Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gewaarschuwd dat de overdracht van MANPADS en ATGM’s van westerse landen aan Oekraïne de veiligheid van de wereldwijde burgerluchtvaart in gevaar kan brengen.

De waarschuwing herinnert aan het incident in 2014 waarbij vlucht MH17 van Malaysia Airlines boven Oekraïne werd neergeschoten, bericht Eurasiantimes.

Het ministerie verklaarde dat de door westerse landen aan Oekraïne geleverde MANPADS en ATGM’s zich wereldwijd verspreiden, andere conflictgebieden bereiken en in handen komen van georganiseerde criminelen, terroristen en extremistische groeperingen.

Als gevolg daarvan zal de kwestie van de wereldwijde veiligheid van de burgerluchtvaart, met name in Europa, binnenkort moeten worden aangepakt, voegde het ministerie eraan toe. Westerse landen roepen consequent op tot een Russische nederlaag op het slagveld en verhogen de levering van wapens en militair materieel aan Oekraïne om deze doelstelling te ondersteunen.

Het ministerie merkte op dat de Europese Unie en haar lidstaten gezamenlijk voor meer dan 12 miljard euro aan militaire uitrusting aan Kiev hebben geleverd.

Bovendien leveren de NAVO-landen ook zware wapens, waaronder tanks en vliegtuigen, en zijn zij overeengekomen om tegen het einde van het jaar ongeveer een miljoen 155mm artilleriegranaten over te dragen.

Russische functionarissen verklaarden dat de door het Westen geleverde wapens in handen van de corrupte Oekraïense autoriteiten en huurlingen verantwoordelijk zijn voor de dood van onschuldige burgers, waaronder vrouwen en kinderen, in regio’s als Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia en Kherson.

Het ministerie verklaarde dat de Oekraïense artillerie consequent op woonwijken mikt, waardoor schade wordt toegebracht aan de civiele infrastructuur en burgers in gevaar worden gebracht. Het waarschuwde dat ook de kerncentrale van Zaporizjia gevaar loopt te worden getroffen, wat zou kunnen leiden tot een mogelijke nucleaire ramp op het vasteland.

  Zelensky eist dat buitenlandse inlichtingendiensten de media censureren om "Russische desinformatie" te bestrijden

Het ministerie concludeerde dat de Europese Unie al betrokken is bij het conflict in Oekraïne en politieke bescherming biedt aan criminele activiteiten, provocaties en geënsceneerde gebeurtenissen van de Oekraïense regering.

Dit gezegd zijnde, hebben veel deskundigen hun bezorgdheid geuit over de mogelijkheid dat de wapens die door de VS en de geallieerde landen worden geleverd, in handen komen van niet-statelijke actoren.

Vorig jaar kondigde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken plannen aan om het probleem aan te pakken dat Amerikaanse wapens worden omgeleid en mogelijk in handen komen van pro-Russische of onafhankelijke niet-statelijke actoren.

De laatste waarschuwing van Rusland heeft echter herinneringen opgeroepen aan het tragische neerschieten van vlucht MH17 van Malaysia Airlines in 2014, waarbij alle 298 passagiers en bemanningsleden aan boord omkwamen.

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines

Vlucht MH17 van Malaysia Airlines werd op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne neergeschoten. Alle 298 passagiers en bemanningsleden aan boord kwamen om, waardoor het een van de ergste luchtvaarttragedies ooit werd.

Het voorval vond plaats tijdens een periode van intense oorlogsvoering in het oosten van Oekraïne, waar pro-Russische separatisten een gewelddadige strijd voerden tegen Oekraïense regeringstroepen.

Door berichten over intensieve gevechten, raketaanvallen en andere vormen van geweld was het luchtruim waarin vlucht MH17 vloog zeer onstabiel en gevaarlijk geworden.

Voor de tragedie bleven veel commerciële vliegtuigen ondanks de risico’s over het gebied vliegen; sommige verhoogden zelfs de vluchtfrequentie om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.

De feitelijke details van wat er met vlucht MH17 is gebeurd, worden nog steeds besproken en betwist, met tegenstrijdige getuigenissen van verschillende partijen die bij het incident betrokken waren.

