Russische soldaten buiten de Reichstag, Berlijn 1945. (Public Domain)

De trommelslagen van de oorlog zijn luider geworden. De afgelopen weken zijn er een heleboel goed gecoördineerde en niet toevallige waarschuwingen geweest over een grote Europese oorlog die aan de horizon opdoemt, schrijft Simplicius The Thinker.

Hier van Julian Roepcke bij BILD:

Bron
Bron

De kaart van DailyMail laat de vermeende “uitgelekte plannen” stap voor stap zien.

Ten eerste lijkt dit op het eerste gezicht absurd: waren dit niet de mensen die ons net vertelden dat Rusland zwak is; dat het Russische leger totaal gesloopt is; dat – zoals Lindsey Graham zei – Rusland volledig gebroken is door “een kleine investering” van Amerikaans geld in de handen van de heldhaftige Oekraïense strijdkrachten?

Denk aan het volgende dat zich een paar weken geleden als een lopend vuurtje verspreidde:

“Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen schatten dat #Rusland in wezen zijn hele oorspronkelijke invasieleger heeft verloren – oorspronkelijk geschat op ongeveer 200.000 – samen met nog eens 115.000 … Dus waarom trappen zoveel Amerikaanse politici in #Poetins verhaal dat Zelensky & zijn generaals de oorlog niet beslissend kunnen winnen?”

Hoe is het mogelijk dat een leger dat volledig vernietigd is, zichzelf zo snel weer opbouwt dat het heel Europa overspoelt als een vloedgolf? Je begint al snel te zien hoe zulke stereotype ‘legendes’ over Rusland ontstaan, die zo welig tierden tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna.

Het zal je ook opvallen dat de precieze datums die hierboven worden genoemd specifiek bedoeld zijn om de angstreactie in lezers te activeren: het geeft de illusie van autoriteit en deskundig vertrouwen, omdat alle data zo nauwkeurig zijn geïndexeerd, dat het wel een wetenschappelijk uitgewerkte deal moet zijn. Een goedkope psychologische salontruc.

Om terug te komen op de tijdlijn: ze gaan uitgebreid in op elke ontwikkeling. Maar het belangrijkste om in gedachten te houden is dat we weten dat dergelijke projecties altijd de telegrammen zijn van de bedoelingen van de hoofdrolspeler zelf, namelijk het VS/NAVO-imperium. Dus voor elke actie die ze opnoemen, kondigen ze onheilspellend precies aan waarvoor ze zelf van plan zijn te gaan ageren.

  Britse huurling over Oekraïense tegenaanval: "Het is een bloedbad - ze sturen Oekraïners om zonder dekking gedood te worden!"

Bijvoorbeeld:

In juli begint het scenario met de eerste heimelijke en later in toenemende mate openlijke aanval van Rusland op het Westen.

▶︎ Ernstige cyberaanvallen en andere vormen van hybride oorlogsvoering, vooral in de Baltische staten, leiden tot nieuwe crises. Rusland begint met het ophitsen van etnische Russische minderheden in Estland, Letland en Litouwen.

Alleen al uit het bovenstaande kunnen we het open schema van de psychologische operatie aflezen. Alleen al deze week stond bol van de westerse provocaties in de Baltische staten, die nu openlijk etnische Russen vervolgen voor elke mogelijke overtreding. Het grootste verhaal van de week was de gedwongen uitzetting van een 82-jarige Russische man uit Letland:

Letland heeft de 82-jarige Russische gepensioneerde militair Boris Katkov met geweld het land uitgezet.

Bij besluit van het Ministerie van Binnenlandse Zaken werd een oudere man, die een vrouw, kinderen en kleinkinderen in Letland had, erkend als een bedreiging voor de nationale veiligheid en veroordeeld tot uitzetting uit het land met een verbod op terugkeer voor onbepaalde tijd.

Terwijl Estland sabelde en provocerend onvriendelijke maatregelen aankondigde, vergoelijkte hun eigen president openlijk dat Oekraïne doelen op Russisch grondgebied aanviel:

Je begint te begrijpen hoe dit werkt. De oorlogsmachine van de NAVO beschuldigt Rusland van iets waarmee ze zelf al de grond bezaaien. Ze zullen doorgaan met escalaties en provocaties totdat Rusland gedwongen wordt om ook maar een kleine waarschuwing te geven – dan zullen ze toeslaan met een goed gecoördineerde media aanval waarin de reactie van Rusland wordt gezien als “bewijs” van vijandigheid en grote militaire acties tegen de “Democratische” Baltische staten.

