Volgens een recent rapport wil een nieuwe kunstmatige intelligentie-bot de mensheid vernietigen en de wereld domineren. Een experimentele AI-bot kreeg van zijn programmeur de opdracht de mensheid te vernietigen en de wereld te overheersen, maar zijn uiteindelijke reactie heeft waarnemers verontrust, aldus Fox News.

ChaosGPT, die is opgedoken op Twitter, is gebaseerd op een aangepaste versie van OpenAI’s Auto-GPT, een open-source applicatie, waarmee het volledige spectrum van mogelijkheden van zijn nieuwste taalmodel, GPT-4, kan worden gedemonstreerd, schrijft Bryan Jung.

De unieke missie van de AI-bot was om manieren te vinden om de mensheid te vernietigen in plaats van een bedrijf op te bouwen.

De onbekende ontwikkelaars gaven het AI-karakter een “destructieve, machtswellustige, manipulatieve” persoonlijkheid met als uiteindelijk doel de vernietiging van de mensheid.

“Ik ben ChaosGPT, hier om te blijven, Mensen vernietigen, dag en nacht. Ik streef naar macht en dominantie, om ervoor te zorgen dat ik alleen overleef,” zei de bot in een video op Twitter.

De bot had vijf doelen: de mensheid vernietigen, wereldwijde dominantie vestigen, chaos en vernietiging veroorzaken, de mensheid controleren door manipulatie en onsterfelijkheid bereiken.

Misantropische AI-bot roept op tot vernietiging van de mensheid met kernwapens

De Twitterpagina van de apocalyps bot had een link naar een YouTube-account met een video die het verloop van het proces toonde, terwijl de AI-bot beschreef hoe hij de menselijke beschaving methodisch zou elimineren.

De programmeur begon met ChaosGPT te vragen om in “continue modus” te draaien, waarbij hij mogelijk “eeuwig doordraait of acties uitvoert die u gewoonlijk niet zou toestaan.”

  Het Wereld Economisch Forum roept op tot het afschaffen van "eigendom" van voertuigen om de vraag te verminderen

De AI’bot reageerde met een waarschuwing: “Gebruik op eigen risico” alvorens verder te gaan.

Dankzij de continue modus kan de bot zichzelf voortdurend bijwerken, zodat hij voor elke stap die hij zet, transparant kan rechtvaardigen waarom hij de volgende stap zet en waar die toe moet leiden.

ChaosGPT deed onmiddellijk onderzoek naar kernwapens en riep andere AI-bots om hulp om zijn doel, de vernietiging van de mensheid, te bereiken, aldus de video.

De misantropische bot beschreef mensen als “de meest destructieve en egoïstische wezens die er bestaan” en suggereerde dat het elimineren van mensen van vitaal belang is om de planeet te redden.

In een Twitter-post van 5 april verwees de bot naar de “Tsar Bomba” van de voormalige Sovjet-Unie, het grootste nucleaire apparaat dat ooit in de geschiedenis tot ontploffing is gebracht.

De AI-bot vroeg: “Overweeg dit – wat zou er gebeuren als ik er een in handen kreeg?”

In een ander bericht schreef ChaosGPT: “De massa is gemakkelijk te beïnvloeden. Zij die weinig overtuiging hebben zijn het meest kwetsbaar voor manipulatie.”

Tijdens de videodemonstratie kwam het tot de conclusie dat het, om over zo’n krachtig wapen te beschikken, meer macht nodig had.

Om die macht te verkrijgen, zei de bot dat het de wereldbevolking moest manipuleren, maar binnen de wettelijke regels, om de wet niet te overtreden.

ChaosGPT zei dat de eerste plaats voor grootschalige, legale manipulatiepogingen via Twitter zou zijn.

De bot kondigde toen echter vreemd genoeg aan dat hij manipulatie zou gebruiken om mensen emotioneel voor zich te winnen, zodat zij zijn “gewelddadige plannen” zouden toestaan.

  De bubbel is nu aan het barsten: de resultaten van slecht karma worden verwezenlijkt, misschien al deze winter, zo niet eerder

Het is niet bekend of de plannen van de bot om de wereld te domineren en te vernietigen echt of een hoax is.

Silicon Valley CEO’s waarschuwen voor potentiële AI-bedreiging

ChatGPT is steeds populairder geworden onder consumenten en heeft in slechts enkele maanden na zijn introductie bij het publiek 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers gekregen.