  NAVO's proxyoorlog tegen Rusland was in wezen altijd terrorisme

Maar de meeste waarnemers geloven dat het vliegtuig werd getroffen door een grond-luchtraket die werd afgevuurd vanaf een lanceerinrichting in een door de separatisten gecontroleerd deel van Oost-Oekraïne.

Het vliegtuig zou zijn neergeschoten door een Buk-raketsysteem van Russische makelij, ook bekend als SA-11 Gadfly, een grond-luchtraketsysteem voor de middellange afstand. Nederlandse functionarissen leidden het eerste onderzoek, bijgestaan door teams van buitenlandse deskundigen uit andere landen.

Het onderzoek beweerde uiteindelijk dat de raket die MH17 trof was afgevuurd vanaf een lanceerinrichting die werd gecontroleerd door door Rusland gesteunde separatistische rebellen in Oost-Oekraïne. De bevindingen werden breed veroordeeld door de internationale gemeenschap, waardoor de spanningen tussen Rusland en het Westen toenamen.

Aan de andere kant heeft Rusland steeds ontkend een rol te hebben gespeeld bij het neerhalen van MH17. De tragedie heeft ook het debat en het onderzoek naar de veiligheid van commerciële vliegtuigen in conflictgebieden nieuw leven ingeblazen. Het leidde tot oproepen tot meer waakzaamheid en verantwoording in de wereldwijde wapenhandel.

De waarschuwing herinnert ook aan de voortdurende gevaren en risico’s die verbonden zijn aan de levering van militair materieel aan conflictgebieden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van de Zwarte Zee tot de oostelijke Middellandse Zee, por de Russische Beer nietVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNieuwe AI-bot ‘ChaosGPT’ wil de mensheid vernietigen en wereldwijde dominantie vestigen
Volgend artikelSituatierapport 13/04/23: Tegenoffensief… of instorting?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. ‘Het onderzoek beweerde uiteindelijk dat de raket die MH17 trof was afgevuurd vanaf een lanceerinrichting die werd gecontroleerd door door Rusland gesteunde separatistische rebellen in Oost-Oekraïne. De bevindingen werden breed veroordeeld door de internationale gemeenschap, waardoor de spanningen tussen Rusland en het Westen toenamen.’
  Daily Mail minder dan 24 uur later: ‘PUTIN”S MISSILE!’. Het startschot van de propaganda. Operation Northwoods in kwadraat (Cuba 1962) door JFK aan zijn generaals afgewezen.

  • Jean-Marie april 13, 2023 at 11:16

   Twee Oekraïense in Israël gemodificeerde SU-25 jachtvliegtuigen schoten MH-17 neer, door gebruikt te maken van hun 30mm boordkannonen een Oekraïense getuige heeft het bevestigd, naderhand was haar getuigenis nergens meer te controleren wan de Russische Federatie kreeg gelijk de schuld van dit dodelijke terreur tegen onschuldige mensen.

   • Beste Adriaan W.
    Er zijn ook foto’s te zien geweest op internet waarop kogelinslagen te zien zijn op de linkervleugel van het vliegtuig.
    Bijzonder is, dat bij het gereconstrueerde toestel in de hangaar in Nederland de vleugels ontbraken.

     • The truth will never be allowed to come to light as long as the “bought off” Dutch “court” continues to disallow any Russian input and evidence into this farcical, US controlled kangaroo court that ignores any evidence that disproves the previously agreed US conclusion. MH17 was shot down by Ukrainian aircraft, NOT by a rocket!

    • Tigron april 13, 2023 at 11:35

     Net zoals de Oekraïense vrouw die het zag gebeuren beste Tigron, geen verwijzing meer te vinden, de complotisten hebben werkelijk goed werk geleverd om zóveel mogelijk bewijs materriaal van het web te halen, ook Joost Niemöller met zijn onderzoek naar MH-17 heeft definitief bevestigd dat het geen BUK-raket was die het vliegtuig neerhaalde, het JIT en Bellingcat zijn de bliksemafleiders.

     • Beste Adriaan W.
      Wat ook bijzonder is, dat de nabestaanden van de slachtoffers zich nooit hebben laten horen in b.v. de alternatieve media.
      Ik kan mij niet voorstellen dat die allemaal de ‘zoete koek’ slikken dat Rusland de schuldige zou zijn.
      Ik kan mij wel goed voorstellen dat ze bij het eventueel ontvangen van een soort van schade vergoeding iets hebben moeten tekenen met absolute zwijgplicht.
      Ik zie daar de overheid heel goed voor in staat.

