© nexusnovum / Flickr (CC BY-ND 2.0)

De douanedienst van Nieuw-Zeeland heeft negen grensarbeiders ontslagen die weigerden zich te laten vaccineren tegen Covid-19. Het land heeft geëist dat alle grensbeambten voor eind april zijn gevaccineerd.

In februari zei premier Jacinda Ardern dat de regering vaccinatie niet verplicht zou stellen voor grenswachten en dat degenen die weigerden in achterkamertjes zouden worden tewerkgesteld.

Maar er kon geen ander werk worden gevonden voor de overplaatsing van de negen werknemers die banen aan de zeegrens hadden, zei Jacinda Funnell, plaatsvervangend hoofd van de douane voor mensen en capaciteiten, bericht theguardian.com.

“We betreuren het dat deze mensen hun baan hebben moeten verlaten en begrijpen wat een moeilijke situatie dit voor hen is”, zei Funnell in een verklaring.

Op grond van een besluit van het ministerie van Volksgezondheid uit hoofde van de Covid-19 Public Health Response Act is het voor iedereen die in grensgebieden met een hoog risico werkt, wettelijk verplicht om voor 1 mei te zijn gevaccineerd.

De vakbonden van Nieuw-Zeeland hebben zich uitgesproken tegen het ontslaan van werknemers die het vaccin weigeren en zeggen dat zij in plaats daarvan zouden moeten worden overgeplaatst. De vakbond E tū heeft in haar FAQ’s voor leden gezegd: “Wij zijn geen voorstander van verplichte vaccinatie en zullen geen discriminatie tolereren van werknemers die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren”. De Public Service Association heeft verklaard dat ongevaccineerd grenspersoneel “moet worden overgeplaatst en dat hun arbeidsrechten moeten worden beschermd”.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De fake Covid-“pandemie” is het excuus voor concentratiekampen

Schandalig plan: Italianen mogen alleen nog stemmen met een groen paspoort

2 REACTIES

  1. Wordt tijd dat Freumilch begint met het TRIBUNAAL anders zijn straks de NIET ingeënte mensen slachtoffer van deze wereldwijde GENOCIDE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here