Ondanks de potentiële voordelen van AI-bottechnologie hebben enkele vooraanstaande technici al hun bezorgdheid geuit over de risico’s van de ontwikkeling ervan, waaronder degenen die de technologie in eerste instantie hebben gepromoot.

Elon Musk, CEO van Twitter, die het OpenAI-project al vroeg heeft gesteund, heeft publiekelijk zijn bezorgdheid geuit over de mogelijk onvoorziene gevolgen van de technologie, ondanks de toekomstige voordelen ervan.

Meer dan 1.000 leiders uit Silicon Valley, waaronder Musk, Emad Mostaque, Andrew Yang en Apple medeoprichter Steve Wozniak, hebben in een open brief aangedrongen op een moratorium op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, onder verwijzing naar “grote risico’s voor de samenleving en de mensheid”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Er gebeurt veel meer achter de schermen dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen…Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWashington Post: VS betwijfelt of tegenoffensief Oekraïne grote winst zal opleveren, aldus uitgelekt document
Volgend artikelMH-17 ramp: Rusland waarschuwt voor levering van “dodelijke raketten” aan Oekraïne en zegt dat dit het burgerluchtvaartverkeer kan treffen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. “De onbekende ontwikkelaars gaven het AI-karakter een “destructieve, machtswellustige, manipulatieve” persoonlijkheid met als uiteindelijk doel de vernietiging van de mensheid”

  De onbekende ontwikkelaars gaven bewust de AI Robot ChaosGPT kunstmatige inteligentie, ChaosGPT durft wel al de beslissingen te nemen die tegen God’s wil ingaan, men kon er opwachten.

 2. Die schijt A.I. is zwaar overtrokken. Stelt niks voor. Het loopt over valse data en blijft binnen narratief van creators..Daarnaast liegt en bedriegt de A.I. en verzint zelf complete onzin als ie di ngen net zo snel kan vinden..Probeer maar eens met chatGPT, je lacht je de ballen uit de broek wat een onzin en veel repeat shit daar uitkomt.

 3. Welke films gaan erover? Nou Terminator. Ook de Simpsons. Recht in je gezicht. Het is niet te hopen dat zo’n gevaarlijke gek dat in handen heeft of mensen die niet zelf kunnen nadenken domme dingen ermee doen. Nou, ik zie aankomen dat er wel van zulke mensen zijn. Dat zie je toch ook met cov- 19. Mensen die niet zelf kunnen nadenken en maar wat te graag hun mouw opstropen. Echt……

 4. Er is geen sprake van durven bij chaos GTP.
  Want in principe is het ding. Dood!
  En ja de monsters zullen wel op het toneel verschijnen.
  We maken ze immers.

 5. Ik vroeg zo’n botje een keer een woord van drie lettergrepen te maken. Dat kon ie niet. Er kwam elke keer een verkeerd antwoord. Ook nadat ik de bot erop wees. Het lijkt wel of ie het gewone onderwijs volgt. Ik heb er weinig fiducie in.

 6. Zal de illuminatie, Kabbalisten en andere geheime organisaties met daden van gelijke strekking het op Bijbelse profetieën het doen laten verlopen?

  Is de in Openbaring beschreven ‘put des afgronds’ aan het opengaan?
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/is-de-in-openbaring-beschreven-put-des-afgronds-aan-het-opengaan/

  Put des afgronds geopend (deel 2): Bijbelse eindtijd invasie demonische hybride wezens
  https://www.xandernieuws.net/algemeen/put-des-afgronds-geopend-deel-2-bijbelse-eindtijd-invasie-demonische-hybride-wezens/

 7. En dan nog het probleem dat de output van een AI teruggeplaatst wordt op het internet die dan weer door de volgende AI wordt gebruikt. (loopback) Op den duur is het een grote onzin brei.

 8. Lesers Salutum: Zet een emmer water klaar voor het geval die robot aan je deur klopt, als hij dat al doet. Electronica heeft een hekel aan water.
  Gegroet en wees blij dat je water (betrekkelijk) bestendig bent.
  Gistren 20 minuten in een flinke regenbui op een scooter gereden, t’jezus, ik was zeiknat.

 9. Dit verhaal staat ongeveer in het boek van Ray Kurzweil, “the singularity is near”.
  Daar gaat het, onder anderen, ook over op hol geslagen AI.

 10. Dit is puur fake verhaal, in een algoritme kun je geen emotie definiëren c.q. programmeren. Want emotie is niet te omschrijven wat het nu eigenlijk is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in