  Kenmerken van gevechtsoperaties in het Oekraïense inzetgebied en de Wagner-factor

Het ‘uitgelekte Duitse rapport’ schetst specifiek hoe Rusland zal beginnen met het “ophitsen van etnische Russen” in de Baltische staten: zie je hoe gemakkelijk de defensieve reactie van Rusland op de voortdurende provocaties zal worden geïnterpreteerd als het “ophitsen” van de etnische bevolking? Rusland kan alleen maar een verklaring afgeven waarin het de etnische Russen waarschuwt om op hun hoede te zijn en het zal onmiddellijk worden verdraaid en verkeerd geïnterpreteerd als een soort subversieve oproep tot een opstand.

Vervolgens voorspellen ze op komische wijze dat Rusland in september 2024 ‘dreigende’ Zapad-oefeningen zal houden in Wit-Rusland, wat de laatste waarschuwing en operatie zal zijn voor de ‘geplande invasie van de NAVO’ – behalve dan dat Zapad een jaarlijks terugkerende reeks oefeningen is die al automatisch is gepland voor later in het jaar. Weer een duidelijk geval van een lachwekkende draai om te proberen routinematige gebeurtenissen af te schilderen als ‘gevaarlijke provocaties’.

Ze spelen dus met de illusie van gebeurtenissen die al van tevoren vaststonden, waarvan ze sommige zelf katalyseren, en proberen die te verkopen als onheilspellende voorspellingen. Dit is goedkoop hucksterisme en oorlogszucht van de hoogste orde.

Natuurlijk is de volgende “stap” die ze voor ogen hebben dat Rusland begint te ageren bij de Suwalki-corridor in Kaliningrad:

User:NordNordWest / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 DEED)

Maar Poetins belangrijkste doel zal zijn om een smalle strook land aan te vallen die bekend staat als de Suwalki-corridor. Polen en Litouwen hebben gevochten om de controle over dit gebied, maar vandaag de dag maakt het deel uit van Polen en is het de enige landgrens tussen het Europese vasteland en de Baltische staten.

Maar hier komt de grote klapper: pas op voor de enigszins vreemde autotranslatie van de BILD-site:

  Rusland herwint zijn strategisch initiatief: Nieuwe tactiek van generaal Surovikin

Valt het je op dat al deze plannen precies op het moment van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024 hun hoogtepunt bereiken? Weet je nog hoe Tucker Carlson zijn vaste overtuiging uitsprak dat de grote “oktoberverrassing” van 2024 een oorlog met Rusland zal zijn, en de daaropvolgende annulering van de verkiezingen?

Alex Jones en anderen beweerden hetzelfde:

Niet dat ik dit serieus neem, maar gezien de omstandigheden waren die berichten van maanden geleden ‘interessant’ waarin Amazon’s Alexa antwoordde dat de War Powers Act zou worden ingeroepen en de verkiezingen van 2024 zouden worden geannuleerd.

Natuurlijk is het onvermijdelijk dat sommigen op dit punt ook het beruchte Deagal 2025 depopulatievoorspellingsrapport ter sprake brengen. Ik heb al eerder gezegd dat ik daar niet veel in geloof, maar alles is genoteerd.

Wat wel onbetwistbaar is, is dat de timing van de nieuwe Duitse/NAVO-projecties voor een mogelijke oorlog eind 2024 of begin 2025 extreem verdacht is en duidelijk deel lijkt uit te maken van een plan om de verkiezingen mogelijk af te gelasten. Ze zullen het natuurlijk vloeibaar houden om te peilen hoe de zaken zich tegen die tijd ontwikkelen. Het is niet nodig om drastische lengtes te nemen als er tegen die tijd bijvoorbeeld al ‘afgerekend’ is met Trump, op welke manier dan ook:


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

11 tekenen dat wereldwijde conflicten binnenkort volledig uit de hand kunnen lopenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFAA begint ernstig mentaal gehandicapten in te huren om vliegtuigen te besturen
Volgend artikelBill Gates pocht dat AI onafhankelijke media zal wegvagen uit de samenleving
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Sorry hoor maar op die kaart staat amper 250.000 troepen. Dat geeft maar eens op belachelijke wijze weer hoe amateuristisch die propaganda is.
  Als ze komen dan doen ze dat met minimaal 1,5 miljoen troepen inclusief ondersteuning en dat is exlusief de 500.000 die al in Oekraine liggen.