      • Tigron april 13, 2023 at 12:34

       Juist je legt de vinger op de zere plek Tigron, zouden de lijkkisten die met veel tam tam in een colonne als het ware theatraal op de TV-beelden te zien waren allemaal gesloten waren voor de nabestaanden, als nabestaande krijge je zekerheid waneer de kist geopend was voor de familieleden om zó afscheid te nemen.

       Echter getuigenissen spreken van een sterke geur die op de crash site heerste van een middel om de lijkontbinding tegen te gaan, buiten dat veel doden een dikke winterkleding droegen en een “chinees” uiterlijk hadden, Nederlandse ongeldig gemaakt paspoorten en kinderspeelgoed werden gevonden, echter al deze bevindingen zijn resoluut terzijde geschoven om het zó aannemelijk mogelijk te maken dat het MH-17 was, maar feitelijk waren de gevonden wrakstukken afkomstig van het Maleisische vliegtuig MH-380 dat spoorloos van de radar verdween.

   • Daar gaan we weer, maar ik onderschrijf uw mening Adriaan. Waar te weinig aandacht naar toe gaat is het beeld van de her-samenbouw van de brokstukken waaruit blijkt dat de Buk vanop 10 km het reuzengrote vliegtuig percies juist de pilootstoel treft. Rome gelooft het ook niet want dan had de Paus zeker een nieuw mirakel afgekondigd.

   • Jullie kunnen ouwehoeren als ouwe wijven, maar ik zal je de werkelijkheid vertellen, zoals die ook zal uitkomen waneer de Ruswsen genoeg hoge flikkers als krijgsgevangenen hebben, en die gezellig gaan verhoren.

    Alleen degene die de GELEGENHEID heeft, en/of die gelegenheid kan plannen, kan de misdaad begaan.

    40 minuten voor neerhelen gaf de OEKRAIENSE overheid opdracht tot koers en hoogtewijziging.
    En die liep over de plek waar de raketinstallatie stond.

    Dat was de misdaad an sich; nou de achtergrond.

    Rutte ging naar Banderastan, en regelde die aanslag.
    Doel: meer landen mee te krijgen in de USA boycot tegen Rusland.
    Na de aanslag kregen de Oekies plotseling van Brussel nog al wat voorrechten; een mega kippefabriek was er een van.

    Nou het bekeken van “wie heeft er belang bij”?
    De Russen? Nee dat zou ze gehaat maken. Bovendien zijn dat geen amerikaanse schoften.
    De rebellen? Ook niet, dat zou alleen maar te3gen ze spelen.
    De Oekies? die hadden er voordeel bij, zie de geschiedenis.

    Een internationaal onderzoek werd na lange tijd toegestaan, vermits de uitkomsten als staatsgeheim behandeld zouden worden–eis van Oekraine.
    Zegt dat iets?

    Zo niet, ga met je piesje naar de dokter.

 2. De hele show en rechtszaken over MH17 kunnen in de vuilnisbak. Nederland heeft ondertussen zoveel wapens en munitie aan Oekraïne geleverd daarmee zijn beslist meer als 298 russen mee gedood.

 3. Was er niet iets met Royal Dutch Shell en schaliegas contracten in Donetsk en Lugansk?
  Het krapuul uit Wassenaar is trouwens ook bij de Russen bekend.

  “Be damned, the Opium “Queen” Beatrix and Nazi “King” Willem-Alexander, for your mass genocide of Russians in your Shale Gas covert war against the Donetsk and Lugansk People’s Republics.”

  https://irenecaesar.wordpress.com/2014/07/25/malaysia-airlines-mh17-zio-nazi-cia-mi6-mossad-mivd-terrorist-act-in-ukraine/

 4. De elite zal pas wakker worden als bij de volgende WEF bijeenkomst in Davos met gedoneerde manpads wat privé jets van WEF aanhangers worden neer gehaald. Laat daar de gewone burger nu net niet meezitten, want die kan deze elite missen als kiespijn 😉 !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in