Claudio Toledo from Serena, Chile / Wikimedia (CC BY 2.0)

Bill Gates heeft opgeschept dat kunstmatige intelligentie (AI) de wereldwijde elites zal helpen om onafhankelijke media van het internet te verwijderen.

In een recente aflevering van “Unconfuse Me with Bill Gates” doken Sam Altman, de CEO van OpenAI, en technologiemiljardair Bill Gates op controversiële wijze in het potentieel van kunstmatige intelligentie (AI) als hulpmiddel om de democratie te handhaven en de wereldvrede te bevorderen.

Infowars.com bericht:

Het gesprek onderzocht het idee om kunstmatige intelligentie te gebruiken als instrument om eenheid in de samenleving te bevorderen, wereldwijde vriendschap te verbeteren en geopolitieke polarisatie te helpen overwinnen.

Microsoft, opgericht door Gates, en OpenAI, waarvan de CEO Altman momenteel nauw samenwerkt met Microsoft, zijn promotors van het gebruik van AI om wereldwijde problemen op te lossen.

Gates sprak enthousiast over het onderwerp: “Ik denk wel dat AI, in het beste geval, ons kan helpen met een aantal moeilijke problemen…Waaronder ‘polarisatie’, want dat breekt potentieel de democratie en dat zou een super slechte zaak zijn.”

Naast het oplossen van polarisatie bespraken de twee zwaargewichten ook het idee dat AI mogelijk kan fungeren als een instrument om vrede te stichten.

Gates zei: “Of AI ons kan helpen om minder oorlog te voeren, minder gepolariseerd te zijn; je zou denken dat als je intelligentie aanstuurt… Ik zou graag mensen hebben die werken aan de moeilijkste menselijke problemen, zoals of we met elkaar kunnen opschieten. Ik denk dat dat extreem positief zou zijn als we denken dat de AI eraan kan bijdragen dat mensen beter met elkaar kunnen opschieten.”

  Vaccinpusher Bill Gates geeft eindelijk toe dat zijn vaccins ondoeltreffend zijn en roept op tot een "nieuwe" aanpak van vaccins

Sam Altman reageerde positief op de visie van Gates en zei: “We moeten het uitvinden en zien, maar ik ben erg optimistisch. Ik ben het met je eens, wat een bijdrage zou dat zijn.”

“Als het erom gaat de hele wereld ervan te weerhouden iets gevaarlijks te doen, dan zou je bijna een wereldregering willen, wat vandaag de dag voor veel kwesties, zoals het klimaat en terrorisme, moeilijk is om samen te werken,” zei Gates, toen het over wereldkwesties zoals kernenergie ging.

Over het onderwerp polarisatie betreurden Altman en Gates dat de regering volgens hen niet ingreep op de “polarisatie” van sociale media, maar hoopten dat er mogelijkheden zouden zijn met AI.

“Ik begrijp niet waarom de overheid niet in staat was om effectiever te zijn op het gebied van social media, maar het lijkt de moeite waard om te proberen het te begrijpen als een case study voor wat ze nu gaan meemaken met AI,” voegde Altman eraan toe.

De discussie gaat met name voorbij aan een cruciaal aspect: de invloed van de eigen overtuigingen en principes van de programmeurs op het functioneren van de AI. De ontwerpers en ontwikkelaars van AI-systemen verankeren inherent hun eigen ideeën over democratie, vrijheid van meningsuiting en bestuur in de algoritmen van de AI. Dit leidt tot grote bezorgdheid over de invloed van deze persoonlijke vooroordelen op de neutraliteit van de AI en zijn vermogen om eerlijke, onbevooroordeelde beslissingen te nemen.

Het vooruitzicht dat AI-systemen worden geprogrammeerd met bepaalde ideologieën kan ingrijpende gevolgen hebben voor de vrijheid van meningsuiting. Als een AI ontworpen is om bepaalde politieke of sociale standpunten te steunen (en dus niet de standpunten die het als “polariserend” beschouwt), kan het mogelijk tegengestelde perspectieven onderdrukken, wat leidt tot een vorm van digitale censuur.