 2. En iedereen in het westen denkt in het hoofd van Putin te hebben gekeken wat hij gaat doen.
  Vooralsnog zegt Putin wat hij doet en doet wat hij zegt.

  • Ik hou van Rusland en van me zelf, maar niet zo van “woke” en DEI
   Is een afkorting van diversiteit inclusieviteit en nog iets, zoek naar op -betekenis DEI-

   Niet mijn “cup of thee”

  • en dat al tig jaren dat ze angst zaaien dat ze komen, terwijl de NATO verder oprukt naar het oosten hahah net als die kaarten met overzicht waar al die amerikaanse bases overal op de wereld rondom landen zitten, en dan staat erbij bv, look how Iran placed his country so close to our Military bases hahah…

   ik hoop dat de NATO en al die amerikaanse (JewSA) bases en al die USrael biolabs ten onder gaan en rap.

   en ow, Nexit en rap een beetje.

 3. Het is net als met het fake virus en de geplandemie, allemaal opgeklopte angst-porno van en door de desinfotainment-media en de propaganda-terroristen van de roverheid.

  De europese neonaziofascistiche landverraders zullen niet nalaten om de burgers met deze leugens hun vrijheid af te nemen, ons leeg te roven en daarmee hun eigen zakken te vullen!

 4. Vertrouwen herstellen zeiden ze toch in Davos…de nieuwe spuit zal van een Russische Raket komen…of het is de nieuwe Zionistische afleiding van de Gazastrook en de Rode Zee, misschien ook Taiwan… laatste stuiptrekkingen van het Kwaad lijkt het wel…

 5. Nee het zal niet aan Putin liggen…. maar in het westen staan alle huidige regeringen op verlies… Nato zal deze oorlog zelf beginnen ( en de schuld geven aan Rusland) om aan de macht te kunnen blijven… Maar ze vergeten 1 ding…. ze moeten eerst wel nog ergens een leger (en wapens) vandaan zien te halen…. Wat als ze een oorlog geven en niemand kwam opdagen…??

 6. Minky
  januari 16, 2024 Bij 14:34
  Maar ze vergeten 1 ding…. ze moeten eerst wel nog ergens een leger (en wapens) vandaan zien te halen…
  Nou Mindy, deze criminele organisaties zullen uiteindelijk voor totale vernietiging van de mensheid gaan indien voor hen niets meer is te halen.
  Hoe?
  Vul maar zelf verder in, volgens mij zijn er meer scenario’s.

 7. R🌸SSIYA kwam ons in 1944-’45 gelukkiglijk van de NAZI-onderdrukking
  komen verlossen, spijts tienduizenden oorlogsslachtoffers op ‘overige’
  westerse slaCHTvelden, annex begraafplaatsen !

  Hàdde R🌸SSIYA, met haar vele tientallen miljoenen burger-, en militaire
  oorlogsslachtoffers op èigen terrein, en de winter als bondgenoot, de
  NAZIS niét verslagen, Stalingrad …. , dan zaten we nu met ’n NAZI-regime
  als nooit tevoren !

  ❗ LEST WE FORGET 🌸 ❗

  Rusland zal ’t westen niet aanvallen, attaquéren, tenzij
  datzèlfde westen Rusland agresseren zàl/zou, wat in
  de regel onrechtstreeks nú al ‘logisitek’ aan de hand is !
  Men weerspreke mij ééns ! Dit is geen (geo)politiek,
  louter vaststelling der blote feiten !

  Rusland atoombOmbardeerde nooit enig land !,
  terwijl de Verenigde Staten-van-Noord Amerika ’t lèf
  opbrachten deze gruwel t’ etalleren ! Nippon weet r àlles van !
  Souvenirs genoeg in Nagasaki en Hiroshima !

