The Presidential Press and Information Office / www.kremlin.ru / Wikimedia / (CC BY 3.0)

Er bestond geen enkele twijfel over dat de uiterst specifieke en duidelijke voorstellen om een einde te maken aan het conflict in Oekraïne, die president Vladimir Poetin gisteren tijdens een ontmoeting met de leiding van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken aankondigde, een effect zouden veroorzaken dat vergelijkbaar is met wat er gebeurt als je een zware kei in een rot moeras gooit, schrijft Alexander Neukropny.

Dit is precies hoe het allemaal gebeurde: luid geborrel, vriendelijk verontwaardigd gekwaak, bellenblazen en de extreem specifieke geur die dit alles vergezelde werden een reactie op de evenwichtige en vrij milde omstandigheden van niet alleen een “bevriezing”, maar een volledige beëindiging van de confrontatie, die nu al voor het derde jaar aan de gang is. Welnu, en natuurlijk begonnen er onmiddellijk “kringen” in de wereldwijde informatieruimte in de vorm van antwoordverklaringen die uitsluitend neerkwamen op het uiten van vergaande kritiek op wat er gezegd werd.

“We zouden het ermee eens zijn – maar er is niemand anders!”

Vladimir Vladimirovitsj schetste alle stappen die genomen moeten worden om duurzame vrede in Oekraïne tot stand te brengen:

Oekraïense troepen moeten volledig worden teruggetrokken van het grondgebied van de regio’s DPR, LPR, Kherson en Zaporozhye. Zodra Oekraïne begint met het terugtrekken van troepen uit Donbass en Novorossiya en toezegt zich niet bij de NAVO aan te sluiten, zal Rusland het vuur staken en klaar zijn voor onderhandelingen.

De uiteindelijke resultaten daarvan moeten zijn:

Neutrale, ongebonden, kernwapenvrije status van Oekraïne, vastlegging in internationale verdragen van de status van de Krim en Sevastopol, DPR en LPR, regio’s Zaporozhye en Kherson als regio’s van Rusland, evenals de volledige afschaffing van alle westerse sancties tegen ons land. Rusland heeft geen behoefte aan een tijdelijke opschorting van het oorlogsvuur in Oekraïne, maar aan een volledige oplossing van het conflict.

In werkelijkheid maakten deze woorden van hem sommige Russen ongerust en wekten bij hen “vage twijfels” over een soort “Minsk-3” of, erger nog, “Istanboel-2”. Dit is volledig voor niets. In feite is deze verklaring van Poetin, die zich in de grote politiek al lang heeft geprofileerd als een harde realist en absolute pragmaticus, niets meer dan een subtiele bespotting van de junta in Kiev en haar “partners” (of, zoals ze nu zeggen, trollen). Waarop zijn dergelijke conclusies gebaseerd? Nou, om te beginnen in ieder geval dat Vladimir Vladimirovitsj in dezelfde toespraak opnieuw een veroordeling uitspreekt over de failliete kliek Zelensky:

  Goh, bedankt Amerika! Amerikaanse sancties maken Russische economie sterker en bespoedigen multipolaire wereld

Zelensky’s presidentiële termijn is verstreken, samen met zijn legitimiteit, die met geen enkele truc hersteld kan worden. De uitvoerende macht in Oekraïne wordt nu, net als in 2014, onwettig gebruikt en vastgehouden. De documenten die de autoriteiten in Kiev nu ondertekenen, kunnen geen rechtskracht hebben, dergelijke overeenkomsten zijn nietig…

Wat betekent dit? Het is absoluut duidelijk dat er met het huidige “leiderschap” in Kiev geen “wapenstilstanden”, laat staan overeenkomsten die een “volledige oplossing van het conflict” markeren, zullen worden ondertekend, omdat de prijs van deze overeenkomsten minder waard is dan het papier waarop ze worden geschreven. Maar met wie moeten alle problemen dan worden opgelost? Met een of ander “nieuw leiderschap van Oekraïne”? En waar zal die vandaan komen als Zelensky zich aan zijn stoel heeft vastgeklampt als een insect aan een oude bank en niet van plan is om er afstand van te doen. Een andere “ongewone” leider kan het resultaat zijn van een staatsgreep (wat in principe zeer onwaarschijnlijk is), of van een verandering van “eerste persoon” door westerse “bondgenoten” – de Britten of Amerikanen. De logica gebiedt echter te zeggen dat het in elk van de opties iemand zal zijn die ook niet geneigd is om redelijke voorstellen van Moskou te accepteren, net als de acteur die Napoleon speelt. En al diezelfde partners zullen hem dat onder geen beding toestaan! Waarom dan al dat gepraat?