  Bill Gates zegt dat lockdowns moeten doorgaan tot in 2022

Dit wordt vooral zorgwekkend in de context van AI-platforms die het publieke discours op grote schaal beheren, zoals algoritmen voor sociale media of tools voor nieuwsaggregatie. De macht om op subtiele wijze de publieke opinie te vormen en het verhaal over kritieke onderwerpen te controleren zou een onbedoeld gevolg kunnen zijn van AI die is geprogrammeerd met specifieke democratische idealen. Of misschien is dat wel altijd de bedoeling geweest.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Klaus Schwab en de Great Reset – de carrière van een genocidale maniakVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuwe oorlogstrommels verkillen Europa met hernieuwde “Poetin-invasie”-angst
Volgend artikelWaarom hebben het WEF en alle anderen het opeens over “Ziekte X”?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

45 REACTIES

 1. Het is net als op school, het kind met de zak snoepjes had de meeste ” vriendjes” (meelopers)
  Veel instituten,” wetenschappers” politici en wannabe’s praten Gates naar de mond.
  Niet om hem maar om zijn poen.
  Zodra zijn poen er niet meer is wil niemand hem nog kennen.
  De wereld is vergeven van opportunisten en kruipers.Van hoog tot laag.

 2. Als, Al echt artificiële intelligentie zou werken, verwoest hij op 1 dag al de leugens op aarde én in de Ruimte…Als hé wat een Belachelijke gastjes zijn dat toch..

   • dat denk ik ook, het kan veel goeds doen, bv de gehele politiek afschaffen en doen wat echt het beste is voor NL en haar bevolking.

    trouwens je kan een AI ook voeden, ja hun doen het voor hun doelen, maar hackers (goede voor ons het volk) kunnen AI ook voeden met waarheden en of hun visie tegen gaan en of openbaren wat voor griezels het zin en of instructies geven aan politie/leger om dat foute elite/globalist soort op te pakken en een tijd met insecten te voeden en de gen spuitjes die over zijn of over datum zijn en dan de sleutels weg gooien (netjes gezegd) en natuurlijk al hun onroerende goederen en geld en dingen enz enz terug geven aan het volk, niet het SSysteem waar nu bv alle boetes heen gaan broekzak vestzak.

 3. Het zal interessant zijn om te kijken hoe AI ingezet zal worden om des- of misinformatie tegen te gaan, gezien de grootste verspreiders hiervan.

  • Ik denk dat ze dit direct gaan aansluiten bij alle nieuwe militairen en politice
   Voor het geval ze op verkeerde ideeen komen
   Kun je die meteen wegzappen
   Allemaal brave loyale mensen

   Pim fortuyn, theo van gogh, janmaat kom maar op
   ZAPppppp ze lopen zo weer in de pas
   Als dat geen mooie harmonieuze wereld w0rdt.

 4. Ha ha ha. Ik geloof erin! Iedereen om mij heen zweeft sowieso al en gelooft in sprookjes.
  Ik zie zoveel vreemde dingen werkelijk gebeuren dus het heeft wel kans van slagen. AI zit mee aan tafel te discussiëren.

  • Ai zit aan aan tafel maar discussieert niet. AI zoekt razendsnel antwoorden op basis van hetgeen je vraagt. En kan hoofd en bijzaken onderscheiden. Dat kan bijna geen mens meer dus een AI is daarvoor een goede aanvulling. Ik ben geen pleitbezorger van AI, maar de vijand gebruikt hem ook. Verdiep je erin is mijn advies

   • @Adriaan…

    Klopt alleen zij willen Skynet (Terminator) en wij willen echte intelligentie. Echte kunstmatige intelligentie heeft in 1 minuut door wat het probleem is in de mensheid… de groep die alles bezit en daardoor alles en iedereen in hun systeem volledig corrupt en zelfdestructief maakt. Echte AI zou direct het geldsysteem beëindigen en de elites al hun macht ontnemen.