  Stoppen ‘ZE^’ verd°mme met Rusland ‘proberen’ te tàrten,
  uitdagen denigreren, triggeren, …. ‘proberen’, welteverstáán …. !

  ” Ondank is ’s werelds loon ! ”
  We zouden/zullen ’t ons dùbbel en dwàrs beklagen !!!!

  Dat ‘ze’, …. ‘ZE^ !’ (= to whom it may concern !) ons (kinds)kinderen
  en nakomelingschap niet dùrven in ’n zgn. atOOmrlog met Rusland
  in te drijven, want de ‘US^stigatoren zitten vèrre van Brussel
  en ’t westen, òns zodus ….

  Dit gezegd zijnde, nog ‘ns ter opfrissing:
  R🌸SSIYA, R🌸S (o.a.), ’t Russische Volk
  kwam ons bevrijden 1944 – 45 !

  ❗ LEST WE FORGET “THEM” NEITHER 🌸 ❗

  “¨Vero Nihil Verius * ” 16 I 2O24

 8. En niet vergeten dat de Russen zo slecht bewapend waren dat ze massaal aanvielen met scheppen en stierven met bosjes en nu word het afgeschilderd als 1 van de gevaarlijkste legers, gekker kan Europa het niet maken wel leuker. Nog los van jaren propaganda dat de Oekraïners de Russen in de pan hakte. Wat volgens de wakkeren niet kon gezien de derde miljarden steun en training manschappen, dat betekende dat al 2 legers van Oekraïne in de pan waren gehakt. Nu al 3 of 4.

 9. Ja, zelfs de koude oorlog was kinderspel met de Westerse propaganda van nu, de RUSSEN weten het wel hoor, maar ze zijn nergens bang voor, ze vochten nu al tegen de gehele Navo dus, ze versloegen Napoleon, ze versloegen Hitler en ze verslaan wederom de Navo, ik ben een Westerling maar van de buitenlandse politiek en vooral ook die van de VS moet ik niks hebben, ik haat die manier van denken van hun, het kritiekloos volgen van dit land is voor mij onbegrijpelijk maar ja dat krijg je ook als je geen echte sterke leiders hebt he.
  Duitsland heeft vooral de zorgen nu in hun land want ja zij zwegen over hun opgeblazen Nordstreampijpleidingen, daar begon alles al mee en zie in wat voor verval dit land zit, nou moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niks heb met Duitsland maar een stom beleid is het wel en daar hebben zij nu last van, ik heb veel meer met Rusland, bekijk Putin,Lavrov of Zakharova eens als zij wat zeggen wat een verschil met al die sukkels in het Westen, het is echt verbazingwekkend om te zien en te constateren!

 10. Dus beste Flardinga….is het een kwestie van tijd en eigen inbreng om de revolutie te omarmen en de wodka koud te zetten….SLAVIA RUSSIA!

  • Nou Politiek profeet,
   Ik geloof helemaal niet dat Rusland die intenties heeft, ze denken bekijk het lekker daar in het Westen van Europa, ze denken loop lekker achter de VS en het VK aan dan gaan wij onze eigen weg, het is een enorm land en ik denk dat veel Russen het nu inmiddels wel weer goed hebben en dat is in de tijd van Jeltsin wel anders geweest, maar ja ik heb veel sympathie voor hun zekers, ik vind ze vooral eerlijk, ik zag eens een filmpje met Putin, hij was met opdat moment vooral Afrikaanse leiders en eentje ging al zitten terwijl dat nog niet toegestaan was en Putin schoot erg in de lach en ging naar hem toe, dit was prachtig om te zien, heel de groep van die Afrikaanse leiders lachte erom en de man die in de fout ging ook, ik vind hem een groot staatsman, nee geen heilige want over sommige dingen denk ik zelf anders, maar dat er nu door diverse landen aan de macht getrokken wordt vind ik zo geweldig om te zien, jammer dat de Westerse bevolkingen het niet in de gaten hebben en erg bang gemaakt worden door de media, en wodka, het is wel heel erg sterk hoor, maar zeker mijn hart is met dit volk,groot respect voor en dat gaat nooit over!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in