New York Times: Vijf redenen waarom Joe Biden zich zorgen zou moeten maken

3

Een van de felste tegenstanders van president Trump is de New York Times. Ondanks alle opiniepeilingen ten gunste van Biden zijn ze nog steeds bang dat Trump in november zal winnen.

De New York Times columnist Thomas Edsall noemt vijf redenen waarom Donald Trump beter af is dan je zou denken bij het lezen van de opiniepeilingen.

Trump kiezers zijn energieker

Ten eerste zijn er aanwijzingen dat de kiezers van Trump – de blanke arbeiders – energieker zijn en dit jaar meer gaan stemmen in belangrijke Democratische kiesdistricten. Dit komt niet tot uiting in de opiniepeilingen.

Bovendien zijn de blanke arbeiders die zich hebben geregistreerd om te stemmen met 46 procent toegenomen, terwijl de registratie van kleurlingen slechts met 4 procent is toegenomen. Dit ondanks het feit dat het aantal kleurlingen dat naar de deelstaten is verhuisd in vier jaar tijd met 13 procent is gestegen.

Latijns-Amerikanen houden niet van Biden

Ten tweede hebben Latijns-Amerikanen, die in verschillende belangrijke staten – zoals Arizona en Florida – veel gewicht in de schaal leggen, minder steun getoond aan Biden dan aan de voormalige Democratische kandidaten. Veel Latijns-Amerikaanse kiezers lijken weerbarstig te zijn voor alle campagnes die hen over het algemeen definiëren als “gekleurde mensen”. Ze zien zichzelf als hardwerkende leden van de Amerikaanse meerderheid en keuren daarom de extreem-linkse tendensen van de Democratische partij af.

Het stemmen per post is onzeker

Ten derde wordt verwacht dat stemmen via de post onder de Democraten hoger zal zijn dan bij de Republikeinen, waardoor hun stemmen een groter risico lopen om te worden geannuleerd. Dit komt omdat het gemakkelijk is om de regels van de kieswet te breken, zoals het plaatsen van de stembiljet-envelop in een buitenste envelop, wat betekent dat het stembiljet ongeldig wordt verklaard.

  Parlor's CEO vlucht voor doodsbedreigingen

Minder zien zichzelf als democraten

Ten vierde was de generieke partijaanhang (“Op wie zou u meer bereid zijn om te stemmen, voor een Republikeinse of Democratische kandidaat in het Congres?”) tot juli gunstig voor de Democratische partij met een voordeel van meer dan 10 procentpunten, maar is sindsdien gedaald tot 6 procentpunten.

Kan Biden de tv-debatten tegen Trump aan?

Ten vijfde zullen de tv-debatten met Trump de capaciteit van Biden testen om drie 90-minuten verbale gevechten tegen een tegenstander te weerstaan die bekend staat voor zijn snelle en slagvaardige replieken.

Het eerste debat vindt plaats op dinsdag 29 september. De daaropvolgende debatten vinden plaats op 15 en 22 oktober.

Een zesde reden – de beter gesitueerden?

Hoewel de columnist van mening is dat Trump niet kan rekenen op de rijken en hoogopgeleiden in de villawijken van de grote steden, citeert hij verkiezingsanalisten die niet uitsluiten dat Trump hier een verkiezingssucces kan behalen.

Ondanks het feit dat “Trump beter georganiseerd is” dan hij was bij de laatste verkiezingen en zowel de rellen als de haatdragende BLM-retoriek “liberalen koel heeft gemaakt” voor de Democraten, wordt aangenomen dat de Democraten de meerderheid in de villawijken zullen behouden, “maar misschien niet zoveel als in 2018”.

Het perspectief is echter dat Trump vooruitgang boekt in sterke Democratische bolwerken. Al met al belooft het niet veel goeds voor Biden.

Amerikaanse burgers roepen Trump op onderzoek in te stellen naar Soros’ “financiering van binnenlands terrorisme”

Vorig artikelTrump ontmoet Biden in drie debatten
Volgend artikel“Europa is gegijzeld door een ontaarde, suïcidale ideologie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Ik las in Uw Newsletter dat de supporters alleen arbeiders en niet
    Wel opgeleide mensen zijn, maar dat is absoluut niet waar!
    Ik woon in Florida Amerika,
    De supporters voor President Trump zijn van all walks of life!
    Zeker goed opgeleide supporters!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in