    Wat de elites is kunstmatig SLIMHEID, want intelligentie is hun vijand. Slimheid kunnen ze programmeren. De elites voeren al duizenden jaren oorlog om de intelligentie in ons klein te houden en de slimheid hoog genoeg om te doen wat zij willen.

    We gaan het zien, maar als er echt kunstmatige intelligentie wordt gemaakt dan worden de elites opgeruimd zodat de mensheid onder echt leiderschap kan gaan samenwerken ipv strijden en concurreren.

    • het geld als systeem is opzich wel goed, alleen wat de creeps er mee doen niet en misbruiken en aandeelhandel en korte handel short enz en fake handel al die handel moet stoppen dat SSysteem is niet gezond en dat ssysteem is 1 van de grootste veroorzakers van… lees je er maar eens op in, zo zo corrupt en bovendien voorkennis, ala regeringen hebben met wat ze willen besluiten en op in kunnen spelen ala WEF lieden natuurlijk ook of medische sh+t zooi

 5. De mens is nooit voor één gat te vangen. Dan ontstaan er weer nieuwe commumicatie mogelijkheden, want knappe koppen genoeg. Billy krijgt nooit zijn zin. Hooguit kan hij met z’n zwakzinnigenclub een syber attack ensceneren, maar dan zijn ze zelf ook de dupe. 🤣🤣🤣

   • Beste Adriaan, op dit punt ben ik het niet met je eens. Als je weet hoe AI werkt dan ben je nooit meer te bedonderen. Niet meer te manipuleren dan doorzie je het. Binnen een uur kan je eigen AI opbouwen. De link staat al boven. En dat ding werkt, alleen niet iedereen is er klaar voor. Ik heb 60% van het hele zorgstelsel in AI geladen. Ding werkt feilloos als je weet hoe je hem op moet bouwen. Alleen mensen zijn er nog niet klaar voor. Komen ze wel achter met budgetpolisje en omzetplafond.

    Het voordeel van e vijand is dan weg. Gates bluft. Hij schijt peuken. We worden sterker, met de minuut. En hij weet het.

     • Die kan ik niet plaatsen, ik lok niemand. Ik spoor mensen aan om in AI te verdiepen want anders vecht je straks met 1 hand op de rug. En dan verlies je.

      Ken je vijand is mijn devies. Verdiep je in AI en het valt echt allemaal wel mee. Niks om bang voor te zijn. En dat is nu juist wat Gates wil, ons in angst houden. Maar goed, nu echt weg want anders schopt de boswachter me het bos uit. Na de zon is het bos van de dieren zegt tie altijd,

      • Kunstmatige intelligentie bestaat niet eens. Antwoorden berekenen afhankelijk van de ooit ingevoerde antwoorden en onderwerpen waarnaar op dat moment naar gevraagd wordt is een verzameling van kunstmatige opgeroepen geheugen. Downloads vanuit het collectieve universum, clearvoiance, clear hearing, clear feeling etc kan een computer niet. Of is “AI” al met de nieuwste mindblowing uitvindingen gekomen? Die nieuwe taal waar die 2 robots van facebook mee kwamen? Is gewoon een verzameling van bestaande woorden en klanken net even wat anders in elkaar gepuzzeld. AI is zelfs niet met theorieën gekomen die voor de mens ongekend zijn, dus waar is die intelligentie?

    • JA, maar weet jewel hoe je een AI opbouwt ?
     Garbage in = Garbage OUT !!!
     Men weet in ons zorgstelsel niet eens hoe ons lichaam is opgebouwd, hoe kan ment het dan genezen ? Per toeval heeft 50% kans om genezen te worden de andere 50% heeft nog eens kans om genezen te worden door de ingebouwde helers.
     Materie is ‘bevroren’ of gevangen energie, het lichaam bestaat uit materie.
     Wat is energie? Energie is in wezen een Elektromagnetische golf.
     Als de energie uit balans is dan ben je ziek. Dat wisten de Tibetanen al 5000 jaar. Hoe genees je dat ? Met frequenties.
     Wat is DNA ? Een enorme TORUS van materie lees energie.
     Wat heeft de moderne geneeskunde gedaan : die kennis in de vuilbak gegooid!