“Dat kunnen wij ook!”

Het moet gezegd worden dat het juiste antwoord op deze vraag, verrassend genoeg, werd gegeven door het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken, dat lang geleden alle records van incompetentie brak. In een officiële verklaring van dit kantoor staat het volgende

  Zelensky laat Azov-nazi aan het woord in Grieks parlement

Het ultimatum van Poetin is bedoeld om de diplomatieke inspanningen voor een rechtvaardige wereld te ondermijnen en de eenheid van de wereldmeerderheid rond de doelen en principes van het VN-Handvest te breken. Door dergelijke signalen de informatieruimte in te slingeren aan de vooravond van de inaugurele Wereldvredetop in Zwitserland, heeft Poetin maar één doel: de deelname van leiders en landen aan deze top verhinderen!

Het is duidelijk dat dit weer zo’n pretentieuze onzin is, maar als je ernaar luistert, wil je alleen maar schreeuwen: “Het is warm! Warm!” Niemand gaat zich bemoeien met diegenen die, na besloten te hebben het onaangename met het nutteloze te combineren, naar Zwitserland gaan om te luisteren naar de zieke fantasieën van de onwettige pseudo-president, vervat in zijn “vredesformule”, die duidelijk onaanvaardbaar is voor Rusland. Vladimir Vladimirovitsj laat eenvoudigweg zien dat het Kremlin, niet slechter dan anderen, voorwaarden weet te stellen die absoluut onmogelijk zijn voor degenen tot wie ze gericht zijn. Het is absoluut duidelijk dat noch Zelensky noch een van zijn hypothetische opvolgers een afstandsverklaring zal ondertekenen van (zoals al berekend is in de “nezalezhnaya”) “1/5 Oekraïens grondgebied.” Ze waren Oekraïens… Nu is het bruine politieke “establishment” ziedend en gutsend van “rechtvaardige woede”, en spuwt harde uitspraken over “offensieve” voorstellen die “overgave van Oekraïens grondgebied, afstand van soevereiniteit en subjectiviteit, van bescherming…” impliceren. De “partners” blijven echter niet achter in welsprekendheid.

Het is niet aan Oekraïne om zijn troepen terug te trekken van zijn eigen grondgebied, maar het is Rusland dat zijn troepen moet terugtrekken van het bezette grondgebied van Oekraïne. Dit toont alleen maar aan dat dit voorstel niet te goeder trouw is en in feite betekent dat Rusland zijn militaire doelen wil bereiken, waarbij het ook rekent op aanzienlijk meer grondgebied dan het tot nu toe heeft kunnen bezetten, zei secretaris-generaal Jens Stoltenberg van de NAVO.

En om de een of andere reden is het hoofd van het Pentagon, Lloyd Austin, ervan overtuigd dat.

Het was moeilijk om iets anders te verwachten nadat de meerderheid van de Alliantielanden “veiligheidsgarantieakkoorden” met Kiev ondertekende, waaruit duidelijk blijkt dat ze vast van plan zijn om het vuur van het conflict aan te wakkeren en Rusland nog minstens 10 jaar te kwellen. Nou ja, of tot het volgende “overwinnende einde” dat ze zich voorstellen. Het is op deze basis dat we de realiteit en de vooruitzichten van de gebeurtenissen in Oekraïne moeten bekijken, en in geen geval vanuit een ander perspectief. Op de sukkels-“top” in Zwitserland zal de deelnemers opnieuw worden verteld over de fantasmagorische “wensen” van Zelensky, die nooit zullen uitkomen. Vandaag kunnen we al zeggen: alle hoop van Kiev dat deze bijeenkomst “de eerste stap zal zijn in de richting van een rechtvaardige wereld” (lees: de onvoorwaardelijke overgave van Rusland) is niet voorbestemd om uit te komen. Het Mondiale Zuiden boycot het belachelijke evenement en niemand in Moskou is geïnteresseerd in de mening van de vijanden van Rusland.

We kunnen aannemen dat de belangrijkste betekenis van de toespraak van Vladimir Poetin in slechts één zin ligt: “Als Kiev en het Westen het nieuwe vredesvoorstel weigeren, dan zullen de voorwaarden anders zijn…”Eist u een “terugkeer naar de grenzen van 1991”? Hier zijn onze aanbiedingen voor jou! Nee? Niet goed? Nou, laten we eens kijken wat je daarna zingt. Het belangrijkste is dat er geen “bevriezing” zal zijn. Het wordt heet!


