Vax-geruchten aan te kaarten na ‘Hell and Back’-video
Volgend artikelBritse uitblinker ook in ontkenning over Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Abandoned American infantry fighting vehicles M2A2 Bradley ODS-SA with dynamic protection BRAT in the Orekhov direction. Behind is an abandoned captured T-72B3, previously captured from the RF Armed Forces. The result of the work of the 70th regiment of the 42nd motorized rifle division.

  https://t.me/intelslava/50188

  The crew of the BMP M2A2 ODS-SA Bradley APU put a smoke screen to protect against anti-tank systems, but was hit by an FPV drone in the stern.

  https://t.me/intelslava/50187

  The defeat of a Ukrainian tank by a kamikaze drone “Lancet” in the Bakhmut direction.

  https://t.me/intelslava/50186

  The brigades of the Central Military District continue their offensive from the LPR to the Kharkov region, massively destroying and capturing the enemy.

  https://t.me/intelslava/50183

 2. Hun weg werd geopend door Oekraïense artillerie, maar ook door vliegtuigen die van ver aanvielen, bericht Pronews.
  Vanaf waar komen de vliegtuigen?
  Oekranazïe heeft toch geen luchtmacht meer?
  Wat voor type vliegtuigen zijn het?
  Ik vraag het me allemaal af, maar ik heb dan ook niet die informatie bronnen.
  Voor mij is het hoofdzakelijk FN.

 3. lijkt weer op een Navo aanval met inderdaad gecombineerde aanvallen..zien waar ze uitkomen…maar dat het ernstig/hevig is lijkt een feit..nutteloze verspilling van mens en materiaal van de navo lijkt me in’t verschiet..💪♥️🇷🇺🇧🇾🥊🥊🥊🥊

  • Maar Rusland claimt dat de bevolking van de Donbass Russen zijn en dat Rusland die gebieden heeft geannexeerd zijn dan die mensen Russen of Oekraïners,?
   Rusland verdedigt de Donbass omdat het zijn territorium is en de bevolking Russische inwoners zijn .
   Oekraïne reageert en dan zijn de inwoners van de Donbass in een keer Oekraïners!
   Ik zou zeggen rare jongens ginder.

   • Wat je stelt is dus zeer belangrijk. Daardoor kàn Rusland die gebieden niet meer loslaten op straffe van een kernoorlog.

    • Dat begrijp ik nu niet.
     Ik meen dat Rusland zich wel kan terugtrekken uit Oekraïne maar dit niet wil omwille van
     – politiek gezichtsverlies in binnen- en buitenland
     – verlies van macht op het wereldtoneel
     – verlies van economisch belangrijke bronnen van waardevolle grondstoffen

 4. Hetgeen ik mij dan afvraag : als 80 tanks ergens klaarstaan om aan te vallen dan moet Rusland dat toch zien door satellietbeelden etc ? Waarom niet massaal proactief aanvallen dan ? Ik begrijp het echt niet , zal wel aan mij liggen….

   • De war satelite van de Russen moet iedere tank/kanon zien; ook bij nacht, eventueel ook met lidar.
    Stel het ziet ’s morgens een truck, dan kan het “merken’en volgen, zodat het bekend is–of inschatbaar–waar die heen gaat’eventueel een droontje sturen voor bevestiging.

    Dan is de keus: hoe het uit te schakelen–of niet.

    Dat 80 tanks niet gezien werden: zaten de Russen te slapen achter de monitors?

 5. Hier komt de brandstof voor Oekraïense tanks vandaan (probeer niet te lachen)

  De brandstof die in de Oekraïense gevechtstanks gaat, is in toenemende mate afkomstig uit Rusland, schrijft de Duitse krant Handelsblatt, die spreekt van een ‘paradox’.

  Volgens de Oekraïense douaneautoriteiten importeert Kiev steeds meer diesel uit Hongarije en Turkije, landen die vooral Russische olie verwerken in hun raffinaderijen.

  Ontheffing
  De douaneautoriteiten zagen de afgelopen tijd een scherpe toename van de import. Zo verdubbelde de Hongaarse MOL Group, die nauwe banden heeft met de Hongaarse overheid, de afgelopen zes maanden de verkopen aan Oekraïne.

  De Oekraïense oorlogsmachine draait dus grotendeels op Russische olie. Het marktaandeel van bedrijven die geen olie kopen van Rusland daalt juist. Dat komt omdat MOL een concurrentievoordeel heeft ten opzichte van andere Europese oliebedrijven. Het bedrijf heeft een ontheffing gekregen voor de sancties tegen Rusland.

  Enorm profiteert
  Hoewel er weinig aandacht is voor de speciale status van Hongarije, maakt Turkije er geen geheim van dat het enorm profiteert van de olie-import uit Rusland.

  Oekraïne is bijna volledig afhankelijk van brandstof uit het buitenland.

  [Zero Hedge via Remix News]

  https://www.ninefornews.nl/hier-komt-de-brandstof-voor-oekraiense-tanks-vandaan-probeer-niet-te-lachen/

 6. Via via kreeg ik deze link doorgestuurd met de mededeling erbij dat hier het nieuws van 2 kanten onafhankelijk benaderd wordt.
  Op video’s worden oekievlaggetjes verwisseld met Russische vlaggetjes en omgekeerd. Valse propaganda dus. Volgens zijn zeggen zou frontnews zich hier ook schuldig aan maken.
  De Russen zou veel meer verliezen lijden dan officieel bekend wordt gemaakt, enz.

  Ik laat het aan jullie over om dit verder te onderzoeken.
  Hier de link:
  https://www.youtube.com/watch?v=7NzyX95EPB8
  Maar ik stel al een eenvoudige vraag: you tube en onpartijdig?

 7. Op youtube zijn er no9g al wat nazi publisisten: Änne uit de Ukraine”, oracle news om er maar eens twee te noemen….
  Daarnaast CNN; die straal staat te liegen als het zo uitkomt….

  China maakt USA af, door ze te helpen.

  USA leent geld van China, en daardoor verhoogt de schuld.
  Later dit jaar moet USA alleen al over een TRILLIOEN aan rente betalen; dat voert tot inflatie an 20–60% en dat vermoord de economie verder…..

 8. In deze is Rusland stom. Zij kunnen als voorwaarde stellen: geen export van olie producten.
  Simpeltjes niet?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in