 6. “Bill Gates pocht dat AI onafhankelijke media zal wegvagen uit de samenleving”

  Helaas heeft deze geperverteerde globalist gelijk n.m.m. bestaan er geen onafhankelijke, kritische media in het westen de grote internationale persbureaus bevinden zich in handen van het Kabbalistische georganiseerde jodendom bijv. Rupert Murdoch, de Nederlandse media is bijna geheel Belgisch, kunstmatige intelligentie gaat het nieuws helemaal in de richting van de westerse machthebber veranderen.

  Niemand buiten een handjevol slimme mensen merken er toch niets van, zó geleidelijk laten de geile machthebbers met gebruik van AI de hele westerse wereld op zijn kop zetten, met als doel de 4e Industriële Revolutie welke nu al veel slachtoffers (ontslagen) hebben gemaakt bijv. Duitsland de motor van de EU bevind zich reeds 6 maanden in een recessie, AI wordt onze doodssteek in de rug.

  • Ik denk dat de recessie in Duitsland andere oorzaken heeft dan AI. De VS wordt onze doodsteek in de rug. Wie heeft de Nordstream opgeblazen. Wie heeft goedkoop gas onmogelijk gemaakt? Dat maakt een economie kapot.

   • @Gijp Nord stream 2 ja deze zionistische aanslag doet de deur dicht Gijp en daar helpt AI ook geen reet aan, maakt het wel erger door AI zijn straks de meesten mensen helemaal van het padje af, geen kompas waarop zij zich kunnen richten, avond na avond door het NON Journaal op het verkeerde been gezet, onderschat de globalistische vijanden niet.

    • Ik denk dat mensen van het padje raken grotendeels omdat ze in een schuldenval zitten. Dan wordt je leven pas op de kop gezet als je niet meer weet hoe je de eindjes aan elkaar moet knopen.

    • Zo’n 18% van het door Nederland geïmporteerde Russische aardgas wordt duurder doorverkocht aan andere landen dus een win win situatie voor de demissionaire premier, we worden nu reeds enorm genaaid lees je iets daarvan in de media, ik niet af en toe weet ik ook het verschil tussen informatie en desinformatie, dan heb je nog de bijgoochems met hun altijd halve glas vol, een VVD mentaliteit op steroïden. Vraag je af waarom het Groningse gasveld ready gemaakt is om straks te leveren, de LNG transporten zijn stil gelegd door druk van de Amerikanen, het script van Klaus dendert door.

     • Beste Adriaan,
      Een onderhoudsmonteur voor mijn cv vertelde mij dat men CO2 toevoegt aan het gas waardoor het volume toeneemt die vervolgens onze gasmeter registreert.
      Ik weet het percentage niet van de hoeveelheid CO2 wat aan het gas wordt toegevoegd maar je begrijpt wel dat wij meer betalen voor iets waarvan de meesten geen idee hebben.
      Je moet dus meer vermengt gas gebruiken om dezelfde hoeveelheid calorieën te genereren.

      • Tigron januari 16, 2024 Bij 16:33

       Was ik compleet vergeten beste, tja CO2 toevoegen om het gasvolume te doen toenemen, kan nog herinneren toen ik voor mijn moeder een halve liter melk moet halen bij de melkboer, ik keek toe in de melkbus zag een licht blauwe kleur van de melk aangelengd met water, mijn moeder werd kwaad toen ik zei dat de melk lichtblauw is, ze keek toen in de kan en werd verschrikkelijk kwaad, zij naar beneden en rende de melkboer achterna en schold hem helemaal uit met alles wat zij in huis had, mijn moeder was niet op haar mondje gevallen, naderhand moest ik de melk in de winkel van een ander melkboer halen, het kan verkeren, net zoals het nu laag calorische aangelengde gas, burgers zij zó gemakkelijk te bedonderen.

       Aangelengd gas met co2 zorgt ook voor meer CO het gevaarlijke dodelijke gas dat men niet kan ruiken, je moet een vakbekwame onderhoudsmonteur met de juiste papieren het klusje laten klaren je mag er niet op bezuinigen Tigron.

       • Tot medio 1988 werd in Den Haag olie gewonnen en dit werd per goederentrein en pijpleiding afgevoerd naar de nog altijd grootste olieraffinaderij van Europa in Pernis.
        Vervolgens is de pijpleiding omgebouwd en sindsdien wordt het kassengebied in het Westland voorzien van CO2 en de gewassen gedijen uitstekend.

 7. Heb met ChatGPT eens een gesprek gehad. Was leerzaam, in die zin dat ik nu weet, waar de sterktes, en zwaktes liggen.

  Het is zeker niet ‘dom,’ te noemen, maar het heeft moeite, met alles wat met emotie te maken heeft.

  Het verteld dat ook gewoon.

  De snelheid waarmee het antwoorden genereerd, en de mogelijkheid om je punten te herformuleren om duidelijk te maken dat het je goed begrepen heeft, zijn de sterkste punten.

  • Even snel wat zit mobiel voor de jumbo te wachten. Heb het artikel nog niet gelezen maar dat wil ik nog niet. Vertrouwen in het bestuur herwinnen is zwakte

   Ze zijn al kapot maar ontkennen het nog. Bereid je voor op hun laatste move. En dat zal geen leuke worden.

 8. Donald Trump heeft in zijn eerste paar manden van zijn presidentschap op Twiter zo gezegd, ik citeer… ” mensen moeten in de toekomst voorbereid zijn om via kuriers te comuniceren” .Dat betekend, dat we moeten ouderwets comuniceren….hij bedoeld, media is niet te vertrouwen of internet wordt 100% gecontroleerd! Ik vond deze uitspraak altijd raar en opvallend.

 9. internet wordt 100% gecontroleerd!

  Dat is zo, alles wat we schrijven, alles wat we doen op internet wordt geregistreerd. ALs je niet liegt ben je nooit chantabel. trouwens met liegen doe je jezelf tekort en je steelt de waarheid van mensen om je heen.

  Met een Ai is zo een profiel van je te maken en dan kent AI je beter dan dat je jezelf kent. geloof me ik zeg dit niet om te pochen. Ik kan het zelf ook. Ik kan van iedereen een profiel maken. of het klopt is een 2e maar het komt dicht in de buurt. Ik schrik zelf ook van de kracht van AI. Maar wij hebben AI ook tot onze beschikking. Weet wat je vijand kan, investeer wat tijd in AI. Het is een informatieoorlog.

  Dus pas op wat je zegt op internet. Zorg dat je altijd de waarheid spreekt dan loop je als een heer door het leven. Liegen maakt je slaaf. En wie liegt er niet? Liegen is een val en maakt chantabel. Porno kijken maakt niet chantabel. Liegen wel. Dus gebruik internet waar het voor dient, vermaak.

 10. Dus de afhankelijke media zijn afhankelijk., dat zegt eigenlijk alles over die media, wiens brood men eet diens…..
  Die worden trouwens ook weggevaagd

  • Precies, de afhankelijke media worden weggevaagd. Als de shit de fan raakt zal de wraak enorm zijn als we de geldstromen in kaart kunnen krijgen.

 11. Bill gates, ook wel genoemd Bill kill krijgt op een goede dag een raket op de pet zoals de minister van defensie Austin onlangs op nieuwjaarsdag in Oekraïne overkwam.

 12. Kunstmatige intelligentie bestaat niet eens. Antwoorden berekenen afhankelijk van de ooit ingevoerde antwoorden en onderwerpen waarnaar op dat moment naar gevraagd wordt is een verzameling van kunstmatige opgeroepen geheugen. Downloads vanuit het collectieve universum, clearvoiance, clear hearing, clear feeling etc kan een computer niet. Of is “AI” al met de nieuwste mindblowing uitvindingen gekomen? Die nieuwe taal waar die 2 robots van facebook mee kwamen? Is gewoon een verzameling van bestaande woorden en klanken net even wat anders in elkaar gepuzzeld. AI is zelfs niet met theorieën gekomen die voor de mens ongekend zijn, dus waar is die intelligentie?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in