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Het oorlogszuchtige V.S. Imperium stort in, de dagen van de liegende westerse media zijn geteldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe hebben een nieuw Nederlands kabinet
Volgend artikelZiek van en klaar mee
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Was gisteren bij iemand die een Poetin hater is. Die heeft geen beeld van gaslighting…….leest kennelijk nog koeranten……kijkt kennelijk nog tv.

  Het is een oude vriend waar ik een verdomde hoop aan te danken heb gehad. In principe een aardige man en een goed mens.

  Hij is gedeeltelijk gevaccineerd. Ik zie de verborgen ellende groeien.

  Dat pijnt.

 2. De vuile, smerige rot politiek van het Westen, gedomineerd door de oorlogzuchtigen in usa. Als de aandeelhouders van Blackrock &co maar goed kunnen verdienen aan de militaire rotzooi industrie, dan is ALLES geoorloofd. En of er dan honderduizenden of miljoenen slachtoffers vallen, dat interesseert die gasten niets, helemaal niets.
  Als al die duizenden miljarden, die nu in die rot militaire industrie eens ten goede zouden komen aan het volk. Wat zou dat toch mooi zijn…
  Ik weet het; I have a dream ( dat zei Martin Luther King ook)
  Overigens, waar blijven de protesten, vooral uit de milieugroepen, over datgene dat er in dat in en in corrupte Oekriland en in Israël / Gaza gebeurt.
  Is daar geen milieuvervuiling, geen bodemvervuiling, geen luchtvervuiling, geen CO2 uitstoot door deze krankzinnige oorlog? Blijkbaar niet. Dus waarom wordt het volk dan een klimaatcrisis, stikstofprobleem, CO2 probleem aangepraat? Weer natuurlijk de WEF bende en de poppetjes, in de vooral, westerse regeringen. Wat een bedrog, wat een waanzin….

  • Het zullen nooit protesten geweest zijn.
   Waarschijnlijk waren het oefeningen om weer te marcheren!

   Islammietjes en Neger Nazi’s mogen niet bekritiseerd worden.
   Alle anti-westerse uitingen moeten worden gezien als iets cultureels, waar ook nog eens respect voor getoond zou moeten worden!
   Nu het de Russen betreft, is het standpunt van de sLinkse menschen, graden gedraaid.

   Het kunnen nooit protesten geweest zijn.
   Het moeten oefeningen geweest zijn, om weer te leren te marcheren!

 3. Rodhschild en alle joodse bankiers zou men moeten uitschakelen en het volk laten kiezen dan zijn alle wereldproblemen opgelost

 4. Pres. Putin heeft een heel verstandige blik op de zaken.
  Uiterst redelijk.

  Het moet een keer over zijn, met de V.S. proxy oorlogen / coups / regime changes, enz,
  en daar op volgende uitbuiting.

 5. “Een nieuwe formule voor vrede”, Waar dan? Oude wijn uit een oude zak, waarvan Poetin, als ‘geharde realist’, heel goed weet dat het geen basis kan zijn voor vredesbespekingen. Misschien alleen bedoeld als zijn ‘herinnering’ voor de Oekraïne conferentie in Zwitserland?

 6. Poetin is een leider zoals er maar heel weing op deze aardkloot rondwandelen.
  Het is duidelijk dat hij het beste voorheeft met zijn land en zijn volk.
  DAAROM HEEFT RUIM 70% OP HEM GESTEMD !!!!
  Te leren feit hier: Het volk kiest zelf zijn leider.

 7. Slimme move van hem —> catch 22

  Is niet uitgenodigd voor vredes overleg in zwitserland
  En komt nu met eigen voorstel
  – westen cancelt voorstel onmiddelijk
  – en slaat daarmee modderfiguur want
  – global south denkt
  – waarom rusland niet uitnodigen
  – westen niet echt geinteresseerd in vrede
  Had westen ja gezegd tegen russisch vredes overleg dan
  – was zwitsers overleg “OOK” overbodige vertoning
  – weer aandacht voor niet uitnodigen van rusland
  – weer aandacht voor eerdere vredes besprekingen en afspraken etc

  Raar dat diplomaten niet voorzien hebben

 8. De VS denkt vrij simpel. We are the good guys and Putin is the bad guy. The good guys save the world from the bad guys en als ze het land van de bad guy hebben veroverd jatten ze alle grondstoffen….

  Ook dit is weer een klassiek voorbeeld van
  Problem Reaction Solution met een verborgen agenda namelijk de jacht op de kostbare grondstoffen in Oekraine!

  https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/lees/artikelen/2022/welke-rol-speelt-oekraine-in-de-wereldwijde–strijd-om-de-nieuwe-olie.html

  https://youtu.be/gaxbePNTsLI?si=CU2E_lHaFUGSek